Last news in Fakti
26 Юни, 2020 7865

Кой хвърля прах в очите на хората?


  • Александър Сиди депутат от ВМРО В последната една година Законът за социалните услуги е една от горещите точки в нашето общество, имаше десетки протести срещу част от текстовете в закона. Това наложи и неговото отлагане с цел да се направят корекции по текстовете, които не се харесват на българското общество. По време на това отлагане разбрахме, че проблемът не е само в Закона за социалните услуги, а в цялото фрагментирано законодателство в тази сфера, което води до това да не се знае кой, откъде и какви социални помощи получава. Пътят е един - да се премахне това фрагментирано законодателство, да се отменят всички тези закони, но да не остава правен вакуум, и съответно да се кодифицира тази тема в един общ кодекс за социалните услуги.
  • Надя Клисурска депутат от "БСП за България" Уважаеми вносители на предложението, хвърляте прах в очите на хората с бездействието си. Виждам стенограмата, когато гледахме отлагането на Закона за социалните услуги. Отлагането, което колегите от ВМРО подкрепиха с 6 месеца и казаха: "Законът за социалните услуги е добър, ние ще разсеем страховете на хората". Не ги разсяхте. Не внесохте никакви предложения, а декларирахте това. С това предложение вие тупате топката, защото нищо не направихте и помагате на Министерство на труда и социалната политика с тяхното бездействие да се реши проблема. Защо казвам това? Действително след 4 месеца ще гледаме бюджета и за хората с увреждания, за хората на социално подпомагане, той ще бъде същият. И вие нямате достатъчно капацитет да се справите с проблемите, които възникнаха.

    84 гласа
    9%
    91%
    759 гласа

Коментари

  • 1 СИДИ МИДИ

    59 4 Отговор
    НА ГЮБРЕТО АКО НЕ БЯХА ТЕЗИ МЕКИ КИТКИ ДА ЗАЩИТАВАТ БОРИСОВ ЩЕШЕ ДА Е В ИСТОРИЯЪА СРАМ
  • 2 жълта жилетка

    60 5 Отговор
    Не само е права, но и голяма сладурана.
  • 3 Тодор Александров

    60 4 Отговор
    ВМРО се превърна от патриотична организация в силно корумпирана патерица на кликата герб- ДПС.

    Коментиран от #4

  • 4 електорална 1

    35 1 Отговор

    До коментар #3 от "Тодор Александров":

    Преди им симпатизирах, но ме отвратиха.
  • 5 майна

    27 2 Отговор
    Всички партии в Б-я са дупедавци и що да не всеки иска като тях да си почива само и да взима яко кинти.
  • 6 6572

    14 21 Отговор
    На Надя Клисурска, друго ще й хвърля в очите!
  • 7 идиотизми

    27 2 Отговор
    От идиот само идиотски предложения. Тоя е шампион по такива!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор

  • 9 електорална 1

    4 0 Отговор
    Гледам, че процентът на герб имбе цилите е намалял в сравнение с миналата година.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта