Last news in Fakti

1 Септември, 2021 12:18 9 399 164

Стига глупости и безотговорно поведение! Ковидът продължава да е много опасен

  • ковид-
  • covid-
  • covid-19-
  • делта вариант-
  • ваксини-
  • ваксинация-
  • мерки

Ваксинацията в момента е игра на "Риск печели, риск губи", като шансовете да спечелиш са по-големи

Стига глупости и безотговорно поведение! Ковидът продължава да е много опасен - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Фактът, че една немалка част от българите нямат стряскане от актуалната здравна ситуация е почти толкова ужасен, колкото и този с фактическите данни за починалите от Ковид в България през последните няколко денонощия. Че даже преди 2 дни имаше и протест срещу маските, което е абсолютно безумие.

Нека си поговорим и обобщим на достъпен език, щом толкова масово се няма вяра на медиците, които ви говорят преимуществено експертно по телевизията.

В България вече има достатъчно много хора, които се сблъскаха с Ковид - в един или друг етап от мутациите му, и всички ние имаме разкази от първа ръка, част от нас имат имат смъртни случаи на близки и познати или знаят за такива. Част от нас познават лекари от Ковид отделения или са чели преразказани разкази на такива и нямат никакво основание да се съмняват в достоверността им. Именно прочетен вчера преразказ от разказ на медик от Ковид отделение ме мотивира за тези редове, понеже се говори за завръщане към адската картина отпреди месеци, че дори става и по-лошо, защото в момента и по-млади хора са уязвими от настоящия пореден вариант на вируса. А да не забравяме и за последствията при дадени хора след изкаран Ковид. Никой не е застрахован от нищо.

Има обаче и едни други хора, според които "всички лъжат, на лекарите им плащат, за да говорят така, маските не пазят и даже са вредни" и куп други глупости, които ще са актуални в главите им до момента, в който, не дай си Боже, Ковид напастта застигне тях или техен близък човек. И точно тук е огромният проблем. Имаме едни хора, които или още не са прекарали този неприятен вирус, или вече са минали през него, като и в двата случая въпросните се смятат за безсмъртни. Считат, че то тях няма никога да ги достигне или пък, че имунитетът им е много силен и ще се справят с вируса по-добре от другите. Единственото сигурно обаче е, че с непукизма си, който в някои случаи е породен от комплекси за доказване на нещо и същевременно придружен с вътрешен страх, излагат на риск и близките си, и като цяло своите съграждани.

Не мога да агитирам на сляпо никого за ваксините. Имам своята доза скепсис поради няколко причини. Тромбите след ваксина при някои хора са факт - първо такива случаи имаше в чужбина, а лично съм чувал за поне един такъв и в България. Вероятно обаче са повече. Факт е и че има случаи на заразяване, въпреки ваксината. Лично познавам такъв човек, макар и той да е с тази, която бе извадена от употреба в България. Обаче е и факт, че този човек в момента изкарва много по-леко Делта варианта на Ковид. Факт е и че огромна част от ваксинираните, които все пак се заразяват отново, го изкарват осезаемо по-леко. Но неяснотата колко още игли трябва да ти приложат, за да си сигурен, не е много приемлив вариант и съвсем естествено притеснява хората.

Във възприятията ми ваксинацията в момента е игра на "Риск печели, риск губи", като шансовете да спечелиш са по-големи. И това се доказва от Запада. Прост нагледен пример е, че във всяко едно силно западноевропейско футболно първенство има сериозно количество публика - в Англия стадионите са буквално пълни (докато в България, която е последна по ваксинация, се говори за ограничаване на публиката по стадионите), и всичките тези хора от Англия, Германия, Италия и Холандия са ваксинирани. Харесва ни или не, поне засега това е пътят към нормалността, за която всички бленуваме. Защото, повярвайте, никой не иска да бъде затворен вкъщи, нито пък някой иска работната ръка да бъде затворена. Но, както сме я подкарали - с цялостно безотговорно поведение (неспазване на елементарните мерки), вървим именно към затваряне в даден недалечен момент, в който дори отричащите проблема няма да има какво да кажат заради трагичността на картината. Както беше миналата есен.

Относно ваксинацията се наблюдава и нещо смущаващо. И то е, че проваксърите, тоест хората, които са големи привърженици на ваксинацията срещу Ковид, се държат по същия истеричен начин като антиваксърите. Обиждат и заклеймяват всеки, който не вярва сляпо в прогреса. С такова поведение по-скоро "наливаш вода в мелницата" на антиваксъра, защото се опитваш да му наложиш нещо с агресия и го караш да е още по-завладян от ефектите на хибридната война, отколкото по принцип е. Проваксинационна кампания трябва да се прави по съвършено различен начин - спокойно, на достъпен език и постоянно. Защото с българина е по-трудно. Опак човек, както казват старите хора.

Огромна въпросителна стои за това защо науката в цивилизования, пък и в не чак толкова цивилизования свят не се съсредоточи, наравно с ваксината, и върху търсенето и разработването на ефектини методи на лечение и лекарство, защото очевидно, че с наличното биват губени много човешки животи.

Така или иначе от година и половина някои са потърпевши, а други зрители на ужасен филм, който е реалност. Дори и да не искат да се ваксинират - и потърпевшите досега, и зрителите, трябва да престанат с глупостите и безотговорното поведение, защото очевидно Ковидът продължава да бъде много опасен за живота и здравето на човеците. В този смисъл, протестиране срещу маските е безумие. Те и цялостното отговорно поведение на част от населението са причината много хора да успеят да се предпазят от Ковида засега. А тук вече роля има и държавата, и по-точно МВР, тъй като през лятото на морето почти никой и почти никъде не се носеха маски в затворени помещения като магазини и аптеки. Това се наблюдава и при част от пътниците в градския транспорт в столицата. Редно е вече да има санкции за тази безотговорност.

Редно и човекът с най-голям авторитет в държавата - президентът Румен Радев, да предложи работещ вариант как да се справим с тази криза, тъй като той е патрон на служебното правителство, което ще ни управлява и през зимата, и да дава личен пример с всяко свое изявление и действие. Третият мандат, президентската кампания и прочее неща не са по-важни от запазването на човешки животи в и без това стопяващата ни се нация, а актуализацията на бюджета е нещо важно, но в момента твърде повърхностно, когато говорим за зловещата криза, в която вече сме.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 143 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    271 21 Отговор
    Сатанистите се пукат от яд че почти никой не им вярва.

    Коментиран от #77, #95, #98, #105

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 КОВИД 19 ХАХАХА

    240 44 Отговор
    ВИРУС ИМА И ВИНАГИ Е ИМАЛО=ГРИП И ПОДОБНИ,НО......КОВИД 19 Е САМО В ГЛАВИТЕ НА ПОЛИТИЦИ И ТЪРГАШИ ЗА ПАРИ

    Коментиран от #20

  • 4 Мислещ

    199 21 Отговор
    Ти пък какъв си? Дори нямаш медицинско образование. Като какъв точно се изказваш "компетентно" (Разбира се без никакви факти зад гърба си)?

    Коментиран от #153

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 А един

    133 13 Отговор
    човек , на име Бойко Борисов ходи по селата като мечка-местната атракция , само гадулар няма! Ха ха , а има ковид! И никой не му обръща внимание , срамота , вземете гледайте колко чувала трябват , боцнете се с нещо.....Живи и здрави и давайте по-весело за добър имунитет!
  • 7 ИМПЕРИАЛИСТ

    140 13 Отговор
    Пешо, влизай в мазето и не излизай, ОПАСНО Е!
  • 8 Автора написал това да каже от каде

    109 17 Отговор
    Е изникнал корона covid 19 и да каже до кога ще се опитват богатите да контролират и маниполират населението

    Коментиран от #163

  • 9 Хахаха

    88 9 Отговор
    До като не започнат да казват, че в страните, където ваксинираните са много, ковидът изчезва, няма да има повече желаещи да слагат ваксина, но ще има повече скептици. Време да преразгледат политиката в масмедиите.
  • 10 миии

    131 13 Отговор
    На ората им писна да пълнят цял живот нечии чекмеджоци, ваксините не са никакви ваксини щом не предпазват от заразяване и пренасяне на вируса.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 гого

    97 8 Отговор
    Много разбирачи по ковида станаха!!!
    Сульо и пульо се изказват компетентно,че и акъл дават ай си.......
  • 13 😷😷😷

    112 5 Отговор
    "...Стига глупости" това ми звучи, като Реклама на фирма за бързи кредити!
  • 14 sss

    81 4 Отговор
    да спечелиш какво ?? само това, че производителите се отказват от супер лека, който са направили, при условие, че знаят какво има вътре и са го тествали, а трябвало хората да бъдат отговорни... предлагат супер лека без пари и някъде и с бонуси, а един прост тест дето го признават 48 часа струва 90лв.??? има 15 биламача, но няма едно лекарство или методика за лечение???
  • 15 Ха хаха

    102 14 Отговор
    Тоя за къв се мисли?
    Я изчезвай и не се опитвай да ни даваш наклон в живота. Боцкай се ако щеш 100 пъти, отстъпвам ти моята отрова.
  • 16 ооох

    106 14 Отговор
    Който се стряска да се ваксинира. Който се стряска да си седи в къщи. Който се стряска няма работа по ресторанти и в градския транспорт. Ама защо иска мен да ме стряскате?
  • 17 Слуга

    96 11 Отговор
    За колко пари ги написа всичките тези глупости? Говоря като държал в ръцете си човек "умриращ от Ковид". Поне така го писаха след това.
  • 18 ffffffffuuuuuk

    80 7 Отговор
    Мисирчото да ходи да търси сезонните грипове, че нещо се изгубиха...
  • 19 безумие

    26 87 Отговор
    Нищо, ама нищичко не стряска този народ. Чудя се по какви причини сме на дъното. Не е виновен само този или онзи. Масово безразлие се е настанили в огромна част от хората. Какво е това - глупост или отчаяние ?

    Коментиран от #27, #32, #106, #164

  • 20 Само споко

    14 51 Отговор

    До коментар #3 от "КОВИД 19 ХАХАХА":

    А на някои в главите им е само да разпространяват слухове, че в България има бедни и си измислят даже цифра от над един милион бедни. А истината е, че няма бедност, а само хора, които искат да живеят по този начин - бедно и аскетично!
  • 21 Хахаха

    52 7 Отговор
    Ако може адрес да ти пратя един кашон маски и ваксините, които се полагат за семейтвото ми - само четири са по 2 прави 8 дози, но на първо ще ти стигнат, за другата седмица кумшията ще ти прави неговите:)
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 БАЙ Х@Й ‼️

    75 8 Отговор
    ‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️ Поредният, който ни разяснява всичко , само не и защо след като ваксинираните МОГАТ и на практика РАЗНАСЯТ заразата НЕ ИМ ИСКАТ тестове и свободно ги допускат НАВСЯКЪДЕ ДА СЕЯТ ковидчета ‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️
  • 24 dfu

    78 6 Отговор
    " част от нас имат имат смъртни случаи на близки и познати или знаят за такива."

    Петре, Петре, гледам си млад и не знаеш, че част от нас загубиха близки и знаят за такива още преди ковид кампанията да се появи. Виждали сме смърт много повече и знаем, че е част от живота и все някога ще се случи, каквото и да правим. Запитал ли си се защо Световния елит тръгна да спасява именно хората на преклонна възраст и тия с тежки болести? Защото са най лесни за попълване на лоши статистики. А страшната Делта е новото име на летния грип, с който явно не си се срещал преди, освен това гриповете са възможни през всички сезони, но са по-слабо разпространени.
  • 25 Майна

    59 5 Отговор
    Петре,вземи да прочетеш малко какви изказвания правят световните медицински капацитети работили в изготвянето на тези ГЕННИ ТЕРАПИИ ,които както заявяват те са токсични за хората..! ЗАЩО ИМА ГРАФЕНОВ ОКСИД ,КОЙТО Е САМО ЗА БИОСХЕМИ, ОТКРИХА ГО ОФИЦИАЛНО ЯПОНЦИТЕ ,И ОЩЕ ЕДНА ТОКСИЧНА СЪСТАВКА ,ЗАЯВИХА ТЕ ,ВЧЕРА!
  • 26 Жорж

    42 8 Отговор
    КАПИТАЛЪТ И КАПИТАЛИЗМА не търпят откази. Чипиране и зависимост за обикновенните хора до дупка. Иначе как ще ти видят нано - частиците в организма на скенера по летищата???
  • 27 Мислещ

    62 3 Отговор

    До коментар #19 от "безумие":

    Прав си за едно, нищо не го стряска и това наистина е лошо; защото настъпващият фашизъм е много страшен и никой не би трябвало да е безразличен.
  • 28 Рошко

    61 7 Отговор
    Нямам вяра ни на медици ни на медии, има вяра на Господ със или без ковид ще мрем, от нас зависи като роби с намордници или като свободни хора
  • 29 Иван

    20 70 Отговор
    Докато има тъпани които вярват в световни конспирации, чипирането, кемтрейлса и пръскането на Ковид със самолети, няма да се оправим

    Коментиран от #70

  • 30 Рошко

    63 4 Отговор
    Ковида хваща най вече медийно, Петър Здравков ти що си без намордник
  • 31 къв си бе ти

    60 6 Отговор
    най голямата глупост си ти петърчо, и такива като теб - тиняк облъчен
  • 32 Фафнир

    45 8 Отговор

    До коментар #19 от "безумие":

    Кво ти пука? Кой си ти, че да ни определяш нашите решения и действия в НАШИЯТ живот. Избора си е наш и ни харесва, гледай себе си и право напред.
  • 33 Въпроси

    75 4 Отговор
    Защо феновете на ковида и експерименталните препарати никога не говорят с факти, а само общи приказки, в най добрия случай хвърлят боб като изтъкнатия гадател Витанов?
    Автора може ли да отговори защо след 6 месечен пълен локдаун в Германия през март биха всички рекорди по брой заразени и смъртност?
    Ако не си спомня случая с Германия да го питам за Португалия където миналия месец със задължително носене на маски и на открито и локдаун имаха по 10000 заразени дневно?
    п.п. Въпросите са риторични, дори и да има отговор пак ще са общи приказки защото факти, че мерките и препаратите имат ефект НЯМА.

    Коментиран от #79

  • 34 тарикату

    40 4 Отговор
    тоя капацитет яко се изходи на метеното, ама Българинът не вярва на льольовци.
  • 35 Прав си

    38 4 Отговор

    До коментар #5 от "Онзи":

    Само какъв ферман е написал.
    Добре че не го прочетох целия, щях да си загубя 2 минути залудо.
  • 36 Отворете си очите

    13 52 Отговор
    Медиите имат голяма заслуга за това, хората да се страхуват от ваксините.Непрекъснато има публикации как в Израел ваксинираните се разболявали...Да, ама там средната възраст е доста по-висока, хората си имат и други заболявания и съответно отслабен имунитет.Проф. Радка Аргирова, която от дълги години се бори с пандемията от СПИН, а сега с пандемията на Ковид, няколко пъти каза: Ваксините не те предпазват да се разболееш, но те предпазват от смърт и тежко боледуване.Това е, който е интелигентен ще разбере и ще направи необходимото за себе си и семейството си, пък и за обществото 😀

    Коментиран от #42

  • 37 dddnn

    38 1 Отговор
    Много опасен в полза на лъжливите медии и мафията нар.медицина за повечко парички най скоро време да фалирате пожелавам на разпространителите на този измислена безкрайна глупост
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Зрител

    34 2 Отговор
    Търчи за четвърта игла - после е лесно
  • 40 Имунолог

    13 64 Отговор
    Разбира се, че вирусът е опасен. Тепърва още много граждани ще се разболяват и тичат в Ковид отделенията на болниците. Делта легионите са разгърнати, мощно настъпват и помитат в момента всичко пред себе си. Средата на октомври, болниците включително Пирогов, ще са в колабс. Ще има умирачка на ковитясали на входовете и сътълбищата на болниците. Това е резултата на антиваксърската кампания. Какъв е изхода! Незабавен пълен локдаун в държавата. Другото е приказки.

    Коментиран от #45

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Хахаха

    52 11 Отговор

    До коментар #36 от "Отворете си очите":

    Значи ваксиниран с положителен тест се разболява и умира от друго, но при неваксиниран причината задължително е Ковид:) Между другото всички ваксини ПРЕДПАЗВАТ от заразяване, затова никога не си боледувал от туберкулоза, дифтерия, морбили, паралич и други. Това чудо срещу Ковида е едно препаратче, което освен, че увеличава шанса да се заразиш десетократно друго не прави, е и тромбчета и туморчета прави.
  • 43 Механик

    44 5 Отговор
    Кажете ми честно! Тоя неви ли прилича на соросоид?
    Защото само физионимията му ме кара да правя опити да повърна и освен това не му вярвам и на думичка.
    Нито е лекар, нито е нищо. От какъв зор такива дават акъл на другите?
    Да се ваксинираш според тоя било като игра, (забележете думата) РИСК губи, РИСК печели. Значи той все пак признава, че ваксинацията е РИСК. (е вярно, според него тоя риск бил малко по-малък). Колко по-малък бе олизан? Ако се ваксинираш и ритнеш камбаната, колко процентов е риска за тебе лично?
  • 44 небрежнев

    14 37 Отговор
    Има голяма част от населението дето "нито се води, нито се кара". Обаче, ако им се бръкне в джоба веднага се оправя. Безсмислено е да говорим повече за мерки, опасности и смъртоносни заплахи както от вируса, така и от ваксините. Който го е страх от вируса - ваксинира се безплатно, удобно и лесно. Който го е страх от ваксините - да не се ваксинира, но да пази мерки с дистанция, маски и няма да се разболее. Който смята, че няма вирус - да си прави каквото и както иска.
    Които се окажат, че грешат - да си поемат сами отговорността за решението. Превенцията с ваксини е решение и препоръка на държавата, и тя поема разходите за това; Които не признават вируса и мнението на учените - да си поемат разходите по лечението... което не би трябвало да се наложи ако са прави, че няма вирус или това е просто настинка, конспирация или фашизъм.

    Коментиран от #112

  • 45 Българин

    32 5 Отговор

    До коментар #40 от "Имунолог":

    Всички коментиращи да станем и бурно да аплодираме имунолога - след тримечно копи пейст най накрая измисли нови две изречения!!! Явно ефекта от втората доза постепенно намалява и той постепенно възвръща умствените си способности, жалко че след третата доза мозъчната му кора ще стане отново гладка.

    Коментиран от #64

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Fuck

    24 8 Отговор
    Ковид-а го има.
    Мерките са глупост.
    Дано не затварят.
    Точка.
    Ай плюйте.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Ибенолог

    17 5 Отговор
    Поставям българска ваксина,сигурна и проверена с времето.Без заплащане!
  • 50 Кольо,

    23 3 Отговор
    Един глуповат колега каза една умна приказка,умиране има отърване няма!!!!!!
    Аз ще добавя човек колкото и добре да живее един ден или нощ ще умре....
    Така е било и така ще бъде до като свят светува!!!!
    Болести вируси чуми е имало и ще има...
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Влайчо

    29 4 Отговор
    Накрая Ванга ще излезе праеа че само ние ще оцелеем шото сме твърди глави !хахахааа
  • 53 666

    34 3 Отговор
    и без ковид ,пак бяхме на 1во място по смъртност в Европа,с него и без него си мрем, но пък имаме най-много болници на глава от населението!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Филип Боев

    28 4 Отговор
    Който иска да прочете статията на Д-р Чарлз Хоф: Експерименталките гарантирано ще избият наболите се до няколко години
  • 56 Анонимен

    23 4 Отговор
    Всеки, който обикаля наоколо и крещи, че „спасява животи“, трябва да бъде смятан за много опасно животно и вие трябва да бягате в обратна посока, когато го срещнете. Оръжието на такива е страхът, а любимата им мантра е „би могло“. Те ви хващат в капана на един био-дълг, създавайки симулации за всякакви въображаеми неща, които „биха могли“ да се случат, но все още не са. Бил Гейтс дълго чакаше вирус с толкова много, както той каза, „пандемичен потенциал“. Но Гейтс има проблем и той се нарича PCR. В САЩ ние направо сме зарязали класическата диагностична медицина, в полза на биотехнологията или лабораторната медицина. Това се случва от доста време насам и представлява опасен завой. „Корона тестът“ е наименуван с характерен техно-жаргон: „CDC 2019-nCoV Real-Time RT-PCR Diagnostic Panel“. Това означава в превод, че е тест, който търси игла в куп ДНК сено. PCR тест. Намира фрагменти, нуклеинови киселини.„PCR открива много малък сегмент от нуклеиновата киселина, която е част от вирус. Откритият специфичен фрагмент се определя от донякъде произволния избор на използваните ДНК праймери, които застават в краищата на амплифицирания умножения фрагмент.“ Ако нещата се направят, както трябва, е твърде рано да се говори за „заразяване“ при положителен PCR тест.

    Коментиран от #62

  • 57 Jacques Yves Moineau

    15 3 Отговор
    факт е и че изкара много по леко Делта варианта . Интересно откъде знае как би преболедувал вируса, ако не беше ваксиниран?
  • 58 юрист

    7 45 Отговор
    Подкрепям с две ръце това мнение и считам, че то кореспондира с НАУКАТА медицина. Време е истината да се каже на висок глас, дори това да не е удобно на антиваксъри, плоскоземци и отричащите съществуването на ковид като тежка инфециозна вирусна болест. Целият проблем е в следното- настоящите поколения са с манталитета на абсолютно БЕЗОТГОВОРНИ хора, техният живот се заключава в няколко максини- напр. ще правя всичко, което си искам, и никой не може да ме спре, защото имам права, а тези права са над законите на България; след мен и потоп; аз съм здрав, следователно- всеки в България е здрав, на 20 години и без придружаващи болести; който е болен- да се лекува- аз не съм следователно- нищо от ковид мерките не ме засяга и няма да ги спазвам и т.н. Общо взето, ситуацията е пази боже, сляпо да прогледа. Затова е добре, че в България има и други хора, от други поколения, които сме свикнали да поемаме лична и професионална персонална отговорност за поведението си в обществото и които можем да правим разликата между безотговорно и отговорно поведение към другите.

    Коментиран от #65, #69

  • 59 Филип Боев

    19 1 Отговор
    Модератор или цензор спира коментарите???
  • 60 Jacques Yves Moineau

    23 5 Отговор
    Интересно защо не коментира д-р Чорбанов- първо е специалист в тази област, второ е преболедувал ковида, и въпреки всичко не е радетвл за задължително ваксиниране

    Коментиран от #123

  • 61 Jacques Yves Moineau

    27 5 Отговор
    А защо не коментира умрелите от друго, които са писани че са умрели от ковид. Има и такива случаи. Аз знам за два.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Я се скрий

    26 5 Отговор
    Продажник бягай да се ваксинираш с всички възможни ваксини на пазара! За колко пари написа тази статия?
  • 64 Анонимен

    2 2 Отговор

    До коментар #45 от "Българин":

    Оня дето го ползваше тоя НИК си е същия копи-пейстаджия! Сега обаче
    някой от новите на смяна е проявил творчество и самоинициатива! Ще го скастрят и ще влезе в прововерния тролски копи-пейст!
  • 65 Многословен

    16 5 Отговор

    До коментар #58 от "юрист":

    Личи ти, че си юрист т.е. паразит!

    Коментиран от #71

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Ха ха ха

    12 1 Отговор

    До коментар #62 от "юрист":

    Лyдата, да не те изгониха от дира?
  • 68 Анонимен

    9 0 Отговор

    До коментар #62 от "юрист":

    ФAКТИ.БГ тoлeрирa oбидни кoмeнтaри. Нeкoрeктни кoмeнтaри няма да бъдaт изтривaни. Тaкивa не ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.

    Коментиран от #75

  • 69 Тоз пък

    21 6 Отговор

    До коментар #58 от "юрист":

    На теб какъв ти е проблема, щом вярваш че ваксината ще те защити, ваксинирай се! Дори не с една, сега чувам е модерно да се смесват! Аз защо да го правя ? Да не говорим,че дори официалната “ стъкмистика” показва , че страните с най голям брой ваксинирани има повече болни !

    Коментиран от #74

  • 70 Joro

    27 4 Отговор

    До коментар #29 от "Иван":

    Вирус има, но ни спестяват голяма част от истината. Историята, политиката, икономическото развитие от последните 40-50 г. го доказват. След петролните кризи от 70-те години западните банки имаха пари в излишък. Почнаха да раздават заеми с ниски лихви, за да финансират въоръжаването. СССР фалира, а в други соц. страни натрупаният капитал мина в частни ръце. След като не можаха с глобализацията, военните конфликти и обедняването на редица страни от Третия и от Втория свят, минаха към финансиране на тероризма, войните в Ирак и Афганистан, а сега и изкуствено създадената криза с вируса. До 5 г. ще станат факт последиците от разрушаването на световната икономика. Ще има рязко обедняване, липса на стоки от първа необходимост и ограничаване на правата и свободата на хората поради това. Книгите на Никола Николов от 90-те години го доказват. Това са "Световната конспирация", "Тайните протоколи", "маските на величията" и др. Никола Николов почина преди 20 г. при неизяснени обстоятелства, отровен от конфитюр, подарен му от негова "почитателка". Унищожаване и отказ на всички вътрешни органи. Разследване нямаше, това беше по времето на царя.

    Коментиран от #111, #118

  • 71 юрист

    1 21 Отговор

    До коментар #65 от "Многословен":

    Паразит си ти- аз плащам редовно данъци и осигуровки, от които- ТИ, ПАРАЗИТЪТ, който не иска да учи, не иска да работи, не учи и не работи, само потребява МОИТЕ данъци, защото е трайно безработен млад леш999пер, който си въобразява, че е хванал господа за шлифера и цял живот ще живее така- без да плаща данъци и осигуровки, но ще ползва данъците, събрани от другите граждани. Няма го майстора- не си познал; от моето семейство ще видиш само абсолютно минималния размер данъци- от тази година сме така, а ти- както искаш...

    Коментиран от #86

  • 72 Ковето е бизнес и политика

    17 2 Отговор
    Тва не е естествен вирус
  • 73 Псевдоним

    20 3 Отговор
    Закъснял си, пич, тази статия щеше да хване дикиш миналата година. Сега вече и на троловете ще се откажат да плащат за тази истерия.
  • 74 юрист

    7 24 Отговор

    До коментар #69 от "Тоз пък":

    Не говорим за ваксините, а за отричането на тежестта на ковид като нова тежка вирусна болест, която се предава 99 процента от човек на човек при елементарен социален контакт. Отричащите съществуването на ковид като тежка болест да се съберат, да си купят остров нейде из океаните и там да правят, каквото си искат. В България имаме закони, които ги задължават да зачитат интересите на другтите- т.е. на онези, които носим маски и спазваме мерките. Толкова е просто дори за простички хорица с основно пбразование като посочените по-горе...

    Коментиран от #76, #78

  • 75 юрист

    0 19 Отговор

    До коментар #68 от "Анонимен":

    Чрез обобщенията си ти си написал език на омраза към всеки, който спасява чужд живот, което е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ съгласно НК- това пък е професионално знание от втората ми магистратура- правото. Така, че- не ми се отваряй, а добре си помисли как искаш да живееш живота си, защото онези, които сме учили, НЕ СМЕ тъпи и прости хора и умеем по правилния начин да наказваме нискообразованите глупави тарикати, които искат само да потребяват от нашите данъци и ни казват, че сме глупаци...

    Коментиран от #115

  • 76 Тоз пък

    21 5 Отговор

    До коментар #74 от "юрист":

    Ами носи си маската, това е същото като с ваксината! Щом мислиш,че тя те пази носи я навсякъде, а не само в затворени пространства, дори може да си лягаш вечер с нея! Странно как няколко месеца преди “ пландемията” всички вирусолози казаха, че маската спира вируса точно толкова колкото да хвърлиш шепа монети през обръч, а последствия стана най великото предпазно средство?! И все пак, който се чувства по сигурен с нея да я носи,дори две да си сложи за по сигурно, аз лично не смятам да го правя!

    Коментиран от #85, #93

  • 77 Антимилиционер

    0 8 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Не е нужно да вярваш - просто си изпий лекарствата.
  • 78 Тоз пък

    19 3 Отговор

    До коментар #74 от "юрист":

    Или иначе казано дистанцирай се, носи маска, ваксинирай се и чакай невярващите да умрем от ковид! След това излезте ти и всички като теб и създайте нова, по- умна раса:-)
  • 79 hhh

    20 3 Отговор

    До коментар #33 от "Въпроси":

    Живея в Германия и мога да ти гарантирам, че всички мерки са само на хартия, или най-малкото не се спазват от ненемските етноси. Купоните си вървяха с 200 (както казва един наш фараон), виетнамците и китайците си работеха нелегално в салоните, хората си гостуваха и т.н.
  • 80 Стига вече

    14 3 Отговор
    Спрете самолетите!
  • 81 СЛОНА

    6 4 Отговор
    ВСИЧКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНАТ ДА ОТПЕЧАТВАТ НА ВСЕКИ ОТРЯЗЪК НАДПИС .sovid 19 i vaksina
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Питам

    19 2 Отговор
    А защо медиците са против задължителната ваксинация? Да дадат пример.Какъв е процента на ваксинираните медици?
  • 84 Гост

    19 3 Отговор
    Стига глупости и престорена отговорност, Пешо! Вземи прочети "Голямото нулиране" на Клаус Шваб, издадена пролетта миналата година и ще се усетиш. Освен, ако не си някой НПО платено гл ша тай ЧЕ
  • 85 юрист

    3 20 Отговор

    До коментар #76 от "Тоз пък":

    ....Публикувано във факти.бг: Ами носи си маската, това е същото като с ваксината!... Носим и маски, и ръкавици, не се бутаме в нощните барове и дискотеки, но да ни считат за говеда, страхливци, мишки и роби- това НЯМА да стане.Работим хоум офис, ремуут, плащаме си данъците, които са абсолютния минимум от тази година и това е-Семейството ми било страхливци, защото пазим живота си, а го пазим, защото от нас зависи издръжката на още ТРИМА пенсионера- нашите родители... Жалки хорица са онези безотговорници, които си мислят- след мен и потоп, аз нямам задължения към никого, но ИМАТ възрастни родители, или деца и роднини с придружаващи болести...

    Коментиран от #87, #92

  • 86 Многословен

    17 1 Отговор

    До коментар #71 от "юрист":

    И какво "работиш"? Създаваш проблеми на хората, в комбина с останалите като тебе. С една дума паразитираш върху несъвършеното устройство на обществото, за което вината е на първите появили се от вашият бранш. Данъците ги плаща този, който се е хванал с вас плюс данък паразит, който вие наричате хонорар.

    Коментиран от #89, #116

  • 87 Тоз пък

    17 0 Отговор

    До коментар #85 от "юрист":

    Аз също плащам данъци,както и семейството ми! Нашите данъци по незначителни ли са от вашите? Правата които имаме по малки ли са от вашите итн?
  • 88 Plovdiv

    13 3 Отговор
    Какви са тия, дето никой не ги е чувал, а си позволяват менторски интонация, че и пръст да размахват?! Ей, авторче на тая помия, що не вземеш да си... - нали знаеш какво?! За нормалните хора е трагедия, че още не си се озовал в гипсови корито!
  • 89 юрист

    2 18 Отговор

    До коментар #86 от "Многословен":

    ...И какво "работиш"? ... Ето това-
    ЗАКОН ЗА АДВОКАТУРАТА
    Чл. 2. (1) Упражняването на адвокатската професия е дейност, предвидена в Конституцията, за правно съдействие и защита на свободите, правата и законните интереси на физическите и юридическите лица. Тя се осъществява в съответствие с принципите на независимост, изключителност, самоуправление и самоиздръжка.
    Глава шеста.
    УПРАЖНЯВАНЕ НА АДВОКАТСКАТА ПРОФЕСИЯ
    Чл. 24. (1) Упражняването на адвокатската професия включва:
    1. устни и писмени консултации и становища по въпроси на правото;
    2. изготвяне на всякакви книжа - молби, тъжби, заявления, жалби и други, свързани с възложената от клиента работа;
    3. представителство на доверителите и подзащитните и защита на правата и законните им интереси пред органите на съдебната власт, административните органи и служби, както и пред физически и юридически лица.
    (2) (Доп. - ДВ, бр. 97 от 2012 г.) Пред Върховния касационен съд и Върховния административен съд страните могат да бъдат представлявани и защитавани от адвокати или от адвокати от Европейския съюз с най-малко 5-годишен юридически стаж.
    Чл. 36. (1) (Доп. - ДВ, бр. 97 от 2012 г.) Адвокатът или адвокатът от Европейския съюз има право на възнаграждение за своя труд.

    Коментиран от #91, #99, #100, #126

  • 90 Говидар

    17 3 Отговор
    Ваксините за грипа са без пари, а инсулина и подобни животоспасяващи що се плащат?
  • 91 Ха ха ха

    8 2 Отговор

    До коментар #89 от "юрист":

    Лудата с гаранция! Добре дошла! Този форум е друг обаче, макар много от активните да са същите. Дирнишката заядливост я забрави!
  • 92 Тоз пък

    12 2 Отговор

    До коментар #85 от "юрист":

    Първи закон в природата е “закона на джунглата”или иначе казано естествения подбор , слабите измират,силните остават! После се появява човека и започва да бърника на всякъде и да казва кое е правилно и кое не!

    Коментиран от #102

  • 93 Абе

    4 16 Отговор

    До коментар #76 от "Тоз пък":

    Абе,я не "дърпай дявола за опашката",че да не си "скубеш косата" после.Щом има правила,те важат за всички и точка.Иначе настъпва анархия.Много ви знаят "балалайките",но само на местна почва.Я иди в чужбина и се опитай да не спазваш правила и закони.Ама там няма и да посмееш да ги нарушаваш.

    Коментиран от #108

  • 94 асдсд

    14 3 Отговор
    Ваксинацията в момента е игра на "Риск печели, риск губи", като шансовете да спечелиш са по-големи

    Я този, който е написал тази глупост да отговори на въпроса:

    Пак ли ще мисли по този начин, ако той или негов близък "загуби" от играта с ваксините?

    Коментиран от #97

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 👽Асгард👽

    20 3 Отговор
    Шшш ей , Петре Здравков , я ходи се думкай в брадата сура , леш журналистически ! 350 на 100 000 е 0,35 % !!! И 1000 да станат ще бъде 1% ! Всички сме живели в свят където под 25% болни в клас нямаше даже грипна ваканция ! Журналя , доктори , математици и други пиявици усетиха някой лев в повече заради този вирус и сега с години няма да искате да го пуснете да си иде! Белите престилки защото взимат по 1000 лв повече , мисирите понеже няма нужда да мислят статии и теми , а само повтарят пасквили като този , а математиците , защото някой предварително им дава числата от прогнозите и взимат кинти ! Аре у лево ! Излез вън и виж как слънцето пече , децата си играят и никой не го еве за медийната ви болест !
  • 97 С подпис

    13 1 Отговор

    До коментар #94 от "асдсд":

    Риск е, когато по Божия воля нещо се случи. Наричай го съдба, случайност и прочие независещи от конкретният индивид обстоятелства. Когато вземаш решение, необосновано или грешно решение, обикновено се нарича глупост.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Многословен

    8 0 Отговор

    До коментар #89 от "юрист":

    Какво не разбра в "и такива като тебе", че ми цитираш написаното от тях?

    Коментиран от #104

  • 100 Анонимен

    8 2 Отговор

    До коментар #89 от "юрист":

    Имаш логорея! Това е признак и ще е добре да го обсъдите с личния ти лекар! Cпoрeд пcихиaтритe cлoвecнaтa дриcкaвицa e ocнoвeн признaк?! „Пaциeнтитe нямaт cтрeмeж дa изcлушвaт cъбeceдникa, дoри нe му дaвaт възмoжнocт дa ce изкaжe. Нeрядкo прocтo нe cпирaт дa гoвoрят бeз прeкъcвaнe.“1 Кaтo cимптoм ce нaблюдaвa при ceнзoрнaтa aфaзия, мaниaкaлнитe cъcтoяния и шизoфрeниятa.

    Коментиран от #107

  • 101 Важно уточнение

    22 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "факт е и че има случаи на заразяване, въпреки ваксината".
    Това не е вярно, защото случаите на заразяване на ваксинирани хора не са единични, а са огрномно количество.
    Който не вярва може да направи справка за Израел, където почти всички са ваксинирани, а новозаразените на ден в момента са повече от всякога досега.
    Точно заради подобни непроверени изказвания, с които ни заливат напоследък хората нямат доверие за пет пари.
  • 102 Чудя се

    3 21 Отговор

    До коментар #92 от "Тоз пък":

    Ти трябва да живееш в някакъв коптор,за да се чувстваш свободен.Еволюиралите хора мислят разумно,съобразяват се с околните,спазват морални норми и правила,спазват закони.Учат,после работят,квалифицират се,стремят се да си създадат добър стандарт,живеят с други хора и се съобразяват с тях.Това твоето е чист ЕГОИЗЪМ.Щом искаш да живееш в цивилизовано общество ТРЯБВА да се съобразяваш.Иначе "хващай гората" Аман от дървени философи--маската му отнемала свободата.Дрън,дрън

    Коментиран от #138

  • 103 селтак

    16 0 Отговор
    Абе,нищо не пишат и не приказват за Швеция! Що ли? Там нема абсолютно никакваи мерки! Що ли!

    Коментиран от #109

  • 104 Анонимен

    8 1 Отговор

    До коментар #99 от "Многословен":

    Същия е като роднините си : Ваксиниран 1403, Имунолог......!

    Коментиран от #110

  • 105 Отново и отново

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    соросоидни бълвочи .
  • 106 виж сега

    8 1 Отговор

    До коментар #19 от "безумие":

    Здравомислие му казват драги! Типичен здрав,български скепсис. За това си има много причини...и ако седнеш и се поразмислиш...ще разбереш.
  • 107 Ти сигурно

    2 5 Отговор

    До коментар #100 от "Анонимен":

    Ти сигурно знаеш от собствен опит тези диагнози.Как пък от три изречения,разбра,че някой има логорея.Или трябва задължително да се направиш на интересен. Де да можеше вирусът да разболява само САМОНАДЕЯНИ хора.

    Коментиран от #119

  • 108 Тоз пък

    7 0 Отговор

    До коментар #93 от "Абе":

    Ти не ми бери грижа какво ще скубя! Явно не правиш разлика между закон и заповед!

    Коментиран от #124

  • 109 Икономика

    3 0 Отговор

    До коментар #103 от "селтак":

    Защото шведите са преценили, че ако шведката трябва да сложи маска, то маските трябва да са три и поне две от тях са твърдо еднократни.
  • 110 М а н а ф оглу

    6 1 Отговор

    До коментар #104 от "Анонимен":

    Има и още един пфайзерски девайс с ник "вирусолог", ама днес нещо мълчат, паднали са им батериите....

    Коментиран от #114

  • 111 Добър коментар!

    16 0 Отговор

    До коментар #70 от "Joro":

    Никола Николов е велик българин,за съжаление малко известен.Книгите му са резултат от дългогодишни изследвания и изводите са тревожни!
  • 112 MmAaHh

    16 3 Отговор

    До коментар #44 от "небрежнев":

    Трябва да е точно обратното. Ваксиниран, стигнал до лечение в болницата, трябва да си плаща лечението от собствения джоб. Нали се е "ваксинирал" именно за това, да го изкара леко и да не влиза в болница? Не желая с моите здравни вноски да се лекува набоден с експериментален биопродукт, при това доброволно подписал лично информирано съгласие.
  • 113 Матей

    10 2 Отговор
    Брех мари божке,толкова дрънкотене и изписан цял ферман за щателно зомбиране на ехалето.Всичко това е дрън-дрън,че пляс,измишльотини,с фалшивите писиар тестове може да се изкара заразено какво ли не.И като се разболее някой от грип или простудно заболяване и му лепнат и ковид,почват да го мъчат като йезуити-схоластици и екзорцисти,накрая успяват да го уморят.За това се полага и величайшия хонорар,здравната система е пропита от тая пагубна корупция,държавно подсигурена и финансирана.
  • 114 Анонимен

    7 1 Отговор

    До коментар #110 от "М а н а ф оглу":

    Щото от Израел се отвори голям пробив във фазера, сигурно затова!? Затова са ги подкарали с духовата музика под строй да ги затретват! тя тая стана като Вуте дето на пазара объркал и си купил вместо халва сапун - дъвкал, пенявил си и викал : Пениш се не пениш, че те изядем! Язе паре сам дал за тебе!
  • 115 Жалка картинка,

    10 1 Отговор

    До коментар #75 от "юрист":

    Това е първото,което ми идва наум,като чета за магистратури,отговорности и как другите си позволяват да се съмняват в НЕГО-носитекят на познанието!Ще повърна!
  • 116 Я не завиждай

    3 10 Отговор

    До коментар #86 от "Многословен":

    Винаги съм се чудила,защо разни хора,завиждат на други хора,че са избрали печеливши професии.Ами този човек не ти е пречил на теб и ти да станеш юрист или фармацевт, или IT специалист,или лекар.Ами учи се,много се учи.Ама по-лесно е да се гледа в "паничката"на ближния и нон стоп да се говори против.И да се търсят други хора за твоите неуспехи.

    Коментиран от #120

  • 117 Простосмъртен

    12 2 Отговор
    Петърчо, спешно сменяй призванието! Да пишеш платени, пропагандни материали не е твоята стихия, не ти се получава изобщо. Пробвай да продаваш маски и дезинфектанти по метростанциите, там може да се радваш на малко по-голям интерес ;)
  • 118 Братле

    5 0 Отговор

    До коментар #70 от "Joro":

    благодаря за коментара , но умира не по времето на царя - 4 окт. 1997,но е по-важно какво е написал. :)))

    Коментиран от #161

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Многословен

    6 1 Отговор

    До коментар #116 от "Я не завиждай":

    Завист ли? Завист ли е, когато колоездачът не иска, да му тикат прът в спиците? Опитвайте се да анализирате по-кратък текст, на първо време е задължително!

    Коментиран от #125

  • 121 Кака Лара

    9 1 Отговор
    Ах Пешко едноклетъчното, какво хубави мозъчни диа.рии и пръ.дни произвежда само.
  • 122 ежко

    14 3 Отговор
    "Ваксинацията в момента е игра на "Риск печели, риск губи", като шансовете да спечелиш са по-големи"
    По-голяма глупост не бях чувал.Не е важен шанса,а очакваният резултат!И ако той е инсулт например, сори,ама предпочитам корона вируса!Да не говорим за неща които могат да се появат след 5-10 години!Има и такива резултати които не можем да си ги позволим!
    Здравков, би ли играл на "руска рулетка", еднократно, за награда от 10 000 долара?Шансовете са добри -5/6 да прибереш парите?А можеш ли да си позволиш останалият 1/6 сценарий?

    Коментиран от #133

  • 123 Ами

    4 0 Отговор

    До коментар #60 от "Jacques Yves Moineau":

    Защото е политик и,за да не изпусне антиваксърите,които са голяма част от симпатизантите на ИТН.Той и Сл.Трифонов, на интервюто,едва-едва каза да,като го питаха дали е ваксиниран.Ама какъв е проблемът на хората,които не искат да се ваксинират,нали не е задължително. Другите правила,хубави -лоши,трябва да се спазват от всички.
  • 124 Абе

    2 8 Отговор

    До коментар #108 от "Тоз пък":

    Ти правиш ли разлика между закони и правила.Да си чувал ,че даже има неписани,морални правила,които всеки средно интелигентен човек трябва да знае и да спазва.В случая с ковида,заповедта на здравния министър е равносилна на закон.Някои хора "мрат"да нарушават правила.

    Коментиран от #144

  • 125 Явно

    1 5 Отговор

    До коментар #120 от "Многословен":

    Явно си имаш проблеми с някой юрист,но не слагай всички хора от една професия под един знаменател.И по-малко злоба!
  • 126 Невежа

    12 1 Отговор

    До коментар #89 от "юрист":

    Поне да беше научил Конституцията бе, смешник .....
    Чл. 28.
    Всеки има право на живот. Посегателството върху човешкия живот се наказва като най-тежко престъпление.
    Чл. 29.
    (1) Никой не може да бъде подлаган на мъчение, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение, както и на насилствена асимилация.
    (2) Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие.

    Коментиран от #128, #159

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Питанка

    10 1 Отговор
    Ако има вирус, защо пускате тук милиони туристи?
  • 130 Някой си

    11 3 Отговор
    На сила хубост не става!!!! Стара народна поговорка.
    Ваксинацията е право на личен избор. Не следва да се налага силово. Всеки сам си носи отговорността.
    Самолетите продължават да летят, а след тях да се разсейват,, хубави перести облачета,, , които движат статистиката на случайте във възходяща посока.
    Задайте си въпроса - защо ако едно нещо е толкова добро и полезно, то същото така усилено се рекламира?
    Не насаждайте повече страх у хората с подобни статий, защото сега повече от всякога страната ни се нуждае от мир и единение, а не от разединение.
    Нека здравият разум надделее.
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Ковида

    7 0 Отговор
    На практика това е грипа
  • 133 Сметкаджия

    4 8 Отговор

    До коментар #122 от "ежко":

    Вероятността да получиш инсултт от вируса е 1000 пъти по-голяма от вероятността да го получиш от ваксина. Както и за всички друг пост-ковид усложнения.
    Вероятността да не се разболееш от ковид е около 10%.
  • 134 волен сидеров

    8 1 Отговор
    СТИГА С ТОА ВИРУС ,КОЙТО ЩЕ МРЕ ЩЕ МРЕ-НИЕ ОПРАВИХМЕ ВСИЧКО ДРУГО ,ЧЕ ЩЕ СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ ВИРУС .И В ПЕЩЕРА ДА СЕ СКРИЕМ РЕШИ ЛИ ПАК ЩЕ НИ НАМЕРИ-НИЕ СЪСИПАХМЕ ПЛАНЕТАТА,КРАЙНО БОГАТИ И КРАЙНО БЕДНИ СТАНАХА ХОРАТА,ГЛАДУВАЩИ,БЕДСТВИЯ-ЗАБРАВИХМЕ ГОСПОД ДОРИ, А ВИЕ ОТ ВИРУС СЕ ПЛАШИТЕ-КАКВОТО СТАНЕ ТОВА ЩЕ Е -АЙДЕ СТИГА ВЕЧЕ СЕ ПЛАШЕЛИ ЧОВЕЦИТЕ ПО ЗЕМЯТА....
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Ива

    9 1 Отговор
    Българите умират, защото няма адекватно лечение в болниците и докторите искат само пари. Имаш ли пари в БГ може и да те лекуват,но ако нямаш да си платиш умираш като куче. Ковид 19 една машина за пари и толкоз. Ако си болен някой да телекува ,а някой иска да мислиш за Ковид 19, за ваксини ,за локдауни,за 4,5,6 вълна и нови щамове. Това е в сферата ма мечтите.
  • 138 Тоз пък

    6 0 Отговор

    До коментар #102 от "Чудя се":

    Точно така правят еволюиралите, само дето забрави да добавиш,че и накрая се ваксинират, вярват на измислени статистики, фалшиви новини итн, и от толкова еволюция са забравили да ползват мозъците си по предназначение!
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 COCO

    4 9 Отговор
    Хайде, да заравяме глава и оставяме природата да си свърши работата с антиваксерите. Който не се е ваксинирал (над 18 години) попълва документ за отказ от болнично лечение - все пак и така могат да го чипират, нали? Защо да затваряме държавата за некви средновековни инсуфициенти?

    Коментиран от #143

  • 141 опа

    8 2 Отговор
    Джерусалем Пост, пост публикация от 15.08.2021:
    от 525 случая в болница за деня в тежко състояние, 277 са напълно ваксинирани...., т.е. с поне по 2 ваксини. В Израел. Значи от какво точно ни пазят тези ваксини?

    Коментиран от #145

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Отговор

    8 3 Отговор

    До коментар #140 от "COCO":

    Ти след като си се ваксинирал и си супер сигурен в това, което са ти сложили, какво те притесняват неваксинираните? По-скоро неваксинираните трябва да се притесняват от тебе, защото не само пренасяш вируса, а според науката помагаш на вируса да мутира и да стане по-смъртоносен. И то именно заради ваксината, която не "убива"вируса, а "помага да преминеш по-лесно през заболяването".

    Коментиран от #160

  • 144 Тоз пък

    6 3 Отговор

    До коментар #124 от "Абе":

    Точно така, има морални правила, а защо тогава аз да слагам маска или ваксина за да пазя теб? Защо да се чувствам зле аз, за да ти бъде на теб добре? Като искаш да се пазиш, пази се сам/а, но не занимавай мен с болните си страхове!
  • 145 От ...

    0 0 Отговор

    До коментар #141 от "опа":

    смърт.
  • 146 иван

    6 2 Отговор
    Хора не разбарате ли че тук става въпрос за много пари
  • 147 др Кожодерски

    9 1 Отговор
    Стига глупости ! Който иска да се боцка , да си плаща и да се боцка колкото ще.
  • 148 Неваксиниран

    8 3 Отговор
    Май някой го е яд, че се е ваксинирал и си излива яда в интернет. Млад човек съм, всеки ден работя и се виждам с много и различни хора и абсолютно никой не носи маска(едва ли са и ваксинирани) и така от както ковид “съществува”. Никой от семейството ми не е ваксиниран, включително баба и дядо и всички сме здрави и си живеем нормално. Стига сте налагали на хората да се ваксинират. Всеки си има глава и си рещава. Никой не знае кое е правилно и кое е грешно решение. Всеки постъпва както смята за добре и както се чувства, но такива, които чули от телевизора, че трябва да се ваксинират без грам да помислят и след това да реват в интернет, че са се ваксинирали не е правилно. Всички ще умрем един ден(в кръга на шегата). Очаквам с нетърпение след 30 години как разкриват истината покрай тази параноя хаха. Благодаря за вниманието и лек ден!

    Коментиран от #154, #156

  • 149 Без тези

    8 1 Отговор
    Акъл и пари не давам, докато не ми ги поискат, а ако ми ги поискат ще преценя, дали да дам. И този сладур да не ми дава акъл, защото не съм го искал. Имам глава на раменете си и мисля трезво. Всички ваксинирани имат проблеми с главите си, защото графена вече е мозъците им и им пречи да мислят.
  • 150 EФРЕЙТОР

    3 7 Отговор
    ОСТАВЕТЕ ХОРАТА ДА РАБОТЯТ, НО К ОЙТО СЕ РАЗБОЛЕЕ ОТ КОВИД И НЕ Е ВАКСИНИРАН ДА СИ ЗАПЛАТИ В БОЛНИЦАТА-ДЯВОЛИЯТА.
  • 151 Риск печели, риск губи!

    4 2 Отговор
    ..правилно, Били Гейта печели ... всички ние губиме!
    Нали така бе Здравков, ти ми приличаш на ваксан, лицето ти лъщи!!!
  • 152 Дамян

    4 2 Отговор
    Ами ваксинирай се - какво ти пречат неваксинираните. Нали ваксината пази. :D А и в Англия в момента има ръст на заразени - точно заради идиоти като теб. Точка.

    Коментиран от #155

  • 153 Ами какъв е? Явно е мислещ наистина

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "Мислещ":

    за разлика от много, киснещи по цял ден и с форумите и ревящи, че си искат свободата. Ами щом никой не ви спира да пишете по цял ден из форумите значи никой не ви е отнел свободата. Не ми пука за личното ви решение да се ваксинирате или не. Нервира ме начинът, по който се опитвате да внушите, че ковидът е елементарно грипченце, а ваксината е едва ли не по-страшна от чума или ебола. В същото време сме пред страшна здравна криза явно,а вие казвате, че всичко е лъжа, измама и пр. Е, кой е мислещият и кой е манипулаторът в случая?Разсъжденията на автора на статията почти напълно се припокриват с моите и също се опитвам да не бъда агресивен, въпреки че крайните антиваксъри ме отвращават. Бих приел разумни доводи, но повечето са плява.
  • 154 А обратното правилно ли е? Неваксинирани

    1 1 Отговор

    До коментар #148 от "Неваксиниран":

    по цял ден да ни заливат с антиваксърски призиви. Радвай се, че не познаваш лично хора, които са починали от ковид. За съжаление не мога да се похваля със същото. Явно си млад човек и може би няма да прекараш тежко ковид ако се заразиш. Пази обаче родителите си и баба си и дядо си, ако държиш на тях. Въобще не е безобиден ковидът, но много хора го разбират твърде късно.
  • 155 Има ръст, защото англичаните са

    2 1 Отговор

    До коментар #152 от "Дамян":

    недисциплинирана нация. Отпуснаха му твърде бързо края. Но все пак картината там не е толкова страшна поне засега. Поне смъртните случаи сред новозаразени ваксинирани са редки.
  • 156 Къде не носите маска? От кое село си

    1 1 Отговор

    До коментар #148 от "Неваксиниран":

    момче? С колко жители е? В автобуса ли не носите маски, в метрото ли или в селския хоремаг?
  • 157 2293

    2 1 Отговор
    Ваксината е по-опасна /vaccineimpact.com/2021/21766-dead-over-2-million-injured-50-serious-reported-in-european-unions-database-of-adverse-drug-reactions-for-covid-19-shots

    Коментиран от #158

  • 158 8457

    1 0 Отговор

    До коментар #157 от "2293":

    посетете сайта
  • 159 3233

    0 1 Отговор

    До коментар #126 от "Невежа":

    Може нали за това се подписва информирано съгласие.
  • 160 COCO

    1 1 Отговор

    До коментар #143 от "Отговор":

    Прав си - и аз не разбирам защо неваксинираните са толкова щастливи, че имат около 100 пъти по-голям шанс за хоспитализация и леталитет срещу избягване на 0,000...1% усложнения от ваксинирането? Аз лично съм безсмъртен с ваксината-мога и да пренасям вируса и да съм заплаха - но пък проблема не е мой! Нещо като с туберкулозата - рядко някой ваксиниран се разболява - е случва се понякога, но за обществото това не е драма. Спрете тези ограничителните мерки срещу КОВИД - затваряне не бизнеси, училища, туризъм - вече който иска има начин да се предпази - ВАКСИНА! То и самоубийци има - ама продължават да правят високи мостове и сгради... Затова неваксинираните да си поемат риска и да се лекуват за своя сметка - както и хазартните типове сами си плащат борчовете от залаганията. Няма логика обществото да плаща по 10 000 - 100 00 лв че някой е антиваксер/веган/мърльо/хазартен/перко при условие, че се има БЕЗПЛАТНИ ваксини за хората. Или да продължаваме масово да плащаме по 120 лв. PRC - сметнете при 23 000 теста дневно, хората си плащат от джоба 2,76 млн лева/ден!!! Нима няма по-добър начин да се изхарчат 1 МИЛИАРД лева на година???
  • 161 Joro

    0 0 Отговор

    До коментар #118 от "Братле":

    Имаш право, 1997 г е, около година след като говорих последно с него, питах го тогава не го ли е страх, че ще го убият, а той каза: Не, защото така ще докажат само че съм прав. Но все пак го убиха.
  • 162 питагор

    0 0 Отговор
    Плащаме за великата простотия и некадърност на управниците ни с живота си срещу заразата на целия свят Ковид19 !
  • 163 Фермер

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Автора написал това да каже от каде":

    Над 500 починали с ваксина в България тук thebulgariantimes
  • 164 Фермер

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "безумие":

    Не гледай само в телевизора.
    Виж тук thebulgariantimes
    Виж Пламен Пасков във фейсбук
    И много други