Отидете към основна версия

4 393 138

Аспарух Илиев: Октомври само ще даде мощ на сегашната COVID вълна

  • коронавирус-
  • ковид-
  • пандемия-
  • аспарух илиев

Това НЕ Е "прост грип". Дори неваксинирани, можете да вземете мерки и просто да се пазите

Снимка: Фейсбук

Всичко, което се случва с Ковид епидемията е като машина на времето със забавяне от 7-10 дни - в момента носителите на вируса са много повече от това, което се описва от цифрите. Нито премиерът, нито министърът (съдейки по реакциите им) явно са достатъчно запознати/наясно какво предстои, а то не е розово. За обществото, лъгано по всички канали от омаловажаващи проблема чорбановци и мангъровци, е още по-страшно, защото не му се дава реална информация за случващото се.

За това предупреждава във "Фейсбук" Аспарух Илиев.

Сегашната вълна е много по-различна от предишните, защото имаме много по-устойчив и заразен вирус. Докато при предишните вълни хладното време подсилваше вируса, сега той се разпространява и без помощта на времето. Със захлаждането в началото на октомври ще има нов тласък, който вероятно ще направи настоящата вълна по-дълга и по-масивна.

Мили хора, които не вярвате на опасността от Ковид, лъжат ви! Обясняват ви как вирусът не е опасен, но самите "проповедници" са вече ваксинирани (Трифонов например), а други получиха първокачествена помощ, която вие няма да получите при претоварената система.

Цяла Европа има също болни, но почти всички са ваксинирани и прекарват лека настинка, болниците като цяло са сравнително празни. Лъжат ви и че сте го изкарали безсимптомно - много от вас не са. И ще имат проблеми с вируса.

Ваксинирането е нужно, но в момента има нужда от допълнителни мерки, особено ако не сте ваксинирани.
1. Не се събирайте в големи групи на закрито. Вместо да се празнува и да се веселите, попрочетете книга или изгледайте един филм. Избягвайте ресторанти и барове.

2. Носете маски. Не под носа, не на врата, на носа и устата, добре сложена.

3. Спазвайте дистанция, дори и с маски. Не се бутайте един в друг. Ако видите кашлящ човек, не му се врете в лицето. Ако Вие сте болен или кашляте, стойте си вкъщи, а ако сте навън, дори и с маска, кашляйте или кихайте в сгъвката на лакътя.

4. Уважаеми г-да управници, вършете си работата - няма никакъв контрол и на минималните мерки. Служебният кабинет има задължения, свързани И със здравето на нацията, а не да е обичана от всички фолк певица. Министърът на здравеопазването и на вътрешните работи трябва да задействат системата на контрол ЕФЕКТИВНО. Мерки на хартия не означава реални мерки.

5. Мили хора, които вярвате, че вирус няма, а има "пандемия" - пазете се сами, защото определени кръгове ви лъжат повече от година и не им пука по никакъв начин за вас, а за изборната им популярност.

Развитите държави подходиха предпазливо с основание. Изплаши ги картината от Бергамо от пролетта на 2020. Вижте я хубаво - военен транспорт.

Няма да казвам какво има в камионите или с каква цел са изпратени в Бергамо, защото всеки се досеща. В Бергамо епидемията избухна без никакъв контрол, както и в Ню Йорк.

Навсякъде след това всяка държава взе мерки, шокирана от жестокостта на вируса. Това НЕ Е "прост грип". Дори неваксинирани, можете да вземете мерки и просто да се пазите.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 50 гласа.

Свързани новини