Last news in Fakti

25 Август, 2014 15:42 1 638 0

Първият британец болен от ебола вече се лекува в Лондон

  • ебола-
  • заразен-
  • лондон

Уилям Пули се е заразил, докато е работил като доброволец в Сиера Леоне

Първият британец болен от ебола вече се лекува в Лондон - 1
Снимка: БТА/AP

Лекарите в Англия лекуват британския гражданин, за който бе установено, че е заразен от смъртоносния вирус "Ебола", съобщи „Мирър“.

29-годишният Уилям Пули се е заразил с болестта в Сиера Леоне, за където е заминал като доброволец  и е работил като медицински служител. Така той се превърна в първия британец, страдащ от смъртоносното заболяване. Веднага след като заразяването с "Ебола" на Пули бе потвърдено, британското правителство организира неговото завръщане в Англия, до където той бе  превозен с военен самолет, в пълна изолация.

Веднага след пристигането си в Лондон, болният е бил транспортиран до Кралската свободна болница, намираща се в северните части на английската столица. Пули е бил откаран в отделението за болни от силно заразни болести, което е единствено по рода си в Европа. Там той е лекуван от специален екип в пълна изолация, за да може да се предотврати разпространяването на болестта в страната.

Епидемията от "Ебола" в Африка вече отне живота на близо 1500 души. За заболяването все още няма установено лечение, като то е силно заразно и се предава чрез допир, пот, кръв, секрети, семенна течност, фекалии и др. Уилям Пули е първият болен от заразата на територията на Обединеното кралство, което хвърли в паника част от местното население. От Министерство на здравеопазването в Англия обаче уверяват, че риска от епидемия в страната  е изключително нисък и са взети всички необходими мерки, за това болният да бъде лекуван в пълна изолация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА