Last news in Fakti

9 Април, 2018 12:29 35 545 90

Въвеждат ековинетки за автомобилите

  • кола-
  • преглед-
  • ековинетки

Стикерите ще са в три цвята и ще се лепят по време на годишните технически прегледи

Държавата с нови мерки срещу мръсния въздух. Въвеждат ековинетки с различен цвят, които ще лепим на колите си. Възможно ли е да забранят на старите автомобили да влизат в големите градове?

Съвсем скоро при преглед автомобилите ни ще получават категория – подобно на звездите в хотелите. Но според изгорелите газове. Така наречените „ековинетки”, които ще лепим на стъклата на колите си. Как местните власти ще се справят с изгорелите газове от старите коли? И възможно ли е автомобилите с ниска екооценка да бъдат спирани в големите градове или в центъра?

Ще се превърне ли България в автоморгата на Европа, след като някои от големите западноевропейски страни забранят движението на дизелови автомобили по техните пътища? И ще паднат ли цените им заради очаквания свръх внос?

Измерванията показват, че у нас 60 % от замърсяването на въздуха идва от трафика, припомня Нова телевизия. Средната възраст на автопарка в България е 20 години. А всяка година се регистрират над 260 000 коли втора ръка, внос от Европа. Регистрацията на екоавтомобили у нас е повече от символична: от КАТ отчитат близо 2500 хибрида и малко над 270 електромобила.

В Париж колите на пътя са средно на 9 години. А битката с по-старите вече е започнала. Стикерите се лепят на предните стъкла и са в 6 цвята. В зависимост от количеството изгорели газове. Видът на винетката се определя от годината на производство и двигателя на автомобила. Така, в зелено са оцветени стикерите за електрическите и хибридни коли, а в сиво – за най-старите и замърсяващи, с право да циркулират из парижките улици.

До два-три месеца подобни ековинетки въвеждат и за автомобилите у нас. Стикерите ще са в три цвята и ще се лепят по време на годишните технически прегледи. А данните за изгорелите газове ще се подават директно в „Автомобилна администрация”.

В битката с мръсния въздух - в Германия кметовете вече могат да забраняват старите дизелови автомобили в центъра на най-замърсените градове. От 15-те милиона коли на дизел, регистрирани там, ще бъдат засегнати над 10 милиона - всички под нормата Евро 6 - пуснати на пазара преди септември 2015 г. Според вносителите у нас новите мерки няма да засегнат много шофьори.

Според търговците на стари коли у нас годишно се продават около 130 000 коли с махнати или неработещи катализатори, което е почти половината от пазара на коли втора ръка. Именно те създавали най-сериозни проблеми за въздуха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кучето шаро

    100 2 Отговор
    Айде честито !
  • 2 Антон1

    36 106 Отговор
    Нека в БГ всичко да е евро 5 , пък да видим лошо ли ще е !

    Коментиран от #81

  • 3 ванката

    168 13 Отговор
    опитвате се да стреснете бедничкия ни народ но няма да ви мине номера хората карат стари коли не защото неискат нови а защото нямат пари (при мен е различно имам 21г. кола но на стойноста на 7-8 годишна и съм с такава точно защото ми харесва но това си е мой личен избор) та всеки човечец със 20г кола има и газ и колата му е по екологично чиста от дизел на 5г така че ако това нещо стане познайте колко хора ще си купят по-нови коли ... единствено аз и такива като мен може да сме потърпевши защото ще трябва да си слагаме газови уредби на колите
  • 4 оня с опелите

    101 35 Отговор
    моята кола е на 18 години и съм на екологично гориво (газ) имам и 2 все още здрави катализатора (сменени преди няма и 50 хиляди километра) значи мога да ходя където си искам ;)
    вие с дизеловите BMW-та и VAG-ове му мислете

    Коментиран от #38

  • 5 ГОСТ

    206 6 Отговор
    А къде е гаранцията и качеството а продаваните горива. Измерванията показват, че у нас 60 % от замърсяването на въздуха идва от трафика, припомня Нова телевизия. От тия проценти поне половината са от мръсни и кални пътища и пълни с дупки. От строителните обекти и нивите се изнася редовно кал и колите я разнасят за което пак те са виновни. Като си караш колата в Германия и вали дъжд се едно си ходил на автомивка а тука сякаш си я карал по нивата.

    Коментиран от #40

  • 6 волен сидеров

    166 14 Отговор
    Тръмп хвърляй бомбата и да се свършва
    тя баба Ванга го е предрекла ,ама то вече не се търпи -все нашите 240 гълфони измислят нещо ново
  • 7 Един от масата

    245 13 Отговор
    И в един момент ,всички ние ,които нямаме пари за нови МПС-та/и данъци и сметки и винетки/ ще вземем сопите.
    Тогава всички крадци на държавата да му мислят!

    Коментиран от #8

  • 8 Киро

    175 5 Отговор

    До коментар #7 от "Един от масата":

    Да тези ние сме 85 % така че това вече ще прелее чашата!
  • 9 спим ли

    181 6 Отговор
    Е писва ми вече-само ме дерът--и не само мен..Май наистина ще играе лопатата...От бедният най-лесно се взема-така казваше дядо ми--и е бил много мъдър...Скоро май 240 търтея заедно с правителството и Тиквоча ще висят по дърветата-натам отива работата.Няма вече какво да се губи-или те-или ние...

    Коментиран от #45

  • 10 СИЧУ

    179 3 Отговор
    ВИДЯЛА ЖАБАТА ЧЕ ПОДКОВАВАТ ВОЛА - ОНИЯ КАТО ПРЪДНАТ -ТУКА ТИЯ СЕ ОСИРАТ - ГОВНА ИМ КАПЪТ ОТ КРАЧОЛИТЕ - ПРОТИВНИЦИ ПОДЛИ - МИ ЗА ДОХОДИТЕ ЗАЩО МЪЛЧИТЕ - ПРОДАЖНИ ТЕЛЕВИЗИОНЕРИ- А И ТЕЗИ ДЪРЖАВИ СА ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА КОЛИ - КОЙ НЕ ИСКА ДА ИМА ПО-НОВ АВТОМОБИЛ - КОЙ ?
  • 11 Уес

    80 6 Отговор
    Ок,но мисля,че трябва и да се помисли и за специална регистрация на класически автомобили?Живея в Кипър и тук кола над 25години може да се регестрира като класическа.Минава се специален преглед-трябва да е в перфектно техническо състояние после се слагат черни номера (classic car)и повече не се дължат никакви такси и данаци и застраховката е символична около 15евро за нормална кола е около250е.Условието е да има още 1 нова кола на същото име.
  • 12 Депутат

    67 31 Отговор
    Много ясно , че ще плащате като сте овце ще си ви стрижем редовно,законите ги правим за бедните така , че плащайте има още какво да ви вземем....
  • 13 Уес

    31 6 Отговор
    p.p.И повече никога не се минава технически преглед.
  • 14 Синдикат на Ало измамниците

    69 10 Отговор
    Welcome to Боколандия!
  • 15 Пенсионера

    76 7 Отговор
    Спокойно, няма страшно. Догодина са изборите, честно казвам БАСТА.
    ДА ДОЙДАТ СЛЕДВАЩИТЕ КОИТО СА НА РЕД, ДРЕМЕ МИ НА ШАПКАТА.
  • 16 дфй нрбъ

    76 59 Отговор
    Дизелите да се махат! 90% ОТ БЕНЗИНОВИТЕ РАБОТЯТ НА ГАЗ! А по еко от това няма!
  • 17 До специалиста по-горе..

    80 10 Отговор
    ..с предложение всички да са евро 5. Имам 2 коли - е 4 и е5. Разлика не усещам. Дори евро 5 ми мирише по-гадно. Няма гаранция. До оня ден ви обгазявяха и Химко и Кремиковци не мрънкахте ,а сега с големи претенции
  • 18 Смях

    86 9 Отговор
    Кой е забранил движението на дизелите, смешковци? Цялата немска икономика се крепи на дизели. Не знам някъде да не са най-масовите автомобили в европейски мащаб. Смешни сензацийки - плашат народчето с големи приказки. Във Виена, Мадрид, Стокхолм, Берлин най-малко такситата какви са? Електрически Тесли? Не ви е срам, само да драскате..... Я сега извадете някаква статистика от САЩ или Тайланд за най-надеждните коли, да запълните още място.
  • 19 Ранко

    40 12 Отговор
    Ей.Не говорете така срещу правителството и депутатите.Ще ви тикнат в кауша.Че видите ли оня човечец дето говорил срещу руския патриарх,как яде оная работа.В България стана по бетер от тотаЛИТАрализам.Така бе по Живково време.Не се говореше срещу него,така е и сега срещу Бойко чутурата.нО ПО НЕГОВО ВРЕМЕ БЕ ПО-ДОБРЕнЯМАШЕ ГЕЙОве и джендъри.Мълчете,за сопите и тоягите.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 4321

    46 9 Отговор
    аз пък ще си карам дизела до последно евро 4 е когато спре производството на дизел ще спрат и колите
  • 22 Евро 7

    93 6 Отговор
    Защо ни сравняват с Германия,Франция итн?Какви заплати взимат те, а какви ние?Нормално да ги карат да взимат по-нови коли ама те могат да си го позволят, докато в БГ малко хора имат тоя лукс.Как със 500лв. заплата очакват хората да си взимат нови коли?
  • 23 патриотъ

    87 6 Отговор
    Всичко това са фейкове и никъде дизела не е забранен!Ако е съвсем скапана кола и бълва черен дим,най-много да те спрат и да те глобят или предупредят.Това са постановки на продавачите на нови коли с протежета при законодателите и затова се случва така.Трябва да се изрине цялото народно събрание.В България не могат да се въвеждат подобни закони,защото ще стане революция.Най-напред трябва да се вдигне значително стандарта на живот и тогава да се въвеждат подобни глупости!На запад това са проектозакони,които са предвидени за 2040-2050 година,а не сега.Просто ни правят на идиоти!
  • 24 шовинист

    70 6 Отговор
    Явно пак заради софия трябва да страдат всички българи. А във франция карат дръгели по на 30 год - рено 9,11, 18 и т.н. В Париж французи няма, та той не е критерий. Колегата с газта е прав. У нас повечето коли са на газ, а в ЕС това се смята за много екологично.
  • 25 безпартиен

    64 7 Отговор
    Трактори,комбайни,тежки строителни машини,камиони са с ДИЗЕЛОВИ мотори.Дали ще им слагат и на тях еко винетки и след като и този вид техника и автомобили е с доста голяма възраст?Та един стар трактор ЮМЗ или Беларус ,камиони МАЗ или Краз отделят сажди колкото 10-15 автомобила!Има нещо друго и то е свързано с ПАРИ!
  • 26 Кики

    26 43 Отговор
    Що мрънкате срещу циганите бре ,че печките им горели всичко и замърсявали?И те от беднотия.За вашите дърти котори може а стига двоен аршин.
  • 27 Гост 1

    61 3 Отговор
    А полицейските стари таралясници - за тях какви винетки ще трябват. А с кражбата на катализатори какво се прави- нищо. Пунктовете си ги купуват и толкова. Всичко е татално сбъркано.
  • 28 ИШУЩЕКСДИЗМ

    53 5 Отговор
    НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗАМЪРСЯВАНЕ Е ОТ КОМИНИТЕ НА БИТОВИ И ПРОМИШЛЕНИ ПОТРЕБИТЕЛИ.
    НА ВТОРО МЯСТО СА ОТ ГОРСКИ И ОСОБЕНО ПОЛСКИ ПОЖАРИ-ПАЛЕНЕ НА СТЪРНИЩА И ПАСИЩА .
    ТОГАВА ИДВАТ АВТОМОБИЛИТЕ.ОБАЧЕ ЗА КОМИНИТЕ БЕЗСИЛИЕТО Е ОЧЕВАДНО .
  • 29 Гост1

    65 2 Отговор
    Да добавя- на катуните и ромските мизерни гета, ще слагат ли винетки на комините дето бълват отрова от горене на гуми и пластмаси и какво ли не.
  • 30 България

    54 2 Отговор
    Вземете мерки за пенсионерите които гладуват, за уж безплатното лекуване на децата че е тъжно да гледаш деца нуждаещи се от адекватна помощ а те пари за нови коли си определили срам и позор за адекватнао лекуване хората трябва да се откажат от народност
  • 31 Optimista

    43 2 Отговор
    То всичко ще е добре,но за тия дето ще ПРОДАВАТ СТИКЕРИТЕ,иначе въздуха пак ще е все същия.Държавата няма интерес от електромобили и хибриди които използуват малки количества акцизни горива.Защото като нвяма акциз хазната няма с какво да се пълни,пък и градския транспорт ще стига в центъра само на твърд теглич теглен от животинска тяга.Така че,споко някой иска просто да раздвижи умрелия пазар на екологични возила ,които според мен трябва да плащат еко такса в 10-торен размер спрямо всички останали автомобили поради факта че акумолаторите с които са оборудвани са най токсичното творение,както и ел.енергията която консумират е добита чрез достатъчно количество вредни емисии.
  • 32 КОКА

    53 3 Отговор
    БРАВО СКУБИТЕ БЕДНИЯ НАРОД НО КУЧЕ КОЕТО УМИРА НАЙ СИЛНО ХАПЕ БОКЛУЦИ СРАМА НЯМАТЕ ЛИ А ВИЕ ТЪПАНАРИ ПАК ГЛАСУВАИТЕ
  • 33 Якопо белбо

    38 1 Отговор
    А защо не се сравняват доходите??!!
    Ако тука средната заплата беше колкото в гореупоменатите страни, повечето нормални хора биха карали нови коли. Но не, на нас все ни се втълпява колко скапани коли кара простия българин, вместо да се говори за подобряване генерално на живота в бг, съответно по-голяма покупвателна сподобност.
    Да не говорим, че същите "еко" европейци планират да изхвъллят насам своите не -еко коли...кво толкова, ние нали сме кенефа на европа, всичко може да поемем, дори без много вазелин търпим
  • 34 Ko kaza ko

    39 1 Отговор
    Не карайте коли известно време и всичко си идва по местата но трябва малко търпение кой губи а сиа'.Всеки с колело но и за него нещо ще измислят ако стане масово.
  • 35 Живущ на бул. Цар Борис

    25 2 Отговор
    Оправете тоя "булевард" и ще намалите замърсяването на южна София с поне 30-40 %. А за напрежението в хората като мен които живеят в близост до него с поне 70%.
    Шума и замърсяването в на 100%. Ако някой не вярва - нека заповяда на гости за седмица, но надали ще изкара и ден. :)
    Иначе аз имам нова кола - евро 5 и кола 1990 на газ и тази на газ според мен е по-ЕКО.
  • 36 Гост

    35 1 Отговор
    Само стрижене на тоя прост народ....като сме овци ще ни стрижат и доят до дупка....що не издоят западен или американски вълк....щото хапе
  • 37 gnida

    34 0 Отговор
    Нова държавна хранилка ! Мисля , че правителството е изчерпано щом е стигнало до тук !
  • 38 Фламбе

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "оня с опелите":

    Нека не забравяме vag имат и бензин китайска маша
  • 39 Живущ на бул. Цар Борис

    8 23 Отговор
    Булеварда е зле, но 25 години не успяха да направят толкова, колкото направиха това оравителство. Айде стига само мрънкахме, а да вземем да си хвърляме фаса в коша, да оправим градинката пред блока, да не си хрърляме боклука през терасата, да си боядисаме собствения вход в който живеем и т.н. Да направим нещо ние и после са искаме от другите.
    Само мрънкаме. Е това е. Така НЯМА ДА СТАНЕ. Айде да се стегнем.
  • 40 Гост

    24 1 Отговор

    До коментар #5 от "ГОСТ":

    Те от гуми въглища почнаха да правят, ама колите са им виновни
  • 41 ТИКВОЧА

    32 0 Отговор
    ЗАПОЧВАМЕ ДА ИМ ПРЕЧИМ МНОГО ПЛЕБЕИ СТАНАХМЕ С БАРАКИТЕ И ТОВА ГИ ДРАЗНИ .УТРЕ ПАК СИ ГЛАСУВАИТЕ ЗА ТЯХ ЩОМ ТОВА ВИ ХАРЕСВА ЩОМ ТИКВАТА ДОИДЕ НА ВЛАС И ЗАПОЧВАТ ПРОТОТИИТЕ .
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Pepi

    30 2 Отговор
    Пълни глупости.
    Въздуха ни е мръсен, заради много по дълбоки причини от старите коли. Движението ни не е тегулирано както трябва. Улиците са тесни , не понасят трафика, от там колите работят на едно място. Градовете се разширяват навътре вместо навън. И те така.
  • 45 Съседа

    32 2 Отговор

    До коментар #9 от "спим ли":

    Тия 240 тъпанаря е време да разберат че ние може да сме бедни но сме повече от 240. В един момент ще се окаже че бедния народ е богато въоръжен и срещу всяка "сива" винетка ще има "сиво" олово за законотворците. Крайно време е да разберат че сме ги избрали да работят и коват закони за нас, а не да работят само за себе си и срещу нас.Вариант последен - ДА ГИ СРИНЕМ ДО ЕДИН..........ВРЕМЕ Е.............
  • 46 гост

    3 10 Отговор
    Бат Бойчо и Герб грешка нямат .
  • 47 ВАГ

    15 5 Отговор
    Първо трябва да проверят Лукойл какво продава (дали отговаря на евро-стандарта) и тогава да гледат автомобилите. Съмнявам се ,че ще ги проверат ,понеже всички партии са на руско подчинение и затова си мисля ,че нищо няма да се промени.
  • 48 Гражданин

    26 0 Отговор
    Ние гражданите през една година купуваме на депутатите нови коли. Нека ни върнат жеста като ни закупят на нас гражданите нови коли и да решат проблема с автопарка. Стига с тия нови винетки, катализатори куп други неща с които всеки божи ден се чудят да тормозят така или иначе изтормозен народ. Второто нещо което трябва да направят е - да намалят цената на ТОКА да е достъпен и за най-бедните, за да не се горят дърва, въглища,гуми и всякакви боклуци. Стига сме търпяли управниците да живеят на наш гръб в ЛУКС и да ни налагат санкции за неща за които вината е тяхна.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Иванов

    16 5 Отговор
    Споко 80% от автомобилите в България са на ГАЗ при който след горене се отделя пара, без сажди както бензина или дизела. А дали 40 годишна жигулка на ГАЗ без катализатор замърсява повече от някой дизела 2015г. всеки може си отговорете сами .

    Коментиран от #52

  • 51 Динко

    7 3 Отговор
    аз си каран с англииски номера нямам български преглет и не могат ништо да ми залепът
  • 52 Смехурко

    6 1 Отговор

    До коментар #50 от "Иванов":

    А честито Колоездачи !
  • 53 TDI

    11 3 Отговор
    Няма кво да му мислиме тия с дизелите 1-во че тва няма как да стане в бг може ама след 100 години 2-ро ако колата ти е читава няма да имаш проблем с газовете даже е доста по добре и от бенизновите и газовите бомби и 3 -то най голямата пчека с едно съпротивление на помпата ще мине така,че тия ще сменят поне 5 уреда докато повярват на стойностите.

    Коментиран от #54

  • 54 Plameni

    10 1 Отговор

    До коментар #53 от "TDI":

    Защо не предложи по-рано твоето съпротивление на VW щеше да им спестиш милиарди.

    Коментиран от #55

  • 55 TDI

    5 2 Отговор

    До коментар #54 от "Plameni":

    Tова съпротивление e на принципа на powerboxa лъже за температурата и ако е лъже,че е по-ниска пуска повече нафта колата ходи и пуши яко ако е по-малко съпротивлението лъже ,че навън е топло и пуска по малко нафта което значи,че и изгорелите газове са по-малко ама на vw тва не върши работа щото с 2 рото кола не може да кимне да ходи ама на преглед ще мине супер!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Разбирач

    7 0 Отговор
    Булгаристан,Тиджикистан,Авганистан, Пакистан, Узбекистан, Кюрдистан.Много е важно к'во беше жаба,гьол.
  • 58 Миле Китича

    4 13 Отговор
    За то работете здраво балгари и си купете електрически автомобили. 20 000 лева. Не се оплаквайте. По добре да катастрофираш със 60кмч от колкото при бога директно със 180.

    Коментиран от #74

  • 59 vasik atanasova

    15 0 Отговор
    С ТАКЪВ ТЪРПЕЛИВ НАРОД КАТО НАШИЯ
    МОЖЕ ДА СИ ПРАВИШ КАКВОТО ИСКАШ
  • 60 vasik atanasova

    10 0 Отговор

    До коментар #56 от "Че умрем от смех":

    СЛУШАХ ГО И ПО НОВИНИТЕ
    НЕ Е ФАЛШИВА НОВИНА
  • 61 7777

    5 3 Отговор
    да не ти пука винаги има начин щом те цакат да ги онодяш
  • 62 333

    10 0 Отговор
    В Германия с бензинов автомобил, отговарящ на Евро 2 нормите мога да карам навсякъде със зелен стикер. При дизел трябва да има ДПФ, за да е зелен, което при някои модели е не по-рано от 2007. Ако тук направят по-сериозни рестрикции за движение с тия еко стикери, можем да извлачим няколко десетки стари автомобила и да ги оставим пред парламента. Да си ги обикалят и простите депутати.
  • 63 Гост

    17 1 Отговор
    Защо никой не говори / пише за качеството на горивото в България!?...
  • 64 Да ама надали

    6 0 Отговор
    Бо добре държавата да лапа парички отколкото да спре колите -а после двуседмичен цикъл по медиите защо е бил мръсен въздух
  • 65 Сетиха се и в бг

    3 10 Отговор
    Колите който не отговарят на определените еко норми, е редно да се отстранят.
  • 66 Еди си кой

    13 3 Отговор
    Спасението е терминал 2 и збогом на тъпите и тлъсти оправници, а за тях да ги изтровят в газови камери дано!
  • 67 Ярем и юляр

    11 0 Отговор
    Пай че падне стрижене и скубане.
  • 68 Ташко Мъдев

    4 0 Отговор
    Това ми хареса и го копирам да го има още веднъж:
    В Германия с бензинов автомобил, отговарящ на Евро 2 нормите мога да карам навсякъде със зелен стикер. При дизел трябва да има ДПФ, за да е зелен, което при някои модели е не по-рано от 2007. Ако тук направят по-сериозни рестрикции за движение с тия еко стикери, можем да извлачим няколко десетки стари автомобила и да ги оставим пред парламента. Да си ги обикалят и простите депутати.
  • 69 Не на бензина

    7 8 Отговор
    Трябва да забранят бензините а не дизела. Бензиновия двигател е високооборотен, което значи повече мощност. Масово се използват за всякакви гонки, харчат повече като обем гориво, по шумни са. Бензина може да се запали със запалка което го прави опасен при работа с него. Когато се постави газова уредба се променя устройството на мпс. Това трябва да се наказва! Газовата уредба също така може да започне да изпуска газ която е силнозапалима!

    Коментиран от #71

  • 70 Stefko88

    5 0 Отговор
    Аз предлагам на патладжаните да им се сложи по един стикер в зависимост от това кой колко гума и пластмаса изгаря .
  • 71 Гост

    4 4 Отговор

    До коментар #69 от "Не на бензина":

    Ти добре ли си бе?! 4-ти клас имаш ли барем? Бензина по-шумен от печката! Уникално заключение за съвременник на палеолита не вижал и чувал ДВГ! И харчел повече... Харчи ама не носи на децата ти рачо-крачо! А пък икономията на турбинираният дизел да не е коментираме, че току виж излязла абстракция! А пък точно газовата монтирана и настроена в специализиран сервиз е опасна, ама точно никога!
  • 72 Гост

    4 0 Отговор
    Пак слагаме каруцата пред коня. Германия, Франция... Там са един връз друг. Представете си ние да сме 30 млн. Сигурно изгорелите газове ще ни пречат, да. Ама сме малко. Дори Сифия е малка на фона на европейските столици. Смятам, че досегашния германски модел е горна граница за нас - бензин от "катализаторната" ера с работещо такова у-во и дизел, с филтър за твърди частици. Първите са производство още от 2003 год. Така че не са болка за умиране относно цена! Въпроса е депеефа да бачка - т.е. затегнати годишни прегледи и те така! Всичко друго е пресилено и явна лобистика за разни дилъри на нови МПС!
  • 73 dqdoIvan

    7 0 Отговор
    Скоро гледах клипче за Индонезия.
    Двама политици, кандидати в изборите, отишли в едно село, в което живеело племе, чиито бащи са били канибали. Обещали им те множество подобрения, но след като спечелили изборите, забравили всичко.
    На агитационната обиколка за следващите избори пак отишли в това село. Селяните ги хванали, убили ги, опекли ги и след това цялото село си хапнало. Пред полицията всички до един си признали и казали, че това е в реда на нещата, защото политиците не изпълнили обещанието си.
    Ако българският народ имаше настройката на канибалите, голямо ядене щеше да падне :)!
  • 74 Зъб58

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "Миле Китича":

    58,що не се качиш на лагерна количка. Няма винетка и си катастрофираш ,само с 3км.ч
  • 75 Тодор

    7 1 Отговор
    Влизам за технически преглед, казват ми мини на бензи.Що?
  • 76 гост

    6 0 Отговор
    Оправете първо доходите пък после всичко останало.
  • 77 Нервен

    6 0 Отговор
    Ей ще се ядосам и ще си изрежа дизела хубаво да дигна чернилката с която ВАГ са се прочули и да замърся едно хубаво поне да знам закво да плащам ековинетки
  • 78 SAAB

    2 0 Отговор
    Пожарникаря ще лепи ЕКО винетки и по задниците .......много пръцкате от тоя боб ! :)
    Тецовете НЕ .....те са хамерикански .
  • 79 ЖЯИШТВМН

    2 0 Отговор
    МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ ЧУКАТ НА ВРАТАТА.
    ДА ВИДИМ С КАКЪВ ЦВЯТ ЩЕ СА НАЙ МНОГО ВИНЕТКИТЕ.
  • 80 Niki

    2 4 Отговор
    за жалост средностатистическият селяк ще продължава да си купува немски разглобени бараки, с които да впечатлява гимназиските от техникума по текстил и облекло, вместо да си купи нова дачия, шкода или китайче .

    Коментиран от #82

  • 81 Пепи

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Антон1":

    Съгласен съм, но ако и стандарта на живот стане Евро5! И торивата да са Евро 5!Да видим лошо ли ще ни е да караме само нови коли!
  • 82 МАК

    2 1 Отговор

    До коментар #80 от "Niki":

    Можеш да си смениш хапчетата!! Карай си скапаната дачия правена в час по трудово!! Ние ще си караме 20 годишните с висока надеждност бараки и ще си шракаме с пръсти!!
  • 83 Е то ще караш

    1 1 Отговор
    На село до хоремага а ние ще ходим до МОЛА.
  • 84 Др ох пръднах

    3 0 Отговор
    спрат ли на бедните колите тези на богатите ще ги изгори късо в Ел инсталацията.правителството пада на момента.
  • 85 Morgoth

    0 0 Отговор
    На пункта за провека пак ще има да си бият главите:
    - Пусне двигателя за видим газовете.
    - Не може, двигателя се пуска когато иска, можем да пуснем климатика да изтощи батерията и тогава ще го пусне.
    - Дай сега 3000 оборота.
    - Забрави на място да иде на 1000, тук и климатика няма да ти помогне, обороти се видигат само когато колата ускорява.
  • 86 Кики3

    2 0 Отговор
    Малко остана Ама нека първо да стигнем дъното
  • 87 Бай колйо

    0 0 Отговор
    Нека да вдигат заплатите като по европейските стандарти те се сравняват с париж ми сравнете заплатите да видим

    Коментиран от #89

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Спекоттцигандойчмасраф

    0 0 Отговор

    До коментар #87 от "Бай колйо":

    Искаш да кажеш да спрат спекулата? Защото и 30 стотинки за едно единствено яйце и 2,50 лв за един литър мляко също не е в крак с нормалните държаи с действащи закони срещу монопола и спекулата! Хайде довечера пак напазарувайте с "ниските цени на Кауфланд и Билла"!
  • 90 666

    0 0 Отговор
    Слагайте водородни клетки и готово!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове