Last news in Fakti
26 Февруари, 2021 5771

Доставчиците или правителството проваля ваксинацията у нас?


  • Радан Кънев евродепутат от ДБ/ЕНП Опитът на управляващите да прикрият провала с ваксинацията чрез акцията с т.нар. “Зелени коридори” (PR упражнение без аналог в целия свят, не само в Европа) постигна тъкмо обратен ефект. Той разкри провала във всичките му три направления: - Поръчка навреме на достъпните в ЕС ваксини - Организация на ваксинацията - Информиране на гражданите за ползите от ваксинацията и разсейване на заблудите и дезинформацията.
  • Бойко Борисов премиер на България Ние, държавите членки, стриктно сме спазвали договорите, стриктно сме дали пари, за да направят съответните проучвания и да създадат ваксината. Производителите на ваксини трябва стриктно да спазват договорите за доставки.

    594 гласа
    79%
    21%
    149 гласа

Коментари

  • 1 Българин

    60 12 Отговор
    Две щатско-турски прислужнички спорят кой е попредан на господарите.

    Коментиран от #23

  • 2 Боко провала

    57 8 Отговор
    Боко шофьорчето управлява всичко "добре" докато не го метне в пропастта!
  • 3 и аз се чудя

    39 7 Отговор
    защо в хладилника ми няма, това което ми трябва.
  • 4 ABV

    44 7 Отговор
    Трябва ли да се коментират изобщо ваксините?БЕЗ ВАКСИНИ,толкова!НЕ само да закъсняват,а изобщо да не идват!
  • 5 Азазел

    29 4 Отговор
    Парите са стриктно разпределени, факт. Само е интересно членовете на ГЕРБ в избирателните комисии за изборите с коя ваксина ще бъдат ваксинирани. Май няма да е с Астра-Зенека, въпреки че заради техен човек е най-много поръчано точно от нея, защо ли?

    Коментиран от #8

  • 6 Малиии

    25 2 Отговор
    Щом и този народа повече го предпочита значи Боко много го е закъсал.

  • 7 Дългият

    9 18 Отговор
    Кънев,какъвто и план да си направиш,нямаш ли ваксини си обречен.Говорим за 15000 ваксини от Зелените коридори.И с тях какво щеше да се направи...нищо...Стига приказки наопаки,не че харесвам Борисов.Милиони ваксини трябват за да има ред във ваксинирането...

    Коментиран от #12

  • 8 любител

    18 2 Отговор

    До коментар #5 от "Азазел":

    прав си дупедавка от герб е в европейския парламент а майка и е отговорен деректор към астра зенека ако изтеглете информация за нея от сайта на мин.на здравеопазването и я прочетете ще се побъркате.и с тоя боклук искат да ни уморът.

    Коментиран от #30

  • 9 любител

    19 4 Отговор
    като погледните кой е поръчал и плащал ваксините какво друго да се очаква освен пълен провал като във всичко останало освен в кражбите от народа където всичко е перфектно.
  • 10 9999

    21 3 Отговор
    Трябваше да поръчат и от руснаците тяхната ваксина
    за да стимулират тия от астрата и пфайзера да са
    по-дашни.И без това руската е по-ефективна по-евтина
    и се съхранява в обикновен хладилник.
  • 11 ВирОсолог

    11 5 Отговор
    ТО НИКОЙ НЕЩЕ ДА СЕ ВАКСИНИРА❗❗❗ А ТИЯ САМО ПРОПАГАНДИРАТ❗❗❗❗❗
  • 12 Умен

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "Дългият":

    Такъв гаф със зелените коридори стана, че сега ББ трябва да каже кой ще умре. Биеха се ваксини на млади хора, които са го прекарали ковид-а и имат имунитет, вместо на възрастните и хронично болните. За подобно нещо уволниха един шеф на болница. Сега кой е виновен?
  • 13 12345

    8 1 Отговор
    Хахаха. Как е написано ,премиера на България,срам и позор
  • 14 Боби

    4 0 Отговор
    Всеки доставчик желае бърза печалба!Защо да ги бави?
  • 15 СТОЙО

    4 5 Отговор
    пълно с ТАПЕТИ тук, в ЦЯЛА ЕВРОПА НЯМА ваксини само ТУК ревем а като дойдат ще се изредят 100 000 и после няма да има желаещи, и КОЙ ви каза че сега трябва да се ваксинираме, ваксинира се края на ЛЯТОТО за да може ЕСЕН ЗИМА и ПРОЛЕТ да си на 100% защитен

    Коментиран от #19

  • 16 Йеронимус БОШ

    7 2 Отговор
    Когато става думата за БОРИСОВ , то той НИКОТА и за НИЩО не е виновен ! Преди му пречиха Станишев , Орешарски , комунистите , Путин , даже и Доган / после обаче изведнъж спря да го обвинява /. А сега вече изкара виновни доставчиците , дори и международното положение ! Това е то !
  • 17 ГазоНосеЦ

    5 1 Отговор
    Нашият юнак Бойко е вторият Иисус ! Защо ли ? Защото е безгрешен , досущ като него !
  • 18 177

    4 3 Отговор
    Ако държавата беше инвестирала в нашата ваксина, сега нямаше да имаме такива проблеми. А можеше да продаваме ваксина и на други страни.

    Коментиран от #22

  • 19 тиквенсониада

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "СТОЙО":

    За обикновен ГРИП се ваксинира есента , та когато дойде през зимата , да си готов ! Това е то ! А при короната не е така / за сезона /. Попитай знаещите и ще ти кажат !
  • 20 ЦарВул

    3 3 Отговор
    "Има една приказка:"На крива ракета ,космоса и пречи"!!!А моята покойна майка /свето и име/казваше:На крив инструмент вълната му пречи:!!Тук въпроса е кое е първично:КОКОШКАТА или ЯЙЦЕТО?а ПЪК СЕ И НАМЕРИ ТОА КЪНЕВ ДА ДАВА АКЪЛ!К,В БЕШЕ ТОА,ЧЕ НЕ ГО ЗНАМ!!мАЙ ПО ЕДНО ВРЕМЕ И ОН БЕШЕ "ПАТЕРИЦА"НА ТИКВАТА!!ТАКОА,ЧЕ ТУК Е:ХВАНИ ЕДИНИЯТ И ЦАПНИ ПО ТИКВАТА ДРУГИЯТ!!ВСЕ НЯМА ДА СБАРКАШ!!!
  • 21 Тафров

    3 1 Отговор
    Как хубаво ги реди Радан! Много по европейски умен медицински специалист е г-н Кънев! Нищо, че е хомосексуалист. Няма лошо! Те всичките са супер талантливи и гениални- я вижте Оскар Уайлд, Анди Уорхол, Труман Капоти, Педро Алмодовар, Либерачи, Микеланджело и т.н.
  • 22 Защото

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "177":

    Що да инвестира ,като може да Препродава примерно . От вънка викат "има ваксини много неизползвани в БГ " , а тук изведнъж - никс.
  • 23 ФАКТ

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    ТУРСКИ ПРИСЛУЖНИЦИ ИЛИ РУСКИ...ЗАЩОТО АЗ ДО КОЛКОТО ЗНАМ ВЕЧЕ ОТ 150 ГОДИНИ СМЕ ПОД РУСКО УПРАВЛЕНИЕ ..ОТ ТЕХНИ АГЕНТИ...НЕЩО НЕ МИ СЕ ВРЪЗВА ТОВА С ТУРСКИТЕ ПРИСЛУЖНИЧКИ....А И ПОНЕ НАРОДА НЯМА НИТО ЕДИН ХУБАВ СПОМЕН ОТ ВАШИТЕ КОМУНИСТИ "РУСКИТЕ ПРИСЛУЖНИЦИ'' ...ОСВЕН ГЛАД МИЗЕРИЯ И ФАЛИТИ....ТАКА ЧЕ..НЕДЕЙ ДА ЛАЕШ МНОГО...ПО ДОБРЕ ДА СМЕ ТУРСКИ И ЕВРОПЕЙСКИ ПРИСЛУЖНИЦИ..ВМЕСТО РУСКИ И НАРОДА ДА НЕ МОЖЕ ДА СИ КУПИ ХЛЯБ...ЗАБРАВЕТЕ ЗА ТАЯ УМРЯЛА РУСИЯ..ЛУДИТЕ УМРЯХА..НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ ВЕЧЕ..ВСИЧКИ РУСНАЦИ СА СЕ ИЗНЕСЛИ ПО АМЕРИКА И ЕВРОПА..А ВИЕ ОТКАЧЕНИТЕ СТЕ ТРЪГНАЛИ КЪМ РУСИЯ,,,,ТЕ РУСНАЦИТЕ СИ БЯГАТ ОТ СКАПАНАТА ИМ ДЪРЖАВА..ВИЕ ИСКАТЕ ПЪК РУСИЯ..КОЕ НЕ ВИ Е НАРЕД НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА..

  • 24 A3e

    6 0 Отговор
    Един свестен коментар нямате. Напишете Eva de Bleekere vaccines в google и ще ви стане ясно защо се налага Астра Зенека. Просто това е най-евтината ваксина, струва 1.78 Евро, докато Пфайзър струва 12 Евро, а на Модерна е 18 долара... разучете по-добре и ще установите, че всъщност сме поръчали най-много дози от друга ваксина (още неодобрена), а на Астра Зенека и на Пфайзър поръчките ни са почти равно количество. Това е направено още ПРЕДИ да се разбере коя ваксина ще получи одобрение и какви производствени мощности ще имат. Наистина както каза министъра са диференцирали поръчките, за да имат хората право на избор. Договорите са сключени на мн изгодни цени от ЕС (говори се, че Израел плаща 10 пъти повече), а БГ има право да поръча до 1.5% от цялото договорено количество.
    ЕС е инвестирал и дал предварително 330 милиона Евро на Астра Зенека, за развойна дейност, а когато продукта става готов фирмата го изнася във Великобритания, а Европа чака... Тотално ни изиграха англичаните. Само да не се окаже, че ваксината им е евтин боклук. Сега ние трябва да забраним износа на ваксини към Великобритания, ама ЕС няма т*пки.
  • 25 казана в ада

    3 0 Отговор
    не сте забравили,че на нашия няма пазачи
  • 26 бисекс

    3 2 Отговор
    Радане ти не си п рас щото си е ан в главата
  • 27 бисекс

    2 2 Отговор
    Радане ти не си п рас щото си е ан в главата С гума иначе можеше нещо да влезе там
  • 28 Майна

    2 3 Отговор
    Май изнудват Боката с тези ваксини . Ще им даде нещо за да остане на власт.
  • 29 волен сидеров

    2 3 Отговор
    ЕЙ СТИГА СТЕ СЕ МОЛИЛИ ЗА ТАЗИ ВАКСИНАЦИЯ-НЯМА ДА ВИ ПОМОГНЕ-СПРЕТЕ СЕ
  • 30 оппа

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "любител":

    евроГЕЙСКИ парламент
  • 31 ТАРАТАЙКОВ

    1 1 Отговор
    ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ НА ЕДИН НЕ ДО ТАМ ДОБЪР ПОЛИТИК, АКО ТРЯБВАШЕ ВСЯКА ДЪРЖАВА ОТ ЕВРОПА САМА ДА СИ ПОРЪЧВА ЩЕШЕ ДА НАСТАНЕ НЕ САМО ХАОС, А ЩЕШЕ ДА ИМА НАДЦАКВАНЕ СЪС СРЕДСТВА, ВЛИЯНИЕ, ЗАПЛАХИ И ТАЙНИ ДОГОВОРКИ. ТОВА НЕ СТАНА, НО НЯМА КАК ДА РАЗБЕРЕМ КАКВО ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ЗАЩОТО ГО ИЗБЕГНАХА. ПРАВИТЕЛСТВОТО СЕ СПРАВЯ КАТО ВСЯКО ДУГО, БЕЗ АНГЛИЯ, ИЗРАЕЛ, МАЛТА. ЗАТОВА НЕ ИМ ВЯРВАМ НА НОВИТЕ ПОЛИТИЦИ, ПРОСТО ПРАЗНО ГОВОРЕНЕ И ВСЕ РУГАТНИ, ВСЕ ЕДНО НИЩО НЕ Е НАПРАВЕНО В БЪЛГАРИЯ. А ОЧЕВИДНО НЕ Е ТАКА, ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОРИСОВ НАПРАВИ НАЙ-МНОГО НЕЩА ОТ 30 ГОДИНИ НАСАМ. А ЧЕ ИМА ПРОБЛЕМИ, РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ИМА. КАТО ДОЙДЕ РАДАН КОРУПЦИЯТА ЩЕ СПРЕ? ХАХАХА, Я ПОГЛЕДНЕТЕ КАКВО СТАВА С КМЕТОВЕТЕ НА ДСБ ИЗБРАНИ В СОФИЯ, В ЛОЗЕНЕЦ СА ПРОПИЩЕЛИ ОТ ДАЛАВЕРИ, В КРАСНО СЕЛО СИ НАСОЧВАТ ПАРИЧКИ ЗА ПО ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ. СПАСИТЕЛЯТ Е СЛАВИ ТРИФОНОВ. ХАХАХА.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта