Отидете към основна версия

13 069 23

Какво да направите при киселините в стомаха?

  • стомашни киселини-
  • киселини-
  • киселини в корема-
  • киселини в стомаха-
  • състояние-
  • диета-
  • здраве-
  • облекчаване

Киселините в стомаха са неприятни и в някои случай могат да доведат до постоянно увреждане на хранопровода

Снимка: shutterstock

Подуване на стомаха, парене, гадене и дори понякога позиви за повръщане - това са типичните симптоми на киселините в стомаха. Причините за тях са различни, но всеки който е имал това състояние, знае, че те са неприятни и в някои случай могат да доведат до постоянно увреждане на хранопровода.

Киселините в стомаха не са отделна болест в повечето случаи. С тях се обозначава свръхпроизводство на стомашна киселина. Може обаче да са симптом на заболяване - гастрит, гастроезофагеален рефлукс и др. и за това е важно да се справите с тях.

Тази 15-дневна диета помага да се справите с киселини в стомаха и подобрите цялостно здравето и качеството си на живот, пише сайтът Zdrave.to.

Тайната на успеха е спазвате плана в рамките на две седмици. Следвайте нашите съвети и ще видите, че след две седмици ще се чувствате доста по-добре.

Първото нещо, което е необходимо да направите е да се елиминират напълно от менюто всички храни, които повишават киселинността на стомаха.

Те са:
- захар и подсладители с висок интензитет
- рафинирано брашно
- готварска сол
- мляко и млечни продукти
- червено месо и колбаси
- пържени храни и хидрогенирани мазнини
- алкохолни и безалкохолни напитки
- кафе, шоколад и Coca-Cola

Важно е да се обърне внимание не само на продуктите, които ядем, но и на лоши навици, които увеличават стомашната киселинност:

Ето какво трябва да се избягват:
- дим от цигари
- стрес
- лекарства
- недобре сдъвкана храна
- преяждане
- смесването на различни видове храни, или прием на плодове по време на обяд

Целта на тази 15-дневна диета е да неутрализира киселинността на стомашния сок по естествен начин, без да се вземат лекарства, които променят стомашното киселинно-алкалното равновесие.

За да направите това, дайте предимство на алкалните продукти като:

Лимон: отлично неутрализира стомашната киселина
Бяла глина: естествен антиацид.
Суров картоф сок със зехтин: древен лек за борба с киселинност и лечение на стомашни язви.
Стевия: естествен подсладител и алкален агент.
Сурови бадеми: минимално окисляват тялото ни.
Авокадо: естествено алкално средство.
Зелен чай: противовъзпалително средство, антиацид.
Морска сол: алкализира тялото.

През следващите 15 дни яжте според този план:

На гладно
Изпийте чаша прясно изцеден сок от картоф, смесен с пълна супена лъжица студено пресован зехтин (15 мл).

Закуска
След 20 минути – зелен шейк за закуска.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 26 гласа.

Свързани новини