Отидете към основна версия

1 847 35

Д-р Аспарух Илиев: Възможна е лятна COVID вълна

  • д-р аспарух илиев-
  • covid вълна-
  • лято

"Ваксинирайте се срещу COVID, нямам познат, който да не е бил поне една седмица, а много от тях и повече, извън строя дори след "по-лекия" Омикрон",пише медикът 

Снимка: NovaNews

Вчера германският здравен министър Карл Лаутербах предупреди за вероятна лятна Ковид-19 вълна в Германия, като започва подготовката на болници, засилване на поставянето на ваксини и на бустери, съобщи д-р Аспарух Илиев във Facebook профила си. Според него целта е да не се повтори изненадата и липсата на готовност от миналата година, съобщават от actualno.com.
"Засега Министерството на здравеопазването на България и държавният санитарен инспектор продължават да мълчат за разрешение за втори бустер, а ваксинационната кампания умря. Знам, че в момента грижите са други, но аз втория си бустер го имам, тревогата ми е основно за животите на хората над 65 години, медицинския персонал и хронично-болните от рисковите групи, които най-вече имат нужда от разрешение за втори бустер. Той доказано намалява риска най-вече за тях, но е добре всеки, който желае, да си постави.
Неваксинираните хора, били те преболедували или не, са също изложени на повишен риск (особено преболедувалите отдавна). Политическата криза е факт, но професионалните задачи на ресорните министерства не бива да затихват. "Ваксинирайте се срещу COVID, нямам познат, който да не е бил поне една седмица, а много от тях и повече, извън строя дори след "по-лекия" Омикрон", пише още д-р Аспарух Илиев.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 25 гласа.

Свързани новини