Отидете към основна версия

7 109 28

Как да смъкнете коремчето за плажа

  • корем-
  • стегнат корем-
  • подут корем-
  • храни-
  • напитки-
  • плаж-
  • здраве-
  • тяло-
  • фигура

Ограничете приема на газирани напитки и алкохол

Снимка: shutterstock

Вече е късно за големи и цялостни промени на фигурата, но две-три седмици са достатъчни, за да се справите с издутия корем и да изглеждате по-стройни на плажа.

За намаляване на обиколката на талията и смъкване на подутия корем ще ви помогнат:

- Отказът от бързи въглехидрати, алкохол, сладки и солени храни. Ако следващите 2-3 седмици се храните предимно с белтъчини, ограничите до минимум или изцяло премахнете въглехидратите от менюто си, намалите количествата на солта и замените твърдия алкохол и бирата с чаша леко вино, ще се освободите от задържаните течности, които подуват корема ви, и ще съумеете да отслабнете поне 2-3 килограма –достатъчно, за да се чувствате по-жизнена и по-стройна.

- Пропуснете вечерята. Консумирайте по-голяма част от калориите сутрин, за да има време да ги изгорите чрез ежедневните си дейности и спорт. Ако хапвате основно вечер и непосредствено преди лягане, храната не съумява да се използва за енергия, а се лепи върху талията ви.

- Ограничете приема на газирани напитки и подуващи храни. Зелето например не се препоръчва дни преди плаж. Намалете консумацията на ябълки, житни култури, карфиол, боб, за да се радвате на плосък корем. Това важи особено, ако страдате от постоянен или временен дисбаланс на стомашната секреция.

- Погрижете се за работата на стомаха и червата. Редовното ходене до тоалетна е важно за плоския корем. Ако е нужно, приемайте разхлабващи средства и храни. Хапвайте повече сушени сливи, кисело мляко и пийте щедри количества вода. Ако неприятното състояние продължава дълго, консултирайте се с лекар. Запекът, който ви пречи за постигането на плосък корем, може да е причинен от опасно заболяване – диабет, хипотиреодизъм, непоносимост към глутен и дори рак.

- Вслушайте се в съветите на нутрициониста Тери-Ан Нънс и консумирайте повече от следните храни за сметка на останалите – ядки, мляко, авокадо, зелен чай, яйца. Доказано всички те подпомагат изгарянето на мазнините в областта на корема и помагат за постигането и поддържането на тънка талия.

- Редовни тренировки. Те няма да ви помогнат да трансформирате и стегнете тялото си само за 2-3 седмици, но ще ви заредят с енергия, добро самочувствие и усещане, че сте започнали грижа за себе си. Освен това ще подпомогнат освобождаването на организма от излишните течности и ще поддържат правилното функциониране на храносмилателната система – първи стъпки към плоския корем и мечтаната фигура.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.

Свързани новини