Отидете към основна версия

2 641 12

Строги мерки за супермаркетите в Гърция

  • гърция-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • пандемия

Мярката се въвежда, тъй като идеята за разрешаване на влизане на неваксинирани граждани в супермаркетите само с отрицателен бърз тест беше прекратена, поне за момента, тъй като беше счетено, че е трудна за изпълнение

Снимка: БГНЕС/ЕРА

По-малко хора ще бъдат допускани в супермаркетите в Гърция от събота, съобщи "Та Неа".

Причината е връщането на рестриктивната мярка, която позволява един човек на 9 квадратни метра. Това става седмици, след като ограничението беше премахнато на 25 октомври.

До петък беше разрешено да има един човек на 2 кв.м. в супермаркетите.

Мярката се въвежда, тъй като идеята за разрешаване на влизане на неваксинирани граждани в супермаркетите само с отрицателен бърз тест беше прекратена, поне за момента, тъй като беше счетено, че е трудна за изпълнение.

Министърът на развитието Адонис Георгиадис заяви, че е обсъждана възможността неваксинирани граждани да влизат в супермаркетите с бърз тест, но има проблеми по отношение на прилагането му.

"Разбира се, че се разглежда, но има проблеми. Обсъдихме го и на срещата с премиера и президента", каза Адонис Георгиадис. "Има някои наши съграждани, които дори няма да направят бърз тест и не можем да ги лишим от достъп до основни стоки", добави министърът на развитието.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 18 гласа.

Свързани новини