18 Юли, 2024 09:46 1 708 2

Според зодията: Какво ви пречи да обичате и цените себе си

  • зодия-
  • цените-
  • обичате

Как всяка зодия може да се научи да се отнася добре към себе си и да разбере, че заслужава само най-доброто в живота си?

Според зодията: Какво ви пречи да обичате и цените себе си - 1
Снимкa: Shutterstock

Вероятно сте наясно колко трудно може да е понякога да обичате и цените себе си, особено когато нищо не ви се получава както трябва. Такива моменти обаче бързо отминават и си връщате самочувствието на напълно здравословно ниво. Някои хора обаче постоянно се отнасят унизително към себе си, вярвайки, че не са в състояние да постигнат нищо и не заслужават любов, признание и одобрение. Как всяка зодия може да се научи да се отнася добре към себе си и да разбере, че заслужава само най-доброто в живота си?

Овен

Вие сте твърде фокусирани върху конкуренцията и затова ви е трудно да обичате себе си. Постоянно се гледате през призмата на възприятията на другите и така си правите лоша услуга. Единственият начин да оцените себе си е да се придържате към личните си стандарти и очаквания. Не е нужно да сте винаги пред другите, за да сте щастливи.

Телец

Постоянно свързвате щастието със стабилност и сигурност. Но в живота има много спонтанност и непредсказуемост. Няма как напълно да контролирате всичко, което се случва около вас. Ето защо трябва да се обичате и цените тук и сега, дори и да не сте сигурни какво ще ви поднесе бъдещето.

Близнаци

Трябва да се освободите от нуждата си да намирате сто процента верни отговори на всичко. Няма как да стане. Това е, което често клати земята под краката ви и ви довежда до състояние на униние и липса на вяра в собствените сили. Не бъдете твърде строги към себе си. Вие сте интелигентни и абсолютно уникални – това не е ли достатъчно, за да се обичате?

Рак

Трябва да се научите да обичате себе си като индивид, който не зависи от други хора. Не е нужно да чакате внимание от тях, за да се почувствате пълноценен човек. Вашата рецепта за щастие е много проста: трябва да разберете, че за другите ще бъде по-лесно да ви обичат и ценят, ако и вие се отнасяте така към себе си.

Лъв

Вие просто се обожавате, когато сте в центъра на вниманието на всички, и чувствате, че животът ви е успешен. Но щом ви липсва внимание, настроението ви се влошава. Знаете ли какъв ви е проблема? Не разбирате, че няма как да се харесате на всеки. Априори се смятате за супер звезда, но никога не се замисляте защо и другите трябва да мислят по същия начин.

Дева

Не успявате да се обичате истински заради високите си стандарти и очаквания. Вие сте перфекционисти до мозъка на костите и тъй като в живота няма пълно съвършенство, все сте недоволни от себе си. Запомнете, че няма перфектни хора и спрете да си налагате психически тормоз за всяка грешка.

Везни

Причината, поради която ви е толкова трудно да се обичате и цените, е, че не знаете как да отстоявате себе си и да не се страхувате да изисквате това, което заслужавате. Винаги се стремите да угодите на другите, но не и на себе си. Грижейки се обаче всички около вас да са щастливи и доволни, забравяте за себе си и поставяте собствените си нужди на заден план.

Скорпион

Винаги се опитвате да намерите любовта в токсични и разрушителни връзки и в резултат на това вашата увереност и самочувствие придобиват донякъде изкривен вид. Вместо да търсите положителното в себе си, по някаква причина обичате да подчертавате недостатъците си, а не най-приятните черти на характера. За съжаление, това е грешният начин да покажете любов към себе си.

Стрелец

Вие преследвате незабавен резултат от всяко свое действие, но така и не получавате удовлетворението, към което се стремите. Самовлюбеността ви е голям проблем. Имате консуматорско отношение към живота и това ви носи повече разочарование, отколкото полза, оставяйки горчив вкус в устата.

Козирог

Постоянно изисквате твърде много от себе си и това често се отразява негативно на самочувствието ви. Да, гордеете се със себе си, когато постигнете блестящи резултати, но след това бързо се успокоявате и поставяте летвата още по-високо. Спрете да се експлоатирате и просто се опитайте да се радвате на успехите си.

Водолей

Вие сте невероятно притеснени, че сте посредствен човек, като всеки друг човек на тази планета. Искате ли да чуете тежката истина? Вие сте просто човек като всички останали. Това не означава, че нямате уникални качества. Оценявайте това, с което Бог ви е надарил и не се опитвайте да се доказвате ежедневно като гений.

Риби

Сърцето ви е от чисто злато. Все искате да сте полезни на другите и това е похвално. Но не можете да измервате собствената си стойност с това какво можете да направите за другите хора. Да сте мили и щедри е добре, но защо не бъдете такива и към себе си?

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За овен не е вярно

    5 1 Отговор
    За другите предполагам също.

    Коментиран от #2

  • 2 Ел БОКО и останалите РАЗБОЙНИЦИ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "За овен не е вярно":

    Статията е писана от ИИ - личи си от километър!