Last news in Fakti
16 Февруари, 2023 7081

Стреми ли се Западът към тотален диктат в световните дела?


  • Антъни Блинкън държавен секретар на САЩ Съединените щати нямат за цел да бъде сменено управлението в Русия. Това зависи от руския народ, а на него му омръзна от това, което се случва в Украйна, от тази незаконна инвазия, от унищожението на живота им, от колапса на икономиката. Мисля, че руският народ ще реши съдбата на Путин и неговото обкръжение.
  • Сергей Лавров външен министър на Русия Нашата обновена концепция за външна политика ще се фокусира върху необходимостта да бъде възпрян монополът на Запада в оформянето на рамките на международните отношения, които в бъдеще ще се определят не от егоистичните му интереси, а от справедлив и универсален баланс на интересите.

    337 гласа
    21%
    79%
    1196 гласа

Коментари

  • 1 дядо поп

    118 5 Отговор
    По делата им съдете!

    Коментиран от #34, #35, #36, #56

  • 2 Колко пъти орките

    37 99 Отговор
    ще сменяте целта на тази война.... Ю
    Сигурно следва цел да предпазим Украйна от извънземни.....
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    194 16 Отговор
    А в България посланика на ШАШт привика кметовете на ДЕСЕТ големи града
    ЗА УКАЗАНИЯ,
    ама това не е намеса във вътрешните работи на страната ,


    ЗАЩОТО НИЕ СМЕ КОЛОНИЯ ‼️‼️‼️

    Коментиран от #19, #53

  • 4 Антонио Бандера

    155 18 Отговор
    при положение, че си дадохме държавата доброволно на Америка, този въпрос е безпредметен

    Коментиран от #21

  • 5 Маиндконтрол

    158 17 Отговор
    Да запада се стреми към тотален контрол проповядвайки фалшива демокрация а всъщност е абсолютна диктатура представяна като демократичен избор на хората
  • 6 Англосаксонската сатанистка

    115 16 Отговор
    Сбирщина, винаги се е стремяла.

  • 7 да де

    122 22 Отговор
    Няма по-голямо зло от краваристан.

    Коментиран от #54

  • 8 Майк Алън Патън

    133 14 Отговор
    А дали на американците им пука какво правят войниците им в Афганистан , Ирак , Либия , Виетнам ? Дали знаят дори къде са тези държави ?
  • 9 Хаха

    21 135 Отговор
    ТРОЛОВЕТЕ ЗАСТАНАХА ЗАД АМБРАЗУРАТА ДА БРАНЯТ ПУТИНИСТИТЕ!
  • 10 Блинкън

    106 14 Отговор
    Е много нагло лъжливо същество. И крадливо също.

    Коментиран от #20

  • 11 Буревестник

    98 8 Отговор
    Kак няма да се стремят да контролират света иначе къде ще си продават стоките включително и оръжията?
    Войната е продължение на политиката с други средства. Американците правят войни за да грабят ресурси те на държавите, после бежанците в Европа. Европа да пуска бежанци а те вдигат стени за да не пускат бежанци?

    Коментиран от #58

  • 12 воденМАДАГАВУР

    85 8 Отговор
    През ден в САЩ някой особняк , лузър , единак , изкукуригал и недоволен човек с пушка , отива и почва да гърми на поразия по живи хора ! На американския народ не му ли писна от това избиване , че мълчи безропотно , в очакване на следващата и поредна стрелба !?
  • 13 Фьодор

    18 87 Отговор
    Да не би Русия да не иска точно същото. Разликата е, че на запада му се получава, а на братушките - не. Отделно да погледнем страните от руската сфера на влияние и тези в западната. В задачата се пита кои живеят по-добре. И защо тези дето до падането на желязната завеса са били от руската страна сега бягат с 300 към западната страна.

    Коментиран от #14, #31

  • 14 Край

    79 10 Отговор

    До коментар #13 от "Фьодор":

    Абе прав си до голяма степен казва разума, но сърцето ми не го потвърждава. Запада е богат и с това мами хората НО има нещо друго Мистично в Русия. Сърцето е с Русия а не със самодоволния Запад.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор

  • 16  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    73 7 Отговор
    Русия се превърна в мишена на американския империализъм не поради автократичния характер на режима на Путин, а защото, първо, неговата защита на интересите на руските капиталисти се сблъсква със стремежа на Съединените щати за глобална хегемония, който се съсредоточава върху подготовката им за война с Китай; и, второ, огромното пространство на руска територия е източник на изключително ценни и стратегически важни суровини, метали и минерали - злато, платина, паладий, цинк, боксит, никел, живак, манган, хром, уран, желязна руда, кобалт и иридий, за да назовем само няколко - които Съединените щати са решени да поставят под свой контрол.
  • 17 Точно казано

    69 5 Отговор
    Точно е казано в коментар 1. По делата ще ги познаем. Толкова явно, толкова нагло и много просташко е напоследък действието и говоренето на западните политици и шефовете на ЕС. Задължават да подписваме джендърски документи в протововест на нашите разбирания за семейството. Тръгнаха всички американски дипломати и ръководители из България, като у тях си, за да ни хокат и нареждат какво да изпращаме в Украйна все едно чуваме Зеленски и Кулеба, как да се държим спрямо техните врагове, какво да купуваме и от къде. Все едно чуваме гласовете на ревниви и малоумни съпрузи.Не сме длъжници на украинците, те са ни длъжни, че им храним мързеливите и нахални граждани. Тази война не е наша, а на Америка и Англия, да си я водят и поддържат. Как набутаха и целият ЕС, с какво заплашиха нашите продажни, а изглежда и крадливи ръководители ще стане ясно, но през това време те ще опоскат и без това слабата ни държава. Ще трябва да поискаме развод и да им напомним, че ние сме суверенна държава и те трябва да се съобразяват с това.
  • 18 Всички стратегически документи го доказв

    52 3 Отговор
    През юни НАТО публикува стратегически документ, в който се заявява, че алиансът, който включва Германия, трябва да се подготви за „война с висок интензитет, в множество области срещу конкуренти с ядрено оръжие“, включително Русия и Китай.
  • 19 5000лв за маска

    48 5 Отговор

    До коментар #3 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    По лошо ...резерват . От Украйна преместиха бактерио логичните си лабаратории в България ..Прявят каквото си искат ...

    Коментиран от #46

  • 20 коментар:

    40 4 Отговор

    До коментар #10 от "Блинкън":

    с една дума - евреин
  • 21 Мадам Грицацуева

    5 67 Отговор

    До коментар #4 от "Антонио Бандера":

    За жалост, нашата хубава страна отдавна е предадена на Русия и това е истинската причина да има бедни, прости и лесни за употреба хора.

    Коментиран от #26

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор

  • 23 Артилерист

    45 2 Отговор
    Много ясно, красноречиво и категорично си личи разликата между честното, справедливо и ясно послание на Сергей Лавров и манипулацията на Блинкен. Съдбата на руското управление зависела от руския народ, нали, ама американецът съвсем точно знае, че на РУСКИЯ НАРОД ТОВА УПРАВЛЕНИЕ МУ Е ОМРЪЗНАЛО! Колко е загрижен само за руския народ!? Само дето не е предложил да му помогнат на руския народ и да спретнат на неговите управници един московски Майдан. Те, американците, затова са ги направили тези повече от 25 войни след Втората световна, защото са много загрижени за хала на народите, които са подложили на смъртоносните си бомбардировки, на изгарящите ги напалми, на тровещите ги зарини, зомани и прочие бойни отровни вещества. А загрижеността им към японския народ се изрази даже с неизползвани дотогава в историята и невиждани по своята смъртоносна и разрушителна сила атомни бомби! Това са американците-първенци по варварство.
  • 24 Артилерист

    44 2 Отговор
    Посочих разликата, колко много Блинкен е загрижен за руския народ и омръзнолото му собствено управление на страната(добавих и още някои примери на американската "загриженост" спрямо други народи) и ме изтриха.
  • 25 ГОРСКИ

    47 5 Отговор
    САЩ са империя на злото само мислят как да откраднат земните богатства във света!!!!!!!!
  • 26 7777777

    40 5 Отговор

    До коментар #21 от "Мадам Грицацуева":

    ЗА СЪЖАЛЕНИЕ Е ТОЧНО ОБРАТНОТО-НАШАТА СТРАНА Е КОЛОНИЯ НА САЩ И ТЕ СА ПРИЧИНАТА ЗА ЖИВОТА В БЪЛГАРИЯ, ЗА 33 ГОДИНИ АМЕРИКАНЦИТЕ НЕ СА НАПРАВИЛИ НИЩО ХУБАВО ЗА СТРАНАТА НИ!
  • 27 Шердан Българов

    9 27 Отговор
    Когато заключиш прасетата в кочината и огладнеят те започват да ръфат стените докато я съборят! Е така ще стане с ватенките заключени в кочината им!
  • 28 Гост

    8 9 Отговор
    Конь...Тоталитаризма не успя нали го видяхте....къде е прогресирал...никъде...Демокрацията е номер едно дори с нейните минуси...Дай възможност за справедливи избори...не вкарвайте хора ей така в затвора..разрешете свободно хората да изказват възгледите си..и ако спечелите лошо няма...управлявайте но без репресии и Тоталитаризъм...

    Коментиран от #57

  • 29 джо

    21 7 Отговор
    Единственото спасение за човечеството е тая Англосаксонска сган да се разпадне на малки държави или да бъде унищожен което е много рисковано за цялата планета защотo два САРМАТА са достатъчни за 15-20 минути да се образуват цунами -океански вълни-- движещи се с 700 км/час с височина 30-40 метра и голяма част от Северна Америка и част от Западна Европа ще са в дънато на двата океана.

    Коментиран от #30, #37

  • 30 Гост

    6 15 Отговор

    До коментар #29 от "джо":

    Нещо се обърка...нали бяха... Посейдоните...сега и Сармата...или Циркона....уточнете се...В черепната си кутия имаш мозък който е спрял своето развитие от 10 ноември 1989 год.Блокирал е на тази дата...ти нямаш автобиография....замръзнала е на тази дата....промит индивид...
  • 31 календар

    7 4 Отговор

    До коментар #13 от "Фьодор":

    федя,руското и западното влияние почти се изравниха по години,но МЛАДИТЕ продължават да бягаг с 300.Поколенията,които са били под руско влияние вече не могат да бягат и 30 даже.Спорен е въпроса що е то добър живот.
  • 32 Докато има САЩ

    25 7 Отговор
    на тоя свят, няма как да има мир.

    Коментиран от #39, #59

  • 33 И двамата казват вярни неща

    1 3 Отговор
    ,а отговорът на заглавието е-ДА
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор

  • 36 Незнаещ

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "дядо поп":

    На руснаците ли дядо попе,по делата на руснаците ли??
  • 37 Десо

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "джо":

    Това от фантастичен сериал го научи...
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор

  • 39 да да

    7 4 Отговор

    До коментар #32 от "Докато има САЩ":

    блинкън лъже...да попитаме го, дали неговите роднини са жертвите на холокост и дали щяха да одобрят сегашната политика на евреина зеленски..ПРОСТО ПИТАМ...особено ако имаме в предвид как бандера убивал евреи...или този бандера ваш човек..който се борил срещу комунизма..Не отговаряйте..защото знаем че в името на демокрацията...правите компромиси..
  • 40 пенко

    11 2 Отговор
    БЛИНКЕН Е Г Н У СЕ Н ЦИОНИСТ -СЕМИТ И ЕВРЕИН - ПРОВОДЯЩ ДОЛАРОВОТО РОБСТВО НА ДЪРЖАВИТЕ И НА СТРЕМЯЩИТЕ СЕ КЪМ НЕЗАВИСИМОСТ И СВОБОДА НАРОДИ --- ЗА ДЕ ПЕЧЕЛЯТ ОТ РЕСУРСИТЕ СИ !!!!! НЕ САЩ ДА ГРАБИ -- ДЕИР АЗ ЗОР В СИРИЯ И НАВСЯКЪДЕ !!!!!

    Коментиран от #47

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор

  • 42 Даааа

    3 3 Отговор
    Както си и мислех-80% ментално обременени.

    Коментиран от #49

  • 43 ..леле , КАКО !

    6 2 Отговор
    Това е все едно да питате - стрЕми ли си Борисов да налага простащината и байганьовщината си навсякъде , където е бил ?
  • 44 Маринов

    1 7 Отговор
    Направо си променете домейна на факти.ру
  • 45 Опа

    3 5 Отговор
    Коня пак води, бравос, ще има някоя пара за водка довечера, пишете хвалете лъжете, че скоро ще се ос...ерете
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор

  • 48 4445

    7 7 Отговор
    Каквото и да каже дъртия убиец лавров е без значение.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор

  • 50 бате Ристе

    6 4 Отговор
    Няма на света друга такава нагла държава-бандит като САЩ.

    Коментиран от #55

  • 51 вятъра на промяната

    3 4 Отговор
    Много ясно, че пример за подражание е тази страна която е икономически най-добра и хората в нея живеят добре. Страна в която всеки иска да живее и да експлоатира благата които осигурява. Такива страни са западните и за това знаещите и можещите ще учат другите . До сега не съм видял наплив от желаещи да се отправят към Русия. Напротив ако тя отвори границите си ще се обезлюди и все към западащия запад.

    Коментиран от #52

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор

  • 54 Рашаните защо са изолирани?

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "да де":

    Защото историята е нещо, което трябва да се изучава.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор

  • 56 Военнолюбивата Мацква

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "дядо поп":

    И нейния ,,цар" Путин!

  • 57 Ако Рашаните отворят границите

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    Там ще останат само дъртте комунистифашисти. Другите ще потеглят на запад.
  • 58 А комундетата ?

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Буревестник":

    Правят атомни бомби за унищожаване на цивилизацията! Това хуманно ли е ? Не!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор

  • 60 Смърт за комунизма

    2 3 Отговор
    Леле Мале колко много комуняги 🤣🤣🤣 бях шокиран като видях съотношението, а като прочетох 2-3 коментара ми стана лошо. Вземете си вашия неутралитет и загриженост и бягайте към фронта, само не окичвайте български паметници с руски знамена.

    Коментиран от #63

  • 61 Питам,просто питам...

    5 3 Отговор
    От 1951г.до ден-днешен,не са 25,а 32 войните,които водят,каубойте-кравари,пушещи марлборо,дъвчещи тютюн и хрупащи чипсове,пуканки и тик-так,и пиещи бира и кафе в кани..та питам,аз,щото нещо не разбирам?,във Виетнам-откраднаха 13тона злато,в Ирак,заради един кьор-фишек,откраднаха 100 тона злато,в Афганистан,бяха-знаеме,защо,А какво,правеха в Гренада-1980г.,ей това питам..другото,от преди малко,го знам,от Дискавъри и История Канал (хистори ченъл)..та,просто питам..де..

    Коментиран от #62

  • 62 Майк Алън Патън

    4 0 Отговор

    До коментар #61 от "Питам,просто питам...":

    Ти добре питаш , но няма да ти отговорят ! И това е така , защото Американските бомби убиват ХУМАННО , а Руските бомби са лоши и агресивни ! Така излиза !
  • 63 свиреп ОХЛЮВ

    5 1 Отговор

    До коментар #60 от "Смърт за комунизма":

    Покрай войната в Украйна се питам - как е реагирал целия свободолюбив и демократичен свят , когато САЩ са нападнали , нахлули и разрушавали във Виетнам , Афганистан , Сирия , Либия , Ирак ? Дали са санкционтирали САЩ ? Дали са обявили бойкот ? Дали са им запорирали сметки ? Дали са ги порицали ? Просто питам............Каква е разликата на един убит украинец и един виетнамец или афганец например ?
  • 64 Истински Българин

    1 1 Отговор
    Призовавам всички истински българи, да спрем да търпим западния гнет! Да емигрираме всички дружно в Майка Русия. Да оставиме евролиберастите сами в България без газ, ток и уран - да ги видим тогава. НАПРЕД !!!!

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта