ФАКТИ.БГ

Подалият оставка архитект на "Триадица": Подписът не е мой, Елена Траянова ме е замествала

Когато работиш с един екип добре и усетиш, че този екип счита, че ти си виновен, съвсем логично е да си тръгнеш. Другото значи да водим война между институциите, да си прехвърляме една вина, която е напълно безсмислена, заяви Иван Шишков

Публикувана: 19 Февруари, 2021 11:19
32 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3382
Подалият оставка архитект на
Кадър: Bulgaria ON AIR
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.

Първа оставка беше подадена след смъртта на 16-годишния Людмил, покосен от токов удар на булевард в София. С поста си се разделя дългогодишният главен архитект на район "Триадица" Иван Шишков.

"Вчера взех решение за себе си, най-важно е да защитаваш името си. В рамките на последните два дни усетих изключително странно усещане при размахването на една бележка. Мое усещане беше, че едва ли не имах някаква вина за бележката и връзката с ЧЕЗ", каза подалият оставка като главен архитект на район "Триадица" Иван Шишков в ефира на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Той добави, че е усетил недоверие от институциите в Столичната община, с които е работил през годините, затова решил да не упражнява вече този пост.

"Когато работиш с един екип добре и усетиш, че този екип счита, че ти си виновен, съвсем логично е да си тръгнеш. Другото значи да водим война между институциите, да си прехвърляме една вина, която е напълно безсмислена", смята арх. Шишков.

Той подчерта, че бележката не би трябвало да има някаква стойност. Архитектът бе категоричен, че подписът със запетая не означава подпис на главния архитект, а на лице, което го е замествало. Той разясни, че докато бил в отпуск, бил замествал от Елена Траянова, която е била началник-отдел.

"Считам, че служебната бележка няма стойност. В този си вид написана тя очевидно е използвана. Тя не дава право да бъде свързан павилионът. Колегите най-вероятно не са преценили, че някой може да има задкулисна цел. Ако се беше случило аз да разписвам писмото, щях да напиша, че павилионът е незаконен", категоричен бе арх. Иван Шишков.

По думите му тези два павилиона са в рамките на болницата, тоест за тях юридически като собственик би трябвало да отговарят болницата и областната управа.

"2018 година са направени актове за премахване. Върнати от направление "Архитектура и градоустройство" във връзка с правно основание - писмо от директора на болницата, който е изявил желание павилионите да останат. През 2019 г. завършва ремонтът на "Гешов", променен е светофарът, има промяна в шахтата и премахване на един ел. стълб. Кабелите към павилионите са вървели от там, новото привързване на павилиона е станало 2019 година след или в резултат на ремонта", обясни Иван Шишков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза, че органът, който следва да контролира шахтата, е ползвателят и собственикът на шахтата.

"В наредбата за преместваеми обекти не е изяснен въпросът с т.нар. временна връзка за тези преместваеми обекти. Когато ремонтираш нещо и започваш да местиш на парче, се случва точно това. Местим светофара, появяват се едни кабели", разясни още арх. Шишков.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.6 от 12 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
хъхъ
1 Отговор
Абе вие нормални ли сте, съсипахте държавата, какво значение има коя калинка е сложила подписа? Минати сте с 200 всичките.

Оценка:
-5 +34

КОТарАК
2 Отговор
абсолютни простотии....показа ГРОБерите колко са уплашени за изборите

Коментиран от #28


Оценка:
-8 +40

FOENTES
3 Отговор
Йорданка ще хвърли всики в калта стига тя да остане чиста след случката.

Оценка:
-4 +49

123
4 Отговор
КОЛЕКТИВНАТА ОТГОВОРНОСТ ВОДИ ДО ПОЕДЕНИЧНА БЕЗОТГОВОРНОСТ
дон боци

Оценка:
-1 +26

адаша
5 Отговор
Още един бушон изгърмя...

Оценка:
-2 +32

Последния софиянец
6 Отговор
Еленка и Йорданка да подават оставка.

Коментиран от #23, #25


Оценка:
-7 +30

КАП
7 Отговор
Ето това е човек със съвест!

Коментиран от #11


Оценка:
-3 +25

село
8 Отговор
Нещата ще се избистрят и виновните ще се установят.
А как ще процедираме с незаконното връзване на циганите към ел. мрежата? Нали знаете, че техните кражби влизат в цената, която плащаме ние?

Оценка:
-1 +28

Естествено
9 Отговор
че ще са срещу теб, става горещо и започва соченето с пръст. Така е във всяка голяма организаци.

Оценка:
-0 +14

Перо
10 Отговор
Поредното бушонче за запазване на корумпираната система. Това не беше никаква “хвърчаща” бележка,а официален документ,на фирмена бланка с подпис,печат и изходящ номер,напълно легитимен документ,издаден от общината! Ако подписа е на нелегитимен ръководител,не може да бъде изведен и заведен в регистъра на деловодството.Там пише от кого е подписан! Фандъкова да си поеме моралната отговорност и да си подаде оставката,заедно с районния кмет!

Оценка:
-4 +28

чичо
11 Отговор

До коментар #7 от "КАП":


Кой знае.Някои биха казали-гузен не гонен бяга.

Коментиран от #15


Оценка:
-1 +7

rolangaros
12 Отговор
Даже и тя да го е подписала , някой не е ли отишъл на обекта да го види физически за какво иде реч ?

Коментиран от #19


Оценка:
-0 +10

ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
13 Отговор
Селски номера!!Естественно ,че е бил питан от нея и той и е дал права! Толкова години си е траял и е вземал -парата и сега,като видя..другия край се заозърта,като плъх в капан!

Оценка:
-0 +16

Зависимости
14 Отговор
Г-н Гл. архитект, само не ни убеждавайте, че нямате вина ! Само това НЕ ! Вината е както за определени действия, така и за бездействие ! Ако имате съвест, ще я чувствате тая вина - по голяма или по малка. А иначе всички сте в кюпа - от Кметицата, през Гл. архитект на София, до последния човек в КС. Сигурен съм, че го съзнавате, друг е въпроса дали ще го признаете и кой ще "изгори" следствието !

Оценка:
-0 +19

Петров
15 Отговор

До коментар #11 от "чичо":


Само човек със съвест може да подаде оставка веднага. Колко често се случва това в България в последно време?

Коментиран от #30


Оценка:
-1 +7

Ванга
16 Отговор
Изкупителна жертва се хвърля на лъвовете.Да им се запуши устата.Следва и изненада,след 3 дни, сега Харалан я умува.Шъ падне и една главица,неочаквано.За театрото.

Оценка:
-0 +4

Перо
17 Отговор
Системата се размърда,защото става дума за техния контингент от настоящия и бъдещ електорат за изборите. Бушончето е намерено и сега започва разкешването,за сметка на данъкоплатеца,естествено! Толупът си знае работата!

Оценка:
-1 +7

АМОН
18 Отговор
"Прeз 2019 г. зaвършвa рeмoнтът нa "Гeшoв", прoмeнeн e cвeтoфaрът, имa прoмянa в шaхтaтa и прeмaхвaнe нa eдин eл. cтълб. Кaбeлитe към пaвилиoнитe ca вървeли oт тaм, нoвoтo привързвaнe нa пaвилиoнa e cтaнaлo 2019 гoдинa cлeд или в рeзултaт нa рeмoнтa", oбяcни Ивaн Шишкoв в eфирa нa Bulgаriа ОN АIR.

КАКВО ПО ЯСНО ОТ ТОВА КОЙ Е РЯЗАЛ КАБЕЛИТЕ В ШАХТАТА ПРЕМЕСТВАЙКИ СТЪЛБА , СВЕТОФАРА И ПУСКАЙКИ ГИ ПО ПЕШЕХОДНИТЕ ОГРАЖДЕНИЯ.

ФИРМАТА ПОДЪРЖАЩА СВЕТОФАРИТЕ Е СВЪРЗАНА СЪС СЪЩЕТА ТАЗИ "ТРЕЙСИ ГРУП" ЗАРАДИ РЕМОНТА НА ПЪТЯ В ИСКЪРСКОТО ДЕФИЛЕ СЕ ОБЪРНА АВТОБУС И ЗАГИНАХА 16 ЧОВЕКА !!!!

ЧИЯ Е ТРЕЙСИ ГРУП Е ВЪПРОС КОЙТО МОЖЕ ДА БЪДЕ ОТПРАВЕН ОТ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР КЪМ БОРИСОВ И ФАНДЪКОВА.

МОЖЕ , НО И ГЕШЕВ НЕ ИСКА!
МЪЛЧИ ГРОЗНО И ЗЛОВЕЩО, ВСЕ ЕДНО НИЩО НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО!

Оценка:
-0 +13

Перо
19 Отговор

До коментар #12 от "rolangaros":


Коя общинска или държавна калинка е грамотна и квалифицирана,с опит за да знае за какво иде реч! В мутренския режим всичко е от кол и въже,не стават и за чеп за зеле!

Оценка:
-1 +7

Софиянец
20 Отговор
Тази пиянка цяла Витошка е ошарил с летни вили изро**

Оценка:
-0 +4

Знайко
21 Отговор
До кога у нас ще се подписват документи със запетайка. Трябва всички документи да се подписват с истинските имена.

Оценка:
-0 +1

Бай Стою касапина
22 Отговор
От казаното от него излиза, че той се е упражнявал на този пост. Упражнения се правят в училище, а на тази длъжност се работи. Щом дълго време само се е упражнявал, значи не се е научил и мястото му не е там.

Оценка:
-1 +3

Иван
23 Отговор

До коментар #6 от "Последния софиянец":


Еленка е пенсионер от 5г и е тъпо да бъде обвинена от този палячо

Оценка:
-1 +6

арх Мишков
24 Отговор
...ако му проверите датите отпуските, веднага ще лъснат подписаните със запетая проблемни документи, издадени точно в тези дни...въобще Шишков...Банкя...Триадица...той си е Гл.архитект от номенклатурата на ГЕРБ...ама много "достоен"...'щото някой трябва да изпуши, иначе арх.Здравков, Кметицата...

Коментиран от #32


Оценка:
-0 +11

Джендар
25 Отговор

До коментар #6 от "Последния софиянец":


ей сега специално за теб

Оценка:
-1 +0

Ни дума,
26 Отговор
За болницата ?! Защо? Във всяка бюджетна институция има барчета и павилиони, за ДМС на шефа! Там НАП и другите нямат достъп!

Оценка:
-0 +3

Гост
27 Отговор
Ами господин Шишков познайте от един път, колко струва запетайката на колежката ви Елена Траянова. Сигурно числото е 4-тирицифрено???

Оценка:
-0 +9

Не че нещо
28 Отговор

До коментар #2 от "КОТарАК":


По скоро са уплашени от БСП,че пак ще стоят в опозиция !

Оценка:
-0 +1

Къде е електромерът?
29 Отговор
Не в шахтата, нали ЧЕЗ?

Оценка:
-1 +0

чичо
30 Отговор

До коментар #15 от "Петров":


Да бе,аз нямам противоречи с теб,по този въпрос.За това писах„някои биха казали",и биха имали право.А на въпроса ти-точно в "последно време",много министри на ГЕРБ подадоха оставки,и не само министри.За тях на същото мнение ли си?

Оценка:
-1 +2

Кси
31 Отговор
И болницата има пръст в тая работа, възразили за премахването 2018г, и болницата, аха

Оценка:
-1 +0

Фандъкова, ще има да ти пати главата
32 Отговор

До коментар #24 от "арх Мишков":


Мишков, ами ако Шишков се е обадил на Траянова и казал нещо подобно: "Ленче, виж там онзи павилион, Ленчето задължително ще трябва да делне парите...Тънка работа е бюрокрацията!

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Валери Симеонов
Вицепремиерът коментира атаките срещу себе си пред БНТ
Има хора, които искат да ме удавят в капка вода"

Още бисери
ТОП 5