Last news in Fakti
09 Ноември, 2023 5469

Трябва ли Израел да спре ударите в Газа?


  • Бенямин Нетаняху премиер на Израел Няма да има прекратяване на огъня, нито доставка на гориво за ивицата Газа, преди Хамас да освободи отвлечените от Израел заложници. Ние няма да спрем.
  • Дмитрий Песков говорител на Кремъл Трябва да има хуманитарни паузи във военната операция на Израел в ивицата Газа, защото хуманитарната ситуация е катастрофална.

    281 гласа
    30%
    70%
    652 гласа

Коментари

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор

  • 2 Дон Козякът

    91 23 Отговор

    До коментар #1 от "Майсторът 🐷 на Илюзийте":

    Много ли ти е европейско да се бомбардират постоянно и безмилостно цивилно население, болници, училища и църкви? Ако търсеха Хамас, трябваше още от самото начало да влезнат командосите в ивицата Газа и с цената на тежки загуби от страна на Израел да избият само "джихадистите". Сега евреите си спретнаха един Сталинград от ВСВ, в който нямат никакъв шанс срещу окопалите се от Хамас. Според всички организации за защита на правата на човека до момента потвърдените загинали са над 10000 човека, от които половината са ДЕЦА БЕ! Реалната бройка на жертвите ще е многократно по-висока, защото още никой не не започнал да търси тела под сградите. Колко трябва да си ци0нистки трол или толкова сляпо да мразиш всичко руско, че да отречеш явна истина просто защото е изказана от руснак.

    Коментиран от #15, #20, #25, #32, #33

  • 3 дебела кратуна

    55 6 Отговор

    До коментар #1 от "Майсторът 🐷 на Илюзийте":

    Аз пък не разбирам защо всички българи се делят на русофили и евроатлантици, а никой не се дефинира като българин... Също така не разбирам, не ви ли стана яцно най-накрая, че няма черно и бяло и че двете велики сили се управляват от една и съща върхушка. Върхушката, която произвежда оръжия, а за да си купиш раздава заеми.. аа и така между другото контролира петролния бизнес...
  • 4 Абе,

    19 7 Отговор

    До коментар #1 от "Майсторът 🐷 на Илюзийте":

    "майсторе", ти какво правиш в този сайт тогава?!?!
  • 5 Таман

    24 19 Отговор
    65 човека подкрепят убийството на деца, просто нямам дума. Евроатлантическите "ценности" на показ

    Коментиран от #7

  • 6 Баба ти

    34 15 Отговор
    Натаняу е войнствен сатрап, ционист-нацист. Тоя и цялата му ОПГ ционисти трябва да бъдат пратени на Международен съд за геноцид, нов Нюрнбергски процес.

  • 7 Руска Пиянка

    24 27 Отговор

    До коментар #5 от "Таман":

    А руснаците не убиват ли жени и деца?

    Коментиран от #13, #36

  • 8 Абсолютно

    11 14 Отговор

    До коментар #1 от "Майсторът 🐷 на Илюзийте":

    прав си! Да ги намерят по АйПи и да ги засилят директно към Сибир. Да си живуркат там в любов и разбирателство с братушките
  • 9 геноцид

    23 5 Отговор

    До коментар #1 от "Майсторът 🐷 на Илюзийте":

    На територията на република България предимно сме българофили , но се случва да се появят и българомразци като теб ! За това не се чуди , когато в някакви анкети жълтопаветниците не печелите спора с нас истинските българи !
  • 10 Стършел

    10 19 Отговор

    До коментар #1 от "Майсторът 🐷 на Илюзийте":

    Руските троляци не са повече от 10 но създават илюзията че са много, няма за какво да се притесняваш. 🙂🙂🙂

    Коментиран от #11

  • 11 Васко

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "Стършел":

    Да защото и на теб бащати Беше русняк.

    Коментиран от #14, #16

  • 12 истина ти казвам

    11 2 Отговор
    Тия или требва да се научат да живеат заедно или да се изколят един друг! Средно положение нема!
  • 13 Момчил

    20 11 Отговор

    До коментар #7 от "Руска Пиянка":

    Абе различно е определено. Газа е затворена отвсякъде без изход и отгоре ги бомбардират безмилостно на случаен принцип. Това е геноцид. В Украйна говорим за определени военни действия ,като фронтовата линия винаги е на километри от даденото населено място. Има убити цивилни ,да, война е, но не е затворена цяла Украйна,нали ? А и многократно повече цивилни палестински жертви вече са дадени в този агресивен акт на Израел отколкото в Украйна. Нищо общо няма едното с другото очевадно

    Коментиран от #41

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор

  • 15 Тоя па

    11 20 Отговор

    До коментар #2 от "Дон Козякът":

    Ти можеш ли да кажеш кой в Газа е член на "ХАМАС" и кой не? И защо, ако на палестинците не им е харесвало управлението на "ХАМАС", не са ги изринали от територията си?
    В този регион от векове има вражда между евреи и араби. И на двата народа им е бил даден шанс да създадат своя държава, но еврите направиха това бързо, а арабите се помайваха. На всички им е известно, че евреите си гонят враговете до дупка и няма как да е иначе, при положение, че са заобградени отвсякъде с потенциални врагове. Шефовете на "ХАМАС" няма как да не са били наясно какво ще последва след нападението им над хората, които са били на концерт, след убийствата на едни и отвличането на други. И разбира се, това което се очакваше, се случи. Ако са си правили сметката, че другите араби ще скочат и ще смажат заедно Израел, явно са сбъркали. Поне за сега. Иначе Третата световна война ни е в кърпа вързана. Но явно ръководствата на съседните страни все пак проявяват някакъв разум. А през това време Израел ще мачка Газа докато не изтреби терористите до крак. На мирното население беше дадена възможност да се махната от там, така че сега "цивилните" няма за какво да реват. Оставайки, на практика са служили като щит на терористите. По собствено желание. Демек, не е голяма загуба, че загиват заедно с преките извършители на нападението срещу Израел.

    Коментиран от #18, #22, #26

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор

  • 18 геноцид

    8 9 Отговор

    До коментар #15 от "Тоя па":

    "На мирното население беше дадена възможност да се махната от там, така че сега "цивилните" няма за какво да реват. Оставайки, на практика са служили като щит на терористите. По собствено желание. Демек, не е голяма загуба, че загиват заедно с преките извършители на нападението срещу Израел." Сигурен съм , че се учите от най добри ( Мадлин Олбрайт , Линдзи Греъм ) , а след това ревете , че " цветът на нацията " бил изтребен ! Както се казва в една наша поговорка " Каквото повикало , това се обадило " !
  • 19 Врачанин

    11 12 Отговор
    ПЕСКОВ С КАКВО ПРАВО СЕ ИЗКАЗВА. РУСИЯ Е ТЕРОРИСТИЧНИЯ МЕНТОР НА ХАМАС И АРАБИТЕ. ТОВА СА МЕТОДИТЕ НА КГБ.ТОВА Е ДЕБЕЛООЧИЕ.
  • 20 Майсторът 🐷 на Илюзийте

    13 12 Отговор

    До коментар #2 от "Дон Козякът":

    Нещо като "хуманитарните паузи на Путин в Украйна" ли? Дали па точно на Песков му отива да го говори? Но, нека уточним. Не харесвам палестинците, а още по малко - евреите. Само дето, Газа съществува от десетки години и позволи Хамас да ги яхне. Къде е израелската вина в това? Между 50 и 100 хиляди може да мобилизира Хамас - което на човешки език значи, че почти всяко семейство там има поне един член на Хамас. И като даваш "съвети" - защо путин не прати пехота и командоси само в Украйна? Но, да оставим военните въпроси на военните. Основния въпрос е, защо след десетки резолюции на ООН палестинците не създадоха дъжава там? Защо търпят и подкрепят Хамас? Гледал ли си клиповете с "вождовете" на Хамас - онея брадати, богати и загладени милионери дето живеят в лукс предимно в Катар? Това ли да харесам? Айде да не опростяваш нещата. Не съм ционист но не съм и лапни-шаран на руска пропаганда като теб. Жестокостта по онези ширини има столетна ако не иповече история и точно ние айде да не се правим на разбирачи, а?
  • 21 Врачанин

    8 13 Отговор
    ПЕСКОВ С КАКВО ПРАВО СЕ ИЗКАЗВА. РУСИЯ Е ТЕРОРИСТИЧНИЯ МЕНТОР НА ХАМАС И АРАБИТЕ. ТОВА СА МЕТОДИТЕ НА КГБ.ТОВА Е ДЕБЕЛООЧИЕ.

    Коментиран от #23

  • 22 любител

    12 3 Отговор

    До коментар #15 от "Тоя па":

    веднага ти отговарям на хората в цяла Б-я им писна от тези боклуци управляващите и защо не ги изрине защото не може при палестинците е същото от една страна ги мачкат екстремисти а от друга ги третират като роби евреите. това е истината.
  • 23 любител

    15 5 Отговор

    До коментар #21 от "Врачанин":

    а скакво дебелоочие се месят и краварите които са държава терорист № 1 в света.
  • 24 Марко

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Майсторът 🐷 на Илюзийте":

    А аз разбирам защо пишеш така думата "илюзийте".
    Защото си високообразован, затова!
  • 25 Дон Рашка

    8 8 Отговор

    До коментар #2 от "Дон Козякът":

    А да се бомбандират цивилни обекти в Украйна от Русия е хуманно,така ли ????

    Коментиран от #28

  • 26 инфо

    9 3 Отговор

    До коментар #15 от "Тоя па":

    Трябва да си не особено умен за да твърдиш, че "Израел ще изтребе терористите до крак". Явно си далеч от разбирането на проблема.

    Коментиран от #30

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор

  • 28 Фейк Р

    8 2 Отговор

    До коментар #25 от "Дон Рашка":

    Не е, и Русия беше осъдена от целия свят за това, и бяха наложени невиждани санкции срещу всичко руско. Точно затова е интересно, защо Израел, който надмина зверствата на Русия стократно не среща подобен отговор, дори напротив.

    Коментиран от #31

  • 29 Гост

    3 5 Отговор
    ....Великите ръководители....... на Хамас.не предвидиха ли какво ще стане след терористичната атака в Израел...помислиха ли за жителите на Газа...
  • 30 Тоя па

    4 4 Отговор

    До коментар #26 от "инфо":

    Много съм близо до проблема, представѝ си. Имам приятели в Израел, имам и приятели евреи от Израел. Познавам и начина, по който израелците си връщат на всички, които са им навредили, особено пък с убийства и отвличания. И ако следиш внимателно какво става в момента там, ще разбереш, че скоро в Газа няма да има нито един жив член на "ХАМАС". Израелците настъпват методично през палестинската територия и взривяват всеки попаднал пред очите им тунел на терористичната групировка. Които не са в тунелите, ще ги намерят и избият навън. Цивилното население пък се евакуира извън територията на военните действия и няма да е далеч времето, когато сами ще показват на евреите кои членове на "ХАМАС" се опитват да избягат от възмездието, преструвайки се на мирни граждани. Както навремето нацистите са опитвали да се скатаят като обикновени граждани при разгрома на Третия Райх. А дори израелците да изтърват в калабалъка някой терорист, последният ще е толкова доволен, че е отървал кожата, че няма и да помисли повече да се занимава с тероризъм. Защото когато и шефовете им се пренесат в другия свят, няма да има и от кого да се страхуват.
    А дали съм бил прав, времето ще покаже.
  • 31 Всъщност

    4 5 Отговор

    До коментар #28 от "Фейк Р":

    Руснаците допуснаха една единствена грешка - трябваше да изчакат украинците да навлязат на тяхна територия и след това да ги изметат от там. Така щяха да са в ролята на отбраняващите се, каквито са в момента украинците. И каквито са евреите. Все пак не те нападнаха първи. А в случая с Русия и Украйна, нещата бяха на косъм украинците да си пробват късмета с агресия срещу Русия. Защо президентът им е куха лейка със зависимости и на всичко отгоре беше подстрекаван от Байдън и сие. Путин просто избърза. И сега е демонът, а зеленият наркоман - героят.

    Коментиран от #37

  • 32 Цуци

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Дон Козякът":

    Да го пипаш.Що почнаха хамасите бе
  • 33 АУУУУУ

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "Дон Козякът":

    ЗАЩО ТРЯБВА ДА РИСКУВАШ ЖИВОТА НА ВОЙНИЦИТЕ СИ ,ЗАРАДИ ЖИВОТА НА ПАЛЕСТИНЧЕТА КОИТО ПОДКРЕПЯТ ХАМАС ......ЗАЩОТО НА КОПЕЙКИТЕ ТАКА ИМ ХАРЕСВА 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #38


  • 34 Този коментар е премахнат от модератор

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор

  • 37 Анонимен

    5 2 Отговор

    До коментар #31 от "Всъщност":

    И трябваше да ги оставят да доизбият руснаците в Донбас - нещо, което укpите правеха над 8 години?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор

  • 41 Логика

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Момчил":

    Ти е от софийски заблуди. Познаваш ли баща си?

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта