Мазнините са много калорични и със сигурност често ги приемаме. Истината обаче е, че множество изследвания доказват, че няма никаква връзка между консумацията на така наречените „наситени мазнини” и сърдечно съдовите заболявания. Напротив! Има много ползи от тези несправедливо хулени продукти.
Ето защо да си хапваме сланина:
Витамин F
Това е витамин с изключителни качества, мастно-разворимият витаним F е съставен от мастните киселини – линолова, линоленова и архидонова. Освен безбройните ползи за здравето и красотата, които ни дава, той ни предпазва от и натрупването на лош холестерол и подпомага имунната система, пише Флагман.
Витамин D
Известен факт е, че витамин D се синтезира в човешкото тяло чрез излагане на слънчева светлина. Е, през зимата надали слънчевите бани биха били добра идея. За щастие, свинската мас е вторият най-богат източник на този безценен витамин. Освен, че влиза в състава на зъбите и костите, той подпомага организма в борбата с инфекциите, от което безспорно всички имаме нужда през грипния сезон.