Last news in Fakti
28 Септември, 2022 8578

Ще има ли пари за пенсии през декември?


  • Бойко Борисов лидер на ГЕРБ Декември месец няма да има пари за пенсии. Аз съм човек с опит, правил съм много бюджети, но такова чудо не съм видял. От няколко месеца, стана година, ние алармираме, че всяка седмица се теглеше по половин милиард, половин милиард, с лихви, лихви лихви, все по-високи и по-високи. Лихвите вече са милиарди. Какви капиталови програми?! Гледам - РЗИ стачкуват за пари. Това да влезеш на такива лихви... А искам да ви предупредя, няма едно нещо, което да съм казал и да не се е случило. Ноември-декември ще влезем в такава дългова спирала... Това показва тотален крах на финансовата ни система. Виждате, в пъти паднаха инвестициите при Кирил и Асен заради корупцията
  • Корнелия Нинова лидер на БСП Бойко плаши, че няма да има пари за пенсии. Няма, ако ги дадете с Радев за нови самолети. Всички опити на ГЕРБ отсега да внушават, че трябва да се режат социални разходи, ще срещнат категоричния ни отпор. Те ще се опитат да го направят, защото ще подкрепят решението на служебния кабинет Радев за плащане на нови 8 самолета F-16. Затова им трябват над 2 млрд лв. Ще ги вземат от пенсии и заплати. Затова отсега Борисов лъже колко е страшно и няма да има пенсии. Да, няма да има, ако ги дадат за самолети. Ние сме категорично против. В този момент тези пари трябва да отидат при хората , за да посрещнат зимата. Те трябва да бъдат социален щит срещу кризата. Оценявайте ни по свършеното, а не по голи обещания.

    427 гласа
    37%
    63%
    704 гласа

Коментари

  • 1 пенсионер

    176 80 Отговор
    Ако се върне Бойко на власт, наистина няма да има пари за пенсии. Той всеки декември раздава милиарди на близки строителни фирми, а другите кучета ги яъ.
  • 2 Тоя

    116 60 Отговор
    се чуди вече каква щуротия да измисля !
  • 3 КурноБут

    89 32 Отговор
    Боко не може да ми е конкурент по лъжи
  • 4 Пенев

    89 61 Отговор
    Винаги след социалисти в управлението на страната следва катастрофа.

    Коментиран от #27

  • 5 ГОРСКИ

    128 49 Отговор
    А бе Буда нали видяхме за14 години какво направи, последно място във Европа по всички показатели!!!!

    Коментиран от #9

  • 6 Язе

    79 33 Отговор
    Пари за пенсии ще има докато кредиторите отпускат заеми на България. Моделът ПП работи добре за ограничен период от време. Живот на кредит на макс и когато дойде време да се плащат сметките никой вече няма да си спомня за Асен и Кирчо. Падежът на първия ПП кредитен тур е 2032г. Време има.

  • 7 Дядо ви Курти от село Пиперково

    98 44 Отговор
    Пенсии няма да има ако толупа пак се върне на власт...Поръчал си е нови чехмеджета.
  • 8 123

    92 32 Отговор
    ТИКВАТА В ДЕЙСТВИ СЪЗДАВА ХАОС СТРАЖ У ХОРАТА НО ДАНО НАРОДА Е ПРОУМНЯЛ ЧЕ МАФИЯТА НЕТРЯБВА ДА СЕ ВРЪЩА И НАЧЕ НАШАТА РОДИНА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ
  • 9 така е

    44 48 Отговор

    До коментар #5 от "ГОРСКИ":

    Аха , така е ! А па Кирчо/Коки , Корни , Ицко/г-н Омчо и Слави ни направиха последни по всички показатели в света и първи по изтеглени заеми (които и внуците ни ще връщат) .

    Коментиран от #20

  • 10 Детелина

    45 51 Отговор
    Не знам какви са тези хора , които са гласували за Нинова - безпаметни , луди или живеещи на Марс ? Какво от това , което е казал ББ не е вярно , кое ??? Нито съм за него , нито против него , просто съм за истината , а в този случай - истината я казва той !

    Коментиран от #13, #15

  • 11 Чоко

    59 26 Отговор
    Виждам доста гербави троляци са налазили форума. Това е последен бой вече е настал. Мутрата знае, че потъва. Вижда, че на джуджака в Кремъл му се връзват мужиците и си мисли, че и ние ще се вържем. ХАХАХА. СВЪРШИ ТАЯ МУТРО.

    Коментиран от #12, #16

  • 12 пица с "кристали"

    23 39 Отговор

    До коментар #11 от "Чоко":

    Вие - не (нЕма как да се "вържете" - прекалено сте "умни") , нормалните българи , разбира се ще гласуват за ГЕРБ.

    Коментиран от #32

  • 13 Понко

    49 22 Отговор

    До коментар #10 от "Детелина":

    Това не е истината госпожо. Истината е, че 12 златни години, в които Мутрата можеше да ни вдигне доходите, да привлича инвестиции, да стимулира предприемачеството, той краде и спря растежа на доходите, корумпира цялата администрация и изостанахме дори от Румъния. Не знам колко разбирате от икономика, но съм сигурен, че Мутрата не разбира и колкото вас. А колкото до Нинова не сме забравили, затова ще са под 10%
  • 14 Продължаваме Парапета

    32 34 Отговор
    Катастрофално коалиционно управление на ПП-тата с Нинова. Безспорен факт е, че след Вас остана само хаос, разруха, деградация, безпаричие и глад ! НИКОГА ПОВЕЧЕ НА ВЛАСТ !
  • 15 Ами

    25 15 Отговор

    До коментар #10 от "Детелина":

    Дай да избием старите хора,че все пречат.Аз съм гласувала за ГЕРБ, но в случая ББ не е прав.Даже,ако беше от управляващите,и той щеше да вдигне пенсиите,защото хората все пак трябва да оцеляват.При хиперинфлация,нали се събират повече пари в хазната.Няма как цените на продуктите в малката кошница да се вдигнат почти двойно,а пенсиите да не се пипат.Неадекватно е.
  • 16 сиво искърско

    16 8 Отговор

    До коментар #11 от "Чоко":

    Колко е хубаво за теб ,че липсата на мозък не е вреди на храносмилателната и отделителната системи ,нямаш идея ,нали?
  • 17 дзверо

    51 18 Отговор
    Бат Бойко правил бюджети...ле ле ле тежко ни и горко ни! Па и за корупция говори, майко мила! Не съм виждал по-просто, по-нагло, по-крадливо и по-лъжливо същество от този!
  • 18 Иван Тушев

    42 16 Отговор
    Кратък само докато спи не плещи глупости.
  • 19 всаед

    44 17 Отговор
    Най простия пожарникар на планетата, дето краде и лъже повече от сиганин и освен да граби от парите на българите друго не е направил, за икономика говори. Ще ви открадне и долните гащи ако му позволите на този некадърник. Внимавайте да не ви излъже за пореден път. Никакъв глас за разбойниците от ГЕПИ и чекмеджан.
  • 20 газо

    40 16 Отговор

    До коментар #9 от "така е":

    Колкото и да са изтеглили, поне нещо стигна до народа, а от десетките млрд. изтеглени от ББ, всичко у чекмеджета и сакове! И ти явно си от намазалите.

    Коментиран от #30

  • 21 Ал Тъпоне

    13 20 Отговор
    Изглежда Боко е понаучил нещичко и за 12 години се е поотракал. От инфлация се излиза само с рецесия и в нашия случай българския няма друг сценарий и колкото по-скоро, толкова по-бързо ще излезем. Инфлацията е натискът на паричната маса върху стоката и нищо друго. Ако нямаме някой технологичен пробив, в който да инвестираме и да ни донесе несметни печалби, а такъв разбира се няма, защото всички технологии вече са измислени, тествани, проверени и изпилени до крайност, то остава само намаляне на разходите и от там на паричната маса, влизане в рецесия, колкото по-скоро по-добре, по този начин озаптяване на инфлацията. Пенсиите! Думата "пенсия" произлиза от "пенс" демек стоптинка или "пенсия" ще рече "стотинки за хляб" преведено на български. За салама трябва да се работи. От не трудови доходи толкоз. Вече подпомагането трябва да е за хората, които са наистина дърти и не могат да работят иначе както при Бай Тошо - фалираме държавата и стигаме до приказката "Яли, пили и се веселили, а кога плащали - плакали".

    Коментиран от #28

  • 22 Козметик

    20 20 Отговор
    Кои трезво мислещ човек вярва на Нинова ?! Много бързо забравихте времето по Орешарски и прегръдката с ДПС, а ? Българският народ не е глупав и ще го покаже на предстоящите избори !!! Оставка комунисти !
  • 23 Аре бегай

    29 16 Отговор
    Бойко Борисов "правил много бюджети"??? Той да не си въобразява, че е станал финансист, който е завършил в Харвардския университет??? Борисов и бюджет са две взаимно изключнаще се неща!
  • 24 Истината

    34 12 Отговор
    Боко се готви пак да управлява и да краде с шайката си, затова ви подготвя, че за вас пари няма да има, само за него и приближените му.
  • 25 Хахаха

    41 14 Отговор
    А Боко тегли за 10 години 30 милиарда заеми, обаче не ви вдигна пенсиите, за това мълчи, а.
  • 26 българин

    28 2 Отговор
    СУПЕР НАГЛОСТ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ ! ДОКАЗАНО ПРОВАЛИЛИ СЕ / СЪСТОЯНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ВЕЧЕ НАД 30Г./ , ИСКАТ ДА НИ УБЕДАТ ВИЖДАШ ЛИ КОЛКО СА КАДЪРНИ !? ДА КАЖАТ ,
    ЗАЩО ПОЛОВИНАТА БЪЛГАРИ ИЗБЯГАХА НАЪН
  • 27 Алеко Кнс

    26 12 Отговор

    До коментар #4 от "Пенев":

    ПРИМЕР - КОМУНИСТЪТ ДО 1995 ГОДИНА БОЙКО БОРИСОВ , ПОСЛЕ СЕ СЪБУДИЛ КАТО ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКА МУТРА , А НАКРАЯ КАТО ПИШМАН ХРИСТИЯНДЕМОКРАТ .

    ПРАВ СИ!
  • 28 За сведение

    33 3 Отговор

    До коментар #21 от "Ал Тъпоне":

    Днешните пенсионери са работили по 30-40 години и са плащали данъци и то не 10%,а навремето беше прогресивен данък.И са отделяли от залъка си,за да учат децата си.Сега,когато са немощни,съвсем нормално е да имат достойни старини.Като чета какво си написал,едва ли ти ще отрежеш парче салам на някой възрастен човек.Ама мисли,че не винаги ще си млад.Няма как когато храна,лекарства,отопление и цените на всичко расте в пъти,пенсиите да се замразяват.Хората са казали,че ситият на гладния не вярва.Трябва да има социална политика и това е.

    Коментиран от #37

  • 29 Това конкурс по красота ли е?

    17 5 Отговор
    Щото и двата субекта лъжат и крадат като антични ромляни.
  • 30 Да,бе,да

    16 15 Отговор

    До коментар #20 от "газо":

    Само че,ГЕРБ никога не са фалирали държавата,както са го правили от БСП.Пък и се строеше,а това е пак за хората.Иначе става като в семейството--"Каквото изчукаш,изпукаш",ама идва "голям ден,малко хляб" и какво правиш.Не е лошо,че вдигнаха пенсиите,ама за какво друго дадоха 9-10 милиарда?!

    Коментиран от #31

  • 31 газо

    25 10 Отговор

    До коментар #30 от "Да,бе,да":

    Разбрал си ме погрешно, въобще не стоя зад БСП , защото много добре помня какво ставаше след всяко тяхно управление. Ако беше ББ останал на власт още време, да му се стоварят тези кризи възникнали вследствие на войната в Украйна, въобще не съм сигурен, че щеше да се справи...даже точно обратното, щеше да е още по-зле. Да не говорим за чекмеджета, сакове, кюлчета, проститутки, къщи, митници и всичко потулено и ненаказано само защото си има личен главен прокурор!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор

  • 33 БСП за България и Радев

    6 12 Отговор
    Хайде другари! Искам мощна подкрепа за другарката Нинова от всички - ПП, ДБ, Възраждане и тн срещу Тиквата! Заедно ще победим и управляваме България

    Коментиран от #34

  • 34 Рибар

    13 5 Отговор

    До коментар #33 от "БСП за България и Радев":

    Ще управляваш в някой друг живот - не сега ! Но, мечтите са безплатни ! На изборите ще усетите народната любов !!!
  • 35 Пенсионер

    25 5 Отговор
    Сега зимата ще усетите много добре промяната.Ще бачкате на по 2 -3 работи за парче ляб и да си платите парното и тока,и няма да ривети

    Коментиран от #49

  • 36 Божия Син

    14 10 Отговор
    Бойко Борисов,всичко може всичко знае.Най много може да лъже.Не съм за Нинова,но тя е една от малкото които не се страхуват от Бойко и не му цепи басма за което я поздравявам.

    Коментиран от #42

  • 37 Ал Тъпоне

    8 6 Отговор

    До коментар #28 от "За сведение":

    Прав си, като разсъждение! Наистина тези хора са плащали осигуровки, прогресивен данък, градили са държава, но......... в един момент идват политици, които изпъждат активните борци с привилегии, а на тяхно място назначават репресирани пак с привилегии и започват да градят една друга държава, която наричат "демократична" , "справедлива", обаче се оказва че тези хора са учили, недоучили, корумпирани и крадливи, написали са калпави закони и пак водят държавата и населението към фалит, инфлация, дългови спирали и т.н. Ако си спомняш правителството на Иван Костов, когото проклинаха пенсионерите защото им оряза зверски пенсиите за да може държавата да започне на изплува от фалита. Голяма част от тези хора вече са в по-добрия свят, но те дали не бяха също плащали осигуровки и прогресивни данъци и градили усърдно държавата, която правителството разпродаваше и рушеше. Наистина има неизбежни мерки, а българската политика няма застраховка срещу крадливи, некадърни и корумпирани политици, както и народът явно няма експертиза за да ги отсее на изборите и това е резултатът!
  • 38 куцо магаре

    5 14 Отговор
    Винаги съм бил фен на ГЕРБ. Против БСП съм, но тук гласувах за изказването на Нинова. ББ с всекидневните си изказвания и коментари ми става все по-противен. Не всички привърженици на ГЕРБ са толкова прости колкото му се иска на Борисов. След като той не се дистанцира от управлението на партията си, то той поставя началото на нейния край. По думите му той е против войната и Путин а по действията му за 12 години е в угода на руските интереси. Тези избори ще бъдат единствено против Русия или за Русия. В изборите ще подкрепя ПП, но съм против коалицията им с БСП.

    Коментиран от #39

  • 39 Българка

    11 5 Отговор

    До коментар #38 от "куцо магаре":

    Дааа, отива ти името. Да ти кажа, си първия признал си ,че ще гласува за ПП. Сега остава да си признаеш , че си ориентиран......... хихихи.Да не забравиш знамето с цветовете на дъгата.

    Коментиран от #41

  • 40 Ало,

    2 11 Отговор
    Дежурните по слагане на минуси,ще хванете мускулна треска.
  • 41 куцо магаре

    6 4 Отговор

    До коментар #39 от "Българка":

    Да ориентиран съм....... но не забравяй, че съм магаре. Обади се когато имаш нужда от по-голяма мощ. Пък байрякът който ще вееш няма значение какъв цвят има.
  • 42 Бойко Борисов

    16 7 Отговор

    До коментар #36 от "Божия Син":

    винаги лъже и винаги си мисли,че публиката му са мижитурките от маалата.
  • 43 Жоро

    26 6 Отговор
    При Борисов все пари няма няма няма а накрая на годината - какво има ? Излишък. Който се разпределя на угодни кметове за скъпи проекти - примерно футболен стадион на средата на нищото звучи перфект.
  • 44 жокер

    4 3 Отговор
    Колко са добри финансите на държавата стана ясно миналата седмица заемите, които изтегли правителството бяха на "баснословна" лихва (10 пъти по-високи) спрямо 2 години по-рано, а дори български кредитори са отказали да дадат пари....
  • 45 Аууу

    4 4 Отговор
    Комунистите дойдат ли на власт и сиромашитата ги съпровожда я ток няма да има или газ няма да има .Радевци лъжат мажат с насила и измама искат да вземат власта.
  • 46 Я Я Я Я ДА

    5 11 Отговор
    НИНОВА ПРОДАВА БОМБИ - ДА ДАВ А ПАРИТЕ ИЛИ В ЗАТВОРА ЩЕ ГНИЕ -------------------МРАСНИЦАТА ........................................................
  • 47 емо 73 канар

    7 3 Отговор
    Пари за пенсии няма да има, ако крадеца от Банкя се върне на власт. Той раздаваше парите на пенсионерите, като бонуси на гербаджииските общини, през 12 те си години начело на държавата. От както ПП вдигнаха пенсиите, родителите ми не са ми търсели пари .
  • 48 Един

    14 2 Отговор
    Абе новия затвор не е ли готов вече, че да го прибират този?!
  • 49 Софианец

    5 2 Отговор

    До коментар #35 от "Пенсионер":

    Ще бачкат ако има каде....
  • 50 Гнида

    9 2 Отговор
    Когато бочко е толкова компрометиран , че корнела получава повече лайкове ........
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор


  • 53 Я Я Я Я ДА

    4 3 Отговор
    ИЗПРАВИ СЕ - КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ МУТРИ ВЪН ..................................
  • 54 Я Я Я Я ДА

    0 2 Отговор
    НИНОВА ЩЕ СЪЖАЛЯВА ЗА СТЪПКИТЕ И ЛЪЖИТЕ СИ - СЛЕД НЯКОЛКО ДЕНА ЩЕ Я ВКАРАТ В ЗАТВОРА .............И ВСИЧКИТЕ КОМУНИСТИ СА ЗАТВОРНИЦИ И УБИЙЦИ ...............................
  • 55 Я Я Я Я ДА

    0 2 Отговор
    АБЕ ЗАЩО ИЗБИРАТЕ НЕГРАМОТНИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НЕ МОЖЕ ДА СИ НАПИШЕ ИМЕТО И ПЕЛТЕЧИ ...................А КОМАНДВА ИНСТИТУЦИЙ - ТОВА Е КАТАСТРОФА .........................
  • 56 Я Я Я Я ДА

    0 2 Отговор
    Президента е неграмотен и не знае каккво говори - внимание неграмотни КОМУНИСТИ ви управляват - обират ви банковите сметки и ви унищожават ............докрай ..........................
  • 57 Я Я Я Я ДА

    0 4 Отговор
    ДОЛО КОРНЕЛИЯ УБИЙЦАТА НА ЖИВИ ХОРА - ГРЕШНА Е ПРЕД БОГА / КАК СМЕЕ ДА СЕ ПОЯВЯВА ТУК И ТАМ - ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ВЕДНАГА ДА ЛЕЖИ ДО ГРОБА ...............
  • 58 Я Я Я Я ДА

    0 5 Отговор
    НИНОВА В ЗАТВОРА - УБИЙЦА НА ХОРА .............. НА ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЯНИ .............
  • 59 Я Я Я Я ДА

    2 2 Отговор
    ГЪЛЪБ ГОНЕВ ВЯТЪРОВ - ЧЕРВЕНИЯ ВЯТЪР ..................................................
  • 60 Я Я Я Я ДА

    3 2 Отговор
    ПАРИ НЕМА ДЕЙСТВАЙТЕ / НЕГРАМОТНИ КОМУНИСТИ / ИНФЛАЦИЯТА Е 100 ПРОЦЕНТА .....................................УМИРАМЕ ОТ ГЛАД ...................

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта