Last news in Fakti
15 Юли, 2023 8396

Genesis или Mercedes-Benz


  • Genesis G90 Genesis показа новата си топ лимузина G90 в Европа и обяви, че тя ще се предлага в къса и дълга база с четири индивидуални кресла или пет места за седене. Все още не са ясни цените за корейския модел, но се очаква да бъдат споделени съвсем скоро.
  • Mercedes-Benz S-Klasse Mercedes-Benz S-Klasse е типичният представител на този клас, който в последните години се превръща във все по-конкурентен, както от трите германски компании, така и от навлизащи нови брандове.

    195 гласа
    26%
    74%
    547 гласа

Коментари

  • 1 Гиили майна

    18 20 Отговор
    Китайският Мирседес умре
  • 2 Пешо от панелката

    36 19 Отговор
    Преди 40-50 години тираджиите разпространиха мисълта че има две марки автомобили, Мерцедес и всички останали. И бяха прави до към края на 90-те години. Рано или късно, всички ще се усетят. Така е било и с Кадилак. Преди много години, Кадилак е превъзхождал всичко останали на американския пазар, вкл. вносът от Европа. Един ден обаче, собственикът GM започва да хитрее и пробутва масовата си кола Шевролег като Кадилак като слага малко повече хром, кожа и познатата емблема. Минава време, купувачите се усещат и спират да купуват този боклук. В Америка вече се усетиха и за германските премиер марки и казват "Купувай японска, европейската на лизинг."

    Коментиран от #14

  • 3 няма как

    41 24 Отговор
    Няма как да има "конфликт" между Мерцедес и Генезис . Когато Карл Бенц и Г. Даймлер са изобретявали ДВГ и автомобила , в Корея са "изобретявали" нов метод за дресура на маймуни . Няма как 140 годишен инженерен опит да се конкурира с 40 годишен такъв. Не казвам нищо лошо за Генезиса ,но ..... просто - няма как .

    Коментиран от #9, #10, #15

  • 4 Ххх

    23 9 Отговор
    Тук няма значение кой е по-добър автомобил - мисля, че всички знаем, а е важно колко ще струва този Хюндай, когато искаш да го продадеш след 5 години. И колко години ще търсиш на кой да го продадеш за 10% от цената на нов

    Коментиран от #8, #11, #12

  • 5 Автомонтьор

    15 6 Отговор
    Най обичам МБ S клас след 140 купето там падат истинските кинти ,азиатските автомобили са трудни за ремонт все някоя част няма да я има и трябва да я чакаш
  • 6 Васко

    15 19 Отговор
    След 97 година Мерцедеса е китайска касичка всичко е от там . Без да искам се обърках и си купих 2009 МБ S клас .Уж бензинов (388 кс ) много здрав не излизаше от сервизите .Без повече объркване само японско втора употреба .Ново кой каквото си пожелае и спрямо бюджета му .

  • 7 Иван Асен

    14 7 Отговор
    Една грешка направих с корейски таралясник и никога повече няма да посегна на това автомобилно недоразумение.
  • 8 Йонко Евреина

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ххх":

    Купувал съм 4 коли като нови в живота, никога с мисълта, ще мога ли да ги продам.Третата ми беше Пежо 308, карах я 11г, 190000 км и я продадох за 5000 лв(като нова 27000 лв). Преди две години и 8 м купих пак Пежо 308 и май ще ми е последната.
  • 9 има няма

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "няма как":

    Края на 2019 взех среден калс СУВ за 70 К лв. Ползвах в прилично 3.5 г и тази пролет я дадох за 75 К. И това доживяхме. Причините ги знаем. Не е за добро:).
  • 10 Пич

    4 6 Отговор

    До коментар #3 от "няма как":

    тези двамата не са изобретили нито автомобила нито двигателя с вътрешно горене,почети малко по темата.Иначе нищо не казвам за Мерца,самия аз имам.
  • 11 хохо

    11 4 Отговор

    До коментар #4 от "Ххх":

    Не винаги.В 2014г. купих нова киа и през 2019г. я продадох само за един ден за 70% от цената и като нова.През 2019г. пак купих нова киа и сега мога да я продам за същите пари за които съм я купил.Вече ги търсят много, защото са коли не влизащи в сервиз.Само бензин и караш железни са.
  • 12 Раптор

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ххх":

    Добре е човек преди да твърди как Хюндай не можел да се продаде за 10% след 5 години ... да вземе да провери как реално стоят нещата. Американците имат публикувани доста добри статистики за запазена стойност на автомобилите. Нито Мерцедес, нито BMW нито Ауди са в топ 10. Хюндай обаче е в десетката. И най-отгоре са Тойота, Субару, Хонда и Мазда. А ако правилно си спомням, КИА също е в десетката. Всъщност BMW са рекордьори по загуба на стойност.
  • 13 От де пари

    8 2 Отговор
    за нови коли, бе, негодници ... б ах, тия наследствени ниви, б ах, тия номенклатурни наследници, б ах, тия негодни далавераджии ...

    Коментиран от #17, #18

  • 14 Никси

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо от панелката":

    да ама сегашните ес класи не може да ги сравним по никакъв повод с предишните ес класи от 90-те години ма миналия век , говорим за здравина а не за комфорт , за здравина като Пурата W126 и Мечока W140 налииий ? !!!.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор

  • 16 БМВ

    4 2 Отговор
    За мен въпроса звучи така: "Оригинала или ментето!
  • 17 Ами така

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "От де пари":

    Двама работещи в моето семейство - общ доход около 6000 лева месечно (чисто, след удръжки). 2500 лв. за храна и сметки, с останалото - можем да си позволим, която и да е кола до около 80к. Но реално сме с две стари коли, а парите се кашират за "черни дни"... Не е трудно, трябва да се бачка обаче...

    Коментиран от #19

  • 18 Раптор

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "От де пари":

    От работа ... Реално всеки с приличен доход от работа може и кола за 80 000 да си вземе на лизинг. Аз примерно мога. Друг е въпроса, че не го правя- не обичам да съм този дето ще плати най-голямата обезценка на една кола и да храня застрахователите с каското.
  • 19 Никси

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ами така":

    е ако си айти специялис , може или Банкер , а ефин работник в мина например дали не може да си го позволи , трябеа да се бачка викаш , е мислиш ли чежтия хора са отишли там в рудника само за милите очи на Ковачки и после той като им прибере каймака , кво става ,а ? , същия като Ваньо Алексиев , бачкайте момчета , спете на воланите за без пари , щото още не съм си изживял детството си , пък вие балъци нали ме разбрахте , трябва да бачкате да ми пълните гушата , докато не станем един ден равни в тая държава , а не всеки да си го мери с другия на кой по далече му хвърля или го надърви , не чакай нищо от държава , заради такива боклуци , не може вечно едни в клин а други в плоча , това трябва да приключи , и най вече от тия горе дето ги избираме в Парламента дето разпределят баницата и посните пици с десерт безглутенови торти с кристали , от там мирише рибата от към главата и надолу към опашката се усмърдява на много лож мириз , брутален направо ,!!!.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта