12 Юли, 2024 8547

Трябва ли Украйна да пожертва територия и членството в НАТО, за да спре войната с Русия?


  • Владимир Путин президент на Русия Незабавно ще разпоредя спиране на огъня в Украйна и започване на мирни преговори, ако Киев изтегли войските си от четирите окупирани украински области - Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие, и се откаже от амбициите си за присъединяване към НАТО. Ще направим това незабавно. Естествено, в същото време гарантираме безпрепятственото и безопасно изтегляне на украинските части и формирования.
  • Анджей Дуда президент на Полша Ако има някой, който иска да даде на Русия парче украинска земя и не е украинец, нека даде парче от своята земя на Русия, защото е лесно да дадеш парче земя на някой друг. Тази война трябва да приключи час по-скоро, но не трябва да завърши с победа на Русия, защото това означава, че ще има нова война. Руският империализъм трябва да бъде порицан и Русия трябва да бъде победена в Украйна.

    881 гласа
    73%
    27%
    314 гласа

Коментари

  • 1 да де

    89 7 Отговор
    Порената тъЪпа анкета от пушечното месо нищо независи.

    Коментиран от #71

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор

  • 3 Хахахаха

    31 108 Отговор
    Ааааа аз забравих! Вие щяхте да правите цяла България съветска република! Сега България нямаше да съществува всъщност.

    Коментиран от #8, #49, #52

  • 4 Първо

    158 29 Отговор
    Крим не е украински а руски. Второ според минските споразумения останалите райони трябваше да останат е Украйна като автономни но зеления и запада не го искаха....но със сила откъснаха Косово и направиха никога съществувала държава ....какъв народ са косоварите?!? Нещо двоен аршин прилагате демократите

    Коментиран от #6, #61

  • 5 да да

    125 22 Отговор
    Поляци искат да измотаят в една дълга война украйна и да влязат в западната украйна и да останат там..Румънци и те имат апетити..Унгарци поне не дават оръжие, но и те имат какаво да отхапят от една заличена държава..Обаче накрая всичките сметки излизат криви..питайте Хитлер, Наполеон..или императора на Япония..през 1945г...как ги изненадоха с атомни бомби..Днеска Русия има стотици пъти по мощни оръжия от преди..и само една ще стигне да закрие цяла европа..и Макарони и Шолц и др.ястреби ще се изпарят, жалко че и нас няма да има..защото дадохме шанс на идиоти да ни управляват..и то от сащ..баш когато президента там деменция байдънко..
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор


  • 7 az #СВО

    70 17 Отговор
    Изобщо не четох, направо натиснах червения цвят!
  • 8 Бе според

    93 17 Отговор

    До коментар #3 от "Хахахаха":

    Мен ако не бяха руснаците които ни освободиха ....естествено не безкористно...щяхме да имаме държава като кюрдите....тоест никаква а ти щеше да избираш за президент Ердоган!!! Те 20 млн кюрди не могат да се освободят та ниесамички ли щяхме да можем

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Хахахаха

    36 78 Отговор

    До коментар #8 от "Бе според":

    Мен путлер не ме е освобождавал! Това не го разбрахте! Нас ни е освободила царска Русия, която хора като путлера са я унищожили и са ни освободили дедите на днешните украинци. Бригади и отряди от Мариупол, Харков, Херсон, Запорожие, Киев, Николаев, Одеса, Бердянск и много други райони от днешна Украйна, за които копейките желаете сега смъртта.

    Коментиран от #18, #22

  • 10 Всички знаем, че е така

    66 11 Отговор

    До коментар #8 от "Бе според":

    Но на козяшкия му плащат да говори глюпости и да бълва простотия по Русия
  • 11 Бе я

    78 10 Отговор

    До коментар #6 от "Хахахаха":

    Кажи ти за Косово. Много лесно прескачаш неудобната тема. Кой в Европа нападна друга държава и открадна земята и ??? Америка.
    А Путин нападна защото видя ,че запада не спази минските споразумения
  • 12 БАРС

    68 10 Отговор

    До коментар #2 от "Хахахаха":

    АБЕ ПИЧ НА ТЕБЕ ЯВНО СИ ЗЛЕ С ТЯХНАТА ИСТОРИЯ.ТОВА СА СИ ЧИСТО РУСКИ ТЕРИТОРИИ ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ ПУТИН ДАЖЕ МАЛКО ИСКА ОТ ТОВА КОЕТО СИ Е РУСКО.ДРУГО ТИЯ ТЕРИТОРИИ УКРАЙНА ГИ ПОЛУЧИ КАКТО И КРИМ ОТ ХРУШЧОВ БЕЗ ДА ПИТА НЯКОГО КОЙТО СИ Е УКРАИНЕЦ НО ДРУГО МИ Е МИСЬЛТА .СЛЕД 1991 ГОД.ТИЯ ТЕРИТОРИИ СИ ОСТАНАХА В УКРАИНА ЗАЩОТО СИ ЖИВЯХА МИРНО И СА СИ ЕДИН НАРОД.ДА РОСИЯ Е НЯМАЛА ПРЕТЕНЦИИ ИМЕННО ЗА ТОВА И МАТ ДОГОВОР С УКРАИНА ,ЧЕ НИКОГА НЯМА УКРАИНА ДА ВСТЪПВА В НАТО И КАКТО ДА ВОЮВА С РОСИЯ.ДА ИМАТ ДОГОВОР.КУЧМАН ИМА В ИДИО КАТО ГОВОРЕШЕ ,ЧЕ СА ЕДИН НАРОД И НИКОГА УКРАИНСКИЯТ НАРОД НЯМА ДА НАПАДА РУСНАЦИТЕ КОИТО ЖИВЕЯТ С ТЯХ КАКТО И СТРАНАТА.НО КУЧМАН ПРОДАДЕ НА АМЕРИКА СЕКРЕТНИТЕ РАКЕТНИ РАЗРАБОТКИ ПО ВРЕМЕ СССР НА АМЕРИКА И СЛЕД ПОСЕЩЕНИЕ И СРЕЩА С КЛИНТЬН ПОЧНА ДА ПЕЕ ДРУГА ПЕСЕН.ПОЧНА ДА ГОВОРИ ЗА НАТО ЧЕ РАША Е ВРАГ И Т.Н.

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор

  • 14 нпо агент

    65 10 Отговор

    До коментар #2 от "Хахахаха":

    Пий си хапчета...Преди 1989г. имаше 9 млн. а с днешна дата по официална статистика имаме 5млн 600хл. а реално 5млн.души..Така се подаряват територии, когато няма кой да я обитава.Това са политики на саш и западната европа, да заличат България..Няма нужда да се подаряват територии...просто ще има естествена смяна на едните с други..африканци,азиатци ,а местните ще бъдат асимилирани..

    Коментиран от #19, #24

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор

  • 19 отегчен

    21 49 Отговор

    До коментар #14 от "нпо агент":

    Преди репресивния и крадлив комунистическия режим държеше на сила хората тук. Сега хората имат свобода и право на избор и избират да живеят в уредени, демократични и правови държави. България се топи не заради някакъв пъклен план на Запада, а заради наследниците на същия този комунистически режим който продължава да държи държавата в лапите си и да души българите. А дежурните опорки за нпо-тата, Сорос и т.нат. ги знаем всичките и са до болка омръзнали.

    Коментиран от #21, #63

  • 20 Демократ

    16 51 Отговор
    За да настъпи мир, агресорът путлер трябва да си бъде в Кремъл ,а не да заплашва целия свят и да се занимава с родната си Русия. Руските войски нямат място в други държави. Когато това се случи, всички държави ще си отдъхнат и вместо да изразходват огромни средства, за да се пазят от световната заплаха Русия, ще се грижат за себе си. Никоя държава не заплашва Русия, но тя заплашва всички и руши себе си. 2 млн. руски интелектуалци избягаха от Путин, 500,000 невинни руснаци загинаха и всички живеят в страх и ужас, за да бъде Путин президент, кошмарът на Русия и света през 21 век.

    Коментиран от #37, #65

  • 21 Мнение

    61 6 Отговор

    До коментар #19 от "отегчен":

    Кви правови държави бе цветен?!
    Имаш ли идея какво се случи "правово" със северен поток???
    Имаш ли идея какъв газ ползва и към момента (но чрез посредници) стария континент???
    Имаш ли идея как се нарича действието, когато банката ти запорира парите и ти ги вземе, щото не я кефи, че си отстояваш интересите???

    Когато фащ нападнаха Югославия, Виетнам, Либия, Сирия, Йемен, Ирак и мн др, колко запора имаха от банките, и колко международни санкции им бяха наложени???
    Знаеш ли, че в мрежата има видео как мюриканските войници се кефят върху контейнерите със златни кюлчета на Муамар Кадафи, докато ги изнасят за фащ???
    Това ли ти е демокрацията???
    Гнус ме е от нея и от такива лицемери като вас евроатлантягите!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор

  • 23 плевен

    43 6 Отговор
    Кучетата си лаят, кервана си върви, а Полша е на път да се изпари.
  • 24 Хахахаха

    15 40 Отговор

    До коментар #14 от "нпо агент":

    И колко от тези хора заминаха за раша? 200 човека българи гласували на последните избори в руската територия! 200 човека българи! Копейки, дайте някакви доказателства, че в раша се живее добре!

    Коментиран от #26

  • 25 Хахахаха

    12 40 Отговор

    До коментар #22 от "Мнение":

    Руска копейка, територията на днешна раша, преди 550 години е била територия на монголската империя! 550 години. Това са само няколко поколения! Това ли ти е руската империя с изконните руски територии. Киевска Рус е държава която вече не съществува и Киевска Рус не е русия.

    Коментиран от #29, #30

  • 26 Мнение

    47 12 Отговор

    До коментар #24 от "Хахахаха":

    Определено се живее по-добре от фащ, където ти вземат децата, ако не пожелаеш да им смениш пола!!!

    Възходът и демокрацията във фащ бяха заменени с модерно корпоративно робство, където те тъпчат с кредити, промиват ти мозъка с цветнодъги права и мн др глупости, докато сам не посегнеш към "сезала"!!!
    Такава съвременна "демокрация" и на враговете си не пожелавам!

    Крайно време е да се освободи светът от корпоративно-сатанинско-цру робство!!!
    Понятията милиардер и трилионер да бъдат час по-скоро забранени, защото разни богаташи си придават изкуствено самочувствие, което според тях им дава правото да се разпореждат със съдбата на човечеството!

    Коментиран от #27

  • 27 Хахахаха

    15 29 Отговор

    До коментар #26 от "Мнение":

    Мдааа. Само дето децата на руския елит бягат към САЩ, където според теб се живее много лошо. Ама какво знаят те.

    Коментиран от #33

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор

  • 29 Хахахаха

    9 33 Отговор

    До коментар #25 от "Хахахаха":

    Какво сте нацъкали минуси, копейки? През 1471 година територията на днешна раша е била монголската империя, а раша е била около Москва! За какви изконни земи обяснявате? А Крим минава под руско 1783 година! 1954 година е дадено на УССР! Колко години Крим е бил руски?

    Коментиран от #38

  • 30 Хахахаха

    9 22 Отговор

    До коментар #25 от "Хахахаха":

    Какво сте нацъкали минуси, копейки? През 1471 година територията на днешна раша е била монголската империя, а раша е била около Москва! За какви изконни земи обяснявате? А Крим минава под руско 1783 година! 1954 година е дадено на УССР! Колко години Крим е бил руски?

    Коментиран от #31, #45

  • 31 Булба67

    37 3 Отговор

    До коментар #30 от "Хахахаха":

    1477 година Америка бе на Индианците!

    Коментиран от #32

  • 32 Хахахаха

    7 17 Отговор

    До коментар #31 от "Булба67":

    Така е. А русия беше монголската империя! Тогава за какви изконни руски земи говорите! Колкото Америка е на американците, толкова и русия е руска!

    Коментиран от #36

  • 33 Ръката на Кремъл

    31 7 Отговор

    До коментар #27 от "Хахахаха":

    И кои точно деца на руския елит отидоха в САЩ? Изчезнаха платените от Запада предатели и извратени певци, блогъри и актьори. Същите сега опъват уши без приходи (а печелеха милиони), но не могат да се върнат, защото прекалено зинаха срещу родината си. В момента емигранти се връщат масово в Русия. Перспективата е да се влеят в редиците на клошарите, които заливат улиците на САЩ, където за да живееш що годе прилично трябва да работиш като роб на две или три места, и домът ти да е на улицата, защото дори и тогава не можеш да си позволиш наем или покупка на жилище.

    Коментиран от #35

  • 34 ЕЖКО

    13 18 Отговор
    Всички вие, мнозинството, които сте гласували в подкрепа на мнението на Путин, бихте ли отстъпили българска земя на съседите ни?

    Коментиран от #48

  • 35 Хахахаха

    8 15 Отговор

    До коментар #33 от "Ръката на Кремъл":

    И кои деца на руския елит не са на запад бе копейка? Сина на Соловьов в Англия, дъщерите на путлера също бяха на запад. Жена му беше в Швейцария! Сина на Медведчо също! Дъщерята на Песков във Франция. Нужно ли е да изброявам, много са.
  • 36 Булба67

    10 3 Отговор

    До коментар #32 от "Хахахаха":

    Преди ,,монголска"империя Русия бе( в по- глямата си част) Българска, половината от Руското дворянство беше с Български корени!А у америките какво?И не забравяй, че американите и рашите са първи ,,братовчеди
  • 37 Стършел

    26 1 Отговор

    До коментар #20 от "Демократ":

    През 1917 ,,господарите" на света ,,исталираха" Ленин и Троцки и комунизма в Русия, но получиха СТАЛИН!През 1989 техните,,наследници" натресоха" Горби и Елцин но получиха ПУТИН!

    Коментиран от #51

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор

  • 39 Нормален човек

    21 5 Отговор
    За отношението на българите към проблема - вижте резултата тук. Колкото до Украйна - едно уточнение - когато се пише нещо свързано с украинското правителство, армия, разузнаване или военни специалисти е добре Украйна и украински или украинско да е в скоби, а преди това да пише английското. Например: Английското (украинското) разузнаване твърди че... или английски ( украински) дронове удариха еди какво си и т.н. Така ще звучат истини, а не лъжи, както е към момента ;)
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор

  • 44 Български наблюдател

    18 4 Отговор
    Във време в което падат граници и хората се обединяват за да пътуват свободно глупаво да се говори за граници ,територии и т.н.По страшното е че тази война както и всички познати нам кървави конфликти раждат пропаст между хората.Израелци и палестинци,сърби и косовски албанци а сега и руснаци и украинци(по данни на Уикипедиа 30% от населението на Украйна е рускоговорящо).По това трябва да се мисли говори и решава в Европейския съюз и в световен план.8 години кървав граждански конфликт в Украйна-къде спа укр. правителството и защо не го спря?Десен сектор,полк Азов - това са паравоенни формирования които раздават справедливост в мирно време(с калашник в ръце).Това нормално и демократично ли е?Полиция и армия няма ли?
    Ами и на мен не ми харесва че руснаците стрелят по гражд. инфраструктора ,но какво се случваше преди 2022 година в Донецк и Луганск?И само се замислете 900 бази на НАТО по света и 35 на Русия и Китай взети заедно.Това са данни които публично се говорят от американски генерали!Защо Украйна трябва да е в НАТО?Ами да и продават скъпо оръжие и да и "цоцат" ресурсите .Да дразнят Русия и да и налагат санкции ........та нали това НАТО трябва да си има враг.Или римската империя в нов вариант.Та малко по малко ще стигнем до шапката на проблема.
    Ще ми се да видя България като умиротворител.
    МИР пожелавам на украинци и на руснаци!

    Коментиран от #47

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор

  • 46 урко

    9 2 Отговор
    Мижаво краварско сайтче)))..пълно с идиоти))
  • 47 Ели

    10 0 Отговор

    До коментар #44 от "Български наблюдател":

    А откъде се взе противопоставянето и омразата между българи и македонци. Нали все един език говориме и една вера имаме.
  • 48 Дългият

    8 2 Отговор

    До коментар #34 от "ЕЖКО":

    Брре Ежко бежко не сравнявай изконните български земи, защитавани с кръв от векове с някаква си територия определена от другарят Ленин, че и разширена после на изток от другарят Хрушчов.
  • 49 Име

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хахахаха":

    акъла не е силната ти страна/черта май а? И по история не си особено силен май?
  • 50 Алея на ангели

    6 4 Отговор
    Ако има някой, който иска да даде на Русия парче украинска земя и не е украинец, нека хване автомата и отиде да защитава Украйна!!! Това е по-правилно да се каже!!!

    Коментиран от #55

  • 51 стоян

    3 3 Отговор

    До коментар #37 от "Стършел":

    До 37 ком - много си умен че да та питам - как така господарите на света натресоха Горби и Елцин - Горби не го ли избра цк на кпсср простйо

    Коментиран от #59

  • 52 23999

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хахахаха":

    България сама се натискаше да
    стане 16 република на СССР.
    Между другото и Китай и Монголия
    също искаха да са в СССР.
  • 53 Без либерастки ценности

    10 3 Отговор
    Това е най-безболезненият начин да остане такава държава, освен това тя няма да загуби никакви територии, просто ще върне това, което не е нейно и не е знаела как да го пази, това е нейната "зестра" за лоялност към Русия, щом е шавлива булката връща зестрата, ако не иска с добро ...... и никакви Истамбулски конвенции не се приемат.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор

  • 55 върви ти

    1 2 Отговор

    До коментар #50 от "Алея на ангели":

    бе некролог
  • 56 така, така

    1 0 Отговор
    добро предложение
  • 57 така, така

    1 0 Отговор
    добро предложение
  • 58 ПОСЛЕДНИТЕ РЕШЕНИЯ НА

    1 6 Отговор
    НАТО СА УКРАИНА В НАТО, ЗАЩОТО АКО ОСТАВИШ МАЛКО ОТВОРЕНА ВРАТА РУСНАЦИТЕ ЩЕ СЕ ПРОМЪКНАТ, КАКТО ФИНЛАНДИЯ ГИ ЗАТВОРИ ТАКА И ВСИЧКИ ОКОЛО РУСИЯ, ЗА ДА ИМА МИР И НАТО ДА НОСИ ДЕБЕЛА ТОЯГА, РУСИЯ ОТ ТОВА РАЗБИРА
  • 59 Булба67

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "стоян":

    Прочети едно от последните интервюта на Джейкъб Ротшилд - срещата през 1974 в Хелзинки !стоенее - умнеетио!
  • 60 България 🇧🇬

    8 1 Отговор
    Украйна 🇺🇦🚾 ДА Бъде заличена от земята .Това е незаконна държава от 1917до1919г . Искусственно създадена от Ленин...

    Коментиран от #73

  • 61 Бълагарин

    3 6 Отговор

    До коментар #4 от "Първо":

    На теб май ти е мъчно за сърбите? Тези сърби,които избиха хиляди българи в Македония и ни нападнаха в гръб с помощта на руснаците,че бяха против съединението на България! Малко ги биха американците,трябваше още повече. Тези сърби са унищожили и изкоренили всичко българско в Македония.
  • 62 Жоро

    4 9 Отговор
    Путин май се е напушил. 2г 2 села завладя, армията му гние в земята, територии бленува

    Коментиран от #64

  • 63 ей ти отегчения

    3 3 Отговор

    До коментар #19 от "отегчен":

    ами заминавай на подреденото бе .. чий го крепиш тук а??? твойто подредено не ми хареса. бях там. презират ме щото съм от балканите. искат да ми съдерат три кожи. и ми плащат два пъти по малко от немеца. и освен туй са фашисти... и там е тоталитаризъм. ного добре знам. по лош от комунистическия. ясен ли съм????
  • 64 любител

    3 2 Отговор

    До коментар #62 от "Жоро":

    хахах в тозя целия моабет напушен е само комика.

    Коментиран от #72

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор


  • 70 Този коментар е премахнат от модератор

  • 71 Ако Доган

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    Ни напъне и ние ли трябва да му предложим Родопите? А, Румъния също има териториални претенции към Добруджа и там ли да послушаме по-силния и готовия да ни го укара?
  • 72 Който не защитава собствените

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "любител":

    Територии на своя народ е изменник и предател!
  • 73 Не си си пил хапчетата

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "България 🇧🇬":

    Другарю!
    Слава на Народа на Украйна!
  • 74 Факт

    2 0 Отговор
    Ама ние изпаднали те българи ли трябва да кажем...че нас кой ни пита...пък и на всеки е ясно че сащ и русия са взели решение да си поделят Украйна ..така че Украйна иска не иска ще се наложи да се раздели със свои територии защото това решение отдааааавна е взето от Сащ и Русия ...за съжаление Украинците никой не ги пита ..както се случи и с много други държави ..Няма как русия и сащ да вземат решение да се самоунищожат това, не устройва Никой ..но да си разделят Украйна е напълно приемливо и за двете държави ..разделиха си Афганистан Сирия Корея сега ще разделят и Украйна ..въпроса е коя е следващата ..!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор

  • 76 Алекс

    1 0 Отговор
    Сосет путяра Х у пьяного осла
  • 77 Алекс

    0 0 Отговор
    Сосет путяра Х у пьяного осла

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта