12 Юни, 2024 16023

Кой спира военните ресурси за Украйна и НАТО?


  • Йенс Столтенберг генерален секретар на НАТО Алиансът възнамерява да инвестира 40 млрд. евро годишно във военна подкрепа за Украйна, като това ще бъде обсъдено на предстоящата среща на върха във Вашингтон през юли. НАТО има силите, ресурсите, способностите и политическата воля да защити всяка една от своите страни членки. Целта, която е следваме, е поне две трети от държавите членки на нашия Алианс да изразходват за отбрана поне два процента от брутния си вътрешен продукт. Правото на самоотбрана включва и правото да се удрят легитимни военни цели на територията на атакуващата страна, на агресора, в този случай - на Русия.
  • Румен Радев президент на България Украйна няма необходимите ресурси, за да върне загубените си в хода на войната с Русия територии. Нашите девет държави са на Източния фланг на НАТО, така че имаме различни мнения относно степента на подкрепа за Украйна. Да, всички искаме международното право да възтържествува. Да, всички искаме Украйна да възстанови своята териториална цялост, а Русия да спре своята агресия. Но още веднъж искам да кажа, че трябва да вземем предвид реалностите, а реалността е, че Украйна няма нито материални, нито финансови, нито човешки ресурси, за да постигне тази цел.

    319 гласа
    19%
    81%
    1359 гласа

Коментари

  • 1 Ин шаала

    322 59 Отговор
    прав е президента неможе от наще данъци да пълним тая каца без дъно---войната

    Коментиран от #29, #46

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор

  • 3 Софийски

    57 259 Отговор
    ПроЗ зелен чорап

    Коментиран от #9, #10, #28, #41

  • 4 Да живее синьото

    203 30 Отговор
    Всеки натиснал синия палец може да сподели с каква сума ще се включи, за да достигнем заветните 40 милиарда евро на година.
    P.S. Кой ще пресметне колко магистрали Баце ще построй с тази сума?

    Коментиран от #11, #16, #48

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор

  • 6 Ти си

    181 10 Отговор
    Не коментирам кой в този случай е прав , но тази лудост трябва да спре ! Единият натяга обстановката , другия предлага капитулация а никой не говори за дипломация и мерни преговори .
    Това е което искат хората мир и спокойствие ......

    Коментиран от #51


  • 7 Дремеминауя

    77 17 Отговор
    Заукрайна
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор

  • 11 КзББ и ДП

    60 6 Отговор

    До коментар #4 от "Да живее синьото":

    Баце и железодорожни пътища че напрай с тея пари и ще има и за нови касети в АЕЦ ,даже и тая да гръмне
  • 12 байгън

    95 14 Отговор
    БЪЛГАРИЯ плаща на отан и жертви даде,а укрите какво плащат или щото са еври
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор

  • 15 Руснаков

    29 154 Отговор
    Украйна може и да няма но НАТО и САЩ имат...По логиката на Чорапа..всеки с ядрено и силен на деня може да дерибейства над по слабият...за какъв ред говори Фуражката...

    Коментиран от #20

  • 16 кукуруза

    75 5 Отговор

    До коментар #4 от "Да живее синьото":

    за магистрали незнам но ще изкупи всички чекмежета от Икеа
  • 17 морски

    163 17 Отговор
    Най бедната държава да дава помощи на НАТО и Украйна това направо е смешно и подло!!!!!!!!
  • 18 Минаващ

    101 9 Отговор

    До коментар #13 от "ССС":

    А не се ли замисляш, че в сегашното положение няма как Украйна да вземе превес чрез наливане на оръжие от запада и Нато ?! Самите украинци не са въодушевени да се бият на фронта, тоест трудно ще направят това, за което говорят някои западни политици...но пък жертвите и разрушенията стават ужасно много. И така наречените конференции за възстановяване на Украйна след войната не отчитат как ще живеят хората в тези земи, заедно....забравили за войната
    Да но от всичко това печели ВПК на САЩ, но проблемите остават в Европа.
    Иначе примерът , който даваш не е правилен от евроатлантическите ценности, които се говорят непрекъснато, нали сме в НАТО, нали до вчера говорехте, че те дори Небето щели да ни пазят.
  • 19 Доказано

    134 14 Отговор
    Натовец, все е увреден. 40млд за да воюваш с Русия чрез клоун-наркоман е малоумие.

    Коментиран от #47

  • 20 българин

    47 8 Отговор

    До коментар #15 от "Руснаков":

    така е било и тъй ще бъде силния си е силен - ти що не дадеш пари на мутрите и ще ги видиш на куково лято

    Коментиран от #23

  • 21 дача

    117 17 Отговор
    Българите мразят и ненавиждат Стултенберга.
  • 22 капитан Лукаш

    80 10 Отговор
    Тоя някакъвсиБЕРГ служил ли е изобщо някога в армията и ако да - като какъв

    Коментиран от #24, #27

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор

  • 26 капитан Лукаш

    73 5 Отговор

    До коментар #24 от "Герги":

    Искам решенията да се вземат от КОМПЕТЕНТНИ хора, а не от разни плужеци, които са абонирани за властта, които са толкова " ерудирани " , че на две магарета сламата не могат да разделят.
  • 27 Хааха

    35 3 Отговор

    До коментар #22 от "капитан Лукаш":

    Те БЕГРговете са фамиля от обетованата земя за тва и в отана
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор

  • 29 ПреДИ

    65 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ин шаала":

    Преди година се заговорихме повърхностно за живота и споменах на един приятел, че цените се увеличават и заради това че се води война и в секи "плаща" за нея. Колкото и нелицеприятно да е това държавите не са нищо друго освен народ, който плаща данъци и в случая тези данъци отиват за едни оръжия, които често се изработват и извън континента. Както е искането: плащайте, а не произвеждайте повече. Ние ще решаваме къда да ги даваме парите - вие плащайте. Та моя познат, добре осигуре, работещ "ИТ" и както всеки компютърджия много отдалечен от реални живот: как така заради това ни поскъпва живота: това са глупости, това са просто едни частни фирми, които изнасят някакво оръжие .... приключих разговора на първия му отговор в този стил - как може да не си зададаеш въпрос къде са тези части фирми, кой им плаща и откъде идват парите да им се платят: но когато полуачаваш добря заплатка, ти не трябва да мислиш, ти трябв ада казваш колко е хубаво да пътуваш на екскурзия и колко е хубав живота, нищо че участваш пряко във война и с бездействието си всеки от нас плаща всеки ден цената на войната: и пряко и коствено. Много от тях се радват на видеа, на които се вижда как загиват хора - защото били от "другите" - а това кой за други: все са хора и не заслужават да умират заради едните "наши и ваши", още повечето които "нашите" са и ще бъдат и от двете страни, ние сме на кръстопът и сме се научили да живеем с всички, никога не е имало наши и ваши на наша територия, а се п
  • 30 Булдог

    30 4 Отговор
    Йенс просто е син баща си!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор

  • 32 истина ти казвам

    72 11 Отговор
    Само да питам.Ако примерно Турция или Гърция ни нападнат,НАТУ ше си мръдне пръста? НАТУ дали ше тръгне срещу примерно тия две страни? Пак казвам примерно! Тия там столтенберговци и други б..... ни възприемат само като пушечно месо и нищо повече!Макарончо бабиния Наполеон за какво е такъв герой? Всички знаем отговора,пешкира ще го опере източна Европа!
  • 33 престъпник джо

    45 8 Отговор
    По всичко си личи ,че тези цивилизовани престъпници не искат да има мир единствено което за тях е важно -- войната да продължи считайки , че по такъв начин изтощават Русия използвайки Украйна като стран готова да воюва за тях и техните интереси. Какво по хубаво от това само предоставят оръжие на Украйна и те са сражават и умират за техните интереси това го правят по много лесен начин-- назначават малка група предатели с които принуждават Украинският народ да умира . Не разбрах защо тая шайка от престъпници в Киев са още живи ? ---- и управляват когато СБУ , и всички военни учреждения , разузнавателните структори както и тези престъпници отдавна трябваше да са ликвидирани?----- и така не разбрах Руската логика когато в момента в Киев в Американското посолство има повече от 1500 военни специалисти --Защо за война и що за война е тая война когато Американските военни спътници и Старлинк предава в реално време всяко придвижениe на Руските войски когато разузнавателните им самолети и дроновете летят в Черно море и координират всяка ракета срещу Руският флот или обект . Когато същите глупави Руснаци не ги свалят а казват толкова ракети свалихме ? Путин който само фъфли , хленчи, оплаква се и се смее като последният глупак когато всеки ден убиват мирните жители а той се прави сякащ това не го засяга и не е важно. Докога ще се прави не знам , може би някоя от новите ракети далекобойни да удари Кремъл или няколко атомни бомби да ударят Москва единият е нарком
  • 34 Скорпион

    43 4 Отговор
    Който иска да дава, аз не давам и стотинка.
  • 35 Скорпион

    37 7 Отговор
    Четох, че един снаряд произведен в "краварника "струва 4 хиляди долара. Колко бездомници има в "Краварника ".За тези пари можеха да им направят по един контеинер тип жилище ,а не да спят под мостовете. Но кой ти мисли за бедните, важно е богатите да лапат.

    Коментиран от #36

  • 36 Роко

    8 26 Отговор

    До коментар #35 от "Скорпион":

    Приятелю а знаеш колко струва войната до момента на Русия? Едва ли можеш да смяташ дотолкова. Колко са бедните руснаци? Колко са руските училища с външна тоалетна? Знаеш ли с какво хранят руските ученици (едва ли би го ял дори да умираш от глад)? Но вместо да осигури на руските деца нормална храна и тоалетна Путин харчи милиарди за да краде земя защото явно Русия си има малко. Но на кой му пука за руските деца дай да ревем за американските бездомни (между другото повечето от които са бездомни защото този начин на живот им харесва).

    Коментиран от #42, #43

  • 37 Г-Н ПРЪЦидент ...

    4 13 Отговор
    В кремлЯ нямат ли едно трикрако столче за езика, който си провесил, за да си трият валянките твоите велможи ?!!
  • 38 Разбирач

    12 2 Отговор
    Абе за какво говори този агроном?! Какви 40 милиарда за държава, която няма нищо общо с НАТО? И парите не са най-важното тук, я да видим тези дето ще гърмят с тях откъде ще дойдат?
  • 39 Виктор

    4 1 Отговор
    Всичко което говорите е лицемерно.резултатие са не в изхода на войната .трябва нова Ялта прочетете подробно резултата.нов Бретън Уудс .централната банка на правителството.
  • 40 българин 777

    9 3 Отговор
    имало и умни българи 4.3 пъти повече в червеното за радев - браво
  • 41 Валя

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Софийски":

    "Умен и остър" папагал !😂😂😂
  • 42 Никси

    11 3 Отговор

    До коментар #36 от "Роко":

    това си го гледал когато беше Борис Елцин на власт ,ходи сега виж в Русия как е , а недей да лъжеш и да си притураш разни неща , няма нищо общо с предишната Русия , и няма ли викаш територия , я виж на картата хубаво къде се намира , от Аляска до Камчатка през Сибир всичкото това е негова територия , нема ли с кво да хранят децата , щото ние тук наще ги храним добре с мазните пици и банички , и всеко второ дете е затлъстяло , което не е хич добре ,такива още от 12,13 годишни , а ти знаеш че всеки там Русняк над 70 години , всеки божи ден му се полага безплатен хляб , лекарства и транспорт като метро и градски автобуси , и миа право да ходи 10дена на почивка с намаление на кувертите в ресторанти и хотели , това знаеше ли го ? , това аз не си го измислям но съм говорил с хора които живеят там Българи , там и храната е по евтина в пъти от наща тука по магазините !!!.
  • 43 Доко

    8 2 Отговор

    До коментар #36 от "Роко":

    Ти за Русия не бери грижа, сметни на нас колко ни струва войната и колко души от най-бедната и най-корумпираната страна от ЕС са съгласни да продължават да живеят в мизерия и неуредици, за да помагат на загубена кауза. На нас някой помага ли ни?! Знаеш ли защо нямаше военен парад тази година на 6 май? Някои казват, защото сме дали оръжието си на Украйна. Има малко истина. Други казват, че понеже имало война, да не нагнетяваме допълнително напрежение. Може да има известен резон. Основната причина обаче е, че отново трябваше да излезем на парад с доброто старо съветско/руско оръжие. Хубаво – лошо, имаме го и върши работа. Но какво имаме от НАТО в 2024-та, когато някои (мога дори да ги назова по имена, защото се броят на пръсти) честват 20 години от приемането ни в Алианса – една голяма и кръгла нула. Нищо! Даже си платихме и надплатихме огромни суми за старо и непотребно оръжие, което още го няма. И сега някакъв си полуинтелект от другия бряг тръгнал да ни казва колко процента от бюджета си трябва да отделяме, за да си пълнят гушите определени хора. Айде, у лево!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор

  • 45 Връуопч

    4 8 Отговор
    Като чета нашия прецедент, все едно е Путин - че трябва да се съобразяваме с реалностите

  • 46 Обещаваме:щом сме 3-ти и в опозиция

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ин шаала":

    Вече няма да крадем и ще наблюдаваме и другите партии да не крадат(К и Л).
  • 47 Другаря Путин

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Доказано":

    Е, ясно, издирва се защото е осъден! И затова се крие.

    Коментиран от #49

  • 48 След Украйна, идва ред на съседите

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Да живее синьото":

    И после и на България. Някои искрено го чакат тоя момент.
  • 49 Никси

    3 0 Отговор

    До коментар #47 от "Другаря Путин":

    за какво да се крие като той сам каза че не напада а си пази територията на Руската Федерация , по скоро наркомана Зеленски трябва да го съдят за геноцит върху Украйна още преди да бъде започната военната операция , абе чуете клюкарствата на две бабички пред блока на пейката или лелките от пазара и започвате да копирате техните глупости , недейте така , млади хора сте имате всеки телефони интернети , компютри , лаптопи , отворете и вижте , не слушайте пропагандите по телевизйонните канали , а се ограмотете , този казал това а оная онова , еми те ще бълват гущери и змий ноно стоп , щото им се плаща от едно посолство , и тази глупост трябва да спре , защото тези хонорарчета взимат залъка от устата на много деца , вместо тези пари да ги пренасочат за нещо стойностно в държавата , а не да ги дават на сулю и на пулю да си пълнат джобовете с пари , пък Бългаските деца да гладуват , а колко пари отиват по хотели да нахраним Украйнците от нашия бюджет , това никой не го говори , щото ще стане революция в държавата + на тези търтей които всеки ден пропагандата си я носят в злобната душа , ще дойде време да ги осъзнаете тези неща но ще бъде много късно за жалост , щото вече сте застаряли от старост и никой тогава не може да ви помогне !!!.
  • 50 В. Борисов

    3 0 Отговор
    столтенберг и останалат евроатлантическа мафия или ще бъдат съдени за военни престъпления или ще умрат във войната срещу Русия.
  • 51 да да

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ти си":

    „Основните интереси на Съединените щати в Украйна се отнасят до контрола върху нейните минерални ресурси. „Украйна седи върху съкровища – критично важни (за САЩ) минерали на стойност поне 12 трилиона долара“. Сенаторът Линдси Греъм, хванал се за сърцето, се възмути, че вместо в САЩ тези ресурси могат да попаднат в ръцете на Путин и Си. Има ли все още идоити които вярват че сащ и европа се борят за демокрации по света..

    Коментиран от #52

  • 52 Никси

    2 0 Отговор

    До коментар #51 от "да да":

    точно , това е самата истина и се знае че е така , Сащисаните искат да заграбят всичко от Украйна , но пропагандаторите го неосмислят това , щото ги интересуват Козяк колко кинти ще им даде , за да лаят повече !!!.
  • 53 бай генчо

    0 0 Отговор
    моята пенсия за пиратки не стига...камо ли за друго......

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта