5 Ноември, 2021 18:28 8 804 6

Почти всеки греши при консумацията на тези храни

  • здравословно хранене-
  • храни-
  • грешно-
  • здраве-
  • консумация-
  • картофи-
  • чесън-
  • круши-
  • броколи

Правилният хранителен режим е от първостепенна важност за доброто здравословно състояние

Почти всеки греши при консумацията на тези храни - 1
Снимка: shutterstock

Все повече хора се стремят да водят здравословен начин на живот. Той е съвсем реално постижимо понятие макар да не е лесно и да обхваща множество аспекти от ежедневието ни, част от кои понякога е трудно да откажем. Като цяло живеещият здравословно човек не пуши, пие умерено, поддържа здравословно тегло, храни се с полезни храни и спортува.

Най-често, хората, решени да променят навиците си и да се отдадат на здравословното, зьапочват с промяна на храната, която ядат. Има обаче някои хранителни продукти, които консумираме грешно.

Вижте кои са те и защо е важно да поправим грешката си.

Картофи

Картофите са вкусен и полезен зеленчук, който присъства в почти всяко едно здравословно хранително меню. Много е важно обаче да знаете, че лилавите картофи са далеч по-полезни от белите. Ако направите тази замяна, то категорично ще можете да извлечете от храната много повече ползи.

Чай с мляко

Това е една от най-често допусканите грешки. Може и да ви се струва изтънчено и аристократично, но чаят с добавено мляко към него, съвсем не е най-полезната напитка. Истината е, че млякото убива полезното действие на билките. Спрете да го правите. Достатъчно е да добавите лъжичка мед към топлата напитка.

Чесън

Най-добрият начин да консумирате чесън е като го пресовате и добавите към гозбата, в която да престои известно време. По този начин най-пълноценно се освобождава ензимът алицин, който предпазва от сърдечносъдови заболявания.

Круши

Крушите са много вкусен плод, който ние българите обичаме да похапваме. Ако оставите плодовете да презреят малко повече, преди да ги консумирате, ще направите добра услуга на тялото си. Когато крушите са по-зрели, това провокира хлорофила в тях да засили действието на антиоксидантите. Същото това важи и за ябълките.

Броколи

Единственият правилен метод за приготвяне на броколи, е готвенето им на пара. Ако обаче не разполагате с такъв уред и предпочитате да ги запържвате или варите, добавяйте по малко люта подправка към тях. Така ще активирате свойствата им.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 орео

    6 1 Отговор
    С тази готвачка ще отслабнеш.
  • 2 Вкус

    2 1 Отговор
    Може да е странно, но децата ми и до ден днешен се "избиват" за "броко"– съвсем суровото броколи го гризат като морков или ябълка. В един качествен микс от замразени зеленчуци също се откриват няколко цветчета броколи, но винаги ги изваждам от микса и добавям съвсем накрая, иначе се скашкват.
  • 3 отпосле

    4 3 Отговор
    Чай с мляко пият келешите, които се правят на аристократи. А броколи не яде дори и папагалът Ерик.
  • 4 Лъжеш

    9 1 Отговор
    Медът при висока температура става канцерогенен.
  • 5 СЛОНА

    4 1 Отговор
    АПНИСИ,ПИЙНСИ ,ЕБНИСИ ...
    ТОВА Е МОЯТ НАЧИН НА ЖИВОТ ,ОТПАДНЕЛИ ЕДНО ОТ ТРИТЕ ЗНАЧИ ЖИВОТА СКОРО ЩЕ ПРИКЛЮЧИ!!!
  • 6 Тараланкоолу

    4 1 Отговор
    Трачевааа!Ма пуйко!В крушите няма хророфил ма!Има в листата.Ма ти от де да знаеш.