Last news in Fakti

19 Август, 2011 13:09 2 349 8

Имотите в Дубай с още 15 на сто спад

  • дубай-
  • криза-
  • имоти-
  • цени-
  • спад

До края на 2011 г. цените на имотите в Дубай ще поевтинеят с още 15%. Анализатори припомнят, че от началото на кризата през 2008 г. недвижимостите са загубили половината от стойността си.

По-нататъшният спад ще засегне най-вече имотите от ниския и среден ценови сегмент. При луксозните апартаменти и къщи почти няма да има промяна в цената до края на годината.

Процентът на поевтиняване ще продължи и през следващата година, тъй като предлагането ще се увеличили. По данни на консултантската компания Colliers International през тази година в Дубай са излезли нови 13 000 обекта за продажба, а през 2012-а към тях ще се прибавят още 27 000.

С цел стимулиране пазара на недвижими имоти правителството на Обединените Арабски Емирства увеличи срока за визи на чужденци от шест месеца на три години. По този начин властите се надяват да привлекат повече чуждестранни инвеститори. Тригодишни визи ще могат да ползват собствениците на имоти на стойност над 270 000 USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оцеола

    3 4 Отговор
    Имотите в Дубай с още 15 на сто спад и дебел х_й в г_ _а.
  • 2 O

    17 0 Отговор
    ЪДМИНЧЕ ДЕ СИ СЕ СКРИЛ БЕ ФАНИ ФРЪМНИ ОЦЕОЛАТА У ГЛАВАТА ГЛАМАВАТА ГЛАВЪ ЧЕ ПСУВА КАТО ЛЮТ ИНДИАНЕЦ
  • 3 винету

    7 0 Отговор
    Оцеола, Оцеола - пи*ко гола ... :)

    Коментиран от #4

  • 4 оцеола

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "винету":

    Винету,Винету-да те шиба Маниту!
  • 5 Карл Май

    3 0 Отговор
    Олд Шетърхенд удари с ....... си гола - и Винету и Оцеола.
  • 6 bubblehead

    9 4 Отговор
    По-нататъшният спад ще засегне най-вече имотите от ниския и среден ценови сегмент. При луксозните апартаменти и къщи почти няма да има промяна в цената до края на годината.

    -------------------------------------------------------------------------------
    Тука е сдъвкано чудесно за нашите мушмороци дето се ослушват и оглеждат за дъното на имотите като гърмян заек. Ако искаш да купиш приличен имот не ти трябва да чакаш дъното , но и от моя съвет няма смисъл защото и в България е вече късно за това. Ха честито на дочакалите 200 евро/м2 ! Ха-ха-ха!
  • 7 балонски

    10 4 Отговор
    кво стана с дървеното ти бунгало бе морон, изби ли термитите. ше ги избиеш ама друг път, като платиш последната вноска по кредита ша имаш само една торба трици ха ха ха ха...!!!
  • 8 ZZ

    5 1 Отговор
    Картина, идентична с положението в София/спад при имотите от нисък и среден ценови сегмент и почти липса на промяна при лукс.имотите/, но няма толкова ново строителство,което може би в близките години ше доведе до леко покачване и то само при новото тухлено строителство.