Отидете към основна версия

8 562 51

Пред извънредно положение сме, останете си вкъщи

  • германия-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

В петък Германия съобщи за 52 970 нови случая на коронавирус, ден след като регистрира над 65 000 новозаразени - рекорд от началото на пандемията

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ситуацията с пандемията се е влошила и е "по-сериозна, отколкото миналата седмица", заяви в петък германският министър на здравеопазването Йенс Шпан, като добави, че страната е изправена пред "извънредно положение".

На въпрос за възможността за нов локдаун, той отговори: "В тази ситуация не можем да изключим нищо", предаде "Дойче Веле".

Шпан говори на пресконференция заедно с Лотар Вилер, ръководител на Институт "Роберт Кох".

Вилер обрисува драматична картина, като посочи, че в повече от една четвърт от областите в Германия седемдневната заболеваемост е над 500 на 100 000 души и че много болници са на ръба.

"Трябва да обърнем хода на събитията. Наистина нямаме време за губене.Трябва да запълним пропуските във ваксинацията сега", добави той. И призова хората в страната да си останат вкъщи, доколкото е възможно.

В петък Германия съобщи за 52 970 нови случая на коронавирус, ден след като регистрира над 65 000 новозаразени - рекорд от началото на пандемията. Здравните служители предупреждават, че броят вероятно ще се удвои през следващите дни.

Междувременно провинция Бавария съобщи в петък, че отменя всички коледни базари тази зима заради четвъртата Covid вълна.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 32 гласа.

Свързани новини