Last news in Fakti
06 Април, 2023 11406

Кой провокира войната в Украйна?


  • Владимир Путин президент на Русия Може да не сте съгласни с моето мнение, но не мога да не кажа, че използването от страна на Съединените американски щати в своята външна политика на такива инструменти, като подкрепата за така наречените "цветни революции", подкрепата в тази връзка за държавния преврат в Киев през 2014 г. в крайна сметка доведе до настоящата украинска криза. И допълнително допринесе негативно за влошаването на руско-американските отношения.
  • Джо Байдън президент на САЩ Вие знаете най-добре от всички други какъв е залогът на този конфликт. Не само Украйна, но свободата и демокрацията в Европа и в света. Това, което наистина е залогът, е не само Украйна. Залогът е свободата. Идеята повече от 100 000 да нахлуят в друга държава след Втората световна война - нищо подобно не се е случвало досега. Нещата се промениха радикално. Трябва да ги върнем обратно.

    1835 гласа
    74%
    26%
    623 гласа

Коментари

  • 1 Българин

    109 429 Отговор
    Путин е международен терорист

    Коментиран от #5, #7, #16, #17, #23, #81, #89, #90, #100

  • 2 Анджело

    409 44 Отговор
    Нещо за Югославия или Ирак?

    Коментиран от #14, #29, #104

  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    310 20 Отговор
    Дори Тръмп отговори много ясно ❗
    /.но едва ли някоя медия или тук ще го оповестят/

    Коментиран от #10

  • 4 123456

    145 11 Отговор
    Като сте написали така въпроса - кажете какво означава натискането на съответния палец . Дали е подкрепа на съответния човек или посочва отговора на въпроса ви .... Май хората гласуват , че Путин е прав , а излиза , че той е предизвикал войната .... Manipulation се получава , но май е желан ефект .....

    Коментиран от #8, #9, #12

  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    87 12 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    А О"бонго е носител на
    НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА МИР ❗❗❗
  • 6 Иван

    55 160 Отговор
    Уважавах безкрайно Путин, защото ми харесваше политиката му. Казвах си такъв трябва да е президента на Русия,а не като Елцин... Но за съжаление с тази война смятам, че направи грешка,не за друго,а заради това, че два православни народа да един срещу друг и се избиват взаимно, това със сигурност им се харесва на много,но Путин можеше без война да си получи всичко, което иска. Дано поне се спре скоро тази братоубийствена война

    Коментиран от #52, #80, #82, #101, #105


  • 7 Този коментар е премахнат от модератор

  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    78 10 Отговор

    До коментар #4 от "123456":

    Манипулатори, сър‼️
  • 9 Хе хе

    41 4 Отговор

    До коментар #4 от "123456":

    E, manipulation, ok, така е, но не хваща дикиш, не се връзваме, с турцизъм да отговоря. Четем и квадратчетата, не само манипулативния въпрос на fakti.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор

  • 11 Наблюдател

    30 116 Отговор
    Никой не лъже повече от кремъл и от бойко борисов.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор

  • 13 Българин

    0 42 Отговор

    До коментар #7 от "бай дън":

    Благодаря за комплиментите колежке,знам, че сме се срещали на паветата
  • 14 Мунчо юмручето

    83 6 Отговор

    До коментар #2 от "Анджело":

    Или Либия
  • 15 Бай Митко

    147 13 Отговор
    Защо ли шведският журналист и писател Ян Гиу казва: "САЩ са големият масов убиец на нашето време!"
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор

  • 17 Гордостта на Тарра

    92 5 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Както и Буш 2003 г но всички си затварят очите
  • 18 Иван

    28 104 Отговор
    Третия Райх го видяхме, сега руснаците явно следват тази доктрина с нюанси от идеята за Третия Рим. Иначе сериозно, нищо не може да обясни и оправдае руската агресия над братски православен народ и то в 21 век. Шепа болни мозъци в Кремъл побъркаха и своя народ и целия свят. Но историята на човечеството ни показва, че няма вечни империи. Скоро и това ще е история, но жалко з загиналите и от двете страни, загубени животи, разбити семейства, срината инфраструктура и т.н.

    Коментиран от #22, #66

  • 19 вертеп

    96 10 Отговор
    ТЪРТАКА БАЙ ДЪНЧО ПАК СЕ ИЗХОДИ НА ПОМЕТЕНОТО!!!ТО БИВА ИЗКРИВЯВАНЕТО НА ИСТИНАТА!БИВА!!АМА СЛОН ЗА МЕЗЕ???ТОЗИ Е ЗА КАРЛУКОВО С БЯЛАТА УСМИРИТЕЛНА РИЗА!!ЩО ДОЛАРИ И ОРЪЖИЕ ЗА УКРАЙНА,А И НЕ САМО ОТ ТЯХ/ОТ ТЯХ 1/10,А ОТ ЕС КЪДЕТО ЗА ЖАЛОСТ СМЕ И НИЕ 9/10/дАВАЙТЕ БЕ ДАВАЙТЕ!!АМА НЕКА Е ОТ ВАШИО ДЖОБ А НЕ НАШИО/НА ТЕЗИ С ГАЙДИТЕ/!!!!И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО И ВСИЧКИ РУСИЯ ЩЕ ПОБЕДИ!!СЛАВА РОССИИ!!СЛАВА ПУТИНУ!!!КАЗАХ!!ЗА УМНИТЕ ТОЛКОЗ!!ОСТАНАЛИТЕ Т..АЦИ -НЕ КОМЕНТИРАМ!!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор

  • 22 До Иван

    69 10 Отговор

    До коментар #18 от "Иван":

    Иване, спри дапишеш глупости!

    Формирай мнението си на основата на различни източници на информация, не само "официалните" западни.

    В мрежата има много клипчета от фронта и от вече освободените от нацистите и НАТО територии. Апропо, какво дирят командни центрове на НАТО на 130 метра под земята в Украйна? Добре, че и някои европейски медии оповестиха за взривения с Кинжал натовски бункер. Ракетата влязла като нож в масло.

    Коментиран от #30, #62

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор

  • 24 Наблюдател

    13 41 Отговор

    До коментар #23 от "Павел пенев":

    1000 пъти по добре от руски!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор

  • 26 Ангела съм

    60 3 Отговор
    Меркел, бе. Осем годинки си осигурихме да подготвим укромакедонците, ама пак не можахме. Мноо тъ п и парчета.
  • 27 Исторически парк

    5 36 Отговор

    До коментар #23 от "Павел пенев":

    Като копейката 😂
  • 28 Истината

    13 64 Отговор
    Руснака си въобразява несъществуващи опасности и основава на тях най-абсурдни предположения. Струва му се, че всички съседи го обиждат, че не се прекланят достатъчно пред величието му и по всякакъв начин кроят заговор срещу него. Той дори обвинява всеки от домочадието си, че се стреми да му навреди, да се отдели от него и да премине при враговете му - и смята всичките си съседи за свои врагове.

    И така, вместо да живее от честния си труд в полза на себе си и на ближния си, той е готов да похарчи цялото си състояние и време за борба с измислените от самият него интриги. Представяйки си, че съседите искат да подкопаят къщата му и дори да го нападнат с въоръжена ръка, той предлага да похарчи огромни суми пари за закупуване на пистолети и пушки, за железни огради и капаци. Времето, останало от тези грижи, той смята за свой дълг да използва отново за борба - със собственото си домакинство ...

    Владимир Сергеевич Соловьов. "Въображаеми и реални мерки за повишаване на благосъстоянието на хората". септември 1892 г.

    Коментиран от #32, #106

  • 29 Путин

    9 33 Отговор

    До коментар #2 от "Анджело":

    Много и.ди .о.т.и в България ми аяраат
  • 30 До тоз дето пише до Иван

    12 47 Отговор

    До коментар #22 от "До Иван":

    И ти чети и гледай различни информациони бюлетини. Отговори ми, какво прави РФ/Руските Фашисти / в Украйна ?

    Коментиран от #83

  • 31 БАРС

    57 9 Отговор
    Мога спокойно да кажа даже ако ми изтрият коментара понеже в България има свобода на словото та демокрация де та истината в България има затъмнение за истината за войната на Украина.Путин е много прав слава богу няма деменция като Байдън. знае с кого се ракува и изхода откъдето да излезе а не като байдън да си подава ръката за здрависване а около него няма никой и търси откъде да излезе.В Полша като се търкули по стълбите на самолета се спря чак долу а после като говори на другият ден имаше цицина на челото .Не мисля че в България показаха това месец назад.Един от сенаторите от репобликанската партия на САЩ преди изборите беше казал ако дойде Байдън на вляст някъде ще стане война.Вчера стана известно че Бразилия ще се откаже от долара и ще премине да си плаща със собственнта валута КАКТО ПРЕДЛОЖИ ПУТИН а Байдън каза ние няма да допуснем това нашият народ да страда трябва да се плаща в долари .Та нали икономиката на САЩ се държи именно като печатати доляри без джа има покритие някакво.ТА сами си направете изодите кой е веновен за войната.Путин някога предложи на БУШ РОсия да я приемат в НАТО а БУШ рече такъв Въпрос няма никога да се разглежда а Путин нарочно му рече А бъш с една дума те ще правят всичко възможно да сринат РОСИЯ а БУШ е от Партията на Байдън

    Коментиран от #35

  • 32 Шаро

    15 6 Отговор

    До коментар #28 от "Истината":

    смята всичките си съседи за свои врагове.
    Съседи-Фащ, Германия, Полша и тн 54 СЪСЕДИ...
  • 33 123

    38 9 Отговор
    Цугцванг. Това е термин от шахмата. И сигурно много четящи го знаят. Но това е и ситуацията, в която изпадна Русия бавно и полека от 2014г. та до днес. Не без помощта на приносителите на гориво, а те и задокеанските подпалвачи. Още веднъж потвърждение и продължение на тяхната политика за световно господство. И все в името на това са готови да воюват до последния украинец. Познавам много руснаци и не по-малко украинци. Знам, че никой от тях не подкрепя случващото се на украинска територия. Но нека всеки за себе си сам си отговори на един единствен много прост въпрос: Какво друго можеше да направи Путин, за да защити руските интереси? В Крим и останалата територия с рускоезично население. И не на последно място става въпрос за кръвожаден, изтощителен и не виждащ края си конфликт между две христянски държави. Кой има интерес от това? Лек и успешен ден на всички! И бъдете трезви и мъдри!

    Коментиран от #45, #59

  • 34 Бай Хуан

    19 4 Отговор
    ТОВА Е ЕДИН МНОГО РАДОСТЕН РЕЗУЛТАТ . ДА ГО Ду... пипедебитата !
  • 35 БАРС,чо

    8 26 Отговор

    До коментар #31 от "БАРС":

    А да се върнем на октомвийската революция не искаш ли? Пуч извършен от крепостните, които за благодарност убиват освободителя си с цялото му семейсто. И сега внуците на тези пучаджии управляват московието.

    Коментиран от #50, #53, #67

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор

  • 37 Путин

    8 21 Отговор
    - Бай дъне, аз имам ботокс, а ти нямаш. Ха ха ха!
  • 38 Истината

    12 47 Отговор
    Русия е грешка на историята, която скоро ще бъде поправена!

    Коментиран от #47

  • 39 Наблюдател

    5 38 Отговор
    "Русия е обсадена крепост и коварните врагове искат да я превземат и разчленят за да ограбят огромните и природни богатства"! Подобна елементарна и плоска пропаганда може да се прави единствено сред плоска и елементарна целева група. Явно руснаците са такива, щом тази пропаганда е пробутвана с леки модификации от Студената война до днес. И. П. Павлов в речта си при награждаването му с Нобелова награда е казал буквално следното: "Длъжен съм да кажа моите печални наблюдения за руския човек. Той има такава слаба мозъчна система, че не е способен да възприема действителността като такава. За него съществуват само думите. Неговите условни рефлекси са координирани не с действителността , а с думите."
    Явно наблюденията на нобелиста важат в пълна сила и днес.

    Коментиран от #84

  • 40 Не се заблуждавайте

    44 3 Отговор
    "Цветните революции" са заради цветните метали! Апропо! И заради петролът и газът. Абе накратко конфликтът е между една печатница на световна резервна валута и една друга държава, богата на суровини, а това 2014г. и 2022г. са точките на ескалация на конфликта. Ако спрат да се разхождат всеки по мазолите на другия може и да се пооправят нещата, но едва ли!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор

  • 43 Франсис Фукуяма

    3 31 Отговор
    Изглежда, че някои страни не могат да постигнат самоуважение освен за сметка на други страни. Мисля, че Русия е класически случай. По някакъв начин тяхната национална идентичност е силно свързана с господството над други народи около тях. Това е било вярно за Русия от XIX век и си остава вярно за путинова Русия.

    Единственият начин да се противопоставим на това е класическата геополитика. Ние няма да успеем да ги спрем, ако от наша страна няма достатъно силно противодействие.
  • 44 Генерал Де Гол

    4 38 Отговор
    "Руснаците никога няма да бъдат щастливи, ако знаят, че някой живее по-добре от тях. И понеже те не са способни на прогрес, злобата и фрустрацията са тяхно постоянно душевно състояние."
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор

  • 46 Жмръц

    33 2 Отговор
    Е вие честно ли питате КОЙ?Та то е ясно и на калинките,кой!Нефелният старец да вземе да си гледа покъщнината,да си сменя по-честно памперсите,че много взе да мирише вече и да си гледа старините.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор

  • 48 Айсамани

    41 3 Отговор
    Хамерите-даваха оръжие на Кадафи,после какво стана?Убиха го.Даваха оръжие и на Осама.Какво му се случи?Да,същото.Даваха оръжие на Саддам.И какво последва?А така.Сега дават оръжие и на 3ельо.Паживьом,увидем.
  • 49 Руска наглост

    8 26 Отговор
    Това, което не мога да разбера за руснака, е начинът, по който той ще лъже, когато знае отлично, че вие знаете, че лъже.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор

  • 52 бахо

    19 3 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    Защо ли?Всички пропускате един факт,най-значимия-ефреите.Цялото ръководство на У крайна са евфреи-министри + президент.50те год на 20в,те захапват идеята за ефрейска държава в Крим.(Сталин е искал депортация на всички ефреи в Сибир и 20дена преди това го отравят(случаеност)).Хрушчов обаче ги финтира.Сега тази идея е залегнала отново.Без да навлизам в подробности,защото е дълго.Просто четете.Кой,как,защо,кога,къде.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор

  • 54 Ал Тъпоне

    23 3 Отговор
    Абе вие америкаците за Украйна сте както сърбите където имат една приказка: "Ние сме ка о муде. Участваме ама не влизаме!"
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор

  • 57 Аватар

    10 0 Отговор
    Намирам,че въпросът е неправилно зададен.Правилният въпрос ,относно изявленията на двамата президенти е каква е разликата в доктрината за национална сигурност на САЩ и тази на Руската федерация.
  • 58 Фините са лутерианци

    3 21 Отговор

    До коментар #53 от "БАРС":

    Руските учени за първи път проведоха проучване на руския генофонд. И бяха шокирани от резултатите. Включително и потвърждението на извода направен в нашите статии – “Държавата Моксел» (№14) и “Неруският руски език» (№12), че руснаците не са славяни, а рускоговорящи фини.
    “Руските учени приключиха и са готови да публикуват първото мащабно изследване на генетичния фонд на руския народ. Публикуването на резултатите може да има непредвидими последици за Русия и за световния ред “- така сензационно започва публикацията по темата в руското списание “Власт”. Сензацията наистина е невероятна – много от митовете за руската нация се оказаха лъжа. Включително, се изясни, че руснаците генетично не са “източни славяни”, а фини.

    Коментиран от #70

  • 59 Абе номерацио

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "123":

    Мнението което развиваш няма нищо общо с
    цугцванг, играчът не е в състояние да направи положителен или дори неутрален ход - всяко движение ще повлияе отрицателно на резултата.
  • 60 Дългият

    3 20 Отговор
    Проруски тролейбуси...нямате ли почивен ден...милионери в рубли станахте...
  • 61 ИВАН

    29 2 Отговор
    Проследявайки цялата История на сегашната цивилизация, се вижда, че на запада не може да се има доверие, това са пирати и колонизатори, лакоми за чуждото, така че Путин нямаше друг ход, те не му оставиха избор ... да се надяваме, че все пак разума ще надделее и войната ще спре, но като гледам как наливат пари и оръжие ....
  • 62 Бат Мишо

    14 3 Отговор

    До коментар #22 от "До Иван":

    М....ъ....дааааа
    Несъществуващото Кинжалче изтумбачи несъществуващите НАТО инструктори на 50-60 метра под земята
    Вътре голям таратор шъ знаиш - мармалад да не кажа напрао манджа с грозде -от 47 инструктора още не могат да сглобят един да го пратят на роднините му
    но разкопките продължават - единие е съвсем близо в напреднала фаза да го изпратят у дома за погребение
    остават му главата и 1 крак да изязат и е готов

    Коментиран от #64

  • 63 Спеца

    22 3 Отговор
    Войната в украйна си я докара Зеленски и другите фашаги като него.Така,че сега да не мрънка по целия свят и да се прави на жертва.И с мене да се заяжда някой и ме заплашва,ще го изям с парцалите.А за Хамериканците е един сеир,който им дойде дюшеш та да продават оръжията си и да гледат отстрани сеира.И в същото време да са невинни като овчици.Няма кой да ги обвини,че те са започнали,като друг път.Войната си е на Украинците хора,и нека си я водят.Така са искали,това са получили.Дайте ние да гледаме нас си,че хич не ни розово положението.

    Коментиран от #88

  • 64 Гост

    3 7 Отговор

    До коментар #62 от "Бат Мишо":

    Ти как си оцелял....нали беше там..така цветно обясняваш...оли...
  • 65 Шердан Българов

    5 24 Отговор
    СЪД И ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА ТЕРОРИСТА ОТ КРЕМЪЛ! ДОКАТО НЕ БЪДЕ ПРЕДАДЕН НА СЪДЪТ В ХАГА НИКАКВИ ПРЕГОВОРИ С КОГОТО И ДА БИЛО ОТ ТЕРОРИСТИЧНАТА БЪРЛОГА В КРЕМЪЛ!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор

  • 67 БАРС

    12 7 Отговор

    До коментар #35 от "БАРС,чо":

    Реално Октомврийската революция им е набутана от Англия има достатъчно доказателства.А понеже техният цар е бил много правилен затова още е имало крепостничество.И не забрявяй че в Рашан никога не е имало капитализъм по онова време те деректно преминават от феодализъм към социализъм.Както и сега войната в Украина е подстрекавана именно от англо саксонците та революцията е също тяхно дело да съборят РОсия .Заложено е в английската корона да разделят славянските народи това е самата истина като използват самите тях .Даже католизмът е набутан от тях на Полша и Чехия зада се мразят.И докато има такива като тебе дето нямат поема от животу така ще е за съжаление А АЗ СЪМ ЗА СЛАВЯНСКО ЕДИНСТВО

    Коментиран от #75, #76, #96

  • 68 дебела кратуна

    10 2 Отговор
    Войната я провокират на тези двамата господарите с къдравите бакембарди и шапчици тип "купа за фъстъци".
  • 69 гражданин

    15 3 Отговор
    Войната в Украйна я провокираха неолибералните фашизоидни колониалисти от задокеанската гетоизирана империя на злото заедно със западналите неолиберални третополови фашизоиди и едноклетъчните островни фашизоиди. Начинът е изпитан с времето-провокират "оранжеви демократични революции",които по същността си са дирижирани метежи и преврати,сеят раздор и разруха,грабят,разрушават и колонизират цели държави.Това са доказани исторически факти за хамерикоските колонизаторски интервенции под формата на "оранжеви революции" и "миротворчески операции".Това е техният исторически доказан "цивилизационен избор",а именно да колонизират,разграбват и разрушават. Примерите в съвсем не толкова далечното минало са предостатъчно : Виетнам,Камбоджа,Панама,Никарагуа,Нигерия,Ирак(два пъти),Афганистан,Югославия,Сирия,Либия,Египет,Украйна...В Беларус и Казахстан пробваха няколко пъти безуспешно...."Евроатлантически ценности","цивилизационен избор"....
  • 70 БАРС

    4 3 Отговор

    До коментар #58 от "Фините са лутерианци":

    Нищо вярно няма дето си написал.

    Коментиран от #72, #73

  • 71 Ивайло

    11 2 Отговор
    трябва многоо някой да не се интересува за да твърди,че руснаците са виновно за каквото и да било.Много слабо мислещ народ!
  • 72 Така си мисли

    1 3 Отговор

    До коментар #70 от "БАРС":

    БАРС,чо
  • 73 Фините са лутерианци

    6 1 Отговор

    До коментар #70 от "БАРС":

    Лесно е да кажеш не е вярно, но да почетеш е трудно.
  • 74 5ков

    12 1 Отговор
    Като гледам процентите си мисля ,не е ли крайно време псевдо журналистите и техните началници да вземат правилната страна т.е. страната на истината.
  • 75 БАРСчо,

    7 1 Отговор

    До коментар #67 от "БАРС":

    От лутерианец славянин не се получава. И генно доказано не може да се оспори. А ти си драскай твоите тъпизми.
  • 76 БАРСчо,

    7 1 Отговор

    До коментар #67 от "БАРС":

    Теб кой те накара да се направиш в кафяво?
  • 77 Zа родину

    13 4 Отговор
    Президента Путин е прав. Краварите с тяхната демокрация и пари раздавани на подкупни държавници, чрез НПО, фондации и др. завладяха политиките в света. ВРЕМЕ Е ДА ГИ СПРЕ НЯКОЙ.

    Коментиран от #79

  • 78 9423

    4 11 Отговор
    Има една хубава българска поговорка "храни куче да те лае".Наивната европа го спонсорира с милиарди евро за нефт и гас,дадоха им съвременни технологии да се развиват и да не завиждат,а те правеха оръжие,съжалявам.

    Коментиран от #86

  • 79 За простаку

    2 7 Отговор

    До коментар #77 от "Zа родину":

    ....ти е трябвало да си останеш там...преди 89 год...не си за Новото време,.....
  • 80 Коректен

    4 12 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    Много си прав! Стана ясно, че в Украйна е имало престъпления спрямо руското население там, но те са нищо в сравнение с вече стотици хиляди загинали войници и от двата лагера !!! Докога Русия ще жертва толкова безумно децата си на фронта ?! Путин трябва час по-скоро да спре този геноцид и да преглътне егото си !!!!!!
  • 81 Като гледам

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    графиката на гласувалите за Путин,май ти и още двама трима съдрани каиша сте против него,останалите сме на страната на Путин и против глъмака говорещ и ръкуващ се с духове Джо Глъмайден,макар,че той е кукла на конци на оръжейния комплекс на САЩ и от него нищо не зависи.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор

  • 83 Ами то си е

    8 2 Отговор

    До коментар #30 от "До тоз дето пише до Иван":

    апропо тяхна историческа територия и люлка на руската цивилизация.
  • 84 Няколко пъти са

    9 3 Отговор

    До коментар #39 от "Наблюдател":

    се опитвали и благодарение на това руснаците са стигали до Париж,а след това и до Берлин,та сега няма да им е проблем да стигнат до Брюксел пак в Берлин,Париж,Лисабон и да прескочат до Флашивингтон на гости на бай ти Издън.
  • 85 Момчил

    13 3 Отговор
    САЩ като първопричина . Защо и с какво право си врат носа на хиляди километри от държавата им? Русия все едно да отиде да си разположи бази уж отбранителни в Мексико. САЩ дали не биха реагирали,как мислите ?

    Коментиран от #94

  • 86 Момчил

    10 2 Отговор

    До коментар #78 от "9423":

    Не го "спонсорират" ,с си купуват нефт и газ и специално газ няма откъде другаде да си купят в такива количества на такива цени. Поне до преди да наложат глупавите санкции,заради които не Русия ,а самата Европа главно страда и , няма нищо по-естествено от това като някой е срещу теб,наложи ти санкции, ти да му отговорил също с вдигане на цените и да му наложиш санкции. ЕС и САЩ подготвяха почвата за войната отдавна и това дори се призна от висши немски и френски политици,които обявиха,че споразуменията в Минск изначално не са смятали да ги спазват. Жалко за Украйна и хората там, но те са жертва на политиците си,които бих нарекъл не по-малки военнопленници от Путин.
  • 87 Демократ

    5 8 Отговор
    Факти е Съветски социалистически сайт, обслужващ путинофилса Русия, вероятно срещу заплащане.
  • 88 Така е но за публиката,

    11 3 Отговор

    До коментар #63 от "Спеца":

    иначе зеленясалия нашмъркан пор е само кукла на конци,понеже достатъчно тъп и алчен,а и като комедиен актьор е точно подходящата кукла за краварите които си постигнаха целите,война срещу Русия водена от братски народ,а те да стоят на скамейката и да ръгат съчки в огъня.Единствено коет оне предвидиха,че Русия не е залък за техните устенца миниатюрни и се давят и ще продължават докат осе задушат.

    Коментиран от #91

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор

  • 91 Спеца

    10 3 Отговор

    До коментар #88 от "Така е но за публиката,":

    Зеленясалия ще позеленява още.Ще види той кон боб яде ли.Нека послужат за пример пред света как не трябва да дразниш Голямата Мечка.Нали са много смели и Хамериканци и Германци и какви ли нещеш.Що не смеят,а.Гледат сеир и са чудят кък да намажат от цялата работа.Евалла на Китаеца.Големите ще бъдат Русия,Китай,Индия и сродните със тях.Заномнете го от мене.

    Коментиран от #93

  • 92 Спеца

    9 2 Отговор
    Аааа и само да споделя,че Украинския народ ще премина в Русия доброволно,виждайки какви ги дроби техния ,,загрижен за тях,,Зелендрок.Въпрос на още малко време е.Те ще си го унищожат самички.Още малко.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор

  • 94 Скорпи

    2 4 Отговор

    До коментар #85 от "Момчил":

    За да разположиш някъде.....Някой...трябва да те покани...нали го асимилираш...къде са канени...алкохолиците..пиши да видим...

    Коментиран от #107

  • 95 Стан

    4 7 Отговор
    Всички политици могат да имат различни мнения. Но нито американците нито руснаците имат нещо общо с украинците. Разликата е, че Америка не бомбардира Мексико и не убива мексиканци, за да превземе нейната територия. Още през 2023г А руснаците с Путин живеят през 1721 г....
  • 96 Празнословието ти не заличава факта

    6 2 Отговор

    До коментар #67 от "БАРС":

    Пуч извършен от крепостните, които за благодарност убиват освободителя си с цялото му семейсто. И сега внуците на тези пучаджии управляват московието.
  • 97 мухаха

    5 4 Отговор
    На комунистическата м ъ р ш а 100 година Америка им виновна че са просто едни некадърници и крадци!
  • 98 Реалист

    4 6 Отговор
    Около 70% комунисти/роби! После се чудим, защо сме на това дередже. На черното бяло ще кажат само и само за да са прави, тъпи тъпи че вдлъбнати!!!

    Коментиран от #99

  • 99 Ццц

    5 2 Отговор

    До коментар #98 от "Реалист":

    Аз пък мисля, че въпреки че остава друго впечатление, ситуацията е такава, че идиотите все пак са само 30% от населението.
  • 100 Вачо

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Поредният заблуден, завалията
  • 101 Мойсей

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    Не можеше да е по-друг начин. Всичко беше доведено до това той да направи първата крачка,търсено от американците и постигнато(за съжаление). Той нямаше друг избор, избор нямаше и Украйна( корумпирана, водена не от украинец и дълго време подготвяна точно за това). Слаба Европа, безгласен и марионетен ЕС. Ако някои от ЕС, Украйна, Русия и особено САЩ не искаха да има война, война НИКОГА нямаше да има! 3-4 месеца Русия искаше писмени гаранции от САЩ, че НАТО няма да се разширява с Украйна , но те отказаха. Войната е за пари и свързаното с тях надмощие и власт, всичко друго са приказки за невежи и нечетящи хора.

    Коментиран от #103

  • 102 Един

    2 0 Отговор
    Двете страни на една монета.
  • 103 Стан

    0 6 Отговор

    До коментар #101 от "Мойсей":

    Невежеството е най-големият човешки грях (така е казал Сократ). И това е вярно, просто е и се случва сега. Историята не познава думата „АКО“. Историята се състои само от факти. И ако един човек или група хора (държава) иска да пороби или убие друг човек, тогава другият няма избор нито да се бие, нито да коленичи. Украинците направиха своя избор - воюват. А тези, които не разбират простия език и търсят някакво високомерно обяснение, са обикновени страхливци. И винаги ще си търсят оправдания на колене...
  • 104 Сульо

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "Анджело":

    Какво общо имат масовеите гробове ,геноцида в югославия с териториалните претенции на путин!?
  • 105 321

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    Войната я направиха американците, а не Путин!

  • 106 Въпрос

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "Истината":

    Колко да е несъществуваща тази опасност след като Мадлин Обрайт преди време направи следното изявление " Русия е по население едва 30-та в света ,а по природните ресурси е номер едно в света. Това е изключително несправедливо!"
  • 107 Момчил

    1 0 Отговор

    До коментар #94 от "Скорпи":

    А ти асимилираш ли ,че "покана" към агресивна държава като САЩ е дума с различно значение? САЩ слагат свои хора, които ръководят политиката в дадена държава , които уж ги канят. То е много очевидно ,че е така. Какво би станало ,ако откажеш на САЩ? САЩ са доста по-агресивни от Русия имайки предвид колко войни "в името на демокрацията" са започнали. На американците или се подчиняваш, или ти организират икономическа криза, държавен преврат ,гражданска война. Не защитавам Русия,защото хич не я харесвам, но няма как НАТО да разполагат бази съседни на Русия в цялата европейска част и Русия да не се притеснява от това. НАТО не е отбранителен съюз и го доказа в Сърбия, Ирак, Афганистан и т.н. Той е създаден ,за да владее и налага "ценности".
  • 108 Г.г

    1 0 Отговор
    С войната се цели унищожаването на Украйна и създаването на Еврейската държава там , а не на мястото където е сега. Някой знаели за съществуването нанАвтономната Еврейска област в РФ? Сталин се врътна в последния момент и прецака еврейте тогава. Сега за съжаление Путин също е част от сценария и ако си мислите че той се мисли за Руснак дълбоко се лъжете. И той както цялото висше ръководство в Русия е с ционистко -еврейски корен. Погледнете символа на Едина Русия /партията която го издигна и ще видите белия козел вътре в мечката. Честито
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор

  • 110 СВОБОДЕН

    0 0 Отговор
    Първата световна война има за цел да унищожи руската монархия, както обещава Нейтън Майер Ротшилд през 1815 г. Ротшилдите планират смяната на руската монархия с комунистическа диктатура, която да атакува религиите и най-вече християнството. Различията между Великобритания и Германия ще бъдат използвани за започване на войната.
  • 111 СВОБОДЕН

    0 0 Отговор
    За започване на Втората световна война се използват противоречията между национализма и политическия ционизъм от една страна и тази на национализма и комунизма от друга. Нейната цел ще е унищожаването на националните правителства и прехвърлянето на властта в ръцете на ционистките политици (марионетките на новия световен ред).
  • 112 СВОБОДЕН

    0 0 Отговор
    Третата световна война ще започне с разпалване на омраза към мюсюлманския свят. За целта ще бъдат противопоставени мюсюлманския свят и ционистките политици (марионетките). Докато това се случва, останалите нации ще бъдат принудени да се бият помежду си до психично, физическо, духовно и икономическо изтощение.
  • 113 СВОБОДЕН

    0 0 Отговор
    Това е планът на Р0ТШИЛД.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта