Отидете към основна версия

5 757 38

Мими Виткова: Прилагат се безконтролно кортизонови препарати

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • мерки

Направихме COVID зони с много голямо закъснение, които дори не работят адекватно

Снимка: БГНЕС

Една от причините за високата смъртност у нас от коронавируса са като цяло проблемите, които имаме в здравната ни система. Това сподели в интервю за Офанзива по Nova News бившият министър на здравеопазването Мими Виткова.

,,Трябва да се спазват мерките, а у нас няма никакъв контрол. Кампанията за ваксинация бе наситена с прекалено голям негативизъм и в същото време пациентът сам отива да се тества, когато не е добре, т.е. ние нямаме проактивно издирване на заразените. Освен това комуникацията на пациента със здравната система е най-вече по телефона. Направихме COVID зони с много голямо закъснение, които дори не работят адекватно'', коментира още тя.

По думите ѝ причината да не се въвежда локдаун в страната е, защото има "политически страх", заради който сме се забавили и с въвеждането на зелените сертификати.

Относно ваксините тя подчерта, че те нямат 100-процентово покритие, но все пак имунизираните постъпват по-рядко в болница.

Смятам, че ваксините ще трябва да претърпят някои редакции заради новите варианти на коронавируса, уточни Мими Виткова.

По темата с връщането на малките деца в клас бившият здравен министър призна, че не разбира от какво се страхуват родителите при тестването на децата им.

Тези тестове, които сме поръчали, са напълно безобидни. Защо е тази прекалена игра на демокрация за допитване до родителите?! Нямам обяснение откъде е този страх у родителите, коментира тя.

В заключение тя отбеляза, че ако пандемията бъде овладяна в световен план, това би било "голямо постижение".

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 28 гласа.

Свързани новини