Last news in Fakti

19 Февруари, 2021 11:19 4 317 32

Подалият оставка архитект на "Триадица": Подписът не е мой, Елена Траянова ме е замествала

  • елена траянова-
  • иван шишков-
  • триадица-
  • токов удар-
  • шахта

Когато работиш с един екип добре и усетиш, че този екип счита, че ти си виновен, съвсем логично е да си тръгнеш. Другото значи да водим война между институциите, да си прехвърляме една вина, която е напълно безсмислена, заяви Иван Шишков

Подалият оставка архитект на "Триадица": Подписът не е мой, Елена Траянова ме е замествала - 1
Кадър: Bulgaria ON AIR

Първа оставка беше подадена след смъртта на 16-годишния Людмил, покосен от токов удар на булевард в София. С поста си се разделя дългогодишният главен архитект на район "Триадица" Иван Шишков.

"Вчера взех решение за себе си, най-важно е да защитаваш името си. В рамките на последните два дни усетих изключително странно усещане при размахването на една бележка. Мое усещане беше, че едва ли не имах някаква вина за бележката и връзката с ЧЕЗ", каза подалият оставка като главен архитект на район "Триадица" Иван Шишков в ефира на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Той добави, че е усетил недоверие от институциите в Столичната община, с които е работил през годините, затова решил да не упражнява вече този пост.

"Когато работиш с един екип добре и усетиш, че този екип счита, че ти си виновен, съвсем логично е да си тръгнеш. Другото значи да водим война между институциите, да си прехвърляме една вина, която е напълно безсмислена", смята арх. Шишков.

Той подчерта, че бележката не би трябвало да има някаква стойност. Архитектът бе категоричен, че подписът със запетая не означава подпис на главния архитект, а на лице, което го е замествало. Той разясни, че докато бил в отпуск, бил замествал от Елена Траянова, която е била началник-отдел.

"Считам, че служебната бележка няма стойност. В този си вид написана тя очевидно е използвана. Тя не дава право да бъде свързан павилионът. Колегите най-вероятно не са преценили, че някой може да има задкулисна цел. Ако се беше случило аз да разписвам писмото, щях да напиша, че павилионът е незаконен", категоричен бе арх. Иван Шишков.

По думите му тези два павилиона са в рамките на болницата, тоест за тях юридически като собственик би трябвало да отговарят болницата и областната управа.

"2018 година са направени актове за премахване. Върнати от направление "Архитектура и градоустройство" във връзка с правно основание - писмо от директора на болницата, който е изявил желание павилионите да останат. През 2019 г. завършва ремонтът на "Гешов", променен е светофарът, има промяна в шахтата и премахване на един ел. стълб. Кабелите към павилионите са вървели от там, новото привързване на павилиона е станало 2019 година след или в резултат на ремонта", обясни Иван Шишков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза, че органът, който следва да контролира шахтата, е ползвателят и собственикът на шахтата.

"В наредбата за преместваеми обекти не е изяснен въпросът с т.нар. временна връзка за тези преместваеми обекти. Когато ремонтираш нещо и започваш да местиш на парче, се случва точно това. Местим светофара, появяват се едни кабели", разясни още арх. Шишков.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хъхъ

    35 5 Отговор
    Абе вие нормални ли сте, съсипахте държавата, какво значение има коя калинка е сложила подписа? Минати сте с 200 всичките.
  • 2 КОТарАК

    40 8 Отговор
    абсолютни простотии....показа ГРОБерите колко са уплашени за изборите

    Коментиран от #28

  • 3 FOENTES

    49 4 Отговор
    Йорданка ще хвърли всики в калта стига тя да остане чиста след случката.
  • 4 123

    26 1 Отговор
    КОЛЕКТИВНАТА ОТГОВОРНОСТ ВОДИ ДО ПОЕДЕНИЧНА БЕЗОТГОВОРНОСТ
    дон боци
  • 5 адаша

    32 2 Отговор
    Още един бушон изгърмя...
  • 6 Последния софиянец

    30 7 Отговор
    Еленка и Йорданка да подават оставка.

    Коментиран от #23, #25

  • 7 КАП

    25 3 Отговор
    Ето това е човек със съвест!

    Коментиран от #11

  • 8 село

    28 1 Отговор
    Нещата ще се избистрят и виновните ще се установят.
    А как ще процедираме с незаконното връзване на циганите към ел. мрежата? Нали знаете, че техните кражби влизат в цената, която плащаме ние?
  • 9 Естествено

    14 0 Отговор
    че ще са срещу теб, става горещо и започва соченето с пръст. Така е във всяка голяма организаци.
  • 10 Перо

    28 4 Отговор
    Поредното бушонче за запазване на корумпираната система. Това не беше никаква “хвърчаща” бележка,а официален документ,на фирмена бланка с подпис,печат и изходящ номер,напълно легитимен документ,издаден от общината! Ако подписа е на нелегитимен ръководител,не може да бъде изведен и заведен в регистъра на деловодството.Там пише от кого е подписан! Фандъкова да си поеме моралната отговорност и да си подаде оставката,заедно с районния кмет!
  • 11 чичо

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "КАП":

    Кой знае.Някои биха казали-гузен не гонен бяга.

    Коментиран от #15

  • 12 rolangaros

    10 0 Отговор
    Даже и тя да го е подписала , някой не е ли отишъл на обекта да го види физически за какво иде реч ?

    Коментиран от #19

  • 13 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    16 0 Отговор
    Селски номера!!Естественно ,че е бил питан от нея и той и е дал права! Толкова години си е траял и е вземал -парата и сега,като видя..другия край се заозърта,като плъх в капан!
  • 14 Зависимости

    20 0 Отговор
    Г-н Гл. архитект, само не ни убеждавайте, че нямате вина ! Само това НЕ ! Вината е както за определени действия, така и за бездействие ! Ако имате съвест, ще я чувствате тая вина - по голяма или по малка. А иначе всички сте в кюпа - от Кметицата, през Гл. архитект на София, до последния човек в КС. Сигурен съм, че го съзнавате, друг е въпроса дали ще го признаете и кой ще "изгори" следствието !
  • 15 Петров

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "чичо":

    Само човек със съвест може да подаде оставка веднага. Колко често се случва това в България в последно време?

    Коментиран от #30

  • 16 Ванга

    4 0 Отговор
    Изкупителна жертва се хвърля на лъвовете.Да им се запуши устата.Следва и изненада,след 3 дни, сега Харалан я умува.Шъ падне и една главица,неочаквано.За театрото.
  • 17 Перо

    7 1 Отговор
    Системата се размърда,защото става дума за техния контингент от настоящия и бъдещ електорат за изборите. Бушончето е намерено и сега започва разкешването,за сметка на данъкоплатеца,естествено! Толупът си знае работата!
  • 18 АМОН

    13 0 Отговор
    "Прeз 2019 г. зaвършвa рeмoнтът нa "Гeшoв", прoмeнeн e cвeтoфaрът, имa прoмянa в шaхтaтa и прeмaхвaнe нa eдин eл. cтълб. Кaбeлитe към пaвилиoнитe ca вървeли oт тaм, нoвoтo привързвaнe нa пaвилиoнa e cтaнaлo 2019 гoдинa cлeд или в рeзултaт нa рeмoнтa", oбяcни Ивaн Шишкoв в eфирa нa Bulgаriа ОN АIR.

    КАКВО ПО ЯСНО ОТ ТОВА КОЙ Е РЯЗАЛ КАБЕЛИТЕ В ШАХТАТА ПРЕМЕСТВАЙКИ СТЪЛБА , СВЕТОФАРА И ПУСКАЙКИ ГИ ПО ПЕШЕХОДНИТЕ ОГРАЖДЕНИЯ.

    ФИРМАТА ПОДЪРЖАЩА СВЕТОФАРИТЕ Е СВЪРЗАНА СЪС СЪЩЕТА ТАЗИ "ТРЕЙСИ ГРУП" ЗАРАДИ РЕМОНТА НА ПЪТЯ В ИСКЪРСКОТО ДЕФИЛЕ СЕ ОБЪРНА АВТОБУС И ЗАГИНАХА 16 ЧОВЕКА !!!!

    ЧИЯ Е ТРЕЙСИ ГРУП Е ВЪПРОС КОЙТО МОЖЕ ДА БЪДЕ ОТПРАВЕН ОТ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР КЪМ БОРИСОВ И ФАНДЪКОВА.

    МОЖЕ , НО И ГЕШЕВ НЕ ИСКА!
    МЪЛЧИ ГРОЗНО И ЗЛОВЕЩО, ВСЕ ЕДНО НИЩО НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО!
  • 19 Перо

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "rolangaros":

    Коя общинска или държавна калинка е грамотна и квалифицирана,с опит за да знае за какво иде реч! В мутренския режим всичко е от кол и въже,не стават и за чеп за зеле!
  • 20 Софиянец

    4 0 Отговор
    Тази пиянка цяла Витошка е ошарил с летни вили изро**
  • 21 Знайко

    1 0 Отговор
    До кога у нас ще се подписват документи със запетайка. Трябва всички документи да се подписват с истинските имена.
  • 22 Бай Стою касапина

    3 1 Отговор
    От казаното от него излиза, че той се е упражнявал на този пост. Упражнения се правят в училище, а на тази длъжност се работи. Щом дълго време само се е упражнявал, значи не се е научил и мястото му не е там.
  • 23 Иван

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Последния софиянец":

    Еленка е пенсионер от 5г и е тъпо да бъде обвинена от този палячо
  • 24 арх Мишков

    11 0 Отговор
    ...ако му проверите датите отпуските, веднага ще лъснат подписаните със запетая проблемни документи, издадени точно в тези дни...въобще Шишков...Банкя...Триадица...той си е Гл.архитект от номенклатурата на ГЕРБ...ама много "достоен"...'щото някой трябва да изпуши, иначе арх.Здравков, Кметицата...

    Коментиран от #32

  • 25 Джендар

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Последния софиянец":

    ей сега специално за теб
  • 26 Ни дума,

    3 0 Отговор
    За болницата ?! Защо? Във всяка бюджетна институция има барчета и павилиони, за ДМС на шефа! Там НАП и другите нямат достъп!
  • 27 Гост

    9 0 Отговор
    Ами господин Шишков познайте от един път, колко струва запетайката на колежката ви Елена Траянова. Сигурно числото е 4-тирицифрено???
  • 28 Не че нещо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    По скоро са уплашени от БСП,че пак ще стоят в опозиция !
  • 29 Къде е електромерът?

    0 1 Отговор
    Не в шахтата, нали ЧЕЗ?
  • 30 чичо

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Петров":

    Да бе,аз нямам противоречи с теб,по този въпрос.За това писах„някои биха казали",и биха имали право.А на въпроса ти-точно в "последно време",много министри на ГЕРБ подадоха оставки,и не само министри.За тях на същото мнение ли си?
  • 31 Кси

    0 1 Отговор
    И болницата има пръст в тая работа, възразили за премахването 2018г, и болницата, аха
  • 32 Фандъкова, ще има да ти пати главата

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "арх Мишков":

    Мишков, ами ако Шишков се е обадил на Траянова и казал нещо подобно: "Ленче, виж там онзи павилион, Ленчето задължително ще трябва да делне парите...Тънка работа е бюрокрацията!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове