Last news in Fakti
23 Октомври, 2023 4397

С табелки или доходи ще смажем инфлацията?


  • Любомир Дацов финансист КНСБ си играе с цифрите, ръстът на доходите изпреварва инфлацията за последните 4 години. Цените, за да растат, трябва да има търсене, няма друг начин. Няма да има такова нарастване на цените, ако няма нарастване на доходите. Тогава нямаше да има инфлация. Фактът, че статистиката, че 42% от българите са със заплата от 1000 лв. сочи, че много от хората у нас нямат добра квалификация и предлагат евтин труд, че произвеждат малко. Или пък, че не се осигуряват на реалните си доходи.
  • Любослав Костов главен икономист на КНСБ Инфлацията е единственото наказание на цялото общество без никакво законово основание, тъй като всички го понасяме с изключение на финансовия министър, който в условията на висока инфлация събира повече приходи в хазната. Държавата отстъпи от своите функции в политиката по доходите в ключови сектори като здравеопазване, социални дейности, култура. Инфлацията не се бори с табелки. Пенсионерите знаят най-добре къде са промоциите.

    88 гласа
    17%
    83%
    409 гласа

Коментари

  • 1 Някой

    42 2 Отговор
    Нула борба с картелите позволява инфлацията. Картел: Сдружения на фирми и хора от един бранш, с цел манипулиране на пазара. Трябва да се забрани конкуренти да могат да си кажат и здрасти. Първо да се забранят и премахне юридически формата сдружения и асоциации на производители и услуги. Да се ползват СРС-та при едновременно увеличение на цени, без видима причина за такава. При наличие на картел, да се обяви имуществото им за незаконно придобито и да се отнема, а виновните в затвора. Да се забрани ползването на служители за протести - това не им е работата. И така нататък. Ще се дигнат, но трябва да бъдат размазани - образно казано.

    Коментиран от #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор

  • 3 любител

    30 4 Отговор
    докато всичко печелившо е в ръцете на шепа хора които не плащат никъкви данъци а не в държавата богатите ще стават милиардери на гърба на хората които ще обедняват все повече.всичко друго са глупости.ЕВН с печалбите си плащат пенсиите на чехите.до кога чужди фирми ще експлоатират богатствата ни и ще печелят на наш гръб. явно докато имаме такива управници предатели които продадоха държавата.

    Коментиран от #8

  • 4 Генерал-майор проф. д-р. инж.

    12 12 Отговор
    Вдигнете доходите на българските граждани моментално !!! Не се издържа ! Масово хората едва свързват двата края !!!

    Коментиран от #10, #13

  • 5 Кольо,

    11 8 Отговор
    До коментар >4
    Хайде бе и ти си вярваш,търговските вериги и моловете пълни,по пътищата кола до кола....!
    Посред бял ден през седмицата по градове и села се шматкат, върви разбери кой какво работи и как се издържа,българи и всякъкви други...
  • 6 Време е!

    15 3 Отговор
    Държавната администрация, даскали, милиционери и др. са с високи заплати а не вършат нищи, създава се пропаст м/у частен бизнес и държава!
    Вдигат синдикатите подкупни стачки за заплати, съкращавам работници и всичко е на ред!

  • 7 Любчо дати се полюбувам на името

    7 3 Отговор
    Ти Дека живееш и кво Бачкаш та имаш доходи Дека са по големи от инфшацията- КОРУМПЕ ЛИ СИ
  • 8 Кокорчо

    15 2 Отговор

    До коментар #3 от "любител":

    В парламента 80 %са престъпници и са там за имунитет ти какво очакваш.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор

  • 10 Колкото, толкоз, пълна кочина

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "Генерал-майор проф. д-р. инж.":

    Както живеем, според работата и заплащането!
  • 11 Иванов

    5 3 Отговор
    Колкото и да се вдигнат заплати и пенсии пак няма да ни стигнат, защото живеем на широка нога. А ние пенсионерите имаме ли някой лев по-вече го хвърляме през прозореца на ,,Ало измамници,,.

    Коментиран от #16

  • 12 морски

    3 0 Отговор
    Който гласува за герб за мен е началото му на престъпна дейност !!!!!!!!!! Два пъти съм гласувал за герб и се чувствам като престъпник !!!!!!!!!
  • 13 бай Даньо

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "Генерал-майор проф. д-р. инж.":

    ДА, ака за да ги вдигнат, нали трябва да се работи, да се произведе и чак тогава да се преразпредели.
    И ако не гледаме в паничката на по-богатите от нас, няма ли да ни е по-леко
  • 14 Марко

    0 4 Отговор
    Дацов не е най-симпатичният ни сънародник, но в този спор казва нещо смислено за връзката между инфлация и доходи. Разбира се, една истина, изречена в компанията на кръгли идиоти не може да породи нищо друго, освен цунами от идиотизъм....

    Коментиран от #15

  • 15 Марка

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Марко":

    ИдЕоте и ти да кажеш нещо,нали?!
  • 16 Шоги 6

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Иванов":

    Ти сигурен ли си че пенсионерите ей така хвърлят пари на ало измамниците....или вярваш слепешката на купените журналя....! Я кажи колко пенсионери имат такива спестявания,и то в къщи че да ги хвърлят ей тъй без да се замислят.... Може и да има и такива случаи но са единични....! А всичко останало е плод на журналистически измислици ,за повече "публика"....и манипулация на общественото мнение...! А в действителност две трети от пенсионерите едвам свързват двата края....! Това го знам със сигурност!!!
  • 17 сит на гладен не вярва

    2 0 Отговор
    мизерията е жестока. при комунизма я нямаше. и точка.
  • 18 Един

    1 0 Отговор
    Инфлацията ще се укроти, когато най-голямата финансова пирамида в света спре да печата долари! ... Икономистите с техните "финансови закономерности" само ще "духат" супата ... !
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта