Last news in Fakti

13 Март, 2019 12:16 3 480 5

Жоро Шопа се канел да бяга в Южна Америка

  • жоро шопа-
  • арабаджиеви-
  • георги семерджиев

Шопа бе задържан вчера при операция на испанската полиция

Георги Семерджиев, известен като Жоро Шопа, e бил арестуван на излизане от бизнес сграда в Барселона. След като Швейцария е прекратила издирването му, Семерджиев е започнал да подготвя отпътуването си към страна от Южна Америка, където възнамерявал да остане, съобщава БНТ, позовавайки се на свои източници.

Шопа бе задържан вчера при операция на испанската полиция в каталунската столица. За него е издадена Европейска заповед за арест от България.

Софийската районна прокуратура задочно му е повдигнала обвинение за укривателството на Ветко и Маринела Арабаждиеви. Семейството беше арестувано на 7 март именно в имението на Семерджиев в Кабрера де Мар край Каталунската столица.

Според източници на националната телевизия, Ветко и Маринела Арабаджиеви са настанени в два различни ареста в района на Барселона.

Испанските власти все още не са уведомили България за това с каква мярка за неотклонение те ще изчакат разглеждането на искането за екстрадиция у нас.

„Очакваме това да се случи, когато испанските власти имат повод да уведомят българската държава, включително и за това кога ще бъде разгледано искането на испанската прокуратура за задържането им и за изпълнението на Европейската заповед за арест, ние ще бъдем уведомени”, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Очаква се в рамките на следващите 10 дни испански съд да изслуша Арабаджиеви дали искат доброволно да бъдат предадени на българските съдебни власти.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Шопа, Не Жоро!!

    10 1 Отговор
    Че е Укривал Барабаджиеви, Само това ли му е провинението????? Че той по чист от Папата!!
    И защо е искал да Бяга тогава??????
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 След

    3 0 Отговор
    Бла бла бла
  • 5 истинко

    1 0 Отговор
    Споко! Скоро ще се окаже че те са му били на гости!