Last news in Fakti

14 Ноември, 2021 13:48 2 261 29

Австрия с план да въведе локдаун за неваксинираните и непреболедувалите COVID от днес

  • австрия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина-
  • локдаун

Мярката ще влезе в сила от полунощ и първоначално ще действа до 24 ноември според плана

Австрия с план да въведе локдаун за неваксинираните и непреболедувалите COVID от днес - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Австрия планира да въведе локдаун за неваксинираните и за непреболедувалите COVID-19 още днес, предаде ДПА, като се позова на проектодокумент, съдържащ подобно предложение.

Мярката ще влезе в сила от полунощ и първоначално ще действа до 24 ноември според плана. В проектодокумента се казва, че това решение е нужно, за да се предотврати срив в здравната система, предава БТА.

Съгласно мярката хората, които не са ваксинирани или не са прекарали COVID-19 ще могат само да напускат домовете си при определени обстоятелства, докато локдаунът е в ход, като например по съществени причини, за пазаруване на продукти от първа необходимост, за ходене на работа, за изповядване на религия, за разходка с цел запазване на физическото и менталното здраве.

Локдаунът няма да се прилага за деца под 12 години.

Австрия регистрира над 13 000 новозаразени с коронавируса вчера. Средно за 7 дни случаите на зараза са 814,6 на 100 000 души.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Учуден

    33 6 Отговор
    В Австрия от месец по заведения и нехранителни магазини се влиза със сертификат, така че аз разлика с локдауна не виждам и очевадно ефекта е нулев. Така че след 24-и и боцнатите ще бъдат затворени, за тяхно добро разбира се.
  • 2 Nikoi

    64 2 Отговор
    Нали бяха ВАКСИНИРАНИ, що така???????

    Коментиран от #5

  • 3 простаков

    66 4 Отговор
    здравомислещите и умни хора са неудобни на новия фашистки/световен/ ред!
  • 4 Защо полето

    19 0 Отговор
    С коментар се появява след 100 тния прочел статията?
  • 5 123

    37 0 Отговор

    До коментар #2 от "Nikoi":

    Защото са само с по три дози, като 110% си сложат четвъртата ще преборят вируса и ще заживеят нормално:)
  • 6 Само не ваксинираните

    47 1 Отговор
    Ли виждаме в страните с най - много ваксинирани има най-много болни и починали!
  • 7 ПАРЛАМА ЛОКДАУН

    17 1 Отговор
    РАЗХОДКИ.......Я ДА ДА ДОЯТ ТУКА САМО КУЧЕТАТА ИМАХА ПРАВО НА РАЗХОДКИ ЗА ЗДРАВЕ.....
  • 8 Майна

    32 0 Отговор
    Тези, които са ИНЖЕКТИРАНИ СА ОБРЕЧЕНИ, всъщност...,,В своя Седмица 42 „Доклад за наблюдение на ваксините срещу COVID-19“ Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство призна на страница 23, че „Нивата на N антитела изглежда са по-ниски при хора, които получават инфекция след две дози ваксинация“. По-нататък се обяснява, че това падане на антителата е основно постоянно.

    „Какво означава това? Няколко неща, всички лоши“, пише Алекс Беренсън. „Знаем, че ваксините не спират инфекцията или предаването на вируса (всъщност докладът показва другаде, че ваксинираните възрастни сега се заразяват с много ПО-ВИСОКИ проценти от неваксинираните).“
  • 9 Гост

    57 0 Отговор
    С други думи, репресии спрямо здрави хора?! За да ограничат правото на придвижване на даден човек, трябва да имат основателни причини, т.е. този човек трябва да е ДОКАЗАНО болен! Докато няма доказателства, то това е репресия срещу самият човек и правата му!

    Коментиран от #14

  • 10 Майна

    40 0 Отговор
    Просто няма нужда да се прави инжекция за вирус, който за повечето хора не показва никакви симптоми, да не говорим за вирус, който дори никога не е бил изолиран и доказано съществуването му .

    „Това е най-голямата измама в историята на човечеството“, написа един коментатор в блога на Беренсън за този кошмар с инжектиране на covid.

    „Глобалните елити са работили по това от 1991-92 г.“, пише друг. „Чували ли сте за Дневен ред 21? Той беше заменен през 2015 г. с Програма на ООН 2030, или това, което сега се нарича „голямо нулиране“.
  • 11 Кики

    29 1 Отговор
    В гр.Остин щата ТЕКСАС из целия град има трансперанти които показват на “заспалото “гражданско общество кой стои в ОСНОВАТА на ковид 19 All is JEWISH;/ частна ЦРУ корпорaция Blackrock president -Rob Kapito и неговия заместник Larry Fink корпорацията Vanguard CEO-Mortimor Buckley Главния ШЕФ на учените в MODERNA-Tal Zaks Главните шефове на PFIZER-Mikael Dolstenи главен технолог Albert Bourle HHS -Health Human Services Asistant HEALTH SECRETAR-Rachel Levine/трансДЖЕНДЕР/ HHS SECRETARY-Xavier Beccera От това което чета, май само в някои щати на САЩ с а останали нормални хора в официалното управление. Преди малко, като гледах една мисирка как се пени на темата Ковид, по първа, срещу К. Костадинов, останах с впечатлението, че бая пара им е снесено, за да се дъжи като платена проститука, а не като журналистка! Как бе казал поета:Човек за парата, си изяда и г…. та, пардон месата!
  • 12 куртификат

    23 1 Отговор
    Това ни чака и нас, с нашите продажни котерии.

    До два месеца там ще почнат да ги пъхат в лагери или да ги ваксинират принудително.
  • 13 Вазов

    26 1 Отговор
    Ваксинираните падат като листата на есен.
  • 14 Много добре казано

    35 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Репресии спрямо здрави хора.вече трябва да доказваме че не сме болни.болен до доказване на противното.

    Коментиран от #16

  • 15 А сега де

    30 1 Отговор
    Няма ли най накрая да прочетем за локдаун в някоя неваксинирана държава:) Само за отличниците във ваксинацията пишете, бива ли така:) Вече се чудя коя държава да взимам за пример - Нидерландия ли, Германия ли, Израел ли, Австрия ли:)
  • 16 стига бе

    23 1 Отговор

    До коментар #14 от "Много добре казано":

    Идеята е "болен и СЛЕД доказване на противното".
  • 17 Изроди

    32 1 Отговор
    фашисти! 🤬Значи ако си напълно здрав и не си инжектиран с експерименталките,си нарушител и трябва да си затворен?!? ЕВахти логиката...

    Коментиран от #23

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ббб2

    19 1 Отговор
    Дали е случайно,че създателите на ваксините.Модерна-Тал Закс.Пфайзер-Алберт Бурла.Спутник-Александър Гринцбург,са еврей.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 246

    13 0 Отговор
    Ха, ако си неваксиниран в Австрия и те спре Ковид полицията, винаги можеш да кажеш, че си излязъл да се погрижи за менталното или физическото си здраве.
  • 22 Локдаун фашизм

    11 0 Отговор
    Абонатите на ваксините след шестия месец ще трябва пак боц боц.След време ще съжаляват ама ще е късно.
  • 23 Жоро

    16 0 Отговор

    До коментар #17 от "Изроди":

    На практика ще преследват здравите хора. Но това са последните отчаяни опити на губещите власт. Не се предавайте , бъдете хладнокръвни защото ще ви играят по нервите а това естествено е неприятно. Има два свята , един в телевизията пълен със заразени, болни и умиращи и другият на улицате по паркове и градинки , където нормалните хора без маски тичат или се разхождат. Въпрос на избор. Не подкрепям заведения в които спазват наложените мерки за " сигурност " - според мен заслужават да фалират. Слагам маска само ако трябва да пазарувам и взимам само нужното. Който се предава за една ваканция, за дискотеки и лъскав но измамен живот е като маркирано животно.
  • 24 Дядо на 68

    16 0 Отговор
    Еххх, къде е тоталитаризма на соца когато бяхме в СИВ, щото пред "демокрацията" в ЕС, вече ми струва като Рай...
  • 25 А ако

    6 0 Отговор
    След това болниците се напълнят с ваксинирани какво правим?
  • 26 ХАЙЛ ХИТЛЕР

    2 0 Отговор
    АВСТРИЙСКА ФАШИСКА ДЕМОКРАТИЧНА СМЕШНА ДЪРЖАВА

    Коментиран от #27

  • 27 ДА ИМ ЕБЕЕММ

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "ХАЙЛ ХИТЛЕР":

    ММАММАЦЦАТТА ААФСТИСКИ АРИЙЦИ
  • 28 ДАНО ДО

    2 0 Отговор
    КРАЯТ НА СЕДМИЦИТА ДА СТИГНИТЕ 25000 ХИЛЯДИ И ДА СИ СЛОЖИТЕ ЧИПОВЕ ПРОТИВ УРУКИ
  • 29 GRAVITY

    2 0 Отговор
    На това му се казва КОМУНИЗЪМ в действие , извинявам се исках да кажа КОВИДИЗЪМ в действие !...
Новини по държави: