Отидете към основна версия

3 074 51

Момеков: Не може да отричаш имунологията като наука

  • професор георги момеков-
  • ваксини-
  • коронавирус-
  • лекарство

Лекарството е страхотен пробив, но не е вълшебна пръчица, заяви председателят на Българското научно дружество по фармация

Снимка: БНТ

Властите трябва да са категорични. Това им е работата. Мерките за ограничаване на четвъртата вълна на коронавируса несъмнено бяха нужни, защото България се нареди на челни места по смъртност.

Това заяви проф. Георги Момеков, председател на Българското научно дружество по фармация пред БНТ. По думите му подкрепата за тези мерки трябваше да бъде по-голяма. Целта на мерките не е някой да се чувства притеснен, защото така се спасяват животи.

"Не може да отричаш всички форми на ограничения, да отричаш имунологията като наука", подчерта проф. Момеков.

Председателят на Българското научно дружество по фармация отбеляза, че са оптимистични новините за откриване на препарат за лечение на COVID-19. Фактът е обаче, че това ще са скъпи лекарства, а освен това няма как изведнъж да се появят в аптеките заради логистични проблеми. Лекарството е страхотен пробив, но не е вълшебна пръчица, каза още проф. Момеков.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 22 гласа.

Свързани новини

  • Лекарството, което увреди хиляди деца

    Април 1962: в семейство Корня от Алендорф се ражда третото дете - Гунхилд. Акушерката показва на майката бебето, а то изглежда странно: ръцете му са с ...
    29.11.2021
    36 313
    60