Отидете към основна версия

2 665 64

Няма нито един ваксиниран в селото на починалата родилка

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • родилка-
  • градец

Втора седмица в Сливенска област са въведени по-строги мерки

Снимка: Shutterstock

В котелското село Градец, от където са починалите преди седмица родилка и нейните близнаци няма ваксинирани хора. Единственият с направена имунизация е кметът на селото.

Мерките за ограничаване на Ковид не се спазват, което води до бързото разпространение на инфекцията, съобщи БНТ.

В село Градец живеят близо 5 000 души. Инфектираните с Ковид са много. Висок е и броят на починалите от инфекцията. Част от хората се притесняват от бързото разпространение на Ковид, но дори последните смъртни случаи на забременялата инвитро родилка, бебетата ѝ и нейната свекърва не ги мотивират да се ваксинират.

Единственият ваксиниран в Градец е кметът. Неуспешни засега са трите опита за организиране на зелени коридори в селото, където медицински специалисти да ваксинират желаещите на място.

"С всички начини и средства съм ги уведомявал с обяви, със съобщения, но няма желаещи", казва кметът на село Градец Веселин Урумов.

Втора седмица в Сливенска област са въведени по-строги мерки за недопускане разпространението на ковид инфекцията. Според здравните власти в Градец е почти невъзможно изолирането на заразените и поставянето под карантина на контактните. Контролът е силно затруднен, въпреки съдействието на полицията.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 18 гласа.

Свързани новини