Last news in Fakti

17 Ноември, 2016 12:02 12 497 53

Маскирани мъже по границата

  • маскирани-
  • мъже-
  • по границата

Симпатизантите на Българко народно опълчение „Шипка“ и Войнски съюз „Васил Левски“ наброяват 40 хиляди души и са обучавани на военна тактика от западни служби

Маскирани мъже по границата - 1

От 4 години по българо-турската граница патрулират мъже с маски. Те обаче не са нито служители на „Гранична полиция“, нито подразделения от Министерството на отбраната. Ходят по граничните райони, облечени в камуфлажно облекло, а на някои снимки се вижда как с оръжия водят десетки бежанци през браздите. Допреди няколко месеца никой не обръщаше внимание на организацията, но едва след като се появи видео на британския активист Джим Доусън, в което той дари екипировка на българските доброволци, се обърна малко повече внимание на организациите. Българско народно опълчение „Шипка“ и Войнски съюз „Васил Левски“ твърдят, че пазят границата с Турция от нелегални имигранти от близо 4 години. Това са две организации, но с една обща идея.   

Организацията Българско народно опълчение „Шипка“ се представя в интернет в съюз с друга група -  Войнски съюз „Васил Левски“. Сайтът на двете организации е общ, а по всичко личи, че имат и един и същи представител – човек, който се представя с името “Валтер Калашников”.

Организациите твърдят, че имат редица случаи, в които са помогнали на служители на „Гранична полиция“ да заловят чужденци или те самите да намерят такива. Но за разлика от други патриоти, организациите се гордеят, че не връзват бежанците със свински опашки, а им съобщават "учтиво" да се върнат обратно по пътя си или да се насочат към ГКПП-та на „Гранична полиция“. В противен случай патриотите се обаждат на властите да дойдат и да заловят бежанците, които между другото, според организациите, не са никакви бежанци, а по-скоро икономически мигранти. Патриотичните структури са с ярко изявена патриотична нагласа, като основната им цел е да се защити Отечеството от нашествие на чужденци. Според сайта на организациите „дейността на Българското Народно Опълчение „Шипка“ е насочена към пробуждане и обединение на всички български граждани по света около Майката Родина и вечните национални идеали на Българската нация и към координиране на техните действия, свързани с освобождението на Отечеството, защита на интересите на българските граждани, наказване на виновниците за поредната Национална катастрофа и ускореното Ново Българско Национално Възраждане“. Организациите имат командно-щабни структури, териториални подразделения и доброволни гражданско - мобилизационни структури за защита. Въпреки че са публикували снимки как техни симпатизанти, облечени в камуфлажни дрехи с маски на лицето, патрулират границата, организациите твърдо отричат, че са паравоенни структури и че използват каквито и да било оръжия при охраната на границата. Те твърдо защитават позициите си срещу всяка една медийна публикация, насочена срещу тях и недоволстват срещу Българския хелзинкски комитет, който заливал с жалби прокуратурата, а оттам постоянно правили проверки на патриотите.

Охраняваме границата, но оттам отдавна не преминават истински бежанци

„Първо тези хора, които преминават границата, не са бежанци. Те са от Пакистан, Афганистан и от Африка. Знаете ли от колко време през границата не са преминавали сирийци? И сега, когато преминават, не са по 15-20 човека, както беше преди, а по 200-300 души. Това заяви за Факти.бг говорителят на Българско национално движение "Шипка" Владимир Русев.

Даваме им диплянка какви закони нарушават

Владимир Русев заяви, че избягват да използват думата "членове" за патриотичните организации и хората, които пазят границата. Вместо това всички в организацията са „симпатизанти“. До момента „симпатизантите“ в страната наброяват близо 40 хиляди души, обясни още Русев за Факти.бг, а близо 800 души пазят границата. Това става на доброволни начала – от групи между 3-4 човека се събират пари за храна и бензин и доброволците пътуват, за да стигнат до определен терен и да го охраняват. Организациите пък ги обучават как да реагират, когато влязат в контакт с чужденци на браздата. Имат и специален списък какво да носят със себе си, като в списъка не е включено оръжие.

„Когато нашите симпатизанти ги видят им връчваме една диплянка. Там има преведена на арабски конвенцията на ООН за бежанците, както и какви закони нарушават те. Там, освен това пише, че Балканският път е затворен, и че ако искат да влязат в страната трябва да се върнат и да се насочат към ГКПП-та, откъдето властите да преценят дали да ги пуснат. Ако откажат, ние автоматично информираме "Гранична полиция" накъде отиват и те си ги залавят“, коментира още Владимир Русев за Факти.бг. На сайта на двете организации обаче се вижда как доброволците водят бежанци през граничната бразда. Мъжете са с маски и водят голяма група от чужденци.

Раздават храна и бисквити за чужденците

„Ние никого не задържаме. Ние не правим такива неща. Къде сте видели или сте чули да им връзваме свински опашки? Ние не сме Динковци. Напротив - ние им даваме храна, бисквити, вода, ако желаят да се върнат. Нашите симпатизанти си носят задължително и аптечка за оказване на първа помощ“, разкри още Русев. Но на редица снимки в сайта на организациите се вижда как симпатизанти носят огнестрелно оръжие.

Оръжията им не били истински

„Ние не носим истински оръжия. Тези оръжия, които виждате на снимката, това са еърсофт оръжия (точни реплики, които се използват за игра). Ние провеждаме тренировъчни мероприятия. Но те не са в региона на турската граница. Те са или във Варна или в района на Средногорието. Там винаги присъстват служители от Западните служби, както и журналисти от Западна Европа. Вие представяте ли си, ако бяхме тренирали или пък използвали истински оръжия? Представяте ли си какво щяха да ни направят? Затова каним и журналисти. Тренировките ги правим, ако избухне конфликт нашите симпатизанти да могат да реагират и да използват оръжие. Имаме инструктори от Германия, Франция, Англия, включително и бивши български военни. Всички тези хора ни помагат, защото смятат, че сме единствените, които вършим нещо полезно“, коментира още Владимир Русев, но не пожела да уточни повече подробности за въпросните "специалисти" от Европа.

Западни спецслужби обучават патриотите

Владимир Русев заяви само, че патриотите се обучават от експерти по сигурността от служби от Западна Европра – това са предимно служби за борба с тероризма и за борба с наркотрафика. Обученията обаче са доста сериозни, независимо дали се провеждат с оръжия, които са реплики, или такива, които са истински. Така например на 25-и и на 26-и юни тази година в Странджа е проведено обучение на симпатизанти, което включва отработване на техники движение в състав на група, устройване на засади, излизане от обкръжение, неутрализиране на потенциални заплахи, обкръжаване и унищожение на чужди въоръжени формирования, проникнали на българска територия. Обучението включва и занятия с отработване на задачи по топография, създаване и маскиране на наблюдателен пост, изграждане на бивак и демонстрация на най-елементарни техники за правене на укрития и навес.

Дарението на тамплиерите

Дотук по всички личи, че патриотичните организации имат солидна подкрепа от чужбина. Така се стигна и до дарение, направено от Международната организация на тамплиерите. Преди няколко седмици британският активист Джим Доусън беше показан във видеоклип на българските патриотични организации, в който той дарява екипировка на хората, които пазят външната граница на Европейския съюз. „По времето на дядо ми, тази земя е била под владението на османците, на мюсюлманите. Сега те се връщат. Помнете, че силите на исляма някога са стигнали до Виена. Това не е политика, това е битка между доброто и злото, черното и бялото. Битка за кръста. Битка за Христос. Ако можете, елате и тренирайте с тези хора, помогнете им. Ако сте твърде стар или не можете да напуснете работата си, изпратете им малко пари”, заяви във видеото Джим Доусън. Активистът посочва, че е донесъл камуфлажно облекло, бронежилетки, дронове и очила за нощно виждане. На видеото се вижда разпънато знаме със знака на тамплиерите. От патриотичните организации са категорични, че дарението е направено не от Джим Доусън, а от Международната организация на тамплиерите. А до дарението се стигнало, след като бивши експерти от службите за сигурност от Западна Европа предложили на Международната организация на тамплиерите да направят дарение.

Кой е Джим Доусън ?

Джим Доусън е шотландски активист. Основател е на организацията „Британия над всичко“. Организацията му е свързана с нахлуване в джамии в Обединеното кралство. Той е свързан и с основаването на Британската националистическа партия през 2007-а година, в която се ангажира за събиране на средства и твърди, че е успял да събере 4 милиона лири. Въпреки че в английската преса шотландецът е представен като антиислямски активист, в страницата на българските патриотични организации беше публикуван още един видеоклип, в който Доусън хвали българин - мюсюлманин, който пази границата.

Има ли други организации, които финансират организацията?

Българските патриотични организации са свързани и с германското национално движение ПЕГИДА (Патриотични европейци срещу ислямизацията на Запада). Движението е основано през 2014-а година и е насочено срещу мигрантската вълна. ПЕГИДА организира демонстрации всяка седмица, започнали на 20 октомври 2014 г. в Дрезден срещу ислямизацията и за запазване на традиционните ценности. Поддръжниците на организацията се определят като патриоти, които са загрижени за разводняването на германската християнска култура и ценности. През 2015-а година лидерът на движението Луц Бахман подаде оставка, след като се появи негова снимка, на която е облечен като Адолф Хитлер. На митинг в Лайпциг от трибуната беше показано българското знаме, както и емблемата на българските патриотични организации.

 

  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    9 2 Отговор
    Браво.
  • 2 кАРЛО

    1 14 Отговор
    Само полицията има право да задържа хора. Били те и неистински бежанци.

    Коментиран от #4

  • 3 Киро

    13 1 Отговор
    БРАВО!

    Браво на хората, че жертват времето си и усилията си да защитят границата на България!

    Ако и политиците ни бяха патриоти...ехееее...

    Коментиран от #44

  • 4 Киро

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "кАРЛО":

    Май не си чел статията и вече "либералничиш"?

    Никъде не пише, че задържат маймуняка, прости ги съпровождат обратно до границата или до ГКПП-то!

    Коментиран от #6

  • 5 Мухътъ

    0 1 Отговор
    Сега президента ще ги лови на границата, както и Бойко си заръча на хората снежинките във въздуха да ги ловят, за да е чист пътят.
  • 6 кАРЛО

    1 9 Отговор

    До коментар #4 от "Киро":

    Не, четох я, ама ти май си сляп. На снимките не виждаш ли какво се случва? Тази тумба бежанци да не стои не земята по собствена воля? Като те наобиколят една дузина максирани патриоти и ти ще стоиш мирен и няма да има нужда да ти връзват свински опашки! Голяма работа като не ги задържат чисто физически. Едно е да стоиш и да живееш там и като видиш бежанци да звъниш на полицията, друго е да обикаляш по чукаците и да си играеш на граничар. На пръв поглед изглежда благородно, ако не беше плод на криворазбран патриотизъм.

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Май та ви

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "кАРЛО":

    Криворазбиращи сте вие, безродни четириноги.

    Коментиран от #8

  • 8 кАРЛО

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Май та ви":

    Oт утре всички с пушки на границата, за да защитим "клета майка България". Ще пъдем пришълците с Вагнер, а в центровете остана и да ги правим на сапун, а на входа да напишем Arbeit macht frei.
  • 9 Без извинение

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "кАРЛО":

    Ти или си мека китка или си жена! Няма как нормален българин - мъж да разсъждава по подобен начин. Ти как си представяш нещата? Като налазят амуджите домовете на хората ли да тръгнем да се отбраняваме? Тогава ще е безвъзвратно късно, драги синпатизанте/тко на толерастите от развитите страни. Обаче те отдавна са на ниво, което може да им позволи някое и друго подобно разсъждение, ама ние сме буквално в калта и всяка намеса на исляма у нас ще доведе до окончателната ликвидация на държавицата ни. Анадънму?

    Коментиран от #10

  • 10 кАРЛО

    1 6 Отговор

    До коментар #9 от "Без извинение":

    Хахаха. Спортната Ви злоба наистина ме разсмива. Нямам нищо против който е терорист да бъде задържан, а който бяга от нещо държавата да прецени дали да му даде закрила или не. Имам против някакви лумпенизирани неонацисти, които си мислят, че правят великото дело да задържат хора, при условие, че това не е тяхна работа. Само полицията има право, а другото го пише в Наказателния кодекс и в закона за МВР, който очевидно за вас нищо не означава! Аз си падам по жени, но от написаното мога да кажа, че Вие май си падате по мъже с крайно десни убеждения и желаете сексуално сношение :) И между другото "синпатизант" се пише "симпатизант". Капиши? Ферщейн?

    Коментиран от #22

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 стоян георгиев

    0 3 Отговор
    тези същите нападнаха украинците в бургас протестиращи срещу путиновите рокери.за радост са малко иначе ще натворят големи поразии под предлог ,че са благородни защитници на родината.идеите им са расиско-комунистическо -проруски ,а групата им е далеч от 40 хиляди ,както и успехите им са далеч от саморекламата.иначе е далавера да ловиш бежанци ,хващаш ги обираш ги,а те носят пари после се снимаш в нета и ставаш герои.държавата трябва да разположи по границата армията с около 20000 човека ще се насити раиона и няма нужда ни от динкоци ни от опълченци.
  • 13 ххжпх

    6 1 Отговор
    карло, карло, ти или нямаш мозък в главата си или си подставено лице на БХК .

    Коментиран от #15

  • 14 Ивака

    4 0 Отговор
    Тук коментиращите май не са наясно какво е граждански арест, какво е неприкосновеност на границите и какво е отблъскване на нелегално пресичащи границата хора. В Наказателния Кодекс ясно са описани законите и тези хора не правят никому лошо. Упражняват правото си да отблъснат нелегално пресичащи мигранти, като на съпротивилите се, прилагат граждански арест, задържайки ги, докато изчакат граничарите.
  • 15 кАРЛО

    0 6 Отговор

    До коментар #13 от "ххжпх":

    Вместо да обиждате кой съм и какъв съм, защо не ме убедите с аргументи, че съм прав? Това с обидите кой е п...л всеки го може? Просто за мен тези хора не са добре с главата и са с промити мозъци.

    Коментиран от #25

  • 16 кАРЛО

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "йоци":

    Йоци, мн злоба, мн нещо :) Или си мека китка, или си жена, от мен да знаеш :) Да не си от БХК?
  • 17 Киро

    5 0 Отговор
    В какво да те убеждаваме, бе?

    Че тия маймуняци са вредни за Европа ли?
    И че нарушават законите, като нахлуват на наша територия ли?
    Или в правото на гражданския арест?

    И къде им видя свинските опашки, бе, слепец?

    "Но за разлика от други патриоти, организациите се гордеят, че не връзват бежанците със свински опашки, а им съобщават "учтиво" да се върнат обратно по пътя си или да се насочат към ГКПП-та на „Гранична полиция“. "

    И това им е малко. Аз съм на мнение, че трябва и да ги поошамарват, че като се върнат обратно да разкажат на другия маймуняк, дето се гласи и той да влиза!

    За нещо друго имаш ли да питаш?

    Коментиран от #21

  • 18 Български комитет

    3 0 Отговор
    За кАРЛО. http://m.fakti.bg/news/211014-bejanci-socialnite-mreji-sa-opasni-za-vas
  • 19 мнооого очуден

    0 5 Отговор
    как пък няма нито буква, нито звук, нито стотинка ЗА ИСТИНАТА ? ВСИЧКИ ТЕЗИ "ЮНАЦИ"са българските ЗЕЛЕНИ ЧОВЕЧЕТА НА ПУТЛЕР, които се подготвят и финансират ОТ КРЕМЪЛ, разбира се, че ПРЕЗ ТРЕТИ ЛИЦА. мигрантите са само маскировка. но пък така е лесно "да бъдат преброени и картотекирани дивите зайци" у нас./не от ДАНС,разбира се,хаха/ ПЕТАТА КОЛОНА НА МОСКВА В БЪЛГАРИЯ спокойно си организира и обучава БЪЛГАРИТЕ,КОИТО В НУЖНИЯ МОМЕНТ ЩЕ ЗАБИЯТ НОЖА В ГЪРБА НА БЪЛГАРИЯ.
  • 20 Лаврентий Берия

    4 0 Отговор
    Браво на момчетата !
    Дори 5% да е вярно, пак е нещо !

    Понятие "граждански арест" няма. Но думичката "съпровождат ги" до ГКПП-то не е нито незаконна, нито неморална....

    Разбира се, "съпровождането" е разтегливо понятие, започва с показване на пътя към ГКПП-то, минава през побутване, после посръгване и подритване с цел спазване на посоката, и натам вече, кой както си го разбира...с една дума - съпровождане :-)
  • 21 кАРЛО

    0 4 Отговор

    До коментар #17 от "Киро":

    КИРО, БЕ! Абе Киро, ПОНЯТИЕТО ГРАЖДАНСКИ АРЕСТ НЕ СЪЩЕСТВУВА! Като не вярваш ходи и питай главния прокурор, явно той е по-запознат от теб:) Направо си доведи там и приятелите неонацисти, ако искаш с нещо да помогнеш на държавата, че прокуратурата май за нещо ги търси :) http://www.cross.bg/organizatzii-otryadi-sotir-1504638.html#.WC2navl94dU


    Иначе нищо не искам да питам такъв просто човек като теб. Ходи там и пази с няколко кроасана границата, ама пак няма да ти дойда акъла в главата. Бежанците са проблем за цяла Европа и е нормално да са нежелани. Икономическите мигранти още повече. Тук спорим не за това дали е редно да влизат те, а за това, че някакви лумпени си мислят, имат право учтиво да им раздават храна и да ги връщат. Еми сори, ама нямат право. Просто е. Нямат право. Иначе граничната полиция да си ги връща колкото си иска. И ако не знаеш да ти кажа - твоите приятелчета неонацисти е далеч по-добре да пазят от гледна точка на бежанците, защото са меки китки и не смеят да бият бежанците, за разлика от граничарите, които допреди време ги спукваха от бой. Дали е правилно? Не знам, но граничната полиция е обучена и подготвена за това, а не тези дришльовци, които се мислят за SS! А ти тъп ли си? Сам си отговори - граждански арест няма! И друго нещо. Аз написах следнот: "Публикувано във факти.бг: Като те наобиколят една дузина максирани патриоти и ти ще стоиш мирен и няма да има нужда да ти връзват свински опашки!"
    Никъде не съм видял свински опашк

    Коментиран от #26

  • 22 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "кАРЛО":

    Ало, интелигентния стига се прави на остроумен и дразнил хората бе майна ! Какво убеждение и какви аргументи искаш .... кой си ? Намери си друг сайт където да споделяш Меркелските си възгледи със себеподобни вместо да си правиш тука ч.кия на пръстите и да предизвикваш хората гратис !!!

    Коментиран от #32

  • 23 Българолюбец

    0 0 Отговор
    Браво!!!Свобода на словото????
  • 24 Българолюбец

    6 1 Отговор
    кАРЛИТО опитай се да влезеш в Щатите от не узаконено място и после ще ни разкажеш какво ти се случи в демократичното пространство.....

    Коментиран от #34

  • 25 Песове крастави

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "кАРЛО":

    Кой си ти, за да те убеждава някой в каквото и да било?
    Едно е сигурно: потърпете още много малко да ви налазят и ще видим каква песен ще пискате. Но ще е късно, както винаги. То дори сега е късно, да не говорим за нататък.
  • 26 Киро 1

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "кАРЛО":

    Ей ...МОНГОЛ ! само две неща ..! Първо, тези "лумпени" както ги наричаш са жители на тази Държава и са си у тях... ясно ли е!!! Пубертетчо Пъпчив научил си се да пишеш но, далеч и да мислиш! Даваш ли си сметка че, си позволяваш да наричаш "неонацисти" 3/4 от населението на България ( предполагам че, и твоите родители и близки) само защото са родолюбци, загрижени и притеснени за семействата си , за етноса си от случващото се, от този поток на стотици хиляди, милиони млади мъже с други разбирания и вяра ( без жени и деца...странно защо ли ?!?) нелегално влизащи та дори и само преминаващи през страната ни ! Второ, освен че си мек като китка ами и с явни "мазо" наклонности !!! Изобщо безразсъдство е да ти се връзва на приказките човек !!!

    Коментиран от #33

  • 27 Мършата

    1 3 Отговор
    Тия минават през България транзит, влизат от изток и излизат от запад, ако си имал нещастието да срещенш мигрант и да говориш знаеш, че казват "ние отиваме в западна европа". Така че що да ми пука, или пък да ходя да стоя на границата да чакам, туй що нема смисъл да чакам? А и тея дето останат тука, като свърши войната там, ще си отидат, тъй че по добре да си стоя вкъщи да си пия ракийцата и да си гледам кефа
  • 28 666

    4 0 Отговор
    Странджа не се минава толкова лесно. Странно защо, най-лесните участъци за преминаване не се охраняват от гранична. ЩО? Необходими са малко хора и мааалко желание. Имам чувството, че такава е държавната политика. Ако ги хванем, трябва да ги регистрираме. Ако не ги хванем, минават в следващата държава и вече не са наш проблем. Ама докато минат колко зулуми правят? С един куршум два заека. Хем ни се махат от главите, хем пълнят джобовете на тези, които са НАД каналджиите. Населението реве, тръшка се, но някой продължава да гушка. Продадоха ни. Това е.

    Та да видим какво се оказва. Бежанците нарушават законите ни, а ние им се отблагодаряваме с храна, жилище, медицински грижи и джобни парички. Нашите момчета се опитват да накарат бежанците да спазват законите, за което държавата пък иска да ги вкара в панделата. Е а де.... Значи за тях държавата е майка, за нас мащеха. Ми да ** *** майката!

    Коментиран от #29

  • 29 Мършата

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "666":

    Така е ама какво да се направи? Хората си имат работа, няма как граница да ходят да пазят! Че и да ги хвана тия м****ли кво да ги правя?
  • 30 Васичка Атанасова

    2 4 Отговор
    правят се на РАМБОВЦИ на нещастните хорица

    Коментиран от #31

  • 31 mediator37

    5 0 Отговор

    До коментар #30 от "Васичка Атанасова":

    Какво ли ще сторят с теб "нещастните хорица" ако те набарат сама?
  • 32 кАРЛО

    1 5 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Ще си коментирам където си искам, а ти ако искаш си ходи на границата, толкова като разбираш от бежанци и толкова като те е страх. И ще си коментирам каквото и колкото си искам, а ти няма да ми казваш какво да правя. Намери си сайт мразябежанците.бг и там си коментирай. Не искам да се конфронтирам с никого и не аз съм започнал да обиждам първи.
  • 33 кАРЛО

    1 5 Отговор

    До коментар #26 от "Киро 1":

    Абе Киро1, абе Киро1! Не знам какво е монгол и не искам да дразня нарочно никого. Първо ти защо си мислиш, че 3/4 от населението в България мразят бежанците и искат те да се върнат обратно? Извинявай ако не съм те разбрал правилно, но ако всички бяха така настроени щяхме да сме свидетели на поне някакви по-фрапантни протести и гражданско недоволство, като например това в Полша, в Унгария и на още много места. А аз си спомням само няколко мижави протеста на Женския пазар. И ако всички ги мразеха що на границата на са тези 3/4 велики българи да правят "граждански арести"?

    Коментиран от #36, #37, #41

  • 34 кАРЛО

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "Българолюбец":

    Да, прав си, в Щатите те хващат като мръсно куче и те депортират. Така е. Но за радост или съжаление тук не е така. И не си мисли, че граничарите също не трошат бежанците. Правеха го. Дали е правилно? Не знам, но със сигурност са го правили и пак ще го правят.
  • 35 Ник

    6 0 Отговор
    Когато държавата отказва да прилага умишлено закона, тогава няма какво да се дискутира!
    Наказателният кодекс е ясен! - Който пресича границата през не оторизираните места получава затвор!
    Би било допустимо но само, подчертавам от морална гледна точка да пресичат границата през браздата с изришно решение и при условие ако на територията на Турция се водят военни действия!
    Там военни действия не се водят!!! Следователно държавната администрация отказва да прилага закона! Тогава какво се прави ако администрацията отказва да си свърши работата?
    Аз лично приветствам дейността на тези момчета!
  • 36 666

    6 0 Отговор

    До коментар #33 от "кАРЛО":

    Колко често обикаляш Странджа? Аз я обикалям откак се помня. Сам. Действа ми разтоварващо, близо ми е и я познавам почти цялата. От 2 години разходките ми секнаха. Що ли? Имаш ли идея колко хора са си изпатили там от чуждоземците? Ти ли ще обясниш на обраните пенсионери, за европейските ценности? Имаш ли идея за колко време стига линейка до Граничар примерно? А полиция? А някаква идея какво е да живееш в постоянен страх, че може и да не се събудиш, щот на чалмата му скимнало да ти резне гръцмуля? Айде да не говорим колко и какви неща се случват там, а не се отразяват в пресата. Там полиция няма, държава няма, закони няма.

    Редът и живота на пенсионерите там, го пазят основно ловните дружинки. Гранична има само в някои по-големи села. Та какво излиза? Държавата е абдикирала от задълженията си. Ама то държава ли е да го опишеш..... та като обиколиш няколко села, седни в хоремага, похортувай си малко с хорицата и..... ела пак да ни учиш какво е правилно и какво не. Не се заяждам. Просто обяснявам. Всеки си има мнение по въпроса. Аз обяснявам защо моето е такова. Би ли обяснил ти защо твоето е такова?

    Коментиран от #38

  • 37 Киро 1

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "кАРЛО":

    Каква жена и майка да питам бе "монгол" ...аз съм жена, ти да не си мислиш че, се казвам "Киро 1" ! Киро 1 съм колкото ти си "карло" Пъпчвко... (поне в това не съм сбъркала че, си Пубер Пъпчив :) !!! ) М/у другото аз лично не подкрепям такива доброволни, патриотични и някакви си там групи и организации, защото това много бързо и лесно може да дегенерира в нещо ужаснои неконтролеруемо ! За тези неща има Държава и управление ( когато нея я има разбира се !!!) но, това което дразни във теб е крайността.... пълна подкрепа за мигрантите ( и то нелегални ,да отбележим !)) и яростно отношение към тези наши сънародници без дори да покажеш по някакъв начин че, все пак разбираш действията им по патриотични подбуди !!! Единственото което ми идва на умът за да си го обясня е че си...една "рязана п.шка" под прикритие в този форум ! Не е нещо лошо но, така е разбираемо !!!
    P.S. - А за информация "монгол" са жителите на Монголия, които се славят че, носят...твоят акъл !!! Със Здраве :)))

    Коментиран от #39, #40

  • 38 кАРЛО

    0 4 Отговор

    До коментар #36 от "666":

    Да, разбира се, ще ти обясня. Съгласен съм с теб за някои неща. Разбира се, ти, както и всеки друг има право на мнение. Аз обожавам Странджа, ходил съм там, но не често и не живея там. Наистина ловните дружинки помагат много, за да се заловят бежанци на границата, така е, наистина и добре че са те. Нямам идея за колко време линейка стига до граничар, но съм обсъждал надълго и нашироко колко точно е престъпно това да премимен незаконно границата през браздата. Според сега действащия НК наказание и то не чак толкова сурово го чака този, който превежда чужденци, или ги извежда от страната. В повечето случаи тези наказания стигат само до парична глоба или най-много една година затвор от възможни три! А за бежанците не се предвиждат по-строги санкции, освен да се настанят в България, да се разпитат и.т.н Това е положението. С граничари съм си общувал и те са ми казали, че мн добре си знаят пътеките. Там неясноти няма, дори и в Странджа, където теренът не е никак лек! Но не мисля, че всеки бежанец или там чужденец трябва задължително да е 100 % терорист. С това не съм съгласен, не казвам , че го казваш ти, но това е общата теза, която се налага. Граничната полиция не ядр доматите с колците, уж. Хваща ги, разпитва ги. ?Който е съмнителен го връща, който не е, получава закрила. Тези хора, тези патриоти, те какъв опит имат в това? Как те ще преценят ? Ами сред тях може да има терористи, но може да има и истински бежанци? Трябва ли всички да минават под общ знаменат
  • 39 кАРЛО

    1 3 Отговор

    До коментар #37 от "Киро 1":

    Трябва ли всички бежанци да минават под общ знаменател? Ами ако сред тях наистина има такива, които са истински бежанци? Тогава "Сори, Майкъл" ли е положението? Да, живеем във време не преселение на народите, така е. Но тези хора, тези патриоти, те как ще отсеят едните от другите? И освен това правят показно - ходят с маски! Защо? Кой ще им направи нещо? Те на каналджиите държавата не може да ги осъди, че на тях ли ще прави? И имат оръжия - ами като не са истински защо ги носят? Живи и здрави да са, но за мен е показно. Това си е работа на полицията, те си преценяват кой е терорист и кой не е.

    Коментиран от #43

  • 40 кАРЛО

    0 3 Отговор

    До коментар #37 от "Киро 1":

    Оу, извинявай, не знаех, че говоря с нещо като жена. Аз монгол знам какво е, мислех, че просто си говоря с някой мъж, а то се оказало нещо като жена.
  • 41 киро 2

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "кАРЛО":

    Няма фрапантни протести, стачки и недоволство защото в страната ни няма изградено гражданско общество и съзнание... за това в България си минават далаверките и не е като в Словения, Полша, Унгария и много по-назад сме и от Румъния...е те така те, на отговорът ти...друго да питаш ?
  • 42 Иван

    3 0 Отговор
    Тези от Българко народно опълчение „Шипка“ и Войнски съюз „Васил Левски“, ако бяха такива за каквито се представят , досега десет пъти да са нахлули в парламента и да очистят истинските виновници за геноцида от 1989до ден днешен . А тези са само едни шутове .
  • 43 щиглиц

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "кАРЛО":

    " Под един знаменатал" а защо не,... всички са Мъже, млади и здрави ! Добре, хайде бягат от смъртта, войната...няма лошо! А, къде са им жените бе, децата...майките, сестрите лелите, ,бабите, дядовците...а, хубавците бягат и се спасяват а жените и децата си оставили там да гладуват и да пазят те семейната им чест ? Аз по скоро ще умра отколкото да изоставя жената и децата сии семейството !
    За мен истинските бежанци трябваше на границата да са гладни и изтрадали жени и деца на които мъжете им са останали там да се борят и защитават родината си ...а не 87% да са млади мъже в разцвета на силите си, така е устроен живота, тука те нямат място !!!
  • 44 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Киро":

    Проблема е че ние сме идиоти . От там и политиците няма какви други да са . Овцете ги стрижат и колят , какво друго да ги правят . Логично е . Българите като са овце , тези в парламента не им остава друга опция - е-ане,доене и мачкане . Че такива сме овце , че даже и не блеем , сами отиваме до дръвника и си уважаваме касапина . Тъпаци отвсякъде .
  • 45 Българолюбец

    3 0 Отговор
    Нямат право да влизат в България по незаконен път.Всеки от тях е много добре запознат от соросоидите за пътя по които да минават ,за това че ние сме слаба държава и нищо не можем да им направим,при нас има наказание само за обикновения и беден български гражданин за голямо съжаление.За българите ловния сезон за отстрел е целогодишен.......
  • 46 666

    4 0 Отговор
    кАРЛО ще се опитам да съм кратък
    Тези които бягат от войната, макар да нямат право, ще получат убежище. За минаване на границата умни хора са измислили КПП-та.
    Ако се правиш на шумкар и минаваш през гората.....още с влизането си в тази страна нарушаваш законите и. Да им вярвам ли на тия хора, че това ще им е единственото провинение? Май в София започна да си проличава, че тези хора не зачитат законите ни. Не е ли по-добре да се спрат преди да влязат, да се изакат на метеното и да си продължат пътя към Германия? Иди ги гони....неизвестен извършител и толкоз. Бития бит.....

    Ако си говорил с граничари съм съгласен, че знаят всички пътеки в района на заставите в които са служили. Ако си говорил с гранични полицаи.....надлъгвали сте се. Ако гранична ги хващаше, нямаше да я има статията за тия момчета по границата. Ако ги връщаше, няма да реват булките в София че им дюдюкат и ги обарват.

    Между другото англичаните се смятат за богопомазани. Германците се смятат за висша раса. Що помагат на такива организации? Дали не виждат, че нашето правителство не се справя? Или по-скоро не иска да се справи? Тези организации са идеалната алтернатива да намалят трафика на бежанци към техните държави. Армагани няма. Всеки си гледа интереса.

    Погледни групата на последната снимка. Много села по границата не могат да се похвалят с толкова многобройно население. Сещаш ли се, че там полицаи не са виждали с години? Идея си нямаш защо няма изклани села. Във всеки случ
  • 47 666

    3 1 Отговор
    Яъв всеки случай не е защото бежанците са кротички. Виждаш зулумите които правят в големите населени места с хиляди полицаи. Остават безнаказани. Защо? Сети се какво ще става в малките населени места с нито един полицай.
  • 48 бат мишо

    4 0 Отговор
    карло нищо няма да питам гл прокурор
    първо защото добирането до него е невъзможно - проверявал съм - дано не ти се наложи и на теб
    второ защото е твърде зает да се гуши
    трето едиин прокурор даде заповед да се предаде Капитан петко войвода на турците
    и родолюбиви българи са го спасили
    българи като тея момчета
    Хайдутите ни , опълченските ни уформи като имат зелено
    И ТЕХ ли да наречем зелен човечета бе Карло
    майка ти и баща ти да беха т измислили поне българско име ....
    ама май така си е по добре , да не те объркваме че си бг
    БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 и аз да попитам

    2 0 Отговор
    абе карло,абе лука/в/нов в 1 от драсканиците си пишеш да те убеди някой с аргументи ,че си прав.Значи и ти не си вярваш!
  • 51 МИШЕЛОВ

    1 0 Отговор
    Тъжното е само,че за да си браниш родината от тая напаст трябва да носиш маска.Продажни медии,политически проститутки,мекушави импотентни п...ли лазещи сред нас.
  • 52 ИЕБ

    0 0 Отговор
    Ако са 40 хиляди, те могат да помогнат на България и по друг начин. Има една група от под 90 хиляди номади, които битуват в целевите партии като НДСВ и ГЕРБ. След като ограби държавата партията изчезва и се появява друга. Като родени от въздуха се появява стройна маса от поддръжници. Дайте отпор и на вътрешните талибани. Има хора, които попълват бази от данни. Правото да си опортионист и да си пълниш гушата е приемливо само ако не е подсъдно.
  • 53 Деян х

    0 0 Отговор
    Държавата на палячовците.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове