Отидете към основна версия

8 825 6

Почти всеки греши при консумацията на тези храни

  • здравословно хранене-
  • храни-
  • грешно-
  • здраве-
  • консумация-
  • картофи-
  • чесън-
  • круши-
  • броколи

Правилният хранителен режим е от първостепенна важност за доброто здравословно състояние

Снимка: shutterstock

Все повече хора се стремят да водят здравословен начин на живот. Той е съвсем реално постижимо понятие макар да не е лесно и да обхваща множество аспекти от ежедневието ни, част от кои понякога е трудно да откажем. Като цяло живеещият здравословно човек не пуши, пие умерено, поддържа здравословно тегло, храни се с полезни храни и спортува.

Най-често, хората, решени да променят навиците си и да се отдадат на здравословното, зьапочват с промяна на храната, която ядат. Има обаче някои хранителни продукти, които консумираме грешно.

Вижте кои са те и защо е важно да поправим грешката си.

Картофи

Картофите са вкусен и полезен зеленчук, който присъства в почти всяко едно здравословно хранително меню. Много е важно обаче да знаете, че лилавите картофи са далеч по-полезни от белите. Ако направите тази замяна, то категорично ще можете да извлечете от храната много повече ползи.

Чай с мляко

Това е една от най-често допусканите грешки. Може и да ви се струва изтънчено и аристократично, но чаят с добавено мляко към него, съвсем не е най-полезната напитка. Истината е, че млякото убива полезното действие на билките. Спрете да го правите. Достатъчно е да добавите лъжичка мед към топлата напитка.

Чесън

Най-добрият начин да консумирате чесън е като го пресовате и добавите към гозбата, в която да престои известно време. По този начин най-пълноценно се освобождава ензимът алицин, който предпазва от сърдечносъдови заболявания.

Круши

Крушите са много вкусен плод, който ние българите обичаме да похапваме. Ако оставите плодовете да презреят малко повече, преди да ги консумирате, ще направите добра услуга на тялото си. Когато крушите са по-зрели, това провокира хлорофила в тях да засили действието на антиоксидантите. Същото това важи и за ябълките.

Броколи

Единственият правилен метод за приготвяне на броколи, е готвенето им на пара. Ако обаче не разполагате с такъв уред и предпочитате да ги запържвате или варите, добавяйте по малко люта подправка към тях. Така ще активирате свойствата им.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 24 гласа.

Свързани новини