Отидете към основна версия

9 295 0

Диетолог посочи ядките, които предпазват от диабет

  • кръвна захар-
  • диабет-
  • ядки-
  • лешник-
  • глюкоза

Марина Макиши пояснява, че хромът и манганът в лешниците подобряват процеса на усвояване на глюкозата

Снимки: Shutterstock

Според диетолога Марина Макиши една шепа печени лешници на ден намалява риска от развитие на диабет тип II и насища организма с манган, мастни киселини и витамин Е. Това каза тя в интервю за популярна медия, пише zdrave.to.

Хромът и манганът подобряват процеса на усвояване на глюкозата.

Лешникът съдържа огромно количество хром и манган. Проучванията показват, че хромът наистина участва в метаболизма на глюкозата, тоест помага за по-бързото ѝ влизане в клетката, а манганът предотвратява развитието на диабет тип 2“, подчерта Марина Макиша.

Благодарение на витамин Е, редовната консумация на лешници има положителен ефект върху външния вид на косата и кожата.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 21 гласа.

Свързани новини