Отидете към основна версия

4 445 11

Тези храни увеличават 100 пъти заплахата от развитие на рак

  • храни-
  • холестерол-
  • рак-
  • здраве

По време на експеримента учените установиха, че най-опасно за човека е консумирането на червено месо и млечни продукти

Снимка: Shutterstock

Храни с високо ниво на холестерол ускоряват образуването на злокачествени тумори, съобщава Science Alert, позовавайки се на резултатите от проучване, проведено от американски учени.

В същото време рискът от развитие на рак на червата се увеличава почти 100 пъти, пише zdrave.to.

Специалистите потвърждават своите открития в експерименти с лабораторни мишки, разделяйки ги на две групи.

Резултатите от изследването показват, че при мишките от двете групи се наблюдава активно разделяне на стволови клетки и разширяване на чревните тъкани. След това се появяват злокачествени образувания в дебелото черво.

По време на експеримента учените установиха, че най-опасно за човека е консумирането на червено месо и млечни продукти.

Сега експертите възнамеряват да разберат каква е връзката между нивото на холестерола и другите видове рак

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 21 гласа.

Свързани новини

  • Защо мисленето ни уморява

    Тежката физическа работа, спортът и движението безспорно изморяват. А усиленият умствен труд? Дълго обмисляне на текстове, четене на сериозна литерату ...
    23.08.2022
    2 253
    23