Last news in Fakti
13 Януари, 2023 9471

Ще плащаме ли заради акцията в криптобанката?


  • Сийка Милева говорител на Главна прокуратура Това е мащабна акция, за момента е само за България. Вървят разследвания за действия на организирана престъпна група, пране на пари, данъчни престъпления, извършване на банкова дейност без лиценз и компютърни измами. Прокурори, следователи от Националното следствие и служители на ДАНС съвместно с чуждестранни агенти са започнали претърсвания на българските офиси на компанията, търгуваща с криптовалути в целия свят. Проверяват се общо 15 адреса, а над 300 души от различни служби работят по случая. За последните 5 година през платформата е минал оборот от 94 млрд. долара. Сред клиентите на платформата е лице, което финансира терористични актове.
  • NEXO институция за управление на дигитални активи Все още не са ни представени официални документи, които еднозначно да посочат претенции към Nexo. Компенсира се обаче с ненужно показна акция, с участието на лица, които отказват да се легитимират и часове наред не са показвали заповед за претърсвания. Задържани са хора, без да има поименни заповеди за задържането им. Всичко случващо се до момента е в остър разрез с установените правни и процесуални норми, показващи тоталната некомпетентност на провеждащите тази срамна акция и са недостойни за една правова държава. Както винаги компенсациите, които България ще изплати след заведените и спечелени искове от Nexo, ще са пореден антирекорд в размер на стотици милиони, но за съжаление ще са за сметка на българския данъкоплатец.

    220 гласа
    23%
    77%
    710 гласа

Коментари

  • 1 Българка

    102 18 Отговор
    Първо няма понятие "криптобанка". Ограмотявайте ги поне малко тези каскети и мутреси. Могат да кажат крипто платформа, търговия.... Второ няма криптовалута. На коя страна/съюз е тази валута? Трето този тараш на прокурорите е на ръба на закона ( задържане без заповед, претърсване без легитимация и т.н.) и е по сигнал на партньирски служби. Дали родните каскети умишлено не искат да опорачат тези акции с несъответстващи на законите ни действия?
  • 2 Пет

    85 2 Отговор
    години със затворени очи и уши , сега след като САЩ информира за пералнята и липсата на лиценз , за данъчни измами и други , се раздействаха .
  • 3 Тома

    92 2 Отговор
    В България е рай за мошенници и измамници които си живуркат като си плащат на държавната мафия
  • 4 СМЕХ , смех

    77 8 Отговор
    Така се получава когато мутри и айдуци са се добрали до съдебната система ! Всички обвинения срещу неудобните станаха на пух и прах - Бобокови итн ама ВСИЧКИ ! Не бъдат ли приведени ШАЙКАДЖИЙТЕ и прокурора мафиот в ЦСЗ жална ви майка българи !
  • 5 Някоя си

    49 29 Отговор
    Поредната "поръчка" от сащ.....не им се ще толкова милиарди долора да са в ръцете на не американска компания.....
  • 6 Мнение

    107 9 Отговор
    Аз не вярвам на българската прокуратура!

    Коментиран от #30


  • 7 Този коментар е премахнат от модератор

  • 8 О-краiнец

    36 14 Отговор
    НЕКСО обещаха много пари за Окрайна! Сигурно е затова!
  • 9 Извод

    73 8 Отговор
    Не е за вярване че говорител на прокуратурата споменава понятия като криптобанка и измами с търгуване на криптовалута ! Тези хора са ударили дъното , абсолютно некомпетентни са и правят смешни изявления !
  • 10 Атина

    75 4 Отговор
    Прокурорите да се разходят до Правец за да видят къде са откраднатите от българите чрез "Лукойл" и В.Златев милиарди.Те са хотели,имоти,глезотии.А именията в Гърция?!

    Коментиран от #27

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор

  • 12 наблюдател

    60 9 Отговор
    Няколко неща. Първо, всеки е невинен до доказване на противното, но медиите вече очерниха по познатата схема компанията. Второ и по-показателно - кога се случва акцията (преди връчване на третия мандат) и как журналята не пропуснаха да свържат и изтъкнат, че единият от собствениците бил бивш депутат от Реформаторския блок, т.е. камъни по ДБ. Трето, гербавите изведнъж затърсиха връзка между компанията и финансирането на ПП в бърза комбинация със славчу, който пък твърди, че Асен Василев всеки ден ходел в компанията, което по принцип лесно може да се опровергае. Много интересно славчу следи ли Асен Василев? Ако това не е координирана и скалъпена атака, здраве му кажи.
  • 13 ИВАН

    27 9 Отговор
    Много се е усложнил света - сега всеки тарикат има права и с минимални усилия може да си стане милионер ... "който не работи не яде" , така ни учеха навремето, но явно времената вече са други - рай за мошеници слуги на дявола
  • 14 НАП

    27 17 Отговор
    Тук коментиращите подкрепят на 100% тая измислена крипто платформа,щото българина е свикнал да краде от държавата и да не плаща данъци.При средни доходи от бг-населението примерно 1000-1500 лева семейството харчи по 2000-2500 лева и по статистиката ние сме бедни!А при ромите е още по -фрапиращо,там всички са безработни и болни по ТЕЛК ,а има доста ботаго живеещи роми без никой да им държи сметка

    Коментиран от #24

  • 15 Кръндела

    19 16 Отговор
    Започна ли се пропукването на тия тъпотии с разни копачки и прочее мечти на някакви изсипани селяндури за бързо забогатяване, ламборгинита, пури, злато и потни, полуголи жени? Историята има свойството да се повтаря. Преди време Бай Радо пееше "Тигре, Тигре" и там се възхваляваше кражбАта, рекета и прочее "радости". Днес интернета възхвалява някакви грозновати измамници, а простолюдието се радва и се хваща на хорото.

    Коментиран от #26

  • 16 ЦарВул

    14 2 Отговор
    К,во ни питате като знаете,че ние ще плащаме т.е.ние с гайдите!!!Айде да отидете пот ка мината да печете на майки си чушки!!!КАЗАХ!!
  • 17 Сиййке,

    14 2 Отговор
    комшийке нашаа....
  • 18 Бг реалност

    26 4 Отговор
    Тази Сийка не е ли любовницата на Гешефт и въобще знае ли какво е криптовалута.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор

  • 20 Гражданин

    28 1 Отговор
    Разбираш, че доверието ти в прокуратурата е толкова ниско, когато без да се змислях гласуваш в полза на другата страна без изобщо да си чел кой какво е казал...
  • 21 Я Па Я

    17 3 Отговор
    Сийке яла си на сиело ма
  • 22 Пореден позор

    29 2 Отговор
    Как може да правиш обиск без разрешително, без реални съмнения или доказателства за измама. Защо просто не мислите преди да взимате такива решения.... Новата държавна бухалка. Преди време се чудех как така Бойко не е натиснал Nexo и си казвах, че явно си плащат. Е, плащането май е спряло и за това влиза в действие прокуратурата... Слави си е прав " НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА ".
  • 23 ся ще ви кажа

    12 1 Отговор
    Благодарение на платформата могат да си платят данъка, подкупа и/или рекета с пройзвеждане на дело и правомерни доументации със спазване на всички закони и пак са им чисти ръцете и пак ние гризваме дръвцето
  • 24 45687

    16 2 Отговор

    До коментар #14 от "НАП":

    Прав си до някъде, но всъщност подкрепят на 100% тая измислена крипто платформа най-вече защото знаят жалките възможностите на гнилоча наречен пр0куратура и нагласените с конкурси прокурори. Та тоя филм вече сме го гледали много пъти и от НЕКСО ни казват, че отново ще го гледаме. И за слепите е очевидно, че пр0куратурата не струва за нищо.
  • 25 Бивш левскар

    11 5 Отговор
    Поредната групичка крадци. После не ни искали в Шенген, Менген и др.

    Коментиран от #32


  • 26 Аз съм аз

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "Кръндела":

    Личи си, че не си наясно с крипто като цяло и блокчейн :)
  • 27 Орешарски

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Атина":

    а Д.П. къде го изпусна ?.
  • 28 Никакво плащане

    7 0 Отговор
    Заради чужди грешки. Кой каквото дробил да сърба!
  • 29 Костов

    9 1 Отговор
    Правилно ли разбирам, че чуждестранна фирма, заплашва населението ни, че.ще плащаме, защото я разследват? Напълни се с нагли IT съединители и измислени брокери! Наглост като на ония 240 на Д.
  • 30 Друго мнение

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Мнение":

    Ами то остана ли някой който да още да вярва?
  • 31 нснс

    2 1 Отговор
    замириса на кинти и нашите бандити потриват ръце .
    Защо няма задържани в други държави тази колосална сума не е в наша държава .
  • 32 Пепи

    6 1 Отговор

    До коментар #25 от "Бивш левскар":

    Ама тая ГРУПИЧКА крадци доста добре си живеят яхти самолети къщи по Дубай Доминикана миски екстра им е а народа не може да си купи храна и да си плати тока щото в БГ то е рай за мошеници и измамници а като чета тук че и хората са на страната на мошениците че защитават и Бобоков дето заринаха България с Италианския боклук и паразита Божков живеещ на гърба на хората и за мечтите за печалби това сме ние раята първо се вазхищавах е на мутрите през 90г че и песни им написахме сега се вазхищаваме на измамниците и им се радваме на охолния живот що за народ сме ей
  • 33 Олят О тялО

    4 0 Отговор
    Ами ние вече плащаме , за всичко. И предимно за ЧЕКМЕДЖЕТАТА на Вожда от Банкя . За къщата в Барселона , За некачествените му нови пътища , които се ремонтират след 1-2 години . За несъбраните от Божков данъци за над 600 000 000. За парите , които бойковите хора теглят в сакове от банката в кеш . За това , че Той лично си избира главните прокурори. За Ало, Ваньо . За тоновете суджук , които се искат от негово име. ПЛАЩАНЕТО , което правим вече 10 години е много , мноо голямо ! НАЛИ ?

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта