Last news in Fakti

20 Февруари, 2021 14:23 3 806 18

Подалият оставка архитект: Голямата община си изми ръцете с малката

  • шахта-
  • 16-годишен

Павилионът е вписан в кадастъра, собственикът не е случаен

Подалият оставка архитект: Голямата община си изми ръцете с малката - 1
Снимка: БГНЕС

"Усещането ми е, че голямата община си изми ръцете с малката“. Това каза в „Тази събота“ по БТВ вече бившият архитект на район „Триадица“ – Иван Шишков, който подаде оставка след инцидента с токовия удар, при който загина момче на 16 години.

Шишков, който работи като архитект към два района на Столичната община от 2002 г., сподели, че бил изненадан, че неговото име се спомена на брифинга на кмета Йорданка Фандъкова.

„Реално погледнато имаше изразено остро недоверие към мен от страна на хора, които аз считам, че ме уважават и като професионалист, и като човек – арх. Здравко Здравков и кметът Йорданка Фандъкова. (…) За мен това е моментът, в който човекът трябва да тества дали властта е самоцел или името е по-важно от всичко останало“, коментира арх. Шишков.

На въпрос изпитва ли вина за случилото се той отговори: „Не, никаква абсолютно“.

И обясни, че процедурите, с помощта на които павилионът, към който е прекаран фаталния кабел, е работел, не се провеждат от бившия му вече район „Триадица“.

„Павилионът е в терен на държавата – терен, който се управлява от болницата. Този павилион е там, благодарение на желанието на директора на болницата („Св. Иван Рилски“ – бел. ред.). Когато през 2018 г. е започната процедурата за премахване на павилиона, тогава директорът на болницата с писма е поискал тези два павилиона да бъдат узаконени. (…) Павилионът е попълнен в кадастралната карта. Не е ясно как е попълнен обект, който е преместваем“, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    19 11 Отговор
    Всички сте за затвора, ти пиянко такава защо зари Витошка с шатри. Време е някой да ви потърси отговорност.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Последния Софиянец

    48 0 Отговор
    Всички павилиони по спирките са на Шиши.Това го знае всяко хлапе.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 РАДИО ЕЛТО

    19 0 Отговор
    БОГ да го прости ДЕТЕТО
  • 6 Дельо Хайдутин

    42 1 Отговор
    Ако отворя сергия на улицата моментално ще ми скочат от всички агенции.
  • 7 Споко

    21 1 Отговор
    Гешев хвана клошар, че е бъркал в шахтата за медни жици и то под високо напрежение. Издирва още двама. Да се смееш ли, ако не е толкова трагично.
  • 8 Бат Бойко дъртия комунист

    16 0 Отговор
    Тука има некаква МОШЕНГИЯ!
  • 9 Перо

    15 1 Отговор
    От интервюто стана ясно,че Столична община е вкарала павилионите в кадастъра,като недвижим имот,също и Директора на болницата е лобирал на всякъде за запазване на павилионите от решението на районната община да бъдат премахнати от тротоара. Явно е,че има шуро-баджанашка връзка от ГЕП-ГРУП на Тиквун!

    Коментиран от #15

  • 10 Сицилиано

    17 0 Отговор
    Щом собственика е наш голям човек ,то всичко е ясно как става!Преместваем обект в Кадастрална карта...те това само у нас може да стане и вероятността в друга държава да се случи клони към нула!Да си припомним какво е мафия...!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Пламен

    6 0 Отговор
    В крайна сметка няма значение дали павилиона е законен или не, и да е бил законен ако свързването с ток не е правилно същото щеше да се случи.
  • 14 Истината

    12 0 Отговор
    Абсолютно съм сигурен, че този архитект знае доста неща от кухнята, така да се каже, та може, ако иска да си разкаже всичко. Е, те тогава ще стане интересно. Сигурно и доказателства има. Хич да не мълчи!
  • 15 Провинция

    11 0 Отговор

    До коментар #9 от "Перо":

    Кой е директор на тази болница? Кой е принципалът?
  • 16 waterwet

    10 0 Отговор
    Малко офф!!!
    Знаете ли, че според действащото законодателство в Китай икономическите и финансови престъпления, извършени докато човек е заемал ръководен държавен пост без значение какъв, нямат давност.
  • 17 9оооооо

    11 0 Отговор
    Гръмна бушона, а Шишков даже не е подписвал нищо свързано с павилиона.Най-невинния изгоря.
  • 18 Ти къде зяпаше

    1 0 Отговор
    През тези два мандата бе, Архитекта? Видял ли си неправомерност, подал ли си сигнал до всички контролни органи,комисии,подкомисии? Чак сега ти светна пред очите? Когато голямата " ясла" ти дръпна малката" копаня" пред дзурлата.Малка,малка,но преливаща от пачки к други екстри.Ти за какви ни мислиш.Че ядем доматите с колеца заедно? Знаем,че без твой параф нищо не се започва.От огромна бизнес сграда,до избушване на преградна стена,в Ганкиното кафене с три стола и една маса.И от всякъде следва" Благодарност".Обикновено,право пропорционална на терена и застроената квадратура.Като казваш А,кажи и Б! Кой е " принципал" кой е реалния собственик на павилиона,или по вероятно да е един на всичките,а? Ваш,та верица айдушка.До един сте за " майор Векилски". И там вежливи разговори,но по старата система.Ще ви изплуват и спомените от детската градина.