Last news in Fakti

16 Октомври, 2013 14:20 1 272 0

Прокуратурата започва проверка за отпускане на бързи кредити

  • прокуратурата-
  • проверка-
  • отпускане-
  • бързи-
  • кредити

От

„Надзор за законност, защита на обществения интерес и правата на гражданите” при Върховна административна прокуратура, започна проверка за законността на схема за отпускане на бързи кредити.
Прокуратурата се самосезира от репортаж  „Получаваш 1000, връщаш 5000 - разследване за бързи кредити” в предаването „Здравей България” на Нова телевизия, излъчен на 11.10.2013 г. Преди дни в предаването „Здравей, България” зрители разкриха некоректни според тях практики за отпускане на заеми от фирмата "Профи Кредит".

Предмет на проверката е и как Българската народна банка и Комисията за защита на потребителите реализират правомощията си по Закона за кредитните институции и Закона за защита на потребителите, какви механизми са създадени в тези институции в изпълнение на законовите разпоредби с оглед  защита на държавния и обществения интерес.

За резултата от проверката обществеността ще бъде информирана своевременно, твърдят от прокуратурата.

По-рано днес в ефира на Нова представител на "Профи Кредит" обясни, че нямат практика да подвеждат и заблуждават клиентите си и че преди сключването на договор предоставят задължителната по закон информация.

 

 

 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА