Last news in Fakti
27 Ноември, 2022 7256

Хомофобия или национална култура?


  • Футболни фенове Почитателите на футбола в Катар Футболните фенове от цял свят протестират и на места бойкотират световното първенство в Катар поради хомофобските настроения и закони в страната, които застрашават със закон проявите на интимност между еднаквите полове. Кампанията OneLove бе забранена, след като капитаните на 7 от участниците на Мондиала заявиха, че искат да изразят подкрепата си към хората с различна сексуална ориентация. В последствие се отказаха, защото ФИФА обяви, че ще предприеме санкции за подобна проява. В Германия отчетоха най-слабият интерес в историята към световните футболни финали. Срещата с Япония на 23 ноември е наблюдавана от само 9,26 млн. германци.
  • Катар Домакин на световното първенство по футбол Катар е една от множеството ислямски държави в Близкия Изток, които забраняват със закон проявите на интимност между еднаквите полове. Местната култура заклеймява за грях тези взаимоотношения и заплашва подобни прояви със закон. Всякакви символи в подкрепа на хомосексуалистите са забранени, включително и кампанията OneLove. Единствено шапките с цветовете на дъгата бяха допуснати на срещата между Уелс и Иран в груповата фаза. ФИФА и Асоциацията на футболните фенове призова всички посетители на Мондиала да се съобразяват с местната култура и да се фокусират върху изявите на техните любимци на терена.

    59 гласа
    8%
    92%
    613 гласа

Коментари

  • 1 Имат

    92 3 Отговор
    Си хората ценности.

    Коментиран от #21

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор

  • 3 След като отиваш в

    153 3 Отговор
    В Катар, ще се съобразяваш с техните закони. Ако вкъщи ми дойде на гости пушач, пуши навън, а не в дома ми. Защото това са моя дом с моите условия! Аман от ГнуснаПедерастия в този свят.

    Коментиран от #8, #24

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    77 1 Отговор
    КАТАР си имат ЦЕНОСТНА КУЛТУРА
  • 5 Естествено е в държава, която цени

    83 1 Отговор
    Природните закони и ценности да забрани тези извратеняци
  • 6 Европа на две скорости

    77 2 Отговор
    Когато в стара Европа се решаваше къде да е световното и Катар дойде с куп пари да предложи да се играе в пустинята, никой от общността в ръководствата на ФИФА и ред други организации и държави не бойкотира предложението, а взеха парите. Сега обаче като трябва да изпълнят това за което взеха пари проявиха свойте евроатлантически ценности и бойкотират, защото общонстта не може свободно да се люби пред камерите из целия свят и в частност в пустинята. Пиша пред камерите, защото да не забравяме тайните арабски нощи по време на който арабите показват афинитет не само към еднополовата мъжка любов, но и към елитни дами от цял свят, които пътуват често до там за скрито финансиране само срещу предоставянето на няколко часа приятна компания по двойки тройки и повече в едно помещение. Това е поредното лицемерие, което пропагадно ни се налага и разваля удоволствието от футбола. Къде бяхте активни ЛГБТ+ при решението за световно в Катар, който плати оноло 250 милиарда долара за провеждането му? На парат финансиран с част от тези пари ли, а сега бойкот, защото вашите желия са по висши от местната култура и обичай на по нисшите?

    Коментиран от #9


  • 7 0808

    64 1 Отговор
    .. в една стара книга е писано: " и извеждаха мъжеложците в пустинята и ги убиваха с камъне..."

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор

  • 9 Нубиец

    45 1 Отговор

    До коментар #6 от "Европа на две скорости":

    Така де, той и Саркози взе пари от Кадафи за изборите, но после лично се постара, да му отрежат главата!
    Ресто на парите така и не последва!
  • 10 шундурко

    5 38 Отговор
    не одобрявам ЛБ ТАМ КАКВОТО Е но камиларите са под човеци най смотаното световно -пример -без бира ......това е както футбол без топка
  • 11 18:22

    60 1 Отговор

    До коментар #7 от "0808":

    В Третата книга от Стария завет на Библията - Левит 18:22, Бог казва на Мойсей: Не лягай с мъж като с жена: това е мръсотия. Думата "мръсотия" може да се преведе от иврит и като отвратително, гадно, гнусно. По-нататък, в Левит 20:13 се казва: Ако някой легне с мъж като с жена, и двамата са извършили мръсотия: да бъдат умъртвени, кръвта им е върху тях.
  • 12 Нормалният

    56 3 Отговор
    Като гледам резултата от анкетата съм сигурен, че феновете протестират щото в Катар хората все още държат на нормалноста. Интересно обаче е Кой плаща за да се рекламира толкова агресивно ненормалноста??? Щото отдавна това което наблюдаваме не е някакъв съпорт към обратните, а си е чиста агресивна реклама с цел промиване на мозъци и подмяна на традиционните християнски ценности.
  • 13 Гочо

    45 1 Отговор
    Може да не се хареса на някой...,но това са болни хора с объркани хормони,..които трябва да се лекуват а не да парадират и манифестират...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор

  • 15 тренер

    48 1 Отговор
    Световното лървенство не е Прайд! Който не му изнася да си взима лентичките 🌈 и да се изнася!!!!!!!!
    Сериозно почва да ми писва от натрапването на тези "ценности" и дори не натрапване, а вече си е насилствено налагане чрез изнудване и всякакъв друг натиск!
    "Насила хубост не става"!
  • 16 Реплика

    33 1 Отговор

    До коментар #14 от "Азъ":

    Германия не защитава собствената си култура и традиции,за което не е виновен Катар.В Катар има ясни правила,с които чужденците се очаква да се съобразяват.В ЕС има толерантност към етнически,религиозни,културални и сексуални малцинства.Ефекта от това вече е налице.
  • 17 Джамбaза

    16 2 Отговор
    Така и не разбрах хомофоб обратното на педофил ли е?

  • 18 Гоуем демократ

    31 1 Отговор
    Аман от този вой, сълзи и сополи че някъде няма да се чува и на всяка крачка няма да се говори и да ни се показва така нареченото гей общество!Така че това го приветствам и си мечтая най-накрая да се сетят и за нас нормалните!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор

  • 20 ЧЕКМЕДЖЕ

    13 3 Отговор
    Нужна ли е на България една тотална БОЙКОФОБИЯ ? При положение , че той ни наричаше ТУЛУПИ , МАТрИЯЛ и ,че ни го набива с 200 .....всичко друго би било нелогично. Да търпим и харесваме тиранина си !???
  • 21 Емил

    3 18 Отговор

    До коментар #1 от "Имат":

    Глупости! Сред арабите има повече хомосексуалисти, отколкото даже в Русия, ама се крият!

    Коментиран от #22

  • 22 Рязания

    10 0 Отговор

    До коментар #21 от "Емил":

    От личен опит ли го знаеш?
  • 23 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 1 Отговор
    НЕ на ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНСИЯ ДА на ХЕТЕРО СКСУАЛНОСТА НОРМАЛНОСТА
  • 24 НИКИ

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "След като отиваш в":

    МНОГО ЯСНО ЧЕ ЩЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАШ С ТЯХНАТА КУЛТУРА А ПЕДАЛИТЕ ДА СИ СТОЯТ В ЕВРОПАТА.
  • 25 един друг

    0 3 Отговор
    Да се п..ам на мюсюлманските ценности. Живеят в 15 век с техните молитви и обличане. Няма голяма разлика с рекламирането на пе..аските ценности.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта