Last news in Fakti
01 Април, 2024 9677

Заслужено ли е повишението с 300% на заплатата на кмета на София?


  • Йорданка Фандъкова бивш кмет на София 300% увеличение на заплатата на политическите лица в София, около 180 души, сред които общински съветници, районни кметове, е неоправдано. Не е редно да се увеличават тези възнаграждения от парите на хората. Колкото и да е висока инфлацията, тя не достига 300 процента.
  • Васил Терзиев кмет на София Изключително нужно е да се вдигнат заплатите в СОС. Възнагражденията на кмета, заместник-кметовете, районните кметове и общинските съветници не са коригирани от повече от десет години. Абсолютно неадекватно е и, ако искаме работеща администрация, е нужно да променим нивата на заплащане.

    1147 гласа
    88%
    12%
    146 гласа

Коментари

  • 1 Хасми Пеле Дудук

    79 5 Отговор
    Гят започва работа по промяната!

    Коментиран от #57

  • 2 Така де

    60 65 Отговор
    А бе тя Фандъкова работеше без пари. За ползу Роду, дето викаше Жорж Ганчев. И малко за Чекмеджето на Про стия.

    Коментиран от #12, #33

  • 3 хмм

    15 52 Отговор
    Щом заместник кметовете не желаят да работят само за слава, значи увеличението на заплатите е било необходимо. Може би трябва да се промени начинът, по който се определят възнагражденията, защото така увеличението е обхванало много повече хора.

    Коментиран от #17

  • 4 административен Съд

    79 14 Отговор
    Абе , от цялата работа ще намаже следващият софийски кмет , защото (вече) е почти на 100% сигурно , че изборите (за местна власт) в София ще бъдат касирани . Одита на част от СИК-овете показва , че в 90% от проверените - има драстично разминаване в данните от ел. носителя "флашка" (благодарим ти СИЕЛА) и в наличните хартиени отрязъци .
  • 5 Риболовеца

    42 10 Отговор
    Променили са формулата, по която се смятат запалтите на общинската администрация. Постановлението е на Министерски съвет, кметовете просто го изпълняват. Сърдете се на Асен Василев.
  • 6 Отец Чапаев

    84 7 Отговор
    Уж щяха да борят корупциятя а сега законно ще крадат.

    Коментиран от #9


  • 7 доброжелател

    60 8 Отговор
    Аз пък предлагам , възнаграждението на Терзийката да бъде увеличено с 3 000 000 % , щото той ще е кмет още малко време , а мангизите дето наброи на ПП/ДБ/СС/СИЕЛА за да стане кмет бяха мнооого и сега ... няма да има време да краде достатъчно , за да "избие чивията".

    Коментиран от #11

  • 8 Трифонов

    50 14 Отговор
    София никога не е била блестящ пример за чистота и подреденост... Но колкото и да си кривите душите, ако не сега, то съвсем скоро, ще се наложи да признаете, че толкова мръсна, неподредена и неугледна, колкото е в момента, не е била от 2007-2008 година. Това са фактите и те са неоспорими. Достатъчно е просто точно в момента да се разходите из някои от кварталите - уж по-приличните - за да се убедите. Фандъкова беше най-добрият кмет, който София е имала за последните 34 години. Дали е имало кражби и измами!? А, не, бе! Ама от 10 млн., може и да открадваха 9, ама за 1 млн. построяваха нещото, за което тези пари бяха предназначени. Криво-ляво, не много качествено, ама налице. А тези измамници с родословие от ДС, открадват всичко и ни показват среден пръст. А ако много знаеш, те пращат и в затвора, понеже владеят съдебната система и прокуратурата още от 1990г. насам. Това с Пепи-то и Марто - нотариуса е нищо в сравнение с червената мафия, която си прави каквото си иска от 30 години от районните съдилища, през окръжните и апелативните, та чак до ВКС.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор

  • 11 да припомним

    12 10 Отговор

    До коментар #7 от "доброжелател":

    Флашките не участват при броенето на гласовете. Вие така решихте!

    Коментиран от #18

  • 12 Не малко,

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Така де":

    а мнооого!
  • 13 разбира се

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "мамул":

    Аз не се крия зад милиционерски псевдоними.😄
  • 14 Хайде

    40 4 Отговор
    Честита Промяна, скъпи софиянци !
  • 15 Цицоманов

    41 1 Отговор
    Бе тия в СОС защо изобщо имат зплати ?!!!!
    Те всички работят някъде и повечето са с фирми или в бордове на директори.
    Отива 1 път в седмицата , я иде , я не да гласува нещо и заплата , че и с 300% увеличение ...
    Ай ма хаа !
  • 16 Искаме справедливист

    42 2 Отговор
    Всички заплати на кметове и депутати да са вържат към минималната
    Защо на депутатите заплатата е вързана към средната . Това е несправедливо и лицемерно , и постоянно им се преизчислява заплатата .
    Изчисляването на средната работна заплата както и всички други статистики както всички знаете в България са силно компроментирани
  • 17 Мнение

    28 4 Отговор

    До коментар #3 от "хмм":

    За размера на възнагражденията се определя от количеството и качеството на свършената работа!!!
    Каква работа вършат куп общински хрантутници и техния нищоправещ кмет??? Освен оцществени поръчки на обръчите от фирми към мафията, друга функция не виждам свързани с местните управници!!!

    Колко референдума пуснаха, напр дали да се бетонират големите градове, или при строеж на жилищни сгради да бъдат спазвани необходимите отстояния, тротоари и детски площадки?!
  • 18 ШАРЛАТАНИ !!!

    18 3 Отговор

    До коментар #11 от "да припомним":

    Ахааа ... не участват (флаш-паметите в броенето на гласовете) ... ми тогава ... защо изобщо ги има ?! Защото (това пък) ... вие (ПП/ДБ) го решихте . Но , както и в национален мащаб - сега с вашите камъни , ще бием по вашите (празни) глави .

    Коментиран от #29

  • 19 Батето

    21 1 Отговор
    На Васк0-пидира3к0 му малко паричките ли бе?Баф маа му!
  • 20 666

    21 3 Отговор
    абе, нали щеше да работиш за 1 лев.......
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор

  • 22 Егати и държавата!

    28 2 Отговор
    10 000 за кмета на София, нечувано нахалство и липса а държавническо, отговорно поведение. Синът на най-известната българомразка, която води митинги против България в Скопие Солза Горчева Андрей Зографски, с 9 000 заплата?! Учил безплатно в СУ, живял 10 години в София и вече общнар. Говорят, че живее с Бонев на съпружески начала. Северномакедонецът има двойно гражданство, северномакедонско и българско.
  • 23 България разграден двор

    15 0 Отговор
    Смучат държавата не само нейните политици, но и северномакедонските.
  • 24 България разграден двор

    11 0 Отговор
    Смучат държавата не само нейните политици, но и северномакедонските.
  • 25 Електра🇪🇺🇱🇷🇺🇦🇧🇬

    13 2 Отговор
    Нали затова драпаха шарлатаните...
  • 26 Оператор на права лопата

    15 1 Отговор
    Е той заради заплатата се е хванал на хорото тоя гeйзер! Другата причина е щото го играе любовница на някого.
  • 27 Делян

    15 1 Отговор
    Е щом е така, ще работят само тези с 300%, другите сме пас! Да се обясни на бг. народ защо има неработеща администрация! Хората да търсят отговорност, само от тези с 300-те процента!

    Коментиран от #36

  • 28 696

    13 0 Отговор
    Избираите си такива кифлички да ми правят на глупаци, и си живуркаите с 2000 лева.
  • 29 мдаа

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "ШАРЛАТАНИ !!!":

    Има ги, за да се ловите за тях като удавник за сламка, и най-вече за да разправяте, че ставали някакви "машинации" с тях. Само дето не обяснихте какви!

    Коментиран от #35

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор

  • 31 ГЕРБ=ДПС=БСП

    7 8 Отговор
    Процентите са важни, но по-важна е общата сума на дохода.
    Кмета на София би трябвало да е със статут на министър. Също и кметовете на Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Благоевград...

    И досега в София кметове и общински съветници са големи суми, но като допълнителни бонуси към заплати. Сега бонусите се включват към заплатата.

    Откъде накъде президента ще взима 17 000 лева месечно, депутат 10 000 весечно. А кмета на София, който носи дори по-големи отговорности, ще взима мизерните 3 000 месечно.

    Заплатите на кметовете на София, Пловдив, Варна ... трябва да са равни на заплатата на български министър. Заплатата на премиера, също, не трябва премиерската заплата да е по-висока от заплатите на другите министъри. Сега сме 21 век, хората трабва да са по-равни, да няма по-равни "монарси", като Бойко Борисов, Румен Радев ...
  • 32 72620

    9 0 Отговор
    да са ни честити тия от ПП сега всички кметове ще ревнат в цала БЪЛГАРИЯ В ЕДИН ГЛАС ЗА ПАРИ!!!
  • 33 ГЕРБ=ДПС=БСП

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Така де":

    Да Фъндъкова работеше за 3 500 лева месечно. Но мъжа и беше на мазна ГЕРБ хранилка и "работеше" за много повече. Не можах да намеря данни зо точните суми. Но в имонната декларация на семейството на Фъндъкова има: 3 апартамента в София ..., магазин в София,... 3 автомобила ... 116 000 лева в банкови сметки на мъжа и 7 000 лева на самата Йорданка.

    Смятам, че Фъндъкова заслужава да има повече от средния българин/софиянец/, но не мак толкова повече. И че това, които има не може са стане от размера на 12 годишната и кметската заплата.

    При положение, че 1997 г. на 80% от българите банковите сметки бяха ЗАНУЛЕНИ и имаха най-много един имот. Вие си направете сметка как се спестяват 100 000 лева от заплата.

    Коментиран от #61

  • 34 знаещ

    20 0 Отговор
    3000 лева не били пари!!!тия да не пренасят бордюри всеки ден ? тия са царе на имитацията и далаверите на всеки кмет 10% са му сигурен доход като комисионни от бюджета на общината му за това е борбата за кметското /неблагодарно място/ не за заплатата !!! казаха предизборно че ще работят за без пари! заплати и не са им нужни !!! пликовете с комисионните им ги носят на крак за всяка обществена поръчка!!!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор

  • 36 ТАКА ЛИ

    12 0 Отговор

    До коментар #27 от "Делян":

    кмета е само уж изпълнителната власт ??? Ама той делка комисионните с определена група за мнозинство от ОС да си вдигат ръцете и да мине неговата поръчка!
  • 37 чичо

    7 10 Отговор
    Айде да не се правим на идеалисти! Съвсем нормално е да се вдигне заплатата на Кмета, защото всички останали заплати в администрацията са функция на кметската. Не е нормално заплатата на вишист в администрацията да е на половината от заплатата на чистачка в МОЛ-а!
  • 38 Бонго

    10 1 Отговор
    Васко Терзиев със сигурност има десетки милиони по сметки и в различни активи от Телерик. Едва ли заплатата му е толкова важно, но все пак всеки труд трябва да се заплаща.
    Като се има предвид "9100 лева - толкова се очаква да е заплатата на новоизбрания кмет на Дупница", а кметът на Пловдив вече се разписва срещу 5 500 лв/
  • 39 Аз съм z

    8 0 Отговор
    Два боклука .
  • 40 Коко боко

    9 1 Отговор
    Да се увеличат, мис Бони да има за грим и тоалети :)
  • 41 любител

    18 0 Отговор
    не мога да намеря толкова обидни думи които заслужават тия БОКЛУЦИ . народа тъне в МИЗЕРИЯ те се чудят къде по островите да си харат милионите. така ни се пада като гласуваме за БОКЛУЦИ.

    Коментиран от #48

  • 42 Малко е

    13 0 Отговор
    Човечецът даде ПЕТ МИЛИОНА, трябва да избие инвестицията. Това ни е промяната, уважаеми сънародници.
  • 43 Аде

    13 0 Отговор
    Продължават папкането. Или по-скоро плюскането. Още не мога да повярвам,че има будали,които вярват на тези измекяри.
  • 44 българин

    10 0 Отговор
    хайдуци мръсни увеличете ги с 1000 процента простия народ това заслужава
  • 45 с танка

    6 0 Отговор
    ко става в туй бг. един духа супата ,друг агне пече...................
  • 46 Фрики

    4 0 Отговор
    Разбрахме защо е напомпан бюджета
  • 47 Пол

    4 0 Отговор
    1 МРЗ-толкова трябва да е заплатата на всички изборни длъжности. Така само идеалисти ще работят там - както в сектор култура.
  • 48 Е аз намирам

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "любител":

    Нормално ли е кмет да взима 2800лв заплата, а хотела в Хепи 3000лв?
  • 49 дам

    10 0 Отговор
    И какво работят общинските съветници... Имат две заседания в седмицата ходят за по 4 часа на работа, през останалото време си драпат макарите. И в момента като участват в комисии си докарваха по 3К заплати, обаче сега ще вземали по 10К за никаква работа. Просто супер нагли.
  • 50 бат Мишо

    9 1 Отговор
    Да честния фандък дето продаде на вълка имот за 4 милки и след 2 години го купи за 8 милки
    милее за вас и се вайка
    Въобще не говоря за общественните поръчки които печелеха бойковите фирми
    Праят градинките в Изгрев - Ванката от Гоце делчев ПОДИЗПЪЛНИТЕЛ - работниците на минимална и накрая и последната заплата я намаааа
    Праят градинките в Сердика И О КАКВА ИЗНЕНАДА Ванката от гоце делчев подизпълнител
    Работниците се оплакват на кмета че ги няма заплатите - същия вдига рамене ЧАСТНА ФИРМА НЯМАМ КАСАТЕЛСТВО
    съответно багериста бяга къдърните бягат остават няколко некадърници или усетили се по късно
    съответно качеството отива на майка си в далака
    Праят градинките на Възраждане и да ги косят И О ЧУДО ВАНКАТАААААА
    Фандъка разбира се няма нищо общо освен мазната комисионна
  • 51 смях

    10 2 Отговор
    Три месеца не можаха да си изберат председател на СОС. В месеца им се събират 20 часа работа макс и то не е задължително да присъстваш на всички заседания и в същото време ще получаваш 10К заплата за 20 часа работни на месец. Ами не е зле, оцениха си труда по 500 лева на час. Честита Ви Промяна.
  • 52 Столичанин

    5 1 Отговор
    Заплатите на Кмета и неговите заместници на Столична Община са прекалено високи. Тези маймуни трябва да получават минималната работна заплата за страната, защото от кмета, неговите заместници и общинските съветници са едни готовани които за пет пари работа не вършат. Пълни некадърници.
  • 53 Кака Данче

    4 0 Отговор
    работеше като за без пари и детски градини още няма, а тия дудуци да заработят първо, пък после да си вдигат заплатите. Търгаши са всичките.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор

  • 55 СИТ НА ГЛАДЕН НЕ ВЕРВА

    4 0 Отговор
    ПАК ГЛАСУВАИТЕ ЗА АЙДУЦИ
  • 56 КОМЕНТАР

    5 0 Отговор
    МАЛКО Е ТРЯБВА ОТ ДВЕТЕ НУЛИ ДА ИМ ДАДАТ ВСИЧКО
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор

  • 58 1 гражданин

    5 0 Отговор
    ..а щетите които нанася на жертвите са изключително тежки. Накратко бих казал, че е като "биг брадър" в реалния живот. Не е просто някакво случайно снимане. Може да се случи на всеки. Този проблем трябва да бъде изкоренен. Забрана за всички незаконни НПО-та и промяна в законодателството.

  • 59 ахахах

    4 5 Отговор
    Чета коментарите и се смея.... Абе хора, има едни много хубави български поговорки "от пъъъръъъдня боя не става" и "С трици майммууни ще лови"... И тея поговорки са излезли от такива като вас, народни хора... Та мисълта ми е, че ако искате да има качествени хора в тая държавна администрация, ами много просто - трябва да си плащате, т.е. трябва да им плащате като в една читава нормална частна фирма заплата някъде по 2 на средната.... Това е, ако искате нещо да се случва! Другото е мижи да те лажем!
  • 60 Спиро

    1 0 Отговор
    Васе, направи нещо смислено, преди да си оближеш пръстите от меда. То с чужди пари най-лесно се вдигат заплати. Чудя се защо не ги вдигна с по 500%. От там и нашите данъци можеш да вдигнеш с толкова, за да има за заплатки. Сигурно така повече ще работите. Покажи, че можеш да управляваш по-добре от предишните, за да имаш очи за повече пари от тях. Дотук си нищо.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор

  • 62 Никси

    1 0 Отговор
    да де , ама я сметни тези 3,500 на година и ги умножи по 12 години + чорос далаверос от имоти , от зелени и пенбени зони , комисйонка от закупуване на автобуси за градски транспорт ,от трамваи , тролеибуси , сключване на зелени зделки и софийското метро, а то не казвам че нетрябва а напротив трябва да се закупуват тъй като ежегодно има пробег и се износват , но много се лапа от лъжицата с мед,от разни строежи и закупуване на общински жилища , не е имало под масата ли кинти , само това не ми го говорете на мен ?, само тя за тези години да е скътавала тези пари и се е хранила от заплатата на мажо и само , излиза че е най богатия мулти мильонер кмет жена досега , не бой се жено у тая глава има акъл , а Терзийката може и да заслужава това увеличение с цел да има нулева толерантност към корупцията , но едвали , на ганьо му дай пари и все е не доволен и незадоволен , Паживьом па Видим , но за сега нищо не може да се говори ,,защото може и да се окаже доста по кадърен като кмет от предшествениците си до сега , а тези дето го плюват , за тях мазнинката свърши вече достатъчно !!!.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта