Last news in Fakti
09 Май, 2020 5112

Кросоувър или миниван?


  • Tarraco Seat В една класация на autoexpress от последната седмица, която ви показахме и която касае най-добрите седеместни нови автомобили на пазара, първото място беше отредено за испанското SUV Seat Tarraco.
  • Grand C4 SpaceTourer Citroen Във същата класация и по-конкретно в десетката, присъстват общо седем кросоувъра и SUV-та, две "баничарки" и само един класически миниван. Става дума за френското предложение Citroen Grand C4 SpaceTourer.

    181 гласа
    48%
    52%
    193 гласа

Коментари

  • 1 Вечеря

    54 2 Отговор
    Вече толкова се психясах, че първо прочетох коронавирус или миниван.

    Коментиран от #5, #13

  • 2 ърт

    26 40 Отговор
    сеата е къде класи над тоя боклук ситроен.Карал съм такъв ситроен не ми харева боклук

    Коментиран от #3, #21

  • 3 барабус

    39 16 Отговор

    До коментар #2 от "ърт":

    Карал си Ситроен или на баба ти фърчилото?Аз пък да ти кажа имах една Ибиза ,на седмата година имаше дупки по купето от ръжда котка да влезе.Айсиктир бе!Френските са си много добри и имат една от най добрите антикорозионни обработки.

    Коментиран от #6, #7, #9

  • 4 Говорит Масква

    12 19 Отговор
    Лада Нива е това е колата другарки и другари!

    Коментиран от #27

  • 5 Хихихи

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Вечеря":

    В интерес на истината и аз това прочетох.

    Коментиран от #17

  • 6 Дани

    27 6 Отговор

    До коментар #3 от "барабус":

    Абсолютно съм съгласна. Френските коли са си ок. Имам един ситроен Ксара, дизелов. Стой на село под един навес повече от година, защото мен ме нямаше. Дойдох си, сложих му акумулатор, който предвидливо бях прибрал в къщи, сипах му нафта и на четвърт запали. Като пушка е колицата. Точно преди да замина си купих друга кола - Форд фокус, той пък е в гаража ми в блока. Същата работа, запали от раз. По принцип фокуса е с Пежо мотор, не би трябвало да ми прави проблеми.

  • 7 гост

    28 2 Отговор

    До коментар #3 от "барабус":

    Прав си аз продадох Пежо 205 на 28 години, без изгнило никъде , боята пада и се показва някакво бяло покритие отдолу , френските гният само на места където са удряни!!!

    Коментиран от #8

  • 8 барабус

    15 5 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Едно уточнение за френските-става въпрос за Пежо и Ситроен,Рено си гният.Иначе и Ауди 80-яйцето гние ,ако е удряно и е минал оксижена,няма как като падне покритието.
  • 9 Дългият

    18 4 Отговор

    До коментар #3 от "барабус":

    Вече 10та година карам Сеат Толедо и е на 300000км.Освен гуми,нафта филтри и масла друго не съм пипал.Всичко е въпрос на късмет...

    Коментиран от #10

  • 10 Стефан

    12 7 Отговор

    До коментар #9 от "Дългият":

    Ти си го взел на 270 000 хиляди километра и се хвалиш.

    Коментиран от #11

  • 11 Дългият

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "Стефан":

    да те осведомя че нещо неправилно се отви....беше на 6 год.и на 160хил км...
  • 12 Уестия

    13 4 Отговор
    И двете машини са добри....като джип не го знам сеата но ако е като другите сеати може би е хубав ....знае се че старото е здраво та здраво само на Ламарина са кофти сеатите.....колкото до Фреското ванче мотора и купето са здрави но ходова част, електроника е по калпаво ......
  • 13 Емил

    7 8 Отговор

    До коментар #1 от "Вечеря":

    Като ги гледам тия извратени автомобилчета, май правилно си прочел - по-добре коронавирус!
  • 14 Ссссс

    7 7 Отговор
    Къде са нормалните седани? Всички производители полудяха да правят разни грозни извръщения.
  • 15 потребител на гориво

    7 12 Отговор
    Не гласувах, защото не ми трябва нито една от двете. Но все пак, ако ще ми ги подаряват ще се съобразя със здравината, да ме прощава френския производител.
  • 16 сноу

    18 5 Отговор
    По принцип всеки хвали неговото пате, но тъй като съм карал и двете ,а преди години и на баща ми DS 21,Ситроена предлага изключително меко возене, а и всички френски коли.Овен това Ситроен е с моторите на Пежо,така че никакъв упрек.В добавка лукса който предлага е значителен, а в някой решения недостижим.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор

  • 18 най добре е

    2 0 Отговор
    ,,дебела,, банкова сметка
  • 19 перничанин

    10 5 Отговор
    Добре де, аз ли нещо не разбирам 15 коментара за Ксари , Ксантии, Ибизи, бангии и т.н. Хората са написали ясно TERRACO срещу GRAND C4 и хора пробвали ги, дават първо място на Сеата. По вашите разсъждения, аз като съм бил доволен преди 20г от Голф 2 и сега само Голфове ли да карам? Не съм карал нито една от двете, но на външен вид Сеата ми харесва повече. Не бих отказал и Ситроена, но само ако е подарък. Пари за френска кола не давам.

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор

  • 21 безпартиен

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "ърт":

    Не знам какво сте карали,но моят С4 гранд Пикасо е купен в България 2008 година,поддържан е според предписанията и само в сервиз на Ситроен!Вече е на 390 хиляди без ремонти по двигател!От ходовата част 3 пъти сменени биелетки1 път спирачни дискове и 2 пъти тампони на стабилизираща щанга!Това е всичко!Никога не сме закъсвали,дори и в полето на лов зимата!Товарен е до 950 кг. за преход 450 км.!!!Ако съм знаел,че френски автомобил ще е така здрав и безпроблемен!Разликата е единствено в качественото гориво-само макс моушън в ОМВ или авио дизел в ЕКО!
  • 22 перничанин

    7 2 Отговор

    До коментар #20 от "барабус":

    По хубаво ли ти стана като обиждаш? Гледам явно си се прецакал с франсе. Аз защо си мисля, че нямам вина за това или по презумпция щом не сме се прецакали като тебе и не хвалим френските банги сме ти виновни. Дано да ти стане по-хубаво, аз се "прецаках " с Тойота Аурис, опитвам се цяла година да и счупя нещо-неуспешно. Карай си колата щом те кефи и не обаждай без причина-долно е.

    Коментиран от #23, #24


  • 23 барабус

    4 3 Отговор

    До коментар #22 от "перничанин":

    Тия бангии ги карам от 2002г,все френски чАкии,първо Ренде,после се осъзнах и минах в правия коловоз,ПСА.Та за толкова години една не ме е оставяла на пътя.Преди това имах Сеат, Ибиза-е остави ме в ОТзор-излезе и полуоската от кутията байно и когато хората ходеха на плаж,аз лежах под нея!Е,от тогава немско и производните им не карам!
    А относно обидите,за справка си прочети пак поста.

    Коментиран от #25

  • 24 перничанин

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "перничанин":

    О, извинявам се, не знаех, че има хора които се обиждат когато наричам френските бангии - бангии. Упс, пак го направих. Гледам си всички постове, и о , чудо нямам изтрит от модератора, за разлика от твоя.
  • 25 перничанин

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "барабус":

    24 го писах до тебе.
  • 26 гощо

    3 0 Отговор
    Преди 2 месеца имах тази дилема! Миниван с 3 реда седалки,махаш последният ред и имаш огромен багажни,нещото което търсих! СУВ-а е готино,високо си 4х4,но багажника си е на обикновенно комби! Та аз избрах миниван!
  • 27 Oпааа

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Говорит Масква":

    Най-добрата за...мъченици и грешници.
  • 28 Хора разни

    3 0 Отговор
    На кой каквото му трябва!
  • 29 Прост

    2 0 Отговор
    Както каза друг човек тук, защо като се сравняват 2 конкретни модела с конкретно предназначение, повечето тук почват лафове френските били такива, испанските, немските.... Нека говорят хора с конкретни впечатления от или за двата модела. Все едно да сте имали примерно калпав Фиат, купен с неясен произход на 300 000 км и да хулите ново Ферари, защото и то е италианско. Ама сте го виждали само отвън или на картинка. Не робувам на марки и предразсъдъци за тях, но имам в момента Сеат Тарако от почти година. Превъзходен е. Особено и в съотношение цена-качество.
    Имал съм и друг Сеат, купуван нов, каран 5 г. Никакви проблеми. Идеален. След време, ако ми допадне модел и цена на френска кола, ще пробвам и нея. Бъдете здрави и позитивни!
  • 30 Ввв

    1 1 Отговор
    Нито едната,нито другата!

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта