Отидете към основна версия

10 038 16

Трябва ли да се киснат ядките във вода, преди да ги ядем

  • ядки-
  • полезно-
  • вода-
  • съвети-
  • здраве-
  • накисване

Орехите, бадемите, шам фъстъкът и кашуто са полезни за засилване на енергията

Снимка: shutterstock

Много специалисти, в това число и диетолози, препоръчват да хапваме по шепа ядки на ден за нормализиране работата на сърдечно съдовата система.

Според някои от тях орехите, бадемите, шамфъстъкът и кашуто са полезни за засилване на енергията в човешкия организъм. Те обаче, могат да нанесат вреда, ако се употребяват неправилно.

Експертите поясняват, че полезните вещества в ядките се намират в неактивно състояние, тъй като са ограничени от природни консерванти. Затова те препоръчват, преди да ги консумираме, да ги накисваме за 6 до 8 часа.

Защото според тях, ако се накиснат във вода ядките, всички микро и макроелементи преминават в активна форма и стават достъпни за организма.

Слънчогледовите семки пък са богати на витамини от групата В, а суровите са богати на ниацин, който осигурява нормална работа на нервната и храносмилателната система. Но не прекалявайте с тях, защото могат да провокират покачване на килограми, пише сайтът Zdrave.to.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.

Свързани новини