18 Ноември, 2018 12:19 14 703 10

Данъчни и руснак погнаха Ветко Арабаджиев

  • ветко арабаджиев

Отделно от това захарният завод натрупва и солидни суми неплатени осигуровки и данъци

Нова серия финансови проблеми и дела заплашват богатството на Ветко Арабаджиев, показа проверка на "България Днес". След обвиненията за пране на пари и последвалия запор на част от богатството му за олигарха са се присетили от НАП и руският гражданин Семьор Данилюк. Заради неплатени дългове и данъчни задължения приходната агенция и чужденецът са обявили за продан апетитни имоти на Арабаджиев край курорта "Елените“. Така на практика различни държавни институции и бизнесмени ще се състезават кой първи да докопа части от имането на бизнесмена.

Данъчните проблеми на Ветко започват преди седмица. На 6 ноември с постановление на Териториална дирекция "Големи данъкоплатци и осигурители" към НАП е наложен запор върху терен от 34 декара край "Свети Влас“. Апетитният имот е собственост на фирма "Захарен комбинат - Пловдив". Чрез нея Ветко през 90-те години на миналия век приватизира едноименното предприятие. Партньор тогава му е босът на "Мултигруп“ Илия Павлов. След серия скандали и финансови врътки комбинатът е овладян от Арабаджиев, а собствеността му прехвърлена на името на офшорка. Контролът продължава да е в ръцете на Ветко, твърди спецпрокуратурата. Така благодарение на серия фиктивни сделки между "Захарен комбинат - Пловдив" и кухи фирми Арабаджиев успява да източи над 9 млн. ДДС, се твърди в обвинението срещу бизнесмена.

Отделно от това захарният завод натрупва и солидни суми неплатени осигуровки и данъци при производствената си дейност.Това дава повод на НАП преди седмица да запорира притежавания от дружеството имот в "Свети Влас“. По закон следва публична разпродажба на терена, за да се съберат дължимите суми.

Подобни претенции, оказва се, има и руският бизнесмен Семьор Данилюк. По негово искане е запориран друг съседен имот на "Захарен комбинат - Пловдив" с площ 130 декара. Повод са задължения на Арабаджиев за милиони левове. След намесата на съдия-изпълнител апетитният терен в съседство с курорта "Елените“ е изваден за продажба, а насроченият търг ще се проведе в средата на декември.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    121 5 Отговор
    Сега корумпираните от НАП и ДАНС, които толкова време са си затваряли очите трябва да отидат при приятеля си Ветко в затвора. Но в корумпирана държава, като нашата това не се случва.
  • 2 Валери Симеонов

    58 4 Отговор
    Само така,разорете го!!!
  • 3 ванката

    55 4 Отговор
    така и така рекламирате имота поне дайте площ цена...може да има и тук заинтересовани да го купят а не тайно да се продаде на определени личности минали през"явен" търг за продажбата му
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 kokoto

    6 0 Отговор
    Вълчо....Араба
  • 6 SAAB

    5 0 Отговор
    Тия са истинали вече......щом ги търси руски гражданин ! :)
  • 7 А ТАКА

    4 0 Отговор
    За държавата 34 дка., а за руснака - 130 дка. Те това е живота.
  • 8 Зайко Байко многознайко

    5 1 Отговор
    Да си дойдем на думата. Кактобсе казваше в един съветски филм " Губернаторът на Чукотка" : "Експроприяция, експроприятеров" . Така им се пада на ненаситните кретени. Сто пъти казвам и повтарям това, което дядо ми Мъдрият Заек обичаше да казва, че ковчегът няма джобове и никой, нищо няма да вземе със себе си.
  • 9 Зайко Байко многознайко корекции

    2 1 Отговор
    Да си дойдем на думата. Кактобсе казваше в един съветски филм " Губернаторът на Чукотка" : "Експроприяция, експроприятеров" . Така им се пада на ненаситните кретени. Сто пъти казвам и повтарям това, което дядо ми Мъдрият Заек обичаше да казва, че ковчегът няма джобове и никой, нищо няма да вземе със себе си.
  • 10 Иван

    2 2 Отговор
    От 90-те до сега никоя институция не видя нарушения ,а сега всички се втурнаха на умрял нож да вадят.Само имитации.