Last news in Fakti
16 Ноември, 2020 5933

Трябва ли "диктатурка"?


  • Галина Безлова Студентско общество за равенство Недопустимо е професорът да говори подобни неща в лекции, в които се очаква той да подготвя бъдещи социални работници – да говори по този начин за малцинствата. Въпросните социални работници след като завършат ще трябва да работят точно с тези малцинства. Той говори за малцинствата чрез обидни епитети и генерализации. Нарича ги агресивни, примитивни. След като Мирчев има договор и преподава във висшето училище, това означава, че Софийският университет застава с името си. Свободата на словото и академичната автономност не са равни на фашизъм. Фашизмът не е просто мнение, той е престъпление, той е наказуем. Расистките идеи и реторики сами по себе си не са просто мнение. Срещу тях трябва да се борим и не трябва да ги нормализираме по този начин.
  • Проф. Михаил Мирчев Преподавател Принципно осъдителни неща няма, но все пак мога да кажа на моите колеги: "Изтеглям се от тази дисциплина не защото има основание, а да не ви създавам на вас репутационен проблем." С ректора на Софийския университет говорих, с моя ректор говорих – те като персони все още не заемат позиция, но са възложили етични комисии, които самата комисия трябва да даде аргументация, да изгледа пълния цикъл от 8 часа лекции, да си даде становище и тогава ректорските ръководства ще вземат някакво решение. Защо ми се придава това, че аз обобщавам. Защо не ми се чуят лекциите, за да видят, че винаги навсякъде правя уговорката – когато говорим за негативни варианти, винаги говорим за част от общността. Относно „диктатурка трябва“, това е казано между нас, изпусната дума – ще се извиня за тази дума.

    46 гласа
    6%
    94%
    621 гласа

Коментари

  • 1 ТаУмВзе

    91 5 Отговор
    Ние сме си в диктатура бре! От коя нпо е палавата студентка. Хич не смърди на Соросня!

    Коментиран от #4, #19

  • 2 Сороспиите пак скочиха

    112 2 Отговор
    На Професора 99,9% изказването е вярно. Защо медиите не искат да се казва истината и да се обсъжда? Водещата журнаГлистка от БТВ се държеше соросоидно и непрофесионално.

    Коментиран от #3, #10

  • 3 Бкп

    14 36 Отговор

    До коментар #2 от "Сороспиите пак скочиха":

    Стига с тоя Сорос,че го изкарахте по-велик и влиятелен от Путин.

    Коментиран от #31

  • 4 Тоа па тоа

    15 47 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Мдаа така е, диктатура е защото не можете повече да крадете както преди. Хвърляте яйца, домати, псувате МП на РБ , голЕЕма диктарура е ! Я иди до Минск или МОСКВА, бесепарино, и се дръж по същия начин както в България! АКО , но само АКо се върнеш ми се обади!

    Коментиран от #22

  • 5 ТаУмВзе

    54 1 Отговор
    Разгледайте цветовата емблема на това нпо. Най отгоре е черно и кафяво! Предлагам на госпожица, да си избере някоя цветна махала и да Обясни, какво е казал Професорът. Сама със снимачен екип!
  • 6 Това студенстско общество е НПО

    42 1 Отговор
    Тая Галина(исп.кокошка) Безлова не изказва ли собствено мнение?

  • 7 Свърши тая

    38 2 Отговор
    Трябваше още през соца да се интегрират в Сибир, всички роми. В сегашни времена, можем само да сме наблюдатели.

    Коментиран от #21

  • 8 перничанин

    8 62 Отговор
    Насаждането на фашистки и ксенофобски идеи е подсъдно (пише го в конституцията). С този "преподавател" трябва да се заеме прокуратурата, като утежнение трябва да се посочи, че е преподавател. Всеки трябва да отговаря за думите си, особенно обществени и публични личности. Сорос не ни е писал конституцията , нали искаме правова държава , трябва да спазваме закона.
  • 9 СССР

    35 4 Отговор
    Сталин ни беше посъветвал, че един ден ще имаме проблем. Оказа се прав.
  • 10 перничанин

    11 34 Отговор

    До коментар #2 от "Сороспиите пак скочиха":

    Зощото е противозаконно. Приели сме върховенството на закона. Дискусии насаждащи ксенофобия и расова дискриминация е противозаконна. Дори и да е прав професора ( казва някои истини), тези поразии на определени групи хора са в ресора на полиция,прокуратура ,държава ако щете т.е необходимо е да критикуваме несправящите се с проблема, а не да търсим саморазправа.

    Коментиран от #17, #20, #34, #53

  • 11 Мисля

    46 1 Отговор
    Тази Галина защо не отиде след 18ч.в ромската махала и да пее от щастие за ромската интеграция натикана в някой изкъртен вход от5-6 високоинтелигентни академици?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор

  • 13 Факт

    29 0 Отговор
    Когато римското право отсъства,идва закона на улицата.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор

  • 15 ГауФон

    43 1 Отговор
    Добре, хубаво, но не може всички да сме политически коректни, можем да имаме друго мнение. Не е престъпление да кажа, че електората от гетото са мързеливи и нахални. Неудобно ли е да питам какъв процент от общинските жилища ги раздават на същите тези? Хубаво ли е раждаемостта вътре в етноса да е висока, а да не могат да отгледат едно дете? Как трябва да се гледа на браковете между 14-16 годишни? Г-жо Безлова, държавата е създала достатъчно предпоставки етносът, за който говоря да живее по този начин, моето несъгласие не е фашизъм, език на омразата и т.н.

    Коментиран от #23

  • 16 Кой68

    43 2 Отговор
    Кое не е вярно във думите на професора? Със новите евроценности се научиха да живеят от помощи и че имат само права.Геноцида се извършва над работещия/плащаш данъци,сметки и осигуровки/.Напълно подкрепям професора.А хора със подменена ценностна система да отидат да поживеят във Филиповци,Факултета и др. евроЦенни места.
  • 17 Ами тогава защо

    31 2 Отговор

    До коментар #10 от "перничанин":

    Галина Безовска не каже че Профсора е прав но до това заключение идва от несправянето на Правителството, полицията и социалните служби? И в изказването си той три пъти подчерта че говори за част от хората а не за цялото общество изобщо. При българското общество се наблюдават същите недостатъци.

    Коментиран от #24

  • 18 толерастията е вредна

    41 2 Отговор
    Гледах интервюто и Респект, Професире! Вдичко, което казахте си е точно така, факти ! Вашите студенти вместо да се гордеят ви киснат, но така е светът се напълни с криво разбрана джендърия и толерастия ! Някой ден точно децата и внуците на точно тези "толерантни" джендъри, ще усетят последствият и ще го отнесат и за това, ше са виновни техните, бащи, майки, баби и дядовци! Защо трябва да изкривяване истината и фактите само да угодим на някое НПО с "идеална цел" ! Подкрепям Ви и дано страхливците не ви приключат !
  • 19 Брей,

    32 2 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Гадина Безлова няма да работи с малцинствата в социалните служби, тя ще суче здраво от някое антибългарско НПО.
  • 20 И ти си

    23 2 Отговор

    До коментар #10 от "перничанин":

    на хранилка в някое НПО - на практика между вас от НПО - тата и патладжаните разлика няма, и едните и другите сте паразити.

    Коментиран от #26

  • 21 По "време на соца"

    21 1 Отговор

    До коментар #7 от "Свърши тая":

    проблеми с патладжаните нямаше, но имаше народна милиция, която ги вкарваше в пътя и даже работеха.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор

  • 23 перничанин

    2 15 Отговор

    До коментар #15 от "ГауФон":

    Може да го казваш/пишеш , но ако си публична личност е некоректно, ако искаш и незаконно.Друг е въпроса дали някои институции си гледат работата за да те санкционират.

    Коментиран от #25

  • 24 перничанин

    3 10 Отговор

    До коментар #17 от "Ами тогава защо":

    Ами ,аз не мога да ти отговоря вместо нея, но също така е грешно и да поставяш група хора под общ знаменател.
  • 25 Bahti

    7 1 Отговор

    До коментар #23 от "перничанин":

    Абе /Епитет!/ НПО соросня, от което Лаеш е Незаконно!

    Коментиран от #35

  • 26 перничанин

    6 11 Отговор

    До коментар #20 от "И ти си":

    Тук сбърка, това да не харесвам фашистки изказвания не ме прави автоматично член на НПО.За мен работят 2 мюсюлмани и то повече от 10 години. На граждански договор съм взимал и роми. Интересува ме само как работят , нищо друго. Крадци и мързели не съм повторил да взима , но от тези с които работя съм много доволен, а щом работят с/за мен ,значи и те са доволни.
  • 27 Фен

    20 2 Отговор
    Не мисля че професора каза нещо различно от самата истина за положението на малцинствата. Внимателно гледах предаването и не веднъж повтори че не става въпрос за всички под един знаменател , има и процент от тях които се опитват да бъдат така желаната промяна .. но е твърде нисък
  • 28 Гоуст

    28 2 Отговор
    Свободата на словото е да можеш да кажеш нещата такива, каквито са. А истината е, че циганският етнос процентно е много по-необразован, по-склонен да нарушава правилата и законите, с по-висока раждаемост и тн. Анализи, статистики и ежедневни наблюдения от всеки от нас, потвърждаващи горното - колкото искате. А това, че някой се засяга от истината, вече си е негов проблем. Професорът никъде не е казал - 'всички цигани крадат', което е невярно и би било обидно. Но да се обиждаш на база статистика е все едно да се обиждаш на слънцето, че изграва всеки ден.

    Коментиран от #30

  • 29 ИВАН

    20 4 Отговор
    Ами те още от социализма са си галени, хранени и дондуркани /турците и циганите/ и така са си свикнали, ама ние българите сме си виновни, че не сме ги вкарали в правия път, щото всичките сме предатели и разединени ... Браво на професор Мирчев - всичко е 100% истина което е казал .. /за съжаление/
  • 30 Gost

    25 2 Отговор

    До коментар #28 от "Гоуст":

    Те се борят против това въобще да се събира статистика на база етнос. Тоест, когато МВР регистрира, че 8 от 10 битово-улични престъпления са извършени от едни доста различни на външен вид хора, статистиката да отчита просто 10 престъпления от български граждани. Обаче когато пледират за права, етносът е най-силната им карта.
  • 31 Булгарбаши

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бкп":

    Този Шорош е нарицателно за задкулисиетокоето не ви мисли нищо добро,или както го наричат моите приятели американци -the deep state.....
  • 32 Дългият

    16 2 Отговор
    Много точно го каза професора, ама вчерашни пишлегари искат да станат известни на чужд гръб...
  • 33 Един

    2 2 Отговор
    Преди е имало фашистка диктатура, после диктатура на пролетариата, сега диктатура на ЕС,НАТО и САЩ с привкуса на Бойко! Та кой и каква диктатура иска?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор

  • 35 перничанин

    3 16 Отговор

    До коментар #25 от "Bahti":

    Можеш ли да ме обориш без да обиждаш? Това , че харесваш нещо или не харесваш друго, не те прави прав. Нито ти дава право да правиш квалификации. Спора е , има ли право публична личност да прави подобни изказвания. Има ли право публична личност да прави обобщения за големи групи хора ,на база етнос или вероизповедание. Ако се спазва логиката на крайните защитници на професора (като тебе), то трябва да започне гражданска война т.е. една група хора да вземе налагането на правила в свои ръце, игнорирайки силовите органи на държавата.Ако искате това са ви необходими шпиц команди, ама първо си изберете фюрер.Можеш да се самопредложиш.

    Коментиран от #36, #43, #50

  • 36 Всеки българин

    21 2 Отговор

    До коментар #35 от "перничанин":

    има право да казва истината, без значение дали е публична личност или не. И каква гражданска война бълнуваш? Къде си виждал патладжан на война? Когато имахме армия всички патладжани бяха в КЕЧ-а и бъркаха кереча.

    Коментиран от #42

  • 37 Митко

    12 2 Отговор
    Какво точно ви обижда?Това са факти.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор

  • 39 Един от

    2 1 Отговор
    Мудератора итебе те очаква съдбата на "перничанина",от съдбата никъде не можеш да се скриеш.
  • 40 Иван И

    11 2 Отговор
    Гледах снощи интервюто с професора по Би Ти Ви.
    Няма нищо расиско в това, което казва.
    Напълно прав е и за бъдещето ни, като нация ако продължаваме но същия начин.
    Подкрепям го напълно.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор

  • 43 гост

    2 9 Отговор

    До коментар #35 от "перничанин":

    Фюрера го видяхме , гн. Президента с вдигнат юмрук да насъсква едни хора срещу други хора!
  • 44 ИВАН

    8 1 Отговор
    Аве перничанин, кво се прайш на умен, то от такива умни и философи света е на туй дередже .... библията простичко го е казала - не пускай друговереца в дома си, а ние ги пуснахме, заселиха се, пуснаха корени , а сега и на главата ни се качват, секаква пасмина, анадъм ?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор

  • 46 ИВАН

    6 0 Отговор
    М.ан.гото злоупотребява с търпението и гостоприемството на българина
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор

  • 48 1520

    4 0 Отговор
    професора е прав

  • 49 Някой

    0 9 Отговор
    Тоя мирчев ми е преподавал в унсс, супер смотан преподавател, на изпита направо казваше да отваряме учебниците и да преписваме, сметнете що за стока е, че и акъл ще дава.. бегай бе смешник

    Коментиран от #51

  • 50 Bahti

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "перничанин":

    Структура на писане! Жена си. Независимо от Псевдоним. Или това бе Комплимент! МУХАХАХАХ
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор

  • 53 юли

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "перничанин":

    до това положение сме защото слушаме закона.това че нещо е законно не го право правилно! Точно защото не сме се саморазправяли,и сме чакали друг да ни свърши работата.Това никога няма да стане.Законите за които говориш се заобикалят пари от същите тези от които чакаш да си свършат работата.Не знам защо хората са толкова глупави.Все едно живеят на друга планета.Не знаят къде се намират.Никаква причинно следствена връзка !
  • 54 Не така

    0 1 Отговор
    Големият проблем на България е в главите ни.Мислим си, че демокрация е всеки да прави къквото си иска - вижте какво става в София по площадите, по централни сръстовища и пред държавни сгради.Всеки протестира за каквото му скимне и когато си поиска.Медиите се оплакват, че не са свободни, а непрекъснато излъчват фалшиви новини и подсрекават къв хаос и насилие.Това не е демокрация, а най обикновена анархия.
  • 55 ЖАНА

    2 0 Отговор
    Пълна подкрепа за Проф. Михаил Мирчев. Един от малкото останали достойни мъже в БЪЛГАРИЯ.
  • 56 Вартоломей

    0 0 Отговор
    Госпожицата говори с лозунги. Лозунгите не са и никога не могат да бъдат доводи, това са обобощения - инструменти на тоталитаризма, срещу които тя твърди, незнайно как го е решила, че се бори.
    Колкото до въпросната лекция на Мирчев за малцинствените групи - гледах я. Човекът говори със статистически извадки. Има известна тенденциозност в тълкуванията му, а и аргументите му са малко по ежедневному простовати, но предполагам, че това е съобразено с аудиторията му. Така че гласът ми категорично е за Мирчев.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта