Last news in Fakti

26 Ноември, 2021 09:52 5 320 23

Щастлива развръзка: Мъж, сменил автобуса, се спаси от трагедията на "Струма"

  • мъж-
  • сменил-
  • автобуса-
  • спасил-
  • трагедията-
  • струма

Енес тръгва на път, но решава да си смени резервацията

Щастлива развръзка: Мъж, сменил автобуса, се спаси от трагедията на "Струма" - 1
Снимка: bTV

В последния момент млад мъж не се качва на изгорелия автобус от "Струма" и решава да пътува с друга фирма до Истанбул. Близките му обаче не знаят това, издирват го 2 дни и мислят, че е загинал. А той се прибра жив и здрав. Енес също пътува до Истанбул. Обикновено той използва същата туристическа агенция и фирма – „Беса Транс“. За случката разказват от bTV.

Тръгва на път, но в последния момент решава да не се качи на автобуса на връщане. Неговите близки обаче нямат връзка с него, издирват го и мислят, че е сред загиналите при трагичния инцидент на магистрала „Струма“.

„Мислех да отида до Истанбул за два – три дена с тази агенция, но се премислех и тръгнах с друга фирма. Направих си тест за COVID-19 и си смених резервацията. В къщи обаче знаеха, че пътувам с тази агенция. Нямах контакт, нямах интернет и роуминг, на връщане към Северна Македония телефонът нямаше мрежа. И след два дена се появих“, разказва Енес.
„Близките му казаха, че не могат да се свържат с него от няколко часа. Рано сутринта аз видях в интернет, че се е случило това нещастие. Започнахме да търсим братовчеда Енес, но не успявахме да го открием – не беше онлайн. Мислехме, че е с автобуса на „Беса транс“. След 4-5 часа разбрахме, че е жив и не е с тази фирма“, споделя и Джелал – роднина на Енес.

„Това е от Господ, не знам дали ме чува в този момент, но изпращам голямото си съчувствие за починалите и техните семейства, за които е много тежко“, казва още Енес.

Разследването на трагичния инцидент продължава, днес се очаква прокурори от България да пристигнат в Северна Македония, които да вземат ДНК материал от близките на починалите. Хората възлагат големи надежди на разследването и се надяват истината скоро да излезе наяве.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1111

    36 1 Отговор
    Само се чудите какви глупости да пишете.Даже и да беше с тази фирма не се знае в кой автобус е щял да бъде.

    Коментиран от #20

  • 2 Киро Жарта

    23 6 Отговор
    Тоя знае е нещо! Замесен е!!!

    Коментиран от #4

  • 3 Оцеола

    23 2 Отговор
    Да беше им сигнализирал с пушек от някой баир.
  • 4 Komapak

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "Киро Жарта":

    И аз така мисля🤔

    Коментиран от #7

  • 5 Дон Санчо

    7 2 Отговор
    Осмият!
  • 6 Българка

    19 3 Отговор
    Пълна каша, противоречива информация. Един останал в Истанбул, друг пък (май мигрант) се качил от Истанбул, спасяват се 8 от автобуса- ковчег, но не става ясно от катастрофата 7 или 8 са откарани в Пирогов. Има статия , че мъж със счупена ръка е бил регистриран като пострадал в от тая катастрофа, но незнайно как той напуска болницата и твърди, че вписан грешно. Вместо нещата да се изясняват, то те се заплитат.
  • 7 гост

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Komapak":

    Като четем горното ,излиза че само на впъщане не се е качил в автобуса.Другия вариант е фирмата да е дала първоначалния брой резервирани места като реална бройка,без да отчетат че един се отказва.Хмм..
  • 8 И после:

    11 3 Отговор
    нямало БОГ и съдба!... Вярвайте си, че всичко зависи от вас, но сте в грешка.
  • 9 fon4o

    22 1 Отговор
    И 3 дена не можа да намериш един телефон да кажеш на близките си, че си добре ?!?! В Турция медиите също гърмят за катастрофата, не може да не си разбрал, какво е станало. Много е съмнителен тоя..
  • 10 Ромул

    6 2 Отговор
    Ба.х таз мистерия- само нашия невероятен Гешев може да разплете и разнищи този казус. А ако питат Бойко какво е станало-компетентно и безусловно той ще посочи причините за трагедията.
  • 11 ПСР

    11 0 Отговор
    Житейски късмет-било му писано да живее.Има описани много такива случаи-някой закъснява за полет и...Съдба.

    Коментиран от #18

  • 12 Циклон

    12 0 Отговор
    Излезе информация, тези автобуси не са регистриране на излизане от Македония (уж нативарена системата)!? Дрън-дрън! Нямаше да бъдат регистрирани и на влизане: няма следи от тях..защото се прикрива контрабаден канал... Сега да вземат справка от БГ, колко влизания и излизания имат и да ги съпоставят...малеее...
  • 13 опааа

    4 1 Отговор
    пореден шамар за веса дпс-то лудата от афера хахаха
  • 14 Матей

    1 1 Отговор
    Неизвестно защо съобщаваха ту за 45,ту 46 загинали,един е избягал на последната почивка,защо ли?Само македонски прокурори могат да разбутат тая мистерия,защото тукашните по традиция все шикалкавят и потулват истинските сензации и престъпления.
  • 15 име

    2 0 Отговор
    Ани Ефремова Вкъщи се пише слято !!!!
  • 16 Арест

    1 0 Отговор
    Този трябва да се арестува незабавно. Има нещо гнило в тази история.
  • 17 Жоро

    1 0 Отговор
    тоя е терорист, не е ли очевидно защо точно той не се е качил !?
  • 18 ЖИВОТА Е РАДОСТ И ТЪГА

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "ПСР":

    ...АМА СЕГА ГОСПОДИНОТ ЦЯЛ ЖИВОТ!ТРЯБВА ДА ЕВНИМАВА :КОГА ПРЕСИЧА КОГА СЕ ВОЗИ КОЛА КОГА ЗАВИНВА ЕЛ.КРУШКА КОГА ЯДЕ РИБА С КОСТИ КОГА МИНАВА ПОКРАЙ СТРОЕЖ КОГА ПЛУВА КОГА ХОДИ НА СКИ ....АБЕ КЪВ ЖИВОТ ГО ЧАКА,ЧЕ ТО СИ ИМА ПРИКАЗКА„ ОТ КАКВОТО ТИ Е ПИСАНО”☝☝☝☝
  • 19 ДжафДжаф

    2 0 Отговор
    Македонските арнаути са по-тежък случай и от нашите цигани. Тъпи, фанатизирани и абсолютни измамници. Имал съм такива работници. Трябва да му седиш по цял ден на главата иначе нищо не става. Възрастни хора по нашият край са ми разказвали, че преди години, когато е минавал арнаутски катун, всичко живо се е изпокривало като са се заключвали с по 3 катинара. Крадливи и нагли. Добре, че поне това племе не ни е на главите. Ония в Албания може би малко са култивирани по времето на Енвер Ходжа, а косовските и македонските арнаути са абсолютен отпадък.
  • 20 2222

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "1111":

    Имаше една "игра" ...."Руска рулетка" ...тази ще се казва : ...."СЕВЕРО-МАКЕДОНСКА" ,но разигравана от ...албанци ...( сите са такива...как пък в списъка не прочетох даже и едно немюсюлманско име ?!)
  • 21 гост

    0 2 Отговор
    8 човек. Да заколи животно за здраве. Много хора си отидоха от този свят без време и да узнаят истината, хората ги няма. Явно и там трябва да се бръкне. Много съвкупни са нещата, от шофьора до пътища и сие. Хапче ли е пил, дрогиран ми е става ли за шофьор, минал ли е преглед автобуса, заспал ли е, нищо че е пил кафе, и то едни кафета слаби, водни, пътя, от кога е шофьор, нима добрите шофьори са без погрешни, случвало се е и в ония години, как много добър удря друг на светофар, нищо че удареният бе на 1 секретар на цк на бкп шофьор, още тогава си каза че е сърашно да си, защото не знаеш какво може да ти се случи на пътя. Светлини, фарове отпред каруца с коне отзад те зсслепява кола и ако не ди добър след каруцата отзад би ви помел. Шофьорите са като ято, бивотът им минава в път.. Песничка. Карай шофьоре карай в дясно да не ти се случи нещо опасно...
  • 22 Чанев

    2 1 Отговор
    Каза ми го македонски гражданин преди време: много македонци искат бг гражданство, защото в Македония става все по-нитърпимо: шиптърите са във всяка власт и си прокарват хората и интересите, много са организирани. Македонците предпочитат Бьлгария, която по-чиста. Сега като приемат РСМ в ЕС тези шиптъри с македонски паспорти и тука ще нахлуят...
  • 23 имаме

    0 0 Отговор
    един албанец повече
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол