Last news in Fakti
22 Октомври, 2023 3667

Влияе ли се Олимпиадата от политиката?


  • Владимир Путин Президент на Русия Благодарение на някои ръководители на Международния олимпийски комитет научихме, че поканата за Игрите не е безусловно право на най-добрите спортисти, а вид "привилегия" и може да се спечели не със спортни резултати, а с някакви политически жестове, които изобщо нямат нищо общо със спорта, каза руският президент Владимир Путин. *Олимпийските комитети на Русия и Беларус няма да получат официална покана за Игрите в Париж 2024.
  • МОК Международния олимпийски комитет Ние категорично отхвърляме отправените срещу нас обвинения. Стриктните условия, дефинирани от МОК в неговите препоръки към международните федерации относно участието в международни състезания на индивидуални неутрални атлети с руски и беларуски паспорти, са в съответствие с Олимпийската харта. Те представляват реакция на нарушаването Олимпийската харта от страна на руското и беларуското правителство, заявиха от МОК в отговор на Путин.

    490 гласа
    83%
    17%
    97 гласа

Коментари

  • 1 За съжаление

    112 10 Отговор
    МОК се включи в мръсните политически игрички и послушно изпълнява всичко,което й наредят от ФАЩ.Така повече от десетилетие наблюдаваме раболепието и парадоксите които ражда- така ако си от Русия взимаш допинг и търпиш наказания,но ако си американец и си хванат със забранено вещество си просто поредния астматик!Пълен цирк,от който губещ е спортна!

    Коментиран от #18

  • 2 шааа

    96 8 Отговор
    МОК е изцяло политическа организация. Споровете са излишни.
  • 3 Наблюдател

    11 96 Отговор
    Ако не бяха нападнали суверенна държава и убивали православни християни , сега щяха да участват на всякъде и да си пият кока кола и да си карат мерцедесите . Сега ще го ядат от всякъде и ще се върнат в 15 век, където са и Северна Корея и Иран и др.

    Коментиран от #6, #9

  • 4 МОК

    73 6 Отговор
    СТАНАХА ПОЛИТИЧЕСКА ИЗТРИВАЛКА НА САЩ . ЗАБРАВИХА ОСНИВНИЯТ ПРИНЦИП НА КУБЕРТЕН! В НАЧАЛОТО СИ НА ПРОВЕЖДАНЕТО НА ОЛИМПИАДИ В ДРЕВНОСТА ГЪРЦИЯ СА СПИРАЛИ ВСЯКАКВИ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ И СА УЧАСТВАЛИ ВСИЧКИ .ПОСЛЕ КАКВО ЩЕ ПРАВИМ С ИЗРАЕЛ И ПАЛЕСТИНА ? ИЛИ ЗА ТЯХ ЧЛ.6 ЩОНЕЖЕ СА ПОД КРИЛОТО НА САЩ И ЖАБАРИТЕ!
  • 5 гмодървеници

    53 2 Отговор
    Деменций Алцхаймерович Байдън е получил поредната контузия в празната си киферица и МОК не иска той да има конкуренция в Париж!Ама дали ще има нещо у Франция,щото янките пуснаха по света ковида а сега пуснаха ктай сена и ГМО ДЪРВЕНИЦИ!Сърбежът е ужасен!На 100 ще има нови световни рекорди!Кес кесе Бах!
  • 6 Иран?

    42 4 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    Северна Корея е в 6 век, да, но ти знаеш ли къде е Иран? Нещо като малък Китай, развиват бясно технологиите...

  • 7 Ако е коректен цитата:

    23 2 Отговор
    "...Стриктните условия, дефинирани от МОК в неговите препоръки към..." - т.е. колкото и да са стриктни условията, докато се съдържат "вътре" в препоръки, то те се обезсилват по силата на самата дума "препоръки". Хората(разбирай МОК) така си правят изказванията, че да стават прецеденти, пък после ще се окаже, че не било баш така, т.е. всъщност не са били много прави, ама русите вече ще са го издухали.
  • 8 Гост

    25 2 Отговор
    МОК не се влияе от, а направо Е политика! В разрез с принципите завещани ни от древните елини, че по време на Олимпийските игри се прекратяват всякакви военни действия, докато се провеждат игрите и в тях взимат участие всички страни, независимо дали към момента са във война или в мир по между си! В днешно време няма Олимпийски игри, а някакви политически зависими, доминирани от определени страни подобия на състезания, вкл. вече и т.н. "трети" пол, с предварителни квоти за шампиони, измислени наказания за допинг, пропити от корупция и зависимости...
  • 9 Хаха

    22 4 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    Ти кога си бил в Иран или С. Корея, че "знаеш" в кой век са!? А ти доволно плюскай "вкусни" Кока Кола и бургери от МакдонЪлЪдс... Ама ако ще участваш на Олимпийски игри внимавай да не дадеш положителен тест за допинг, заради хормоните в бургерите...

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Ок,

    4 16 Отговор

    До коментар #9 от "Хаха":

    но пък ти кога си бил, че да говориш? Недей да злобееш, бъди обективен! Аз не плюскам, а се храня, не съди по себе си за другите!
    Бъди жив и здрав, чети!

    Коментиран от #22

  • 11 Шердан Българов

    3 20 Отговор

    До коментар #9 от "Хаха":

    НЕ СЪМ СИГУРЕН ЗА ХОРМОНИТЕ В БУРГЕРА НО СЪМ СИГУРЕН В ТОВА ЧЕ В РАШКИЯ СПОРТИСТИТЕ СЕ ЗОБЯТ ПО НАРЕЖДАНЕ НА ЖУЖЕТО И Е ПРЕВЪРНАТО В ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА НА РАШКИТЕ! Е КОГАТО СИ ИЗЧИСТЯТ СПОРТИСТИТЕ ДА НЕ ПИКАЯТ СЯРНА КИСЕЛИНА И ЗАПОЧНАТ ДА ЗАЧИТАТ ПРАВОТО НА СЪЩЕСТВУВАНЕ НА ОПОНЕНТИТЕ СИ И ПРИЗНАЯТ ПОБЕДИТЕ ИМ СИГУРНО ЩЕ ГИ ПОКАНЯТ КАТО ПЪЛНОПРАВНИ СЪПЕРНИЦИ НА ИГРИТЕ!

    Коментиран от #13, #21, #25, #26

  • 12 Ей, не знаеш ли, че

    11 7 Отговор
    използването на ГЛАВНИ букви в постовете ти означава безсилие, изразено чрез агресия?

    Коментиран от #14

  • 13 Шериданов

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "Шердан Българов":

    Ми те навсекъде се зобят вапроса е доколко може да се открие химикала

    Коментиран от #15

  • 14 ЗНАЯ ЗНАМ

    6 7 Отговор

    До коментар #12 от "Ей, не знаеш ли, че":

    НЕ ИЗРАЗЯВАМ АГРЕСИЯ А ПРОСТО НАБИВАМ В КУХИТЕ КАНЧЕТА НА ПРАЗНИТЕ ГЛАВИ НЕЩО КОЕТО ЦЕЛИЯ СВЯТ ГО ЗНАЕ И Е ОЧЕВАДНО ЗА ВСИЧКИ!
  • 15 Шердан Българов

    2 10 Отговор

    До коментар #13 от "Шериданов":

    Е ЯВНО РАШКИТЕ ИЗОСТАВАТ С ПРИКРИВАНЕТО НА ЗОБА И ГО ОТКРИВАТ ТВЪРДЕ ЧЕСТО ИЛИ СЕ ПРАВЯТ НА ГАМЕНИ И НЕ ЗАЧИТАТ ПРАВИЛАТА!
  • 16 Не е от сега

    13 0 Отговор
    Винаги ае е знаело, че политиката влияе и то много я спорта. Не е откритие от сега. Едно, че който е на власт осигурява повече средства за своите спортисти, и второ, че влияе на съдиите, които определят първите, като наказват с повод и без повод тези които им са неудобни или казано по точно който им е платил повече, той печели. От както е войната в Украйна, всички украинци печелят, не защото го заслужават, а защото така им е наредено от най големият брат, а да не говорим за безумните искания на дрогираният клоун, да не се допущат руснаци в състезанието. Защо ли, защото са най силните, а това ще повлияе на войниците, които за жалост са жертвите на самара дружба между Зеленски и Байдън.
  • 17 Не е от сега

    11 1 Отговор
    Винаги ее е знаело, че политиката влияе и то много в спорта. Не е откритие от сега. Едно, че който е на власт осигурява повече средства и подготовка за своите спортисти, и второ, че влияе на съдиите, които определят първите, като наказват с повод и без повод тези които им са неудобни или казано по точно който им е платил повече, той печели. От както е войната в Украйна, всички украинци печелят, не защото го заслужават, а защото така им е наредено от най големият брат, а да не говорим за безумните искания на дрогираният клоун, да не се допущат руснаци в състезанието. Защо ли, защото са най силните, а това ще повлияе на войниците, които за жалост са жертвите на самата дружба между Зеленски и Байдън.
  • 18 Жоро

    2 15 Отговор

    До коментар #1 от "За съжаление":

    Политиката на джендърското кремълско Джудже влияе на Матушкия спорт подлога...Все САЩ са ви виновни щото Копейките не ставате за нищо :D :D

    Коментиран от #19

  • 19 до ставащия за нещо

    11 1 Отговор

    До коментар #18 от "Жоро":

    Само според теб и група американски учени ти ставаш за нещо , за ПОДЛОГА .
  • 20 Кольо

    14 1 Отговор
    Когато преди 3000 години са се провеждали първите олимпийски игри са се прекратявали военните действия и са участвали всички. Сега според МОК е нормално един спортист да печели седем златни медала и в същото време да пие с разрешение лекарства за епилепсия или пък цели отбори шампиони да ползват помпички.
  • 21 Хаха

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Шердан Българов":

    Не си ли сигурен - виж се огледалото на какво мязаш след прекаляване с мирикански безвкусни гмо бургери и Кока Кола...
  • 22 Хаха

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ок,":

    Ако мислиш, че бургерите и колата от МакдонЪлЪдс са "храна" и ти се "храниш" с тях, то аз не мога да ти помогна! Все пак ти пожелавам добър "апетит"...
  • 23 1111

    10 1 Отговор
    В такъв случай САЩ никога не бива да участват в никакви сполтни състезания,защото ТЕ винаги са нарушавали ,,препоръките на международните федерации "в съответствие на Олимпийската харта.КАЖЕТЕ СЕГА ТОВА НЕ Е ЛИ ПОЛИТИКА...ЗА ЕДНИ МОЖЕ,ЗА ДРУГИ НЕМОЖЕ...

  • 24 1111

    11 1 Отговор
    ЖОРО...изцепваш се неподготвен и ще ти кажа,че си голям дри...йо.Огледай се и ВИЖ кой е започнал повече войни в целия свят САЩ или Русия,ама хубаво брой....Така,че не слушай кой какво говори,а гледай кой какво върши,и тогава се изказвай вече ПОДГОТВЕН !
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор

  • 26 браво бе

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Шердан Българов":

    знаеш ли че на лаиците им викат в махлата кибици и дори когато се играят карти пред блока нямат право да говорят и да дават мнения после най важното условие силен спорт се прави от силните икономически нации с голям човешки ресурс!България не попада от много отдавна в тази категория държави другото е мъка .......
  • 27 модернатора

    3 3 Отговор
    триеш истини ! щом сте стигнали до там да разделяте спорта на руски и останалите по добре не пишете спорта е аа мирен свят!

    Коментиран от #28

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта