Отидете към основна версия

1 635 40

Аспарух Илиев: Тази COVID вълна няма да е по-лека

  • аспарух илиев-
  • коронавирус-
  • пандемия

В болниците, независимо какво казва официалната статистика, ситуацията е драматична

Снимка: Архив

Няма никакви изгледи настоящата вълна на Ковид да е по-лека и с по-ниска смъртност от предишните, както вчера министър Кацаров и съветничката му Кожухарова заявяват.

Данните на епидемиолога д-р Кожухарова са направени с бакалски тефтер и нулево познаване на елементарна математика, статистика и епидемиология.

Това коментира във "Фейсбук" Аспарух Илиев.

Динамиката на сегашната крива е различна от предишните, като не позволява никаква съпоставка - нарастването в даден момент може да е по-бавно спрямо предишните вълни, но това се наблюдава в сезон, в който миналата година беше спокойно (за съпоставка в червено).

Със застудяването се наблюдава и вторичен пик. Няма никакви данни вълната да е с дължината на предишните, вероятно ще е доста по-дълга. Страхувам се, че времето за ваксиниране и мерки започва да се стопява фатално.

В болниците, независимо какво казва официалната статистика, ситуацията е драматична. В момента партиите и политиците се притесняват за гласоподавателите си. Време е, обаче, да се постигне поне по темата Ковид обща позиция и съгласие, за да се избегне политизирането преди изборите и да се свърши работа.

Премиерът Янев и президентът Радев трябва да вземат ясна позиция - това е тяхно задължение като хора в отговорни позиции сега. 100 души на ден си отиват без причина, тенденцията е броят да расте.

Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 20 гласа.

Свързани новини