5 Май, 2019 15:07 3 104 9

Арабаджиев пред спецсъда часове след екстрадицията му

  • ветко арабаджиев-
  • маринела арабаджиева-
  • арабаджиеви

Засега съпругата му Маринела остава в арест в испанската столица Мадрид

Арабаджиев пред спецсъда часове след екстрадицията му - 1

Броени часове след като беше екстрадиран от Испания, бизнесменът Ветко Арабаджиев се изправя пред Специализирания наказателен съд. В 208 тома са събрани доказателства, с които спецобвинението ще иска да убеди съда, че Арабаджиев трябва да остане за постоянно в ареста, предаде БНР.

Заседанието по мярката му за неотклонение е насочено за 16.00 часа, а от Специализирания съд уточниха, че Арабаджиев е заявил изрично, че не желае да бъде сниман и записван.

Ветко Арабаджиев, който е обвинен за данъчни престъпления и пране на пари, бе екстрадиран в България от Испания и около полунощ пристигна с полет от Мадрид. След като самолетът кацна на летище София Арабаджиев беше конвоиран до ареста.

Засега съпругата му Маринела остава в арест в испанската столица.

Екстрадирането става 9 месеца, след като беше хотелиерът бе обвинен задочно за данъчни престъпления и пране на пари.

На 31 август миналата година два от знаковите хотели на фамилията Арабаджиеви в София и Пловдив осъмнаха под полицейска обсада. Няколко часа по-късно стана ясно, че доскоро влиятелната бизнес двойка се разследва като организирана престъпна група, част от която е и Вълчо Арабаджиев - младши и още няколко души.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СМЕЛИЯ ЧУНГ

    22 2 Отговор
    Бързат, идат избори, искат кеша на Ветко преди изборите!
  • 2 Психопат

    14 2 Отговор
    Абе да питам:Кога ще го изтипосате по екраните с халка на носа,като панаирджийска мечка,барем отвлечете вниманието от големите проблеми....
  • 3 Гостилничаря

    14 1 Отговор
    Сега едни 20 г. затвор, че да му я втъкнат тазя пура на едно местенце. И друг път да не се цепи от кликата на Боко, че става лошо! То пак няма гаранция, изгрее ли червеното слънце, ще има амнистия, че и извинения даже може и още някой друг хотел като обезщетение.....!
  • 4 Давид

    16 0 Отговор
    Бойко Борисов да каже какво работят тези в организацията на ДС . Всички са от едно тесто .
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 БЪЛГАРИН

    8 1 Отговор
    С БОКЛУЦИ НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ
  • 7 Курбанджия

    6 0 Отговор
    Като им даде няколко милиона и готово.
  • 8 кибик

    5 1 Отговор
    Сега малко ще го "центроват".Лошо Седларов...лошо...
  • 9 ТАТО

    2 0 Отговор
    В БЕЛЕНЕ И ВСИЧКИ КТО ТЯХ