14 Април, 2021 11:26 3 392 33

Първан Симеонов: Партийният дом да стане Дом на народа

  • парламент-
  • партиен дом-
  • първан симеонов

Начинът да се разделиш с предходния режим не е да избягаш от него, а да рестартираш

Първан Симеонов: Партийният дом да стане Дом на народа - 1
Снимка: БГНЕС

За сградата на парламента аз се чудя. Подлагам мнение на обсъждане. Да, тържествените заседания, откривания на сесии и т.н., разбира се, трябва да са в старата сграда. Но всички останали трябва да са в новата.

Това коментира във "Фейсбук" Първан Симеонов.

Начинът да се разделиш с предходния режим не е да избягаш от него, а да рестартираш. Няма по-ясен демократичен символ от това дом на партията да стане дом на народа. Ето това е доста добро изчистване на сметките с миналото. Обратното е комплекс от миналото.

И когато парламент се извисява доминантно между сградите на правителство и президент, това е най-нормалният завършек на триъгълника на властта. Тъкмо в парламентарната република.

Да, трябва да се махнат стари символи и да се напише "Съединението прави силата".

Пребазирането на пленарните заседания е отдавнашна визия, а проектът и ремонтът са добри. Има концепция. Чудя се, наистина, но намирам за доста конюнктурно, ако сега тръгнем да връщаме парламента в старата сграда.

А и едва ли това е най-важното, което хората чакат днес - като първо знаково действие - от своите представители. Да, ефектно е. Но ефективност ни е нужна.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    8 5 Отговор
    Партииния дом е най подходящ за дворец на ПРЕМИЕРА хахха....неговия султан какъв дворец си направи....

    Коментиран от #5

  • 2 Бесен Язовец

    8 14 Отговор
    Партийния дом е построен с парите от членския внос на членовете на БКП. Да се пуснат помещенията под наем и парите да се разделят на роднините на членовете на БКП!

    Коментиран от #16

  • 3 честен ционист

    9 5 Отговор
    Там ще ви организирваме гей-прайдовете
  • 4 Абе

    9 14 Отговор
    Партийния дом са стане музей на комунизма или да го срутват и да се приключва
  • 5 идея

    19 0 Отговор

    До коментар #1 от "Behemoth":

    Партийният дом да стане централата на ГРОБ, с петолъчка отгоре и Цола Драгойчева - Цецка Цачева и ПКП да посрещат гостите.
  • 6 Виолета

    12 0 Отговор
    Какво стана с Пощенската палата, вместо да е музей, разграбиха колекцията на Божков и край. Така ще стане и с бившия Партиен дом. И да се махнат от там дупетата на ПКП и Даритка, ще измислят нещо, за да не го отворят за народа.
  • 7 КОТарАК

    15 0 Отговор
    стига с тия рестартове бе...кога наистина ще стартираме най-сетне ?
  • 8 реалистъ

    17 2 Отговор
    Имаме си историческа сграда на народното събрание, уютна и добре разположена. Не виждам за какво се спори.
  • 9 Стрелата

    7 1 Отговор
    Да го направят мавзолей на другаря Главоч номер 1 в бгто.
  • 10 Фактъ

    8 3 Отговор
    Абе бастун , затова ли шайката хвърли милиони сега да го правят старчески клуб ? Ревизия за всяка стотинка и , кой каквото си е надробил . Айде , че нямам търпение да видя Боко с пранги !
  • 11 Просто човек

    6 1 Отговор
    Депутатите да заседават в старата сграда, партийния дом да е за комисии и т.н.
  • 12 Българка

    9 4 Отговор
    ПО-важно е да бъде детрониран Гешев и да се потърси съдебна сметка за всички грабежи, рекети, схеми, геноцид като се започне наред, но от горе на долу
  • 13 !!!?

    7 3 Отговор
    Приди само две години Референдума на Слави обяви: 1. Депутатите 120, 2. Мажоритарен избор, 3. Субсидията за глас 1 лв. ! Вместо това сега си имаме два Парламента, а Тошко на Трифонов се чуди в кой от двата да управлява "няма такава държава" на "има такъв народ" !!!?

    Коментиран от #31

  • 14 Бакърджиев

    1 7 Отговор
    Знаете ли каква прекрасна градинка може да стане на негово място? Като тази на мястото на мавзолея!
    А може да засадим и картофи, както е казал Чърчил

    Коментиран от #20

  • 15 таратанци

    0 0 Отговор
    Всички заседания трябва да се провеждат в Парламента. Говоря за сградата на парламента, която е предназначена за такава. Администрация, парламентарни групи и документация да стои в партийния дом. Но партийният дом се е появил с друго предназначение. Защо не построиха на мястото на мавзолея абсолютно същата сграда като парламента, че да мирясат всички.
  • 16 Партийният дом

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    На БКП, е строен на доброволни бригадирски начала! Факт! А истинският дом , на БКП, е сградата, на пл. “ Лъвов мост” където бе ДНМилиция, сега на полицията!
  • 17 !!!?

    5 1 Отговор
    Обединяващото за двата Парламента в София е, че и единия, и другия се водят на руски адрес !!!?
  • 18 пешо

    1 2 Отговор
    ало, мераклията, леко на завоите!
    първо да свършат някаква работа на ползу роду новодошлите на власт, после да преименуват.
    а тази сграда, както и да я кръщават, все ще си остане "партийния дом". е, ще боде очите на тия, които и две тухли не са сложили една върху друга, но соррри.
  • 19 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор
    От НАрода за Народа!Това да ви е Девиза родоотстъпници!Какво съединение,каква сила???Що за глупост???
  • 20 пешо

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Бакърджиев":

    бъки, вие един мавзолей бутахте по-дълго отколкото е строен, представям си колко дълго ще бутате партийния дом.
    майсторчета!

    Коментиран от #22

  • 21 Васил от Льонеберя

    2 1 Отговор
    Той и Плевнелиев така искаше -дворците на БКП да станат за народа. Е, станаха, видяхме и кой е народа. Тоя жалък соросоид закъсня, недорасляк гнусен
  • 22 Бакърджиев

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "пешо":

    Докато дават пари за бутане - все ще бутаме! Ще има даже бутане на бутнатото! Ремонта на тунела на Витиня ще се окаже, че е бил кратък!
  • 23 Последния Софиянец

    1 1 Отговор
    Този дом е строен с пари и доброволен труд на баба ми и дядо ми.Аз имам право да се разпореждам,а Първан да ходи на село.Давам го за Исторически музей.
  • 24 Върнете

    3 1 Отговор
    Централна баня с минералната вода да бъде ВЪРНАТА както беше, с минерални бани и басейни на хората! Тъпият музей си го сложете където другаде искате!
  • 25 Ленин

    1 1 Отговор
    Трите сталински комунистически сгради в триъгълника на властта трябва да се взривят както Мавзолеят и да се построят нови сгради. Всички комунистически паметници също.
  • 26 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    1 2 Отговор
    ДА СТАНЕ PLAYBOY BAR I SPA!!
  • 27 СВИНАРЯ ОТ ПД

    2 0 Отговор
    ДАЙТЕ ГО НА МЕН!
  • 28 Ася

    3 0 Отговор
    Може да стане кино " Арена ПКП или Бойко Арена "
  • 29 КАПОН

    2 0 Отговор
    ДА ГО ВЗРИВЯТ, АМА С НИНОВА И НЕЙНИТЕ ДЕБИЛИ ВЪТРЕ!
  • 30 Ани

    4 0 Отговор
    Най-добре е да стане публичен дом,то и без това напоследък си беше бардак.
  • 31 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "!!!?":

    То хубаво какво обяви с тоя Референдум,но трябва ВНС.Няма друг начин да се приемат такива промени. На два пъти Борисов предложи свикване на ВНС.Никой не пожела това да се случи.Така че 2,5 млн подкрепили Референдума да си знаят кого подкрепят на избори и че техните желания не са приоритет на новите управници .Чакаме ИТН какво ще направят по въпроса.Техния вожд недвусмислено заяви че именно отхвърлянето на вота на народа го е накарало да влезе в политиката. Е, те са на ход.
  • 32 От Партийния дом, към Министерски съвет

    2 0 Отговор
    Президентство, Скривалища има тунели, лесно за Бягане, аи като за гърми нещо има къде да се крият Народните Любимци!!! Който е служил в поделението във Враня, не в барети те, знаят много добре, какво има Отдолу!!!, Депотати те в историческата сграда на Народното събрание!!Да са близо до"народната любов"!! Да няма къде да бягат, ако Народа реши да влезе при тях!!! .
  • 33 заплес

    0 0 Отговор
    Ремонта е за 18.77 млн. лв. без ДДС. Питам защо искат да се връщат в старата сграда. Същото е, ако живееш в колиба и си вършиш работите в храсталака и ти дават дори и панелка с парно, интернет и телевизия и ти да отказваш, ама парите вече си ги дал.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове