Last news in Fakti
19 Юли, 2021 8995

Трябва ли през 2024-та да приемем еврото?


  • доц. Виктор Йоцов икономист От въвеждането на еврото ще има позитиви. Ние сме поели задължение да приемем еврото още с влизането в Европейския съюз. С приемането на паричния съвет - преди вече близо 25 години, ние се отказахме съзнателно от паричната политика. За нас няма смисъл да стоим извън еврото, тъй като отдавна сме приели неговите принципи.
  • Ивайло Калфин политик Не очаквам 2024 година България да стане член на еврозоната. Тази година, общо взето, си я измислихме ние. Добре е да се готвим за участие в еврозоната, но не да влезем с политически натиск или политическа уговорка. Да бъдем готови, означава българската икономика да се доближи до европейските по доходи и производителност.

    276 гласа
    20%
    80%
    1070 гласа

Коментари

  • 1 Айсамани

    154 40 Отговор
    Кво евро бе?я вижте Чехия-отхвърли еврото и сега са с 50 млрд долара запаси.Естония прие еврото и кво?-100млрд долара на минус.Айде нема нужда.Ние с кого да се равняваме,ако не с тях?Никакво евро,не стига че прокарваме еврогейските ценности,ами сега и еврото...Айде нема нужда.

    Коментиран от #3

  • 2 ПОМНЯ

    19 36 Отговор
    ПЪРВО ВЪВЕЖДАНЕ НА ТЕЖЪК ЛЕВ РАВЕН НА ЕДНО ЕВРО
    ВТОРО ЕВРОТО ОФИЦИАЛНА ВАЛУТА В БГ КАКТО В ЧЕРНА ГОРА
    ТОВА ТРЯБВАШЕ ДА СТАНЕ ОЩЕ КОГАТО СЕ ВЪРЗАХМЕ КЪМ МАРКАТА ЗАЩОТО СЕ ЗНАЕЩЕ ЧЕ ЕДНО ЕВРО Е 1.95 МАРКИ НО НА ПОЛИТИЦИТЕ НЕ ИМ УДИСВАШЕ ДА Е ПРОСТО
  • 3 ПОМНЯ

    25 58 Отговор

    До коментар #1 от "Айсамани":

    КВО ОБЩО ИМА ЕДНОТО С ДРУГОТО БЕ НЕГРАМОТНИК ЧЕХИЯ ИМА ИКОНОМИКА И Е СИГУРНО ЧЕ ИМА И ЗАЕМИ КАТО ВСИЧКИ УМНИ ДЪРЖАВИ

    Коментиран от #5, #9, #11

  • 4 Айсамани

    84 28 Отговор
    И да добавя-собствената валута означава суверенитет,независимост.Знак да се съобразяват с теб.Приемем ли еврото-загиваме отвсякъде.Сринаха ни икономиката,затвориха централите(какво по-хубаво от собствени мощности-от производител на ток и енергия ни принуждават да внасяме).С еврото окончателно се затриваме.

    Коментиран от #14, #42

  • 5 Айсамани

    29 14 Отговор

    До коментар #3 от "ПОМНЯ":

    Ало,грамотния,мий краката и в леглото,м*хльо.
  • 6 Anonymous

    53 18 Отговор
    Неслучайно Гърция преживя онази финансова криза непосредствено след приемането на еврото. Разбира се имаше и други фактори допринесли за това. Българският лев е стабилен и нямаме никаква нужда от еврото.

    Коментиран от #40


  • 7 Българин

    41 19 Отговор
    Явно историята няма смисъл за българите. Нима забравихте, че преди 14 години започна една стремглаво икономическа пързалка за Гърция? Гърция прие еврото като основна национална валута и какво стана? Всеки четвърти беше безработен, пазарът на имоти продължаваше да се срива. Постоянно теглиха заем след заем от други държави за да се измъкнат от калта, в която сами влезнаха, а какво стана - външният им дълг се увеличи до 184.9% (2019) от брутния вътрешен продукт, което е почти 5 пъти повече от нормалното. Мои финансови лектори (българи и чужденци), че еврото е следващият етап от разрушаването на българската икономика.

    Коментиран от #19

  • 8 Holy Sh1t

    55 19 Отговор
    Изобщо не ни трябва скапаното евро. Дано до 2024 се променят нещата.
  • 9 SAAB

    23 7 Отговор

    До коментар #3 от "ПОМНЯ":

    А щ"от главанако не навъртя 25 милиарда заеми ! И няма ....никой :)
  • 10 русофил

    32 26 Отговор
    Аз предлагам да приемем руската рубла . Ще ни отива а и модела на "управление" ни е "братски".
  • 11 Анонимен

    31 12 Отговор

    До коментар #3 от "ПОМНЯ":

    Очевидно въобще не разбираш от икономически метрики, затова недей да даваш мнение за нещо, което не разбираш. Ако Чехия беше приела еврото, БВП-то щеше да заприлича на това на Гърция, което загуби приблизително 100 милиарда от стойността си от 2008 до 2013. Аз ти говоря с числа и статистика, а ти явно слушаш ежедневните безсмислици на поредния икономист в квартала.
  • 12 Боздар

    31 9 Отговор
    На гол тумбак, чифте пищови!
  • 13 Референдум

    25 6 Отговор
    За подобни екзистенциални въпроси, засягащи всички в тази корумпирана бърлога.... и прекрасна Родина!

    Коментиран от #17

  • 14 Баба Гицка

    27 13 Отговор

    До коментар #4 от "Айсамани":

    Глупости!
    Левът е фиксиран за еврото - какъв суверенитет?

    Коментиран от #15

  • 15 Дедо Гъци

    25 10 Отговор

    До коментар #14 от "Баба Гицка":

    Може да е вързан, но все още го има и БНБ се разпорежда с него (колко и как е друг въпрос). Като имаш евро ще имаш ЕЦБ и една БНБ с много по-окастрени функции от сега. Тъй, че не е все едно.

    Коментиран от #21

  • 16 Присмехулник

    20 7 Отговор
    Гледам процентите и с мъка си казвам че Бг не я чака нищо добро с тези.....прогресивни....поданици...
  • 17 Присмехулник

    19 4 Отговор

    До коментар #13 от "Референдум":

    лошо няма..Референдум,но честно да бъдат разяснени плюсовете и минусите,за да не стане като Брекзит..
  • 18 Ал Тъпоне

    22 5 Отговор
    Не в еврозоната ами и в космоса да отидем ако държавата се управлява просташки, само ще се влошат нещата. Да не говорим, че в Еврозоната има прахосници, като Гърция и Италия, които освен че са излъгали грозно за да ги приемат в еврозоната, сега имат чудовищни борчове, който са разсрочени за идното десетилетие и познайте от ри пъти дали тези държави след десетина години ще бъдат в състояние да ги платят. Е тогава ще трябва да ги поеме прехвалената еврозона с всички нейни членове и тогава бедните и дисциплинирани финансово български жители ще се наложи да платят част от сметката на богатите разсипници гърци и италианци и повярвайте ми няма да го усетим, защото от 30 години в тази държава България, беднотията плаща всички кризи, всички кражби на богатите и на власт имащите, а след десетина години ще започне да плаща и на чужденците гърци и италианци разсипията, а тогава ще излезе някой като бившия вече премиер и ще се похвали под насмешливите погледи на богатите държави колко сме дисциплинирани финансово и така еврозоната ще бъде пореното превъплъщение на България в максимата "На гол тумбак, чифте пищови"!
  • 19 Руснаков

    23 5 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Ти знаеш ли как работят гърците ..от 7 до 2 след обяд.Не са от най работливите и резултата дойде..
  • 20 Кръндела

    11 8 Отговор
    Спокойно. Като приемем ние еврото евросъюза ще се разпадне, както се е разпаднал варшавския договор. Кой се е с нас събрал- хаир не е видял :-)
  • 21 Баба Гицка

    10 3 Отговор

    До коментар #15 от "Дедо Гъци":

    Демек, БНБ може да промени курса на лева?
    Това добре ли е?

    Коментиран от #30

  • 22 Българин

    25 4 Отговор
    Трябва да приемем еврото за да се види какви прошляци сме и какви заплати дават западните фирми в България.Да се види как за една работа с нищо не заслужилия германец или французин взима 6-8 пъти по-голяма заплата.
  • 23 ажгжгага

    23 21 Отговор
    Повечето хора си намат никаква представа за парите. Еврото е международна валута, лева никой не го иска. Лева от 20г. живее на изкуствено дишане, за това сме във валутен борд, излезем ли от него лева ще се срути за дни. Ако искаме силна икономика, ни трябва силна валута. Задължително трябва да приемем еврото и то колкото е възможно по-бързо.
  • 24 Студопор

    22 13 Отговор
    Не знам как си го представят тия хора, ама стане ли това, държавата ни ще я застигне поредната национална катастрофа. Ще приемем еврото, само че тогава курса няма да е 1.95 като до сега. Ще се събере една комисия, която ще определи на колко евро ще е равен един лев. И каквото кажат те, това ще стане. Така че изведнъж, заплатата може да стане 100 евро.
    Англия беше 60 години в ЕС и не си смени паунда. Защо ние трябва да го правим?! Само разправят, че с влизането си в ЕС сме се ангажирали - някой да видя подобна клауза? И ако я има за нас, а за страни като Англия и Чехия в няма, тогава как можем да говорим за равенство на страните-чкенки? Няма ли равенство, няма и смисъл от тоя съюз!
    Вижте какво прави една Унгария, една Чехия в момента! Приемат си закони, отхвърлят всички заплахи и санкции на ЕС и казват "Ние признаваме върховенството на собствения си закон". На нас ако утре ни въведат кръвния данък като по турско, ще пляскаше и ще казваме, че това е необходима реформа, на която сме се съгласили като сме влизали в ЕС.

    Коментиран от #26

  • 25 Дедо

    12 9 Отговор
    Аз съм за Калфин,може да е комунист но...Абе добъль вълк! Става за премиер!При всички случаи по добре от едно юпи или от една тиква !
  • 26 яищкгищак

    19 11 Отговор

    До коментар #24 от "Студопор":

    Говориш пълни глупости, дори се чудя как може човек, който нищо не разбира да иска да покаже колко нещо не разбира. Лева е вързан към еврото и ще бъде сметнат по същия курс какъвто е сега, Ангиля не сменя Паунда с евро по същата причина по която и излезе от ЕС, те се мислят за прекалено силна икономика и вярват, че ЕС само взема от тях а нищо не им дава, сега обаче започнаха да разбират, каква критична грешка са направили. Паунда е по-скъп като валута и за това и традициите, тъй като е конвертируема валута не го пипаха. Нашия лев обаче не е, никой на международните пазари не прави сделки с български лев. Основните валуди са щатски долар и евро, Тъй като сме член на ЕС е нармално да приемем еврото а не долара. Така, че стига тъпотии.

    Коментиран от #31

  • 27 един

    12 6 Отговор
    Абе Ганю си иска рублата.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор

  • 29 Euro Euro Euro 666

    11 12 Отговор
    Да минем по рано в евро...
    ИСКАМЕ ЕВРО
  • 30 Дедо Гъци

    7 7 Отговор

    До коментар #21 от "Баба Гицка":

    Ако нямахме валутен борд (за добро или лошо пак е друг въпрос), с различни механизми държавата сама може да си играе с валутата си. В нашия случай не може, но пак е с повече възможности, отколкото, ако ползваме европейска единна валута. Грубо казано, малко или много самото им название говори за това кой се разпорежда с валутата - едната е европейска единна, другата е национална. Дълга тема...
  • 31 Студопор

    5 9 Отговор

    До коментар #26 от "яищкгищак":

    Ей-такива онлайн финансови експерти като тебе, дето вярват, че нещата ще си останат каквито са, защото на някой в ЕС му пука за теб или за България като цяло, ще са същите, дето ще резнат първи, че половината им банкова сметка се е стопила след приемане на еврото.
    Господин млад меринджей, Англия не излезе от ЕС, защото са го накарали да си сменят валутата, както излиза от коментара ти. Бяха във въпросния съюз цифра време преди да решат да излязат. Защо толкова време никой не ги натисна да сменят паунда? Ама те се мислели за силна икономика - те може да се мислят, но ако са подписали, че ще сменят валутата, както нас се опитват да ни убедят, че сме подписали, значи е трябвало да сменят. Щом те могат да си запазят валутата и ние можем - без значение дали е силна или не.
    Не бяхме готови за НАТО, не бяхме готови за ЕС, сега не сме готови и за еврото - има ли смисъл да се тикаме?

    Коментиран от #32

  • 32 сщжссдсжс

    12 3 Отговор

    До коментар #31 от "Студопор":

    Ама ти освен финансово неграмотен, явно и не можеш да четеш, къде съм написал, че са излезли от Европейския съюз защото са искали да им сменят валутата? Май ти трябва преводач от български език? Англия напусна ЕС, защото вярваше, че дава повече, отколкото получава от ЕС, не си смени валутата първо защото е по-скъпа от еврото, второ защото са големи националисти и тяхната валута с история на империя я смятат за много повече от еврото. Освен това, те могат да си го позволят, защото както ти написах е конвертируема валута, демек, можеш с нея да пазариш на световните пазари. Нашия лев не струва пукната пара за световните пазари и никой не би продал нещо за левове. Нашия лев е ваута в кома на командно дишане, тя е вързана към еврото чрез финансов борд и само това я крепи, откачим ли се от борда, за месеци ще се върнем към стойности 3000лв. за 1 долар или едно евро и цялата ни икономика ще рухне. Когато си финансово неграмотен не пиши по 10 коментара с глупости, още с първия разбрахме че си кръгла нула по темата, няма смисъл да го натякваш с още коментари. Дано намериш преводач, да ти преведе от български какво съм ти написал.

    Коментиран от #43, #51

  • 33 Българин

    7 6 Отговор
    Няма вече смисъл от валутния борд. 100% съм съгласен с доцент Йоцов. В момента изпитваме само негативите от прикрепянето към еврото, без да имаме ползи. Естествено най-голямата полза е, че ако дойдат кратунчовци на власт и е решат да повторят управлението на Жан Виденов, не могат да ни откраднат спестяванията чрез хиперинфлация, както през 1996-1997.

    Коментиран от #46

  • 34 илия

    2 1 Отговор
    то4но никога
  • 35 ФАКТ

    14 2 Отговор
    ,,,.. КАТО ПОЧНЕМ И НИЕ ДА РАБОТИМ ЗА 1000 ЕВРО НА МЕСЕЦ..И МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА СТАНЕ 600 ЕВРО...ТОГАВА МОЖЕ ДА СЕ МИСЛИ ДА СЕ ВЛИЗА В КОЙТО И ДА Е СЪЮЗ...ИНАЧЕ В КАКВА ЕВРОЗОНА ГОВОРИМ КАТО ЗАПЛАТИТЕ СА НИ 5 ПЪТИ ПО МАЛКО ОТ ВСИЧКИ ДРУГИ..НИЕ В НЯКОЙ ДРУГА ЕВРОПА ЛИ ЩЕ ЖИВЕЕМ...АЙДЕ МАЛКО МАЛКО ЕВРОПЕЙЦИТЕ ДА ПОМИСЛЯТ ЗА ХОРАТА В ТАЗИ ДЪРЖАВА..СТИГА ХВЪРЛЯЛИ ПАРИ САМО ЗА АСФАЛТ..НА ТЯХ НЕ ИМ ЛИ МИНАВА ПРЕЗ АКЪЛА ЧЕ НИЕ НЕ ЯДЕМ АСФАЛТ..ДА БЛАГОДАРНИ СМЕ ИМ..ЧЕ НИ ПООПРАВИХА ПЪТИЩА..НО АЙДЕ СЕГА МАЛКО ДА НИ ПООПРАВЯТ И ЗАПЛАТИТЕ....ЧЕ СА МЕКО КАЗАНО СМЕШНИ...

    Коментиран от #44

  • 36 Пешо от блока

    9 4 Отговор
    Преди 2 години гербаджии решиха да приемем еврото, защото имаха голям проблем. Проблема беше, че натрупаха огромно количество крадени левове, които при обмяната срещу евро, долари и лири се осветяваха като " усещане за корупция". Освен това няма как да направиш левов депозит в чужди банки.Затова решиха, че ако продължат да управляват ще си получават подкупите направо в евро, което върви в цял свят.Сега, когато изпаднаха от властта очаквам първи да скочат срещу еврото.

    Коментиран от #39

  • 37 Коко

    10 7 Отговор
    Нали не очаквате, че с приемането на Еурото цената на розавия домат на пазаря от 2,50 лева ще стане точно 1,28 Евро?

    Единствено заплатите ще се превалутират според курса, цените ще скочат с 50%,
  • 38 мадафакаДонкеле

    0 3 Отговор
    Резултатите в тази анкета отразяват резултатите и на изборите... ако можем да плащаме и в чалга мп3ки най-добре!
  • 39 Българин

    5 3 Отговор

    До коментар #36 от "Пешо от блока":

    Те и сега си получават рушветите в евро. Не видя ли снимките от шкафчето на ББ.
    Мръсните левове под дюшеците обаче ще лъснат
  • 40 Best

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Anonymous":

    Кога прие Гърция еврото,кога дойде кризата и от какво беше породена тя?Нищо общо с еврото,те сами си я предизвикваха години наред преди това сами с кражбите на евросредства и фиктивните изпълнения на европрограмите.
  • 41 хидрогениране

    6 1 Отговор
    Трябва да приемем не само ЕВРОТО , но и ЗЛАТОТО ! Защото те са на шкафчето на ВОЖД Бойко ! Щом той ги има , значи и ние !
  • 42 Абе

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "Айсамани":

    Споко приятели, до 2024 много вероятно ЕС вече да го няма, а някои от западните държави членки да са на дъното на океана......изобщо дотогава много неща вече няма да са същите!
  • 43 РАШКО БОЙКОВ

    6 4 Отговор

    До коментар #32 от "сщжссдсжс":

    ДЕФАКТО ИСКАШ ДА КАЖЕШ КАТО ВЛЕЗНЕМЕ В ЕВРОТО , МИЛЯРДЕРИТЕ ОТ ГРОБ ДА СИ УЗАКОНЯТ ПАРИТЕ В ШВЕЙЦАРСКИТЕ БАНКИ , ПЪК БЕДНИЯ НАРОД МИШКИ ГО ЯЛИ ,? И КАКВА ИКОНОМИКА МАМЕ С ТИЯ ЧУШКОПЕЦИТЕ АКО НЕ Е ТАЙНА , РУМЪНИЯ НИ СЕ ВЕЧЕ ПОДИГРАВА , А БЯХА ДОСТА ЗАПАДНАЛИ , ОСЪЗНАЙТЕ СЕ КАКВА АНГЛИЯ КВИ 5 ЛЕВА ТЕЗИ ОТ ОСТРОВА НЕ ГИ МИСЛИ , А ВИЖ ТЕЗИ ОКОЛО НАС ЗАЩОТО ТУКА Е БЪЛГАРИЯ , ДАЖЕ ОТ МНОГО ЛАЕНЕ НЕ МОЖАХТЕ ДА ЗАДЪРЖИТЕ ЗАВОДА НА ФОЛКСВАГЕН КОЙТО ЗАМИНА ПРИ ФЕСОВЕТЕ , КОГАТО ИМАШ СТАБИЛНА И СИЛНА ИКОНОМИКА С ДОСТА МЕГА ЗАВОДИ , ТОГАВА МОЖЕ ДА СЕ ПРЕТЕНДИРА ЗА ЕВРОТО ЗАРАДИ ПАЗАРИТЕ ОТ ПРОДУКЦИЯТА ОТ ТЕЗИ МЕГА ЗАВОДИ , ПАНИМАЙШ ? !!!🇧🇬❤️🇧🇬

    Коментиран от #49

  • 44 РАШКО БОЙКОВ

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "ФАКТ":

    ТОВА ОБЯСНЯВАХ ПРЕДИ МАЛКО , ЗАДА ПОЖЪНЕШ ПЪРВО ЩЕ ТРЯБВА ДА ПОСЕЕШ , ЗАДА МАШ ДОБРА РЕКОЛТА НА П А З А Р А , С ТИЯ ЧУШКОПЕЦИТЕ И КЛЕЧКИ ЗА ЗЪБИ НЕ СТАВА , ОГРОМНИ МЕГА ЗАВОДИ ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОСТРОЯТ И НАРОДА КРАЙНО ВРЕМЕ ДА ГО НАКАРАШ ДА ВЛЕЗНЕ В ПРОИЗВОДСТВОТО , ДОРИ И ТЕЗИ ХОРА НАЩЕ ОТ ЧУЖБИНА !!!🇧🇬❤️🇧🇬!.
  • 45 дявола

    5 1 Отговор
    Не забравяйте че България е 100г назад така че каквото и да се случва по света тук ще стане след 100г

    Коментиран от #48

  • 46 БАИ ВИ ТОШО ЖИВКОВ ОТ ОТВЪДНОТО

    7 4 Отговор

    До коментар #33 от "Българин":

    АКО НЕ МЕ ЛЪЖЕ ПАМЕТТА , ХИПЕРИНФЛАЦИЯТА НЕ БЕШЕ ПРИ ЖАН ВИДЕНОВ А БЕШЕ ПРИ ИВАН КОСТОВ , ПРИ ЖАН НАРОЧНО СКАЛЪПИХА СЕДЕСАРИТЕ КУПОННАТА СИСТЕМА ,ЗАДА МОЖЕ КОСТОВ И КОМПАНЯ ДА Я ЗАВЗЕМАТ И ДА МОГАТ ДА РАЗТУРЯТ ТОВА КОЕТО ИМ Е КАЗАНО ОТ ДВАМАТА АГЕНТИ ОТ ЦРУ КОНСПИРАТОРИТЕ , И ТЕ ТОЧНО ТОВА ЗАДЪЛЖЕНИЕ ПОСТИГНАХА , И УСПЯХА ДА СЪБОРЯТ ДЪРЖАВАТА , КОЯТО АЗ СЪМ ГРАДИЛ С ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАПРЕД С ОГРОМЕН ТРУД , И ТОЧНО СЕГА ИДА НАЙ ВАЖНОТО ВРЕМЕ ЗА ОТПЛАТА ЗА НАРОДА КОЙТО ПОРОБИХТЕ ВЕЧЕ 32 ГОДИНИ !!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️!!!.

    Коментиран от #53

  • 47 аполон

    4 1 Отговор
    ако от утре 1 евро е равен на 1 лев , и хляба е 1,20 евро съм съгласен едно към едно и да вземем модела на гърците ,ще изядът всички пари на европа и накрая ще напечатът пак драхмата ,хитрите гърци.......

  • 48 т живков

    3 1 Отговор

    До коментар #45 от "дявола":

    100 години назад и 50 в страни ,приятел
  • 49 андрешко

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "РАШКО БОЙКОВ":

    наистина хубаво и умно написано ,браво
  • 50 Иван Матев

    4 1 Отговор
    Нямам нищо против ако пенсията ми стане 1200 💶 вместо 1200 лева,........
    Може защо не, като орежат социалните и мнимите инвалидни пенсии на индианците и намалят заплатите на държавните служители ( хрантутници)!!!!!!?
  • 51 Студопор

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "сщжссдсжс":

    И като приемем еврото какво ще стане с българските пазари бе, лаладжия? Нали сега икономиката ни съществува само, защото има борд - като ни натрапят еврото и пак стигнем до там, където бяхме преди да вържат лева към еврото, какво мислиш, че ще стане? Пак същата мизерия, че и по-зле, защото тогава няма да имаш какво към какво да вържеш! Мисли малко с тая кратуна.

    Коментиран от #54

  • 52 Бахари Захаров

    3 2 Отговор
    Унищожиха ни селското стопанство / преди изнасяхме, а сега внасяме европейски и американски боклуци/. Започнаха да избиват животните, посегнаха на розата, лозята, почнаха и пчеларите. За училищата и програмите им на обучение няма какво да кажа, вие виждате как се променя историята на един народ в учебниците. Големи предприятия не останаха, умишлено се закриват. Целта е да сме зависими от вноса. Сега ще заличат и българският лев. И това всичко, защото политиците ни са продажни и алчни.
  • 53 Българин

    3 2 Отговор

    До коментар #46 от "БАИ ВИ ТОШО ЖИВКОВ ОТ ОТВЪДНОТО":

    Нещо много яко те лъже памета или си дърт комунист, който на черното вика бяло. Затова имаме "Жан Виденова зима", "Луканова зима", защото комунистите като вземат власта и съсипват държавата.
    Хиперинфлацията си беше точно при управлението на Жан Виденов и неговите министри Румен Овчаров и Красимир Премянов - крадци и мошеници. Първия преподписа договора с Газпром, за да плащат българите много повече за газ, но това беше при следващото му влизане във властта за жалост.

    Коментиран от #55

  • 54 яожоаож

    3 1 Отговор

    До коментар #51 от "Студопор":

    Нещо не ти схващам логиката, то и как да схвана като такава няма. Значи сега лева е вързан към еврото, за да е стабилен а като приемем еврото, еврото какво? Ще се обезличи? Ще загуби стойност? Както казах, финансово неграмотни хора като започнат да пишат глупости, само показва какви хора са против еврото, абсолютно некомпетентни? За това не трябва да има референдум за еврото, просто защото хора като теб биха гласували против, без да разбират защо са против. Все едно да стоиш на клона и да го режеш. Еврото е стабилна валута, можеш да пазариш с него в повечето държави от ЕС и не само. В Уганда да отидеш пак ще ти вземат еврото, лева никъде.
  • 55 БАИ ВИ ТОШО ЖИВКОВ ОТ ОТВЪДНОТО

    1 1 Отговор

    До коментар #53 от "Българин":

    АЛО Я СЛЕЗНИ НА ЗЕМЯТА , АЗ АКО СЪМ ДЪРТ КОМУНИСТ ТИ НЕ ТРЯБВА ДА СИ БЪЛГАРИН ИЛИ ТАКА ТИ ИЗНАСЯ , ПРИ ЖАН ВИДЕНОВ ФИНАНСОВ МИНИСТЪР БЕШЕ ИВАН КОСТОВ И ТОЧНО ТОЙ СКАЛЪПИ НЕЩАТА ЗА ВИДЕНОВА ТА ЗИМА , А ДОГОВОРА ЗА ГАЗ-ПРОМ ГО ПОДПИСА ЛИЧНО ЛЕКА МУ ПРЪСТ ЕВГЕНИ БАКЪРДЖИЕВ , Я МАРШ В АНАДОЛА ПОМАК. НЕ СИ ПОКАЗВАЙ ЧОВКАТА ОТ ТАМ , ДА ВИ У ГОЛЕМИТЕ ПСЕВДО ДЕМОКРАТИ ДЕТО РАЗТУРИХТЕ И РАЗСИПАХТЕ ДЪРЖАВАТА ДО ОСНОВИ КОМПЛЕКСИРАНИ СЕДЕСАРИ СЪС СЕДЕСАРИ КРАДЛИВИ !!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️!!!.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта