Last news in Fakti
12 Март, 2021 5870

Има ли право частник да събори част от крепостната стена в Созопол?


  • Иван Манолов собственик на имота Имам решение за събарянето на стената от 2013 г. Тя е фалшива и незаконна, трябва да падне.
  • Димитър Недев директор на Исторически музей Созопол Стената е обявена като паметник от местно значение. Има линия, която показва откъде е надграждането ѝ през 2008 г.

    209 гласа
    34%
    66%
    398 гласа

Коментари

  • 1 ...

    42 37 Отговор
    Много ясно щом е в имота му
  • 2 Миризлив пор

    76 9 Отговор
    Някой ден ще разберете, че туризма не е само кръчми и сергии но ще е късно.
  • 3 700

    52 6 Отговор
    Всъщност тази стена е нова, просто през 2008г решиха да разкрасят южната страна на града, едва ли са питали всеки собственик по редичката..
  • 4 Тони

    22 4 Отговор
    ами е ако е фалшива ( възстановка ) ... кво да бъде..
  • 5 Дърт пее..раст...

    30 3 Отговор
    Всичко да се национализира.Морета,океани,гори,музеи,плажове,язовири,ТЕЦ,АЕЦ,,ВЕЦ,По 20 дкра,на човек и другото в ТКЗС,то .Да се управлява с ъкъл..Експорт..Иначе Булгара,злоупотребява,само шано му е в главата..И после някой ,,крупен земеделец ,си теглил куршума..
  • 6 Вирос

    28 4 Отговор
    Най-добре е среден вариант, който не сте го пуснали за гласуване - стената да остане, а собственикът да бъде компенсиран за пропуснати ползи.

    Коментиран от #10


  • 7 Седесарят..

    12 3 Отговор
    Част от историята ,да бъде в двора ми ???.Не е лошо..

    Коментиран от #14

  • 8 Кси

    19 3 Отговор
    Щом му е незаконно в двора, явно има, то остава да,се чудим, можем ли да,се разпореждане с имущество, за което плаща данъци
  • 9 Ффхйн

    22 10 Отговор
    И какво сега утре някой ще извади документи че земята около Царевец е негова и му пречат стените за новото му заведение, въпреки че ще законно редно ли ще е да събори стените
  • 10 Хаха

    23 3 Отговор

    До коментар #6 от "Вирос":

    Утре Доган като реши да строи нов палат на твоя имот и те компенсира 5 лв на кв. друга песен ще запееш. Опа забравих ти не притежаваш нищо

    Коментиран от #11

  • 11 Вирос

    13 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хаха":

    Става въпрос за справедлива компенсация и при съгласие на собственика. Случая не е такъв обачe. A за Доган съм съгласен.
  • 12 идеалист

    22 0 Отговор
    Разбира се ,че трябва да се събори.
    1/ стената я е нямало в този вид когато е правена къщата
    2/ когато са решили да я "възстановят" не са питали собственика на имота и на всичкото отгоре са влезли в имота без позволение
    3/общината направила стената с евро пари , и видите ли сега нямат пари за да я съборят за тяхна сметка ще обжалват решението на съда. Ми след като не зачитат правото на частна собственост да я съборят ,а далите разрешение за направата на тази бутафорна стена да възстановят парите на европа . некадърници .
    Така трябва да бъде , пък как ще стане е друг въпрос.
  • 13 Ицо

    22 0 Отговор
    Стига глупости където имаше и винаги е имало стена беше премахната на две места споделете за тях че изрязахте всички смокини по алеята щот цапали и много други тъпотии
  • 14 Хохохо

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Седесарят..":

    Не е лошо, ама тази част от двора вече не е твоя.
  • 15 1122

    7 7 Отговор
    Стената е построена много преди този да е роден,и само е реставрирана.Той като си е строил къщата да си е избрал друго място.Няма сега заради прищевките на някой си там да унищожаваме историческите си паметници.Още колко ще работиш бе байно,утре ще те забравят хората,ама стената ще стои още векове след твоята особа.Засрами се,ти ли си най умния,че да събаряш БЪЛГАРСКИТЕ ИСТОРИЧЕСКИ ПАМЕТНИЦИ ?

    Коментиран от #23

  • 16 Керамидка

    0 0 Отговор
    Правда vs Водка

  • 17 Цезар

    3 1 Отговор
    Паметници на културата са високомерни софиянци който се интересуват само от хонорара.Като не могат да интегрират историята в реалността да събарят и проектанта на строежа да плати всички щети защото хонорара и вината са само негови
  • 18 Архитект

    0 3 Отговор
    Алооооооо, има закони. Всички тези коментари са за Женския пазар.

    Коментиран от #19

  • 19 Цезар

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Архитект":

    П Петров Архитект Дизааинер- И Иванов обикновен п ...рас
  • 20 трой унция

    1 0 Отговор
    Всички сега трябва да чакат ОКОНЧАТЕЛНОТО РЕШЕНИЕ от бат Бойко ! Защото САМ0 и ЕДИНСТВЕНО той дава , разрешава , спира , пуска , плаща , позволява в България !
  • 21 сажди и кюмюр

    1 1 Отговор
    А има ли право един ПРОСТАК да ни управлява брутално , нагло , егоистично , авторитарно и нарцистично ?

    Коментиран от #22

  • 22 Демокрация - да, Бкп -не!

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "сажди и кюмюр":

    Когато интересите му съвпадат с повечето избиратели. За да няма Бкп пропаганди като в скедната История:Мустакът на Г.С.Раковски, Генералът на Белградския български Легион, в който за кратко бил годен за служба крадецът на вуйчовия църковен кон, младият неизвестен вагабонтин Васко КунчеФски, та този прословут български Раковски мустак...се изкривил от злоба, когато до него стига медицинско донесение от сръпския ветеринарен фелшер за Операция с отстраняване тестисите на подопечния ратник-новобранец Василчо КунчеФски. Неуспешен опит за кражба в селски курник прави бездетен и негоден за ратник, бъдещия комитетски касиер Васко Кунчефски, напорил се на шиповете на бодлив ръждив тел, опасващ яхъра на местния сръпски стар чорбажия Димитър Опщински. След време неговият внук Димитър Общи, Гарибалдиеца, ще бъде колега в куриерската им обща служба в Ловеч и областта. Злобата на травмирания Лъвски спрямо неуспешната кражба и последици, свързани с фамилията на Гарибалдиеца, била основна движеща сила в техните отношения. Доста по-късно, обесениият касиер Васил Кунчев е пропагандиран към 1919г. от БКП-терористи, като баш героят на Букурещкия Комитет, макар да бил доста назад в йерархията след Главните тогава революционни ръководители. Балканофилът Раковски, американофилът Каравелов и франкофилът Ботев не се връзвали по произход и разбирания към Идеологията на Бкп-терористите 1919-1989г.
  • 23 долу комунякските терористи

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "1122":

    Мустакът на Г.С.Раковски, Генералът на Белградския български Легион, в който за кратко бил годен за служба крадецът на вуйчовия църковен кон, младият неизвестен вагабонтин Васко КунчеФски, та този прословут български Раковски мустак...се изкривил от злоба, когато до него стига медицинско донесение от сръпския ветеринарен фелшер за Операция с отстраняване тестисите на подопечния ратник-новобранец Василчо КунчеФски. Неуспешен опит за кражба в селски курник прави бездетен и негоден за ратник, бъдещия комитетски касиер Васко Кунчефски, напорил се на шиповете на бодлив ръждив тел, опасващ яхъра на местния сръпски стар чорбажия Димитър Опщински. След време неговият внук Димитър Общи, Гарибалдиеца, ще бъде колега в куриерската им обща служба в Ловеч и областта. Злобата на травмирания Лъвски спрямо неуспешната кражба и последици, свързани с фамилията на Гарибалдиеца, била основна движеща сила в техните отношения. Доста по-късно, обесениият касиер Васил Кунчев е пропагандиран към 1919г. от БКП-терористи, като баш героят на Букурещкия Комитет, макар да бил доста назад в йерархията след Главните тогава революционни ръководители. Балканофилът Раковски, американофилът Каравелов и франкофилът Ботев не се връзвали по произход и разбирания към Идеологията на Бкп-терористите 1919-1989г.
  • 24 Ако

    0 2 Отговор
    се съди по вота, комунистчетата искате да запазите единстеното, построено от тройната ви коалицийка.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта