Last news in Fakti
14 Ноември, 2023 8238

Украински сценарий: земя срещу мир


  • Джеймс Ставридис бивш командир на силите на НАТО в Европа Украйна трябва да мисли за започване на преговори за сключване на договор „земя срещу мир“. Ситуацията на фронта е в задънена улица. Ако бъде постигнато такова споразумение, Украйна ще надмине Русия икономически чрез западната помощ и инвестиции.
  • Михайло Подоляк съветник на украинския президент Украйна няма да се откаже от окупираните територии. Самият разговор за такава възможност ще провокира Русия към по-нататъшна ескалация и продължаване на агресията. Руската армия няма да спре на „натовската“ територия на Украйна.

    570 гласа
    71%
    29%
    223 гласа

Коментари

  • 1 честен ционист

    20 23 Отговор
    Это не Украина, брат, Хазарский Каганат. Така и на Ганчо като му махнат визите за Щатско и ще се разбега за норматив.
  • 2 Дядо ви кУрти от Село ПиПеРкОвО

    40 65 Отговор
    Украйна най-вероятно ще спре да съществува като държава в близките години...
    Русия е държава агресор,и също трябва да бъде игнорирана от останалият свят....Във всяко едно отношение....
  • 3 🤔🤔🤔🤔🤔

    33 57 Отговор
    Ами в такъв случай, ако това стане всеки регионален ,ДИКТАТОР може да си поиска каквото и да е било от по малката и слаба държава!!!!!!А що се отнася до Украина, ако руснаците си мислят че ще постигнат нещо са се излъгали . И какво , РАЗРУШИХА половината държава ,ЗАГИНАХА ТОЛКВА ЦИВИЛНИ, ЖЕНИ ,ДЕЦА СТАРЦИ. И в един момент ще ЗАЖИВЕЯТ УКРАИНЦИ И РУСНАЦИ В МИР И ЛЮБОВ НЯМА КАК ДА СТАНЕ!!!!!
  • 4 🤔🤔🤔🤔🤔

    13 41 Отговор
    Ами в такъв случай, ако това стане всеки регионален ,ДИКТАТОР може да си поиска каквото и да е било от по малката и слаба държава!!!!!!А що се отнася до Украина, ако руснаците си мислят че ще постигнат нещо са се излъгали . И какво , РАЗРУШИХА половината държава ,ЗАГИНАХА ТОЛКВА ЦИВИЛНИ, ЖЕНИ ,ДЕЦА СТАРЦИ. И в един момент ще ЗАЖИВЕЯТ УКРАИНЦИ И РУСНАЦИ В МИР И ЛЮБОВ НЯМА КАК ДА СТАНЕ!!!!!

    Коментиран от #5, #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор

  • 6 Механик

    119 29 Отговор
    Тук нещата няма да минат само с дване на земя.
    Русия си има земя достатъчно. Войната е за това, наглите натовци да не могат да си правят бази под носа на Русия. Това как не го разбрахте не знам. Без Украйна да оттегли мераците си за вилизане в НАТО и обявяване на пълен неутралитет от нейна страна, нещата няма да станат.

    Коментиран от #7, #13, #27


  • 7 И КАКВО ОТ ТОВА

    26 80 Отговор

    До коментар #6 от "Механик":

    Какво им пречат базите? Никой не имал намерение да,НАПАДА русия, това е само в БОЛНИТЕ ФАНТАЗИИ на путин. А бази трябва да има ,на 24.02. 2022 г , се видя кой е РЕАЛНИЯ АГРЕСОР. Затова трябва да има НАТОВСКИ БАЗИ. путин щеше да си прави парадите и всички щяха да имат респект. Но света ги видя колко струват.

    Коментиран от #23, #24

  • 8 цуни

    51 5 Отговор

    До коментар #4 от "🤔🤔🤔🤔🤔":

    Че те и до СВО не се обичаха кой знае колко, просто си живееха както ние и миллета. И щяха да се търпят и сега защото Украйна имаше полза- транзит на газ, гориво за АЕЦ, евтино гориво, пазар за селскостопанската си продукция, обаче се намесиха тези с печатницата на пари и стана тя.
  • 9 плевен

    39 4 Отговор
    Като ги слушам тези двамата излиза, че Украйна е печеливша при всеки вариант. Уникално мислене.
    За сега обаче са с минус половин милион млади мъже и още няколко милиона украинки омъжени на запад.

    Коментиран от #29

  • 10 Макар и плахо

    37 7 Отговор
    Англосаксите от известно време казват истината, но укрите не щат и да чуят. Е не народа де,по скоро Зеленото джудже!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор

  • 12 Гост

    9 35 Отговор
    Руските агресори могат много бързо да бъдат особенно притеснени но САЩ ЕС и ННАТО.не искат да се усложнява обстановката...Да се даде ВСИЧКО от което има нужда Украйна....стотици ракетни системи и изтребители....и нещата ще загреят много за окупаторите...Но...понеже руснаците ги хапе неправилно главата...не си сигурен каква дивотия могат да сътворят....

    Коментиран от #16

  • 13 Гост

    14 23 Отговор

    До коментар #6 от "Механик":

    Нещо си се объркал....Украйна да няма бази а получиха граница с НАТо във Финландия от 1300км...не виждам логиката...Просто Пуъин не можа да преглътне че Украйна не остана сателит на Русия а избра друг път...това е истината...другото е ала...бала...
  • 14 Шердан Българов

    14 19 Отговор
    Русия с тази война може да загуби всички територий на изток от урал които е завладяла от Китай през 19-ти век! Ако путин си мисли че китайците за забравили за тях и му помагат заради сините му очи значи много ама мноооого се е заблудил!

    Коментиран от #26

  • 15 гост

    7 11 Отговор
    НАТО дава възможност за избор, а Зеленски и компания решават. Забравиха ,че всичко има начало и край- ще има помощ до време и ще спре. Тогава какво ще прави? НЯМА ПРАВИЛЕН И ГРЕШЕН ИЗБОР - ИМА ВЗЕТО РЕШЕНИЕ И НОСЕНЕ НА ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ НЕГО.
  • 16 Момчил

    27 7 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    С кво бре,човече? Та те имат просто някакви самолети ( не че Русия няма почти колкото всички взето заедно). Амуниции нямат и им е нужно много време,за да произведат достатъчно количество. А Русия произвежда и се къса. Имат в излишък колкото и това да се крие. Защо украинското контра нападение катастрофира и още дори не може да мине първата отбранитвлна линия ? Впрочем НАТО се намеси идосега реално всичко тече под командването му. Няма как нещо да се намесят обаче както ти казваш,защото Русия е ядрена сила . Затова не смеят. При ядрен удар никоя страна не е печеливша. Никой няма толкова ядрени оръжия в света колкото Русия. Въоръжават се от един век за сметка на съкращаване на други пера от бюджета.

    Коментиран от #17, #22

  • 17 Гост

    11 8 Отговор

    До коментар #16 от "Момчил":

    За повечето неща си прав...но...кому е нужно Русия да се въоръжава и превъоръжава за сметка на обикновенният руснак..кому е нужно Русия да е военнополицейска държава...Обама предложи на Путин да влезнат в НАТО...но той е отказал...защото Русия иска да е вечната опозиция или да я имат за пълноправен партньо на САЩ...Няма как да стане когато си 11 по БВП...не казвам за въоръжение...И сега има обещани 100тина Ф16...защо не ги дадат...излишни машини...Сложна е...Контранастъплението се забави защото има милиони засадени мини..отделно Запада се бави с машини за разминиране..а ги имат...Прави се нито да паднат украиците...нито да напреднат....
  • 18 Росен

    7 18 Отговор
    Механик, много си тъп. Защо руснаците да могат да слага военни бази близо до НАТОвски държави, а те да не могат до Русия.
  • 19 любител

    8 4 Отговор
    джемчо нешо си в грешка пич укрите щели да изпреварят русия хахаха ами като ги изпреварят нали ще им се види голия задн-к .
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор

  • 21 ТиквенсониадатА

    4 2 Отговор
    А БойковИЯ сценарий е следния - секс срещу къща в Барселона !

    Коментиран от #28

  • 22 До Момчил

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Момчил":

    Мислиш ли, че за успеха са необходими много ядрени оръжия? Сегашните са с много по-мощен калибър и разрушение спрямо тези от Хирошима и Нагасаки.
  • 23 Въпрос

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "И КАКВО ОТ ТОВА":

    По твоята логика нека и Руснаците да сложат бази в Мексико. И те нямат намерение да нападат , честна пионерска.................

    Коментиран от #25

  • 24 Анти НАТО

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "И КАКВО ОТ ТОВА":

    А защо тогава НАТО приема нови членове като не смята да напада Русия? Явно мисловната ти дейност не ти е силната страна!
  • 25 фАНТОМасс

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "Въпрос":

    Какво стана при КУБИНСКАТА КРИЗА ? СССР сложи ракети в Куба , на една педя разстояние от САЩ и те направиха всичко , само и само да махнат тази заплаха !

    Коментиран от #30


  • 26 Бат Баян

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "Шердан Българов":

    Чети история,момче,че си за смях...много силен смях!
  • 27 До Баламурника

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Механик":

    Тотален Тъпунгер с главно Т
  • 28 Тъпкач

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "ТиквенсониадатА":

    Секс щото го може, а ти ще духаш топлата супа!

    Коментиран от #32

  • 29 Руски мъж

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "плевен":

    Щото в русия бъка с мъже! Мъж до мъж, та се прескачат.
  • 30 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "фАНТОМасс":

    Защото едните имат достатъчно акъл да не ги използват..... докато на другите пришки им излезнаха на устите да плашат с ядрено оръжие...за това се вдигна врява...ти си направи сметка кои са едните и кои...другите...

    Коментиран от #31

  • 31 Тото 1 и Тото 2

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Гост":

    Ти ми кажи кои са ЕДИНСТВЕНИТЕ , които са ползвали ядрено оръжие , при това 2 пъти ? Напъни се и отговори , ама без да бъркаш !

    Коментиран от #33

  • 32 тиквенсониада

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Тъпкач":

    Пич , защо си така ОЗЛОБЕН ? Да не ти липсва КЕКС ? Много те е засегнала от ГАВРАТА с Бойко ли ? Ти пък , дръж се де ! Не разбираш ли от майтап за къщи , Тикви и Бикини ?
  • 33 Тия първите

    0 2 Отговор

    До коментар #31 от "Тото 1 и Тото 2":

    Русията ти. извършва геноцид над народа си от столетия .Неспирно.Вчера един пленен бурят разказваше ,че 90 процента от мобилизираните буряти са груз 200 .Геноцид.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта